Gandrīz sarkans.. piecas sarkanas lūpu krāsas ikdienai

20.11.17

Esmu saņēmusi vairākas reizes jautājumu: gribu sarkanu, bet tomēr ne pārāk sarkanu. Tādu priekš ikdienas, bet lai  nav pārlieku koši. Ko izvēlēties? Protams, ka uzspiest savu gaumi sakot, sarkans taču ir smuki, nav nepieciešams. Tas kādas lūpas drīkst un gribas nēsāt ir atkarīgs no katra paša gaumes. Un ja sieviete nejūt, ka sarkana krāsa ir viņas, tad skatāmies alternatīvas. Jo tik plašā lūpu krāsu toņu piedāvājumā pilnīgi noteikti var atrast īsto.
Nolēmu parakties pa savu kolekciju un atradu kas ir tāds "gandrīz sarkanais" tonis, kas noteikti derēs visiem, kuriem gribas nēsāt sārtākus lūpu toņus, bet vēl baidās no piesātināta un tīra sarkanā.
Sarkanajiem toņiem ir divu veidi pamata pigments: ar siltu vai ar vēsu apakštoni. Ar vēsu apakštoni iet kategorijā tie, visu laiku populārākie sarkanie, ar rozā pigmentu pamatā, jo tie optiski palīdz gaišināt zobus, bet ar silto apakštoni ir tie, kuru pamatā ir oranžais pigments, kas vairāk piestāvēs siltas ādas toņa īpašniecēm.

Tas, kurš sārtais tonis labāk der jāskatās pēc ādas apakštoņa. Ja ir vēss apakštonis skatāmies vēso, ja silts - silto. Var būt dažādi izņēmumi, bet galvenais, ko skatīties liekot uz rokas: kurš no toņiem vislabāk "piestāv" ādas tonim. Kurš no izvēlētā visvairāk saplūst harmonijā ar savu ādas toni? Tas arī būs īstais.

Kad liekam uz lūpām krāsu, jāņem vērā vēl viens būtisks fakts: katrs tonis uz lūpām var atšķirties. Tas ir tāpēc, ka bez lūpu krāsas un sava ādas toņa, pašām lūpām arī ir savs pigments. Sajaucoties kopā ar lūpu krāsu, var parādīties dažādas nokrāsas. Kādam sārtāks, citam tāds pats kā iepakojumā. Lai izvairītos no nelielas toņu nesalīdzības, pirms lūpu krāsas uzklāšanas pavisam nedaudz uzliekam tonālo krēmu. Ja liekat tonālo uz sejas ar sūklīti vai otiņu, tad viegli pārejat pāri arī lūpām. Tas ne tikai noņem lieko "sārtumu", bet arī kalpos kā bāze, lai lūpu krāsa labāk uzvedas un turas.

Ja runājam par tonālo krēmu, tad lietojot sārtus toņus, vienalga sarkanus vai ogu, ir ļoti rūpīgi jādomā par sejas pamatu. Mazākais sārtums vai nepilnība, kombinācijā ar sarkanīgo lūpu toni lieliski kontrastēs un tiks ātrāk pamanīts. Lai no tā izvairītos, nepieciešams nomaskēt visas nevēlamās problēmas, un tam talkā lieliski nāk krāsu korekcijas princips.

Kad visas būtiskās nianses atrunātas un saliktas pa plauktiņiem, laiks pastāstīt par katru toni, ko piemeklēju no sev pieejamā. Teikšu atklāti, daudz man šādu krāsu nav, jo es nēsāju tīrus sarkanus vai vīna sarkanus toņus, bet tomēr pāris ievērības cienīgus piemērus esmu atradusi un labprāt par tiem pastāstīšu vairāk. Lūpu produkti no dažādas cenu kategorijas, ar dažādiem izpildījumiem un pat dažādām formulām. Ja ir vēl kādi lieliski ieteikumi, noteikti dalieties ar tiem komentāros. Cilvēkiem, kuri meklēs informāciju tas tikai palīdzēs!


NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream lūpu krāsa | Monte Carlo
No visiem toņiem, ko šodien piedāvāšu Monte Carlo Soft Matte Lip Cream ir pavisam atšķirīgs, jo tas ir tumšs dzērveņu toņa lūpu krēms, kas pavisam noteikti ir kārtīgs sarkanais, tomēr produkta formula sniedz to efektu, kas nepadara to par pārlieku sarkano. Uzklājot uz lūpām tonis nav intensīvs, tas izskatās nedaudz košāk par sārtu lūpu spīdumu. Bet Soft Matte ir matēts. Ļoti atgādina putu konsistenci, kas viegli slīd uzklājot. Noturība nebūs ilga, bet tajā pašā laikā iegūst matētu efektu, kas jūtas komfortabli.

Dzintars Actual lūpu krāsa | T35
Kā izrādās atradu arī pašmāju zīmola pārstāvi savos krājumos. Tonis T35 ir tāds krēmīgi sarkans ar vieglu zelta atmirdzumu, kas rada vairāk silta toņa kombināciju. Uzklājot uz lūpām sniedz pietiekamu sedzamību, bet tonis patīkami atsvaidzina skatu kopumā, jo nav pārlieku tumšs vai košs. Noturības ziņā klasiska lūpu krāsa, bet sajūtu ziņā lielisks sabiedrotais.

Maybelline Color Sensational The Mattes Mettalic lūpu krāsa | 20 Hot Lava
Vienīgā metāliskā lūpu krāsa, kas arī padara produktu par unikālu šajā cīņā. Pēc būtības lūpu krāsa mijas uz bronzas pusi, tomēr uz manas ādas tas izskatās kā tāds tomātu sarkans ar perfekta klājuma spīdumiem. Sārtais ar vieglu rozīnīti. Lai arī lūpu krāsa ir matēta un metāliska, tai ir perfekti līdzens klājums un burtiski ar vienu rokas vilcienu, pārklāj intensīvs krāsas pigments. Lūpu krāsa izskatās kolosāli minimāla grima dienās, kad uzliek sejas pamatu, tušus, uzacis un šo lūpu krāsu, jo tā spēj izcili paņemt visu uzmanību sev! Lai arī neesmu sajūsmā par nedaudz izteikto aromātu un garšu (Maybelline tipiskais), tomēr Hot Lava tonis un izpildījums visu pārējo atsver.

L'Oreal Color Riche La Palette Matte lūpu krāsu palete | Bold
 Ja nevar atrast to vienu un īsto, tad re, ir vesela palete, kas ļauj būvēt un kombinēt toņus kā vien ienāk prātā. Vesela palete ar veselām 5 krāsām un vienu bāzes krāsu, kas iet zem lūpu krāsas. No visiem piedāvātajiem produktiem, L'Oreal palete piedāvās visvieglāko sedzamību un intensitāti. Lai arī lūpu krāsas paliek vidēji matētas, tās atstāj tintes efektu uz lūpām. Parocīgi ir ne tikai toņi, bet arī pats iepakojums, kurš nodrošina lielisku spogulīti un otiņu vieglākai uzklāšanai.

Dior Rouge Dior Liquid sķidrā lūpu krāsa | 565 Versatile Satin
Finālam paliek visnoturīgākais produkts un tā ir šķidrā lūpu krāsa no Dior. Tonis lūpu krāsai ir gaišs zemeņu sarkans ar rozā piejaukumu. Lieliska izvēle sievietēm, kuras kaprīzi un apdomāti izvēlas savu lūpu krāsu. Vai vēl precīzāk, sievietēm, kuras meklē īsto sārto toni ikdienai, jo šis nav par sarkanu, nav par oranžu, nav par rozā. Tonis 565 Versatile (Satin formula) ir perfektais balanss, jo tas izskatās izsmalcināti, bet tomēr pamanāmi. Ir trīs lietas, ko noteikti gribas izcelt par šo produktu. Viens ir tas, ka lūpu krāsai ir precīzs un parocīgs aplikators, otrs ir tas, ka lūpu krāsa ir ļoti pigmentēta, kas samazina patēriņu, un trešais, ka uzklājot lūpas netiek sausinātas vai savilktas. Pat pēc vairākām stundām ir patīkama un viegla sajūta. Klājot šķiet, ka tiek uzlikts kaut kas tikpat viegls kā putas, bet nožūstot brīžiem aizmirstas, kas vispār kaut kas bijis.

No K uz L: Dzintars - Maybelline - NYX  - L'Oreal - Dior
Noteikti vēlāk parunāsim arī par saviem visu laiku labākajiem sarkanajiem lūpu produktiem, bet ļoti ceru, ka šis raksts noderēs ja esat "ikdienas sārtā" toņa meklējumos. Protams, var skatīties arī ogu toņu virzienā, vienkārši man šādi toņi ir intensīvi un pavisam spilgti, kas nederētu šī raksta konceptam.

Varbūt ir vēl kādi ieteikumi par kādiem produktiem un toņiem gribētos lasīt?

2 komentāri:

  1. Nespēju pārkāpt bērnības traumai, kad bijām viesībās un vienai mammas kolēģei sarkanā lūpukrāsa pa visiem zobiem. Viņa tikai smejas un runā, bet neviens to nepasaka. Nu un, kad tagad pati uzkrāsoju, arī secinu, ka tomēr šis tas uz zobiem paliek. Ir kāds burvju triks kā to novērst? Tāpat man arī liekas, ka tā krāsa (vismaz man) ātri pazūd un tāda pusdzisusi krāsa arī rada briesmīgu izskatu. Un treškārt, man pie apakšlūpas maza rētiņa, kas tā nav redzama, bet tiklīdz velc spilgtu kontūru, tā uzreiz pamanāma asimetrija. Ehhh, bet gribētos reiz :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir jā, viens burvju triks kā maksimāli no tā izvairīties. Kad uzkrāso lūpu krāsu, paņemt vates salveti un saspiest starp abām lūpām. Tas, kas tur pieķeras, ir tas, kas ir liekais un visbiežāk nonāk uz zobiem.
      Par to lūpu asimetriju, ja ir manāmas atšķirības var nedaudz pārzīmēt un izlīdzināt nevienādības, jo sarkana lūpu krāsa ir diezgan prasīga, tāpēc pamanās visas nepilnības, bet tās vienmēr var noslēpt ar konsīlera palīdzību arī :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan