Ādas kopšanas jaunumi no Mixa, Mossa un Mitomo

29.11.17

Iepriekš, kad rakstīju par ādas kopšana rutīnu, tajā vairākumā bija atrodami selektīvās klases produkti. Ikdienā es miksēju produktus, jo man nevis galvenais ir cena, bet efekts, un ne vienmēr tā augstākā cena nozīmē labākos rezultātus. Tiesa, tie produkti par kuriem rakstīju, tie noteikti ir katra centa vērti. Pēc raksta nopublicēšanas, saņēmu vairākus jaunus produktus izmēģināšanai, un uzreiz sāku ķerties pie to lietošanas, jo daži no maniem iemīļotajiem produktiem tieši gāja uz beigām. Izmēģināju trīs zīmolu jaunumus: Mixa, pašmāju Mossa un slavenās japāņu Mitomo sejas maskas.
Vasaras beigās Mossa nāca klāja ar jaunu ādas kopšanas sēriju: ar upenes ekstraktu. Poras attīrošs skrubis ar upeni un melno ogli, un toniks ar upenes ekstraktu un salicilskābi. Abi produkti īpaši paredzēti jaunai ādai, kas ir problēmu skarta, lai saudzīgi palīdzētu uzveikt vairums ādas nepilnības.
Sāksim ar skrubi, jo tas man pašai radīja vislielāko interesi. Man viņu baigi salielīja paziņa, kura teica, ka ļoti foršs skrubis, jo ir maigs, bet labi izlīdzina ādas virsmu.

Mossa Skin Solutions Exfoliation poras attīrošais skrubis ar ogli ir paredzēts lietot tiem, kuri cīnās ar regulārām ādas nepilnībām un izsitumiem. Visbiežāk tie būs tiešām gados jaunāki cilvēki, tāpēc optimālais vecums, ko iesaka šādai ādas kopšanas līnijai ir 20/25+. Skrubja sastāvā ir melnā ogle, kas, kā mēs jau zinām, ir magnēts, lai uzsūktu visus toksīnus un netīrumus, tāpēc tik plaši tiek izmantota attīrošās sejas maskās.
Skrubis ir melnā krāsā, bet pēc konsistences vairāk atgādina upeņu želejas ievārījumu. Uz ādas lietot ļoti viegli, jo nav pārāk abrazīvs, tāpēc ražotājs iesaka, ka var lietot līdz pat 3 reizēm nedēļām. Šajā gadījumā pilnīgi noteikti tā var darīt, jo āda netiek brutāli skrāpēta, drīzāk vienkārši viegli eksfoliēta, lai noņemtu porās iesēdušos netīrumus un sausos plankumus izsitumu dzīšana laikā. Globāli neko citu no skrubja gaidīt nevar.

Es to lietoju uzklājot vienkārši uz sausas ādas, viegli iemasēju apļveida kustībām, koncentrējoties kur visvairāk problēmas, un lieko pēc tam nomazgāju nost. Pat mazgājot var just skrubja gelveida konsistenci. Āda nepaliek velkoša vai sausa, tieši otrādi - liekas mitrināta. Esmu lietojusi vairākas reizes pāris nedēļu laikā un esmu ļoti apmierināta ar produktu, jo a) tas ir saudzīgs pret ādu un b) perfekti lietojams no rīta pirms grima uzklāšanas, reizēs, kad āda liekas pārāk plēkšņaina un nevienmērīga. Tikai atceramies: skrubjus katru dienu nedrīkst lietot!

Otrs jaunums no jaunākās Mossa kolekcijas ir Skin Solutions Blemish Control attīrošs sejas toniks problemātiskai ādai. Tā sastāvā ir ne tikai upenes ekstrakts, kas rūpējas par ādas mitrināšanu, lai to varētu lietot katru dienu, bet arī salicilskābe un augļskābes, kas tiešā veidā reaģē uz porām, attīrot, samazinot un novēršot to aizsprostošanos. Augļskābes arī rūpējas par atmirušo ādas šūnu savākšanu.
Man ļoti patīk šis toniks. Un patīk tāpēc, ka tas nesavelk ādu, noņem liekos netīrumus (ja lieto rītā/vakarā), palīdz savilkt poras, nekairina ādu (kas nozīmē nav daudz spirta klāt). Tāpat vēlos atzīmēt, ka sastāvā ir atrodams rožūdens un glicerīns, kas pazīstami kā ādas mitrinātāji, tāpēc arī pēc lietošanas āda jūtas padzērusies un piepildīta. Spicējam ausis visi pusaudži, jo šis ir toniks, ko pilnīgi 100% varu ieteikt, jo tas nesausinās ādu, bet tajā pašā laikā, palīdzēs kontrolēt pinņu rašanos un ādas taukošanos.

Pēc sejas ādas noskrubēšanas un tonika uzklāšanas, es uzliku Mitomo Uruuru Tea Tree tējas koka esences masku, jo mana āda tagad ir īpaši niķīga un tējas koka eļļa ir kā reiz tieši laikā, lai sniegtu ātro palīdzību savai sejai.
Salīdzinoši nesen Mitomo sejas maskas palika daudz pieejamākas, jo tagad tās var nopirkt teju katrā Drogas veikalā. Iepriekš tās bija nopērkamas tikai online veikalos vai vienā vienīgā veikalā, tirdzniecības veikalā "Azur". Piedāvājumā ir virkne ar dažādām sejas maskām: sake, rīsu ieraugu un citām tradicionālām Japānas kultūras augu sastāvdaļām.

Kā jau minēju mana āda tagad īpaši nejauka palikusi, tāpēc ieraugot uzrakstu "tējas koka eļļa" uzreiz ķēru šo. Tējas koka eļļa ir ne tikai antiseptisks līdzeklis, kas palīdz uzveikt visādus ādas iekaisumus, bet arī palīdz līdzsvarot tās stāvokli.
Par pārsteigumu maskas izmēri perfekti piegūla sejas formai, jo ir tādas maskas, kuru acu caurumi ir tik mazi, ka maska teju pašās acīs iekļūst. Šajā gadījumā viss bija ideāli! Noturēju masku uz sejas 30 minūtes, pēc tam noņemot, lieko iemasēju sejas un dekoltē ādā.
Jāsaka, ka āda jūtas daudz labāk, tomēr pa virsu kaut kas prasās. Iespējams siltākā laikā, pavasarī/vasarā, es neko neliktu, bet tagad noteikti gribas vēl pabarot ādu.

Tāpēc pa virsu uz nakti lieku Mixa Nomierinošs 24h* mitrinošs krēms, kas vairāk skaitās paredzēts sausai ādai ar noslieci, bet apzināti pirku vairāk tādu treknāku krēmu, ko likt uz nakti. Lai arī man ir kombinēta sejas āda, man patīk nomazgājot seju, kārtīgi sasmērēt biezāku krēmu, tad uzreiz liekas, ka āda būs vairāk pabarota.
Krēmam ir vidēji bieza konsistence, kas patīkami klājas uz ādas, neatstājos pārāk taukainu kārtu. Krēma galvenais komponents, kas rūpējas par ādas mitrināšu ir glicerīns. Man liekas, ka šis ir ideāls krēms tagad, kad sejas ādainākas pārciest straujās temperatūras izmaiņas. Tas palīdz mitrināt, līdzsvarot un nomierināt. Esmu likusi krēmu arī pa dienu, bet diemžēl tā biezās formulas dēļ krēms negrib draudzēties ar dekoratīvo kosmētiku. 5 stundas un grims slīd pa seju, tāpēc kombinētais ādai šis nebūs labs dienas krēma variants ja ļoti rūp grima noturība visas dienas garumā. Vēlos vēl tikai piebilst, ka krēmam ir ļoti patīkams, nedaudz medicīnisks aromāts, atgādina recepšu krēmu smaržu, ko pasūta aptiekās.
Ja interesē kaut kas vieglāks, tad tagad izmēģināju vēl vienu Mixa krēmu: Hyalurogel intensīvi mitrinošs želejkrēms. Ta galvenā funkcija ir palīdzēt ādai maksimālu uzturēt un pievilkt mitrumu. Galvenais komponents: hialuronskābe. Skatoties uz šo brīdi, galvenais atcerēties, ka hialuronskābi saturošus produktus nav ieteicams lietot aukstā laikā, kad termometra grādi krīt mīnus zīmē, jo tā kā hialuronskābe pievelkt ūdeni, tad aukstais gaiss sasaldēs ūdeni un tajā skaitā arī sīkos asinsvadus - kapilārus. Āda virsmas tiks bojāta un apsaldēta, kas nozīme, kas visdrīzāk āda paliks ļoti sausa un aprauta kā ar tādu zvīņu.

Krēms ir ļoti viegls un mitrinošs. Uzklājot uz ādas patīkami izlīdzina virsmu, momentāni mitrina. Es ieteiktu to lietot kā "serumu" pirms vakara krēma, jo tas iedos trūkstošo mitrumu un tad liekot pa virsu kaut ko treknāku, radīs perfektu "sedziņu" sejas ādai.

Visus no šodien aprakstītajiem produktiem pilnīgi noteikti turpināšu lietot arī tālāk. Tā vien izskatās, ka tūlīt jau būs izlietots Mixa treknais sejas krēms, tāpēc tas uzreiz tiks iepirkts vēl kādos pāris iepakojumos, kamēr vēl Drogās tam labas atlaides (ja nemaldos 3 ar kapeikām). Mitomo sejas maskas man vēl ir vairumā, bet par Mossa uzreiz skaidrs: tas būs mans sabiedrotais ne tikai ziemas sezonā, bet arī visa gada garumā.

4 komentāri:

  1. Mixa želejkrēms man arī ļoti iepaticies - jau otro bundžiņu pērku. Man patīk viņu klāt uz vēl mitrās ādas, pagaidīt kad nožūst un tad pa virsu ko barojošāku - āda jūtās ļoti labi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Neesmu mēģinājusi likt uz mitras ādas, bet domāju, ka efekts būtu ļoti labs. Paldies, ka padalījies ar šo lietošanas triku ;)

      Dzēst
  2. es lietoju hialyron gel rich versiju. veido izcilu bāzi, kosmētika uzvedas labi visu dienu. un kā dienas prieks - kopš lietoju, kosmetoloģe atzīmēja, ka āda jūtami uzlabojusies, kļuvusi mitrināta un piepildīta. līdz šim ar random krēmiem (arī ne gluži lētā gala) šādu efektu panākt nav izdevies :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tieši pabeidzu lietot to biezo Mixa krēmu par kuru šeit rakstīju, varbūt ir vērts paņemt Tevis ieteikto, jo izklausās jau ļoti labi.

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan