Mans vakara ādas kopšanas režīms

19.04.17

Ir vairāki veidi kā attīrīt savu ādu, bet ne visiem der vieni un tie paši soļi. Ir kas piekopj korejiešu iedvesmotu 10 soļu ādas attīrīšanas sistēmu, bet priekš manas ādas princips ir elementārs - jo vairāk produktu jo vairāk tā sāks trakot un protestēt, tāpēc manā āda kopšanas režīmā nav neskaitāmi daudz nevajadzīgu produktu. Man ir daži, universāli, kas nav pievīluši un ļauj ādai saglabāt balansu starp ādas tīrību un pārlieku tās "iztīrīšanu", kas var novest pie dažādiem ādas iekaisumiem.
Rakstā pieminētos produktus lietoju kādu laika sprīdi un man tie ir pierādījuši, ka darbu paveic godam, tāpēc labprāt pastāstīšu par tiem nedaudz vairāk. Ko tie dara un kā palīdz manai ādai.
Ar visu to, ka es katru vakaru (vienalga ir grims vai nav) attīru sejas ādu, bet man tik un tā metas dažādas izsitumi un pēcāk tie pārvēršas par tumšām rētām. Esmu runājusi ar savu kosmetoloģi par šo problēmu, un izspriedām, ka tā vienkārši ir mana īpatnība, ka neatkarīgi no hormonālā stāvokļa vai uztura, man būs pumpas. Tā nu tas diemžēl ir. Redzot kāds ir ādas stāvoklis citām sievietēm manā vecuma grupā, mana sejas āda izskatās kā aizkavējusies no pubertātes vecuma. Tā tas ir un ar to jāsamierinās. Un es zinu, ka ne es tāda viena. Un es zinu, ka sveši cilvēki ļoti vērtēs jūsu ādu, bet lai. Viņi nezina nedz jūsu problēmas, nedz kaut ko citu, tāpēc lai domā, ka pumpas un izsitumi tas ir kaut kas šausmīgs. Nē, tā ir realitāte. Kādam vairāk paveicies, kādam - mazāk.

Šajā rakstā ir apkopoti tie produkti bez kuriem vakaros es nevaru aiziet gulēt. Šeit nav ne sejas maskas, skrubji vai citi produkti, kuri paredzēti padziļinātai attīrīšanai vai specifiskai ādas problēmai. Ierastie produkti, kas ir manā vakara ādas kopšanas režīmā.

Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing attīroša eļļa*
Par Kiehl's attīrošo sejas eļļu rakstīju februāra favorītos un manas domas nav mainījušās arī 2 mēnešus vēlāk. Tā ir kolosāla hidrofīla eļļa, kas vakaros ietaupa ļoti daudz laika, jo pāris minūtes spēj likvidēt pat visbiezāko grima kārtu. Eļļa ir ļoti ekonomiska, jo pat pēc divarpus mēnešu lietošanas esmu izlietojusi vien 2/3 no visa iepakojuma, kas ļoti maz, ja rēķina, ka eļļu lietoju vismaz 4-5 reizes nedēļā.

Attīrošajai eļļai ir ļoti relaksējošs aromāts, tāds pats kā Midnight Recovery koncentrātam, un pirms uzklāšanas uz ādas ieteiktu dziļi ieelpot šo aromātu, jo uzreiz liek justies relaksēti un harmoniski. Pats labākais ir tas, ka Kiehl's attīrošā sejas eļļa neatstāj uz ādas lieku eļļainu kārtiņu, bet āda nav arī pilnībā izsausināta. Tā jūtas ļoti mitrināta un piepildīta. 
Ja jums tāpat kā man ir kombinēta sejas āda, nevajag baidīties lietot eļļas ādas kopšanas režīmā. Tās patiesībā palīdz balansēt mūsu dabiskās eļļas ādā, tāpēc āda netaukosies tik intensīvi.

Iegādāties var Kiehl's stendā U/V Stockmann un t/c Spice Kiehl's veikalā. Cena: 32 €

Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel enzīmu attīroša želeja
Mario Badescu enzīmu želeju ceļojuma izmēra tilpumā saņēmu dāvanā pasūtot no Beauty Bay interneta veikala. Tā kā ir dienas, kad esmu vairāk mājas režīmā, kad kosmētika uz sejas nelieku, tad man bija jāatrod līdzeklis, kas efektīvi nomazgā visus putekļus un sebumu, kas dienas laikā uz ādas sakrājies. Bet es nedrīkstu lietot pārāk sausinošu mazgāšanas līdzekli, jo tas var satraumēt ādas dabisko aizsargbarjeru un novest pie ādas iekaisumiem.

Mario Badescu enzīmu želejai ir ļoti interesanta konsistence, atgādina ļoti biezu gelu. Želeja nav putojoša, jo tās galvenās īpašības ir, ka ar papajas un augļskābju palīdzību saudzīgi attīra sejas ādu, nesausinot un nekairinot.
Uzklājot uz ādas, želejai ir viegla eļļaina tekstūra. Ražotājs to iesaka klāt uz mitras ādas, bet man patīk sākumā uzklāt uz sausas ādas, iemasēt un tad noskalot ar siltu ūdeni. Āda pēc tam jūtas ļoti labi.
Godīgi sakot, es ar šo želeju neņemtu nost kosmētiku, bet lai vienkārši vakarā viegli attīrītu ādu, šis ir lielisks.

Iegādāties: Beauty Bay interneta veikalā. Cena par pilnizmēru: 16.60 €

Kiehl's Ultra Facial Oil Free Toner mitrinošs toniks
Ne visi lietot tonikus, un man tas liekas ļoti normāli, jo ja tonikā ir daudz spirta vai vēl visādi brīnumi, tad labāk atstāt ādu bez nekā. Esmu secinājusi, ka veikalos Drogas labu toniku ir grūti atrast, t.i. bez ļoti augsta spirta procenta sastāvā, tāpēc vairākus mēnešus lietoju tikai Kiehl's toniku, jo tie ir absolūti draudzīgi ādai. Ja negribas būt tik izšķērdīgam un interesē alternatīvas, tad iesaku Kiwi Cosmetics mitrinošo toniku. Tas ir burvīgs. 

Bet atgriežoties pie Kiehl's  Ultra Facial mitrinošā tonika, man bija loti liels pārsteigums, kad pēc tonizēšanas, es secināju, ka mana āda nejūtas savilkta vai sausa, bet gan mitrināta. Līdz šim man ir bijis tā, ka ādu nedaudz savelk un tad tikai krēms palīdz noņemt to nepatīkamo sajūtu, bet lietojot šo, es varu mierīgi kādu laiciņu neko vēl nelikt un es nejutīšu diskomfortu.

Cena: 19 €

Germaine de Cappucini Timexpert SRNS intensīvi atjaunojošs acu kontūras serums
Par šo acu krēmu man ir garāka atsauksme šeit, tāpēc vēlreiz neatkārtošos. Acu krēms ir ļoti maigs, mitrinošs, un pēc ilgstošas lietošanas esmu pamanījusi, ka acu plakstiņi ir savilktāki un stingrāki. (?)
Tūlīt, tūlīt būšu jau izlietojusi, un redzēs, ja nevarēšu atrast kaut ko tik delikātu un efektīvu manām acīm, tad atgriezīšies pie šī paša. Kopš ilga laika, šis ir vienīgais acu krēms, ko izlietojot pat līdz pašām beigām, ļoti slavēju, jo man parasti ir tā - pirmo mēnesi ļoti labs un jau pie beigām iestājas pieradums un apnikums lietot.
Acīmredzot šis pārāk efektīvs, lai apniktu.

Cena: 58 €

Matis Réponse Corrective Hyaluronic Performance™ Cream mitrinošs sejas krēms:
Kad seja ir attīrīta, uz nakti nelietoju pārāk bagātīgus krēmus, bet man galvenais lai mitrina un atjauno. Matis hialuronskābes sejas krēms ir perfekts apvienojums tam, kas man vajadzīgs. Tas ir vieglas konsistences, bet nav kā serums. Uzklājot ādas, uzreiz viss liekas nogludināts un samtains. Bet pats labākais, ka krēms palīdz arī cīnīties ar ādas nepilnībām. Lietojot Matis sejas krēmu, ievēroju, ka izsitumi daudz ātrāk sadzīst un tumšās rētās nav tik uzkrītošas.
Pērku krēmu no savas kosmetoloģes, tāpēc nav oriģinālajā iepakojumā.

Blistex Lip Relief Cream lūpu krēms/balzams*
Un visbeidzot, kā tad vakara ādas kopšanas režīms bez lūpu mitrināšanas un atjaunošanas. Par šo Blistex lūpu krēmu biju gana daudz dzirdējusi, ka tas esot pats labākais ja esot ļoti sausas lūpas, un pat palīdz cilvēkiem, kuriem ir aukstumpumpas jeb herpess. Aukstumpumpas man nav, bet sausas lūpas man ir. 
Sākumā domāju, ka nekas īpašs. Balta krāsa, ļoti bieza konsistence, smaržo un izskatās nedaudz pēc Colgate klasiskās zobu pastas. Atlika man pāris reizes uzlikt uz nakti, kad sapratu, ka šis ir vairāk kā parasts lūpu balzams. Protams, jo tas īstenībā ir krēms. 

Tagad Lip Relief krēms man stāv blakus uz nakts skapīša un bez tā nevaru doties gulēt. Lietoju katru vakaru jau vairākas nedēļas un ievēroju, ka manas lūpas tiešām izskatās daudz labāk. Es tik teikšu, ka šis noteikti nav nekāds dienā lietojams lūpu balzams, jo ir baltā krāsā, un no manas var izskatīties, ka mute netīra. Bet turēt uz nakts skapīša vai mājas režīma lietošanā, to droši var. Blistex lūpu balzams ir tik bagātīgs, ka pat no rīta pamostoties to varēs vēl sajust uz lūpām. 

Iegādāties: aptiekās, interneta veikalos un U/V Stockmann Cena: ~4 €

---
Labprāt komentāros uzzinātu, kas ir jūsu vakara ādas kopšanas režīma glābēji/favorīti!


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

6 komentāri:

  1. Es vairāk par tām pumpām - varbūt labāk parunāt ar dermatologu? Dažkārt labi palīdz recepšu smēres, lāzeris t.sk. rētām un pamainīta sejas kopšana/ līdzekļi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir runāts un būts arī pie dermatologa. Redz, man jau seja nav kā nosēta un pumpām, tā drīzāk nemitīgi izmet laukā pa vienai vai divām jaunām, ļoti dziļām pumpām.
      Dermatologs ārste ādu, bet man tādas problēmas nemaz nav. Lūk kad atopiskaks dermatīts bija un citas ar ādu saistītas problēmas, tad uzreiz gāju, jo pašam galā netikt. Bet uz lāzeri man nav jēga iet, jo rētas no pumpām man parādās pāris mēnesī un ja katru reizi man jāiet uz lāzeri, cik tas izmaksās? Un pumpu rētas nav tik dziļas kā pigmenta plankums, tāpēc jāgaida kamēr nomainīsies n-tie ādas slāņi un viss būs atkal labi.
      Runājot par kosmētiku, cik tad es vēl varu mainīt produktus? Pieturos pie principa, ja labs produkts turpinu lietot vairākus mēnešus, pat ar visu to ja uz mani jau gaida kāds jauns produkts kas jātestē. Es jau tagad lietoju ļoti labu un kvalitatīvu kosmētiku, pat no profesionālā ādas kopšanas segmenta, bet aptiekas sortimenta produkti man to nesniegs. :)

      Dzēst
  2. Parasti kosmētiku lietoju ļoti maz, taču bija periods pavasarī, kad prasījās tomēr izlīdzināt ādas toni un klāju BB kremu. Pēc 2 nedēļu palietošanas sākās kkāds murgs vairāku mēnešu garumā: metās sāpīgas pumpas uz vaigiem un zoda. Nezināju, kā tikt galā, mēģināju tējas koka eļļu, kas šķiet, situāciju tikai pasliktināja, vēl dažādus pretpumpu kremus sapirku, kuri neko nepalīdzēja, tad vienkārši tās pumpas spiedu ārā. Pārgāja viss kkur uz vasaras beigām, bet rētas palikušas. Smērēju ar alvejas kremu, arī nekas nesamazinās/nepazūd.
    Iespējams vaina ir dekoratīvajā kosmētikā vai tehnikā, kā to klāj?
    Pēc šī gadījuma otas lietoju tikai uzklājot kosmētiku uz acīm, pārējo klāju ar pirkstiem (iepriekš izmazgātām rokām).
    Protams, kādas mazas pumpas man patstāvīgi metas, ar to esmu samierinājusies jau, pa retam kāda liela, taču tā, kā bija pagājušajā pavasarī, nav bijis pat pusaudžu gados.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man lielās, dziļās un sāpīgās pumpas lielākoties metas uz zoda un pieres, kas tieši nozīmētu pa hormonālo līniju, un nav raksturīgi sliktai dekoratīvai kosmētikai vai otām, tad parasti var mesties uz vaigiem.
      Man bija rūgta pieredze vēl pagājušajā gadā ar sliktām acu ēnām vai otām (tā arī nesapratu), ka dedzināja visas acis. Esmu kaut kā norobežojusies palikt pie uzticamiem produktiem, kas nav pievīluši.
      Es sejas grimam izmantoju kosmētikas sūklīti, ko mazgāju katru reizi un dažas otas. Lielākoties jau tieši acīm tās otas vajadzības. Bet cenšos tās regulāri mazgāt, jo ar īpaši netīrām otām nekāds smukais grims nesanāks :D

      Zini kā, runājot ar vairākiem speciālistiem vienmēr nonāku pie viena un tā paša secinājuma - pašam ir jāmeklē atbilde kaut ko ņemot nost, kaut ko liekot klāt, un tad skatoties kas pie vainas. Bet ir tādas lietas, kas notiek tik un tā, un kā arī Tu minēji - vienkārši jāsamierinās. :)

      Dzēst
  3. Sveika! Man vakara kopšanas rituāls pagaidām šāds:
    -LV ražojuma Seal micerālais ūdens -ieraudzīju Drogās, šobrīd uz atlaidi. Liekas, ka jaunums, jo nebiju tādu redzējusi. Patīk, labi notīra kosmētiku, maigs.
    -Seju kādu laiku eksperimentam skaloju/mazgāju ar novārītu kumelīšu ūdeni, izvairoties no pilsētas krāna ūdens.
    -Toniku nelietoju, jo no jebkura notika savelk seju. Nesen kosmetologs veica mikrodermabrazāciju un pēc tās no tonika vispār sausi pleķi paliek.
    -Uz nakti cenšos likt kādu sejas krēmu. Problēma ar krēmiem, jo no daudziem alerģiska reakcija un pašai problemātiska ādai. Pagaidām risinājums - Dove zilais treknais krēms. No tā nekas nemetās. Un ja kaut kas ir, tas pa virsu Skinoren krēms.
    -Lūpu balzams, Kruidvat Hydra soft - mīksts, maigs, kūst uz lūpām.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies, ka padalījies ar savu ikvakara režīmu.

      Seal micelārais izklausās ļoti interesanti, uzmeklēšu :) Metode ar kumelīšu uzlējumu ir izcila, jo kad es nevarēju seju mazgāt ar krāna ūdeni, tas bija tas ko man ieteica dermatoloģe.
      Ar mikrodermabrazāciju esmu kapitāli uz 'jūs', bet zinu, ka daudziem tā ļoti palīdz cīnīties ar akni, pūtītēm un citām ādas problēmām. Piefiksēju arī to Kruivat lūpu balzamu - pēc izlasītā, liekas, ka ir baigi foršs. ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan