Minimāls grims [ļoti] problemātiskai ādai

09.09.17

Kad āda ir tīra [no nepilnībām], tai nav globāli nekādu problēmu, ja neskaita minimālu apsārtumu, tad var pavisam vieglas sedzamības produktus. Bet ko darīt situācijās, kad sejas āda nav tuvu ideālam, jo ir pamatīgi izsitumi un citas problēmas? Internets rāda un māca, ka jālieto stipras sedzamības tonālais krēms, stipras sedzamības konsīleris, bieza kārta pūdera, un tad beigās pie foto apstrādes labākais draugs ir blur rīks. Bet tā patiesībā nav, un tas ko tur "māca" ir sviests, tāpēc šis raksts kalpos kā piemērs tam, ka ar minimālu kosmētikas daudzumu, neradot maskas efektu var sasniegt tiešām veselīga izskata, starojošas ādu, ka pat cilvēki ar problemātisku ādu var lietot maz kosmētikas un izskatīties tikpat labi kā citi.
Savu filozofiju par sejas pārspīlētu maskēšanu samainīju brīdī, kad sāku strādā ar Bobbi Brown zīmolu. Pati grima māksliniece Bobija Brauna tic, ka sievietei ir jāizceļ savs dabiskums un jābūt tai, kas viņa ir, un tieši tas man lika saprast, ka katra sieviete var lietot minimālu kosmētikas daudzumu uz savas ādas, bet tikai katrai sieviete ir jāpārzina knifiņi tieši viņas ādai paredzēti. Ir jābeidz barot ar ideju, ka tikai biezs tonālais krēms der problemātiskai ādai. Arī vidējas un vieglas sedzamības der, bet jāzina kā neitralizēt problēmas. Ar šo problēmu es saskāros tik daudzas reizes, kad sievietes pat ar 2 liekām pumpiņām ņem un grib pirkt ķepīgu un biezu tonālo krēmu. Visdrīzāk tas radīs pretēju rezultātu. Ja jūs strādājat studijas gaismu apgaismojumā vai uz skatuves, tad tādu var lietot, bet parastā ikdienā tas absolūti nav nepieciešams.

Es savulaik nelietoju neko plānāku kā tonālais krēms, bet kad pamēģināju Lumene Nordic Chic kolekcijas CC (color correcting) bāzi un tonējošo krēmu, sapratu, ka tas atvēra jaunu pasauli, un es atcerējos par tādu vienu būtisku grima uzklāšanas teoriju - krāsu korekcija.
Pirms sākas nopūtas un bažas par to, kas tas par monstru un kāpēc tādu vajag, ar mierīgu sirdi varu apgalvot, apgūstot krāsu korekciju visi biezās tekstūras tonālie var sākt krāt putekļus. Šeit nebūs Instagram un Youtube tipa krāsu korekcija, kur bezjēgā uz sejas krāmē dažādas krāsas, bet pa virsu to visu noslēpj ar augstas sedzamības tonālo krēmu. Tā nav krāsu korekcija.

Krāsu korekcija ir spēle ar pretkrāsām. Uzliekot problēmzonas krāsai pretkrāsu, tā uzreiz neitralizēsies. Atradu mazu tabuliņu angļu valodā, kur apraksta kāda krāsa palīdz neitralizēt ko.
Galvenās krāsa kas jāatceras:
avots

  • Zaļš/dzeltens: sarkanumiem, apsārtumam;
  • Rozā: tumšiem lokiem ādai ar vēsu apakštoni, un nepilnībām ādai ar pelēku nokrāsu (smēķēšana utt.);
  • Persiku: tumšiem lokiem ādai ar siltu apakštoni.
Šie būs gaišai ādai. Ja ādas tonis ir tumšāks, tad persiku toņa vietā būs oranžs vai sarkans, atkarīgs tumšs ādas tonis, savukārt rozā vietā - violetais.


Tā kā man mērķis šodien ir iegūt dabisku, minimālā izskata grimu, tad es nelietošu pūderi. Ja ikdienā bez pūdera nevar, tad pūderis jālieto. Manā gadījumā es uzklāju Lumene Nordic Chic Color Correcting Primer bāzi*, kas palīdz izlīdzināt ādas virsmu, lai produkti vieglāk klātos un ilgāk turētos. Uzklājot āda uzreiz palika kā iztušēta apstrādes programmā, kas mani patīkami šokēja. Pirms tam jau biju lietojusi vairākas reizes pārbaudot gan tās noturību ilgtermiņā, gan momentāno efektu. Uzklājot bāzi izskatās, ka visas poras ir pazudušas.

Kā var redzēt "pirms" attēlā, man ir uzmetušies diezgan daudz izsitumi un sejas centrā ir manām izteikts ādas apsārtums. Talkā ņēmu L'Oreal Infaillible Total Cover korektoru paleti*. Izsitumu neitralizēšanai izmantoju zaļo korektoru, pa virsu liku gaišāko dzelteno un nedaudz zem acīm uzklāju violeto toni.

Kad nepilnības tiek neitralizētas, āda izskatās teju balta un blāva, tāpēc lai atgrieztu veselīgu mirdzumu un izlīdzinātu visu vienā tonī, plānā kārtā uzklāju Lumene Nordic Chic kolekcijas CC krēmu, tonī Light*. Dievinu šajā krēmā to, ka uzklājot uz ādas, tas atstāj vidēji matētu efektu, kad pieskaroties sejai es nejutu kaitinoši mitrinošo vai lipīgo sajūtu, kas mani parasti traucē šāda tipa produktos. CC krēms ādai sniedz vidēju sedzamību. Man ļoti patīk, ka Lumene CC krēms ādu saglabā starojošu, mitrināta izskata un veselīgu. Pietam, sastāvā ir SPF20,kas produktu padara vēl izcilāku ikdienas lietošanai, jo nav jālauza galva par ādas aizsardzību. Pati skatoties šo "pirms" un "pēc" biju šokā par to cik patiesībā maz vajag, lai iegūtu veselīgu un starojošu ādu, bez biezām un smagām tekstūrām. Šis ir mans favorīts!

Tā kā vaigi pašai no dabas labi nosarkst, tad vaigu sārtumu neliku, un papildu izgaismotāju arī nevajadzēja. Iezīmēju uzacis ar savu nu jau iemīļoto NYX Professional Makeup Precision Brow uzacu zīmuli, tonī Ash Brown*. Līdz šim nebiju rādījusi tā efektu, tad lūk, tagad var ievērtēt cik tas ir lielisks!

Skropstām izmantoju savu brīvdienu skropstu tušu, kad negribas drāmu - Helena Rubinstein Lash Queen Blacks. Un lūpām izmantoju savu iemīļoto lūpu spīdumu, kas uzvedas gluži kā salds aveņu ievārījums - Lumene The Nordic Chic Lip Oil Infusion Lip Gloss, tonis 700 Shine*.
Pati esmu sajūsmā par to cik maz vajag, lai atkal izskatītos kā normāls cilvēks, kuru nemoka ādas nepilnības. Šis ir tāds brīvdienu vieglais variants, kad negribas neko daudz, jo katru dienu nākas lietot daudz vairāk kosmētikas. bet vajag, lai vismaz ir kaut kas.

Ja neskaita parocīgo L'Oreal krāsu korektoru paleti, tad vislielākie nopelni šoreiz Lumene kolekcijai. Esmu tiešām sajūsmā par efektu un sajūtām. Produkti nav smagi uz ādas, tie turas ļoti labi. Taukainai ādai, protams, nedaudz nāksies CC krēmu fiksēt ar pūderi, bet normālai un sausai turēsies bez problēmām visas dienas garumā. Bāze kolosāli izlīdzina ādas virsmu, padarot gludu kā zīdu. Un, protams, lūpu spīdums - tāds garšīgs, smuks un dabisks spīdums, kas vienkārši nevar nepatikt.

Lumene Nordic Chic kolekcija nopērkama veikalos Drogas.
Cenas: CC krēms 15.79 €, bāze 11.29€ un lūpu spīdums 8.49€


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

2 komentāri:

  1. Krāsu korekcija ir īsts zelts, īpaši ja jātiek galā ar izsitumiem, apsārtumiem un tumšajiem lokiem ;) Ja runājam par CC krēmiem, tad esmu iemīļojusi jauno Artistry CC krēmu ar spf50 viens fantastiski komfortabls produkts.

    AtbildētDzēst
  2. Sveiki! Kādu bb/cc kremu Jūs varētu ieteikt taukainai sejas ādai? Un tāpat arī sejas kremu/serumus un vispār sejas kopšanas līdzekļus, kuri būtu efektīvi?

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan