Meklējot labāko uzacu tušu - Catrice, Essence, Maybelline un Oriflame

04.07.15

Kopš pirmo reizi pamēģināju uzacu tušu jeb tonējošu uzacu želeju, kas ir īstais un precīzais tulkojums, tā mani uzskati par uzacu iekrāsošanu mainījās absolūti. Uzacu tuša ir universāls produkts, kas kalpo daudzpusīvi, tomēr to piedāvājums aug plašumā un atrast īsto labāko var nākties papulēties, jo lai arī it kā vienādi produkti, tie katrs ir pielāgoti citām vajadzībām. Ar dažādiem laika posmiem esmu kopumā notestējusi četras uzacu tušas, un rakstā piedāvāju apkopot savas domas par tām.
Pirms sāku stāstīt savu verdiktu par katru no uzacu tušām, vēlos nedaudz pastāstīt par savu pieredzi ar uzacu krāsošanu.
Man liekas, ka jau vairākus gadus uzacu kulta simbols ir Kara Delavinja (Cara Delevingne), tomēr viņas, no dabas biezās un skaistās uzacis, daudziem nepiestāv, jo tās burtiski smacē seju. Un tā bija man ar savām uzacīm. Ne vienu vien reizi saņēmu aizrādījumus par to, ka manas uzacis ir pārlieku biezas un tādas kā nekoptas, tomēr tad, kad es nolēmu, ka maniem sejas vaibstiem derētu pamēģināt kā izskatās plānākas uzacis, es to izlēmu vienpersoniski, bez tā, ka daudz par to tiku kritizēta, tāpēc tik ilgi kamēr jūtat, ka patīk biezas uzacis - nēsājiet!
Pirms 3 gadiem
Pirms 2 gadiem
Biezu un kuplu uzacu ietonēšana ir ļoti elementāra. Galvenais, lai izskatās naturāli, un lūk šī bija mana nelaime - es tās krāsoju ar zīmuli un vēlāk jau ar uzacu ēnām, kas nedeva to dabiskāko skatu ikdienai, tāpēc uzacis izskatījās vēl masīvāk. Protams, ja pirms diviem gadiem būtu zinājusi par uzacu tušām, tad krāsotu tās pavisam citādi un tas būtu atvieglojis daudz raižu, jo atceros, ka bieži vien pārspīlēju un nevarēja iekrāsot vienādi.
Savukārt tagad, kad manas uzacis regulāri tiek veidotas pie meistares, kurai absolūti uzticu formas veidošanu, sejai ir pavisam cits skats. Daudzi saka, ka esmu ļoti mainījusies, bet tas ir galvenokārt tāpēc, ka krasi mainīju uzacu formu. Interesantu faktu lasīju reiz vienā grāmatā - ja vēlaties kā noziedznieks noslēpties, lai neatpazītu, vajag noskūt uzacis pavisam vai krasi mainīt to formu. Iesaku kādreiz pat paspēlēties ar krāsu vai uzacu formu, uzreiz kļūsiet par citu cilvēku. Tomēr krāsojot plānākas uzacis, tonis ātri vien pagaist un ikdienā, lai tās nebūtu tik perfektas un sintētiski iezīmētas, man patīk tās tikai pietonēt, tāpēc jau ļoti ilgu laiku uzacu tuša ir mans labākais uzacu draugs.

Uzacu tuša ir tonējoša želeja, kuras sastāvā ir šķiedru daļiņas, kas ne tikai ietonē un nofiksē, bet arī aizpilda "tukšās vietiņas" uzacīm. Var lietot divos dažādos veidos (lielākoties) - vienu pašu vai, lai papildinātu un nofiksētu ar toni un esošajām šķiedrām iepriekš iekrāsoto ar uzacu zīmuli/ ēnām.

 Catrice Eyebrow Filler uzacu tuša (viens tonis; ap 3 vai 4 €)
Catrice uzacu tušu jau lietoju ļoti sen, tāpēc tas nav nekāds jaunums, tomēr ja reiz rakstu par visām budžeta klases uzacu tušām, ko esmu lietojusi, tad tas būtu tikai godīgi iekļaut arī šo.

Plusi:
  • Laba fiksācija un noturība - neiestīvina, bet labi notur matiņus
  • Laba pigmentācija - ikdienā nepieciešama vien minūte, lai skaisti ietonētu
Mīnusi:
  • Ļoti, ļoti plānām uzacīm otiņa neder, jo var noķēpāt pat seju
  • Formula diezgan ātri žūstoša, tāpēc bieži jāpārpērk no jauna
  • Visideālāk derēs ja matiem ir silts apakštonis
Laba uzacu tuša vidēji biezām līdz biezām uzacīm. Patiks, ja nemeklējat ļoti fiksējošu, bet pigmentētu uzacu tušu.

Essence Make Me Brow uzacu tuša (01 blondy brows; ap 3 €)
Šo uzacu tušu ieraudzīju Essence facebook lapā (sekot šeit) un mani paķēra tas, ka birstīte ir tik, tik maziņa. Aizejot līdz Drogām, ieraudzīju divus toņus - šo un tumši brūno, kas izskatījās vairāk melns, tāpēc to nepaņēmu un nodomāju, ka jāizmēģina cik šis tonis labi derēs blondīnēm un gaišmatēm.

Plusi:
  • Ļoti kompakts iepakojums
  • Maza un parocīga birstīte
  • Gaišais tonis izskatās perfekti uz gaišajiem/ blondajiem matiem
  • Ļoti labi fiksē
Mīnusi:
  • Tonis tumšmatēm ir pārlieku tumšs un ne tik universāls
  •  Nav tik ļoti pigmentēta, nākas nedaudz ilgāk iekrāsot matiņus
 Šo uzacu tušu iesaku plānu uzacu un it īpaši blondu matu īpašniecēm. Šo uzacu tušu var iegādāties pie Essences stenda veikalos, kur Essence kosmētika ir izvietota pa diviem stendiem ( Origo, Galerija Centrs u.c.)

Maybelline Brow Drama uzacu tuša* (Medium Brown, ap 6, 7 €)
Šis ir viens no jaunākajiem Maybelline produktiem, kas veikalos ir vien aptuveni kādu mēnesi. Iepriekš vairākos Youtube video tiku redzējusi šo produktu un tas piesaistīja mani ar interesanto lodītes tipa otiņu.

Plusi:
  • Pieejami 3 toņi - gaišmatēm, brunetēm un kārtīgām tumšmatēm (nepatīk teikt melnmatēm)
  • Ļoti labi fiksē uzacu matiņus
Mīnusi:
  • Plānām un smalkām uzacīm nav parocīga otiņa, pat lodīte neglābj situāciju
  • Iepakojuma dizains
Šī ir perfekta uzacu tuša biezām un kuplām uzacīm, jo viegli izķemmēs, akurāti piešķirs toni un ļoti labi nofiksēs. Diemžēl, kad lietoju savām uzacīm, nācās diezgan ilgi mocīties ar uzklāšanu, jo prasījās izteiktāks tonis. Pirms diviem gadiem, šis būtu mans labākais uzacu draugs.

Oriflame Giordani Gold Eye Brow uzacu tuša* (Brown, 8.90 €)
Šī ir uzzcu tuša, kas jau pusotru mēnesi ir izteikta mana favorīte, lai gan sākumā skatījos uz tik skeptiski tieši otiņas un toņa dēļ

Plusi:
  • Ļoti laba fiksācija un noturība
  • Izteikts krāsas pigments
  • Akurāts iepakojums
Mīnusi:
  • Tonis Brown paredzēts vairāk siltu matu krāsu īpašniecēm
  • Otiņa nav tik fleksibla, lai toni uzkrāsotu vienmērīgi
Šo es noteikti iesaku plānām līdz vidēji biezām uzacīm. Lai ari ir daži mīnusi, vasarā šī uzacu tuša mani ne reizi nav pievīlusi. Man patīk, ka uzacis ir nofiksētas, bet ne iecietinātas.
Uzacīm lietoju Oriflame Giordani Gold uzacu tušu
Kopumā jāsaka, ka vismīļākā no visām četrām ir tieši Oriflame, bet kā lielākais pārsteigums ir Essence uzacu tuša. Maybelline vairāk kalpo biezām uzacīm, bet Catrice ir Catrice. Tiem, kas viņu ir sākumā lietojuši, lai paliek, jo tā ir laba, lai gan varētu būt arī nedaudz labāka, salīdzinot ar citām firmām.
Es noteikti turpināšu eksperimentēt uzacu lauciņā, tāpēc ceru lasīt arī jūsu komentārus par iecienītākajiem uzacu produktiem vai uzacu tušām.



*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti vai dāvināti, bet tas nekādā veidā neietekmēja subjektīvo viedokli
** fotogrāfijas no personīgā arhīva

16 comments:

  1. Tev tiešām plānākas uzacis izskatās labāk - uzreiz maigāks un sievišķīgāks skats! :)
    Esmu pamēģinājusi pāris uzacu tušas, bet man diez ko nepatika produkts kā tāds. Man pašai ir tumšas uzacis, bet visai nevienmērīgas, tāpēc man patīk iekrāsot ar Christian Faye pigmentētajām ēnām tumši brūnā tonī. Man šķiet, ka man labāk izskatās izteiksmīga forma, bet tonim tad jābūt dabīgam, lai neizskatās kā uzzīmētas ar flomīti :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ļoti nepatīk tās sintētiski uzzīmētās, tomēr saprotu, ka ir sievietes, kas nemaz nevar atļauties iekrāsot uzacu matiņus, jo tādu principā nav, tāpēc ir jāiezīmē sintētiskā veidā. :)

      Dzēst
  2. Es atkal tāds uzacu panks, nezinu, it kā skaisti iezīmētas uzacis izskatās sakoptāk, bet es samērā reti iezīmēju, jo iekrāsotas uzacis, padara mani skarbāku, jo man tās ir tik tumšas. Reizēmgan ietonēju, bet ar ēnām, pavisam minimāli.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tev uzacis izskatās loti labi vienmēr :) Man liekas, ka Tev ir paveicies, ka uzacis ir pašas labas un tāpēc nav nepieciešamība tās lieki vēl krāsot vai iezīmēt :)

      Dzēst
  3. Tev ir ļoti skaista uzacu forma, kas Tev piestāv un izskatās harmoniski :) Neesmu mēģinājusi nevienu no Tevis aprakstītajām uzacu tušām, jo jau diezgan ilgu laiku lietoju Lumene tušu, kura man ļoti patīk, tādēļ arī neeksperimentēju, bet pēc apraksta šķiet, ka Oriflame man arī patiktu vislabāk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Formu gan ātri iziet no ierindas, tāpēc nākas vairākas reizes mēnesi doties pie meistares pēc korekcijas, bet tas galu galā ir tā vērts :) Lumene uzacu tušu esmu vairākkārtīgi grozīju pa rokām, tomēr ne reizi tā arī nav bijis pamudinājums nopirkt :) Jāizlieto kāda no šīm un tad jāpamēģina tevis izslavētā Lumene :)

      Dzēst
  4. Interesants raksts, paldies. Varētu līdzīgu par uzacu ēnām/zīmuļiem, ja ir par ko rakstīt tādā kategorijā, būtu interesanti.
    Kad man ir full face makeup dienas, tad lietoju kombo no uzacu tušas + ēnām. Fiksajās dienās lietoju tikai zīmulīti. Bet visiem produktiem vēl aizvien meklēju savu īsto toni, tā ir baigā problēma :(
    Kādā cenā tā oriflame uzacu tuša?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pagaidām ar uzacu zīmuļiem ir tukša ieleja, bet uzacu ēnas lietoju tikai vienas - artdeco. Jāsaka, Latvijā uzacu ēnas ir tāds kārtīgs deficīts ja padomā, jo lai arī cik šis produkts ir/ bija populārs ir maz zīmoli, kas tādas piedāvā :)
      Paldies par idejām, noteikti padomāšu :)

      Dzēst
  5. Sorry, es lasīt neprotu :D

    AtbildētDzēst
  6. ak, cik jauki ir cilvēkiem, kuri pat var izvēlēties, kādas uzacis nēsāt :) laikam tāpēc man tik ļoti patika Tavas agrākās, biezās :) man ir daži matiņi divās rindās, tā ka ar želejām nav ko iesākt, tikai tonējošais pūderis (tā vismaz dabīgāk izskatās nekā tad, ja produkti ir krēmveida).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Interesanti, bet lai ir pagājis ilgs laiciņš, bet es atceros kā reiz tieši Tu minēji, ka biezas uzacis man izskatās ļoti labi! Paldies! Ja man būtu nedaudz citi sejas vaibsti un galvas lielums, tad atstātu biezās uzacis, bet diemžēl manai sejai, tās izskatījās kā dambji virs acīm :D

      Dzēst
  7. Esmu dzirdējusi, ka essence uzacu tuša ir dupe Benefit gimme brow uzacu tušai.
    Ļoti vēlos pamēģināt to Essence tušu, taču nekur nevarēju viņu atrast. Tagad sapratu, ka tāpēc, ka meklēju tur, kur ir tikai viens essence stends. Jādur uz GC būs.

    Ļoti labs un informatīvs raksts! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Dupe dēļ tās mazās birstītes dēļ, bet neņemos spriest, jo nav mēģināts oriģināls nemaz :)

      Paldies!

      Dzēst
  8. Man kādreiz bija platas uzacis un izraustīju tās laikā, kad modē bija šauras un tad vienā brīdī plato mode jau bija un līdz šim man nav izdevies viņas ataudzēt, jo kamēr tās ataug izskatās ne visai glīti un nav bijis iespējas kaut kur nozust un viņas audzēt, tāpēc vienmēr izraustu :D Bet, kad paskatos Tavu uzacu skaistumu, ak, tiiiik smukas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Skatoties vecās bildes mani pārņem šausmas, jo neesmu vairs platu uzacu cienītāja, tomēr tad man patika. Skriet modei jau visām patīk, bet ar uzacīm es vienmēr esmu biju outsider :D Ja modē bija tieviņās, es staigāju ar biezām. Ja modē nāca biezās, tad beigu beigās es tik un tā pārcēlos uz tievo uzacu galu, lai gan tagad es esmu vairāk tāds viducis starp abiem ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan