Mēneša atskaite: februāris

04.03.17

Nezinu kā jums, bet es jau martu uzskatu par pavasari. Lai arī ziema aktīvi vēl cīnās ar pavasari, un nevar īsti saprast, ko jāvelk mugurā, jo te auksts, te silts, bet noskaņojumu tas nebojā absolūti. Marts ir tulpju mēnesim, vieni no maniem mīļākajiem ziediem, un iespējams, tas pateicos tieši Sieviešu dienai? Nevaru sagaidīt, kad varēšu spēlēties spilgtākiem un sulīgākiem pavasara toņiem savā grimā, lai nedaudz iepriecinātu sevi. Līdz tam vēl nedaudz jāpaciešas, un tāpēc šodien atskats uz februārī lietoto, izlietot, nopirkto, redzēto un sajusto utt.
Favorīti
Davines Alchemic Red tonējošs kondicionieris sarkaniem matiem: nav nekāds jaunums manā kosmētikas plauktiņā, jo atklāju jau pagājušajā gadā, bet liekas, jau biju aizmirsusi cik tas ir parocīgs un lielisks. Kaut kā ātri sāka balēt krāsa un vajadzēta atjaunot košumu, tāpēc ieklāju Davines, paturēju 20 minūtes, un man mati atkal kā tikko nokrāsoti. Papildu, protams, turot Davines Alchemic Red kondicionieri, tas kalpoja arī kā matu maska, un pēc lietošanas mati palika tādi vijīgi un paklausīgi.
Re-Gen Oil eļļa ķermenim*: lieliska eļļa, ko lietoju katru reizi pēc dušas, un pat sejai pirms gulētiešanas. Āda katru reizi paliek samtaina un pabarota. Pats labākais, ka diezgan ātri absorbējas un var droši vilkt pat visciešākos džinsus. Izlietošu un noteikti atkārtoti iegādāšos.
Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil eļļa kosmētikas noņemšanai*: par Kiehl's Cleansing eļļu jau biju paspēju safanoties augustā, kad to ieraudzīju Kiehl's Amerikas mājas lapā. Es dievinu eļļas kosmētikas noņemšanai, Kiehl's man ir ļoti mīļš zīmols, nu un Midnight Recovery koncentrātu esmu izlietoju jau n-tajos iepakojumos. Pa februāra mēnesi jau esmu izlietoju 1/4, jo lietoju to teju katru dienu, kad nēsāju kosmētiku. Lieliski "noēd" pat visbiezāko kosmētikas kārtu. Ideāla eļļa! Mana āda katru reizi jūtas ļoti maiga un izskatās starojoša. Iepakojums, aromāts un eļļas izpildījums man apbur. Lietošana: iespiež plaukstās 3 dozatora devas, viegli starp plauktām uzsilda apļveida kustībām, tad uzklāj uz sejas (arī apļveida kustībām). Nedaudz saslapina rokas un turpina apļveida kustībām masēt seju. Eļļa pārvērtīsies par baltu pienainu tekstūru. Pēc tam noskalo visu nost un nosusina seju ar dvieli. Nav nekādu eļļainu kārtu un vai kosmētikas paliekas. Ar eļļu 2 minūtēs var noņemt pat visbiežāko kosmētikas slāni. Ļoti ērti un ātri.
Mincer Pharma Anti Allergic 1101 mitrinoši nomierinošs sejas krēms*: pirmo reizi kaut ko redzēju par šādu zīmolu. Papētīju internetā, tas laikam ir Polijas zīmols. Ļoti ieintriģēja tas, ka krēms ir paredzēts jūtīgai ādai, lai aizsargātu ādu no apkārtējās vides ietekmes, un bagātīgi mitinātu visas dienas garumā. Atlika man vienu reizi uzklāt uz ādas, kad sapratu šis krēms ir lielisks. Tā kā krēmam sastāvā ir glicerīns, tas padara sejas ādu absolūti gludu un samtainu. Krēmam ir bagātīga krēmīga tekstūra, bet tā nav smaga. Lietojot zem dienas grima, āda jūtas ļoti mitrināta un pabarota, bet ne trekna vai taukaina. Krēms nepadara ādu vēl taukaināku dienas laukā. Noteikti izlietošu līdz pat pašām beigām. Ja interesē, tad krēmu var iegādāties veikalā Beauty Market, Blaumaņa iela 8 (Rīga). Pietam, visu martu visai zīmola kosmētikai ir 20% atlaide, tā kā cena noteikti krēmam ir ļoti pievilcīga (pilnā cena 11.99 €).
L'Oreal Volume Million Lashes Fatale skropstu tuša: lietoju Fatale skropstu tušu jau pusotru mēnesi un nevaru beigt sajūsmināties cik tā ir lieliska. Skropstu tuša, kas noteikti patiks visiem, kuri ir par drāmu un dramatiski uzkrāsotām skropstām. Birstīte ir tik parocīga, ka spēj nokrāsot pat skropstu  saknītes un smalkākas skropstiņas. Sniedz ļoti ievērojamu apjomu. Dienas laikā nesmērējas un nebirst.

Citi favorīti
Filmas
Piecdesmit tumsas nokrāsas (Fifty Shades Darker)
Ja salīdzina ar pirmo daļu, tad noteikti turpinājums patīkami pārsteidza. Un šeit es nerunāju par copy paste grāmatas pārcitēšanu. Nē. Es gribu saknē jau atrunāt vienu lietu: es neesmu sajūsma par pašu oriģināldarbu. Tāpēc man bija būtiski, lai filmā izvelk labāko. Pat vēl labāk kā no grāmatas. Un man liekas, režisoram Džeimsam Folijam (James Foley), kurš starp citu ir režisors slavenajam seriālam Kāršu nams, izdevās pat ļoti labi.
Likās, ka īstā satura esence ir izvilkta pareizi, nesabojājot un neizpostot. Skatoties nevarēja nepamanīt cik abi galvenie varoņi ir palikuši vitālāki un atvērtāki (es pat teiktu, vairāk kā pat pašā grāmatā), galvenajiem aktieriem pašiem nebaidoties brīžiem pat ironizēt par pašu sacīto, kas ir jau puse no uzvaras. Veiksmīgi režisors ir atļāvies pārformēt šis attiecības augšas un lejas, nedaudz sakārtotāka un elegantākā veidā. Noteikti atzinīgi novērtēju erotisku ainu pasniegšanu, kas šoreiz godam iznesta un pasniegta daudz skaistāk un izjustāk. Ainas ir mazāk un ne tik uzspiedošas kā iepriekš, bet kvalitatīvas un pašpietiekamas. To es vērtēju pēc sevis, kura šo filmu neiet skatīties tikai pikanto ainu pēc.
Bija ainas, kur spriedze bija samazināta līdz minumam, un es pat teiktu, varēja tās būt arī izņemtas vispār laukā, tomēr visā visumā, filmas ritējums un notikumu hronoloģija bija salikta punktu pa punktam.Visas detaļas kopumā veido Tumsas piecdesmit nokrāsas par daudz izjustāku un dzīvāku ekranizējumu, kuru tiešām šoreiz var nosaukt par romantisku drāmu. Lieti piebilst, ka arī kritiķi šoreiz filmu nesaplēsa gabalos kā pirmajā reizē.

Džons Viks 2 (John Wick : Chapter 2)
Ļoti labi uztur spriedzi teju 2 stundu garumā. Ļoti asa un asiņaina filma. Cīņas elementi, grandiozi specefekti u.c., kas noteikti patiks visiem asa sižeta cienītājiem. Bez nopietnībām, ir vietas, kur varēja labi pasmieties, tomēr salīdzinot ar pirmo daļu, es teikšu, ka kaut kas šajā filma pietrūka. Ļoti gaidīju Ruby Rose šajā filmā, jo viņai sekoju jau kādu labu laiku, un ļoti nopriecājos, ka varēšu aplūkot viņas aktierdotības lielākā grāvējā. Atzīšos, ka biju nedaudz vīlusies. Nevis viņas tēlošanā, bet pašā tēlā. Likās ļoti nevajadzīgs personāžs naratīvā. Visā visumā, kad apnīk skatīties visas ziepenes un raudu gabalus, Džons Viks 2 būs kā vēsa gaisa brīze, jo noteikti neatstās bez emocijām.

Lauva (Lion)
Filma, kas no pirmās minūtes līdz pat pēdējai liek kļūt par galveno varoni un dzīvot līdzi, just visu notiekošo. Sen sen nebija justa šī emocija diversija iekšā, kad pēc filmas noskatīšanās kratījās rokas, un iekšā bija sajūta, ka viss vibrē. Nevarēja saprast gribas raudāt vai smaidīt. Šis stāsts tik ļoti aizkustina. 
Uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts, kurš veiksmīgi un soli pa solim izvadā cauri visiem galveņā varoņa Saru dzīves līkločiem. Filma ir pārdalīta divās daļās: Saru mazotnē un Saru pēc 25 gadiem. Stāsts par to kā ar Google Earth palīdzību mazs puisēns no Indijas atceroties vien niecīgu sīkumu, atrod savas mājas. 
Bez tā pamatstāsta, tiek atklātas un atgādinātas ļoti būtiskas vērtības par bērniem, par iespējām, par ģimeni, kas priviliģētā pasaulē ir piemirstas. Filma, kas noteikti neatstāj vienaldzīgu, jo filmas galvenais vēstījums ir tik cēls un sirdi plosošs. It īpaši pašas, pašas filmas beigas liek vienkārši izplūst asarās. Tik skaista, pozitīva un sirsnīga filma, kas izceļ pašas cilvēciskākas vērtības kas mūsos mīt.

The Edge Of Seventeen
Filma, kas mani uzrunāja vien tā iemesla pēc, ka tai ir ļoti liels novērtējums kā no skatītāju, tā kritiķu puses. Domāju – kas šādā pusaudžu filmā var būt tik īpašs? Galvenā varone 17 gadus jauna meitene, kuras dzīve vienas nedēļas laikā kļūst par “elli”. Elli, es domāju, attiecību un notikumu sablīvējumu ar kuru nākas sadzīvot jaunajai meitenei pirmo reizi savā mūžā. Pierasts, ka šādas filmas ir tādas pārāk saldas un pūdercukurainas, kur skarbais puisis, kurš tik ļoti patīk galvenajai varonei, izrādās tik labiņš, un attiecības ar vecākiem un tuviniekiem tik izcilas, un beigās filma beidzas uz teju perfekts nots. Tomēr, ne šajā gadījumā. Man liekas, ka filmas Edge of Seventeen režisors šim stāstam piegājis ir daudz nopietnāk, un pat patiesāk. Nē, nekas no sevis nepaliks vieglāk, tikai tāpēc, ka jāpaliek. Ir jāspēj reaģēt savādāk, lai paša rīcības sev patiktu.
Ļoti nostalģiski un precīzi izjusta jaunietes vide, ko sapratīsi visi tie, kuri jau tikuši pāri saviem 17 gadiem. Egocentriskā pasaule, kur viss notiekošais liekas kā katastrofa, slepena mīlestība un tie teksti, kas tiek uzrakstīti, bet uzreiz izdzēsti un aizmirsti, un paliek nekad nenosūtīti, liriskās un sērīgas mīlas balādes - ak, kur tie laiki! Bet atšķirībā no citām šādām līdzīgām filmām ar praktiski identisku stāstu, šai filmai ir pieiets ar pieaugušā acīm. Man liekas, ka pati galvenā varone Nadīna (tēlo Hailee Steinfeld) šo jaunieti padara tik īstu, nedaudz pat traģikomisku, cīnoties ne tikai ar apkārtējo pasauli, bet visvairāk ar sevi paši un pateiktajiem vārdiem. Ļoti viegli skatāms stāsts, un teikšu atklāti, ka kopš ilgiem laikiem noskatoties šādu filmu, man tā nelikās muļķīga.

Pasažieri (Passengers)
Zinātniski fantastiskais žanrs nav īsti mans iemīļotākais, tomēr par šo filmu biju gana daudz lasījusi pirms tā bija vēl iznākusi. Filma tika definēta kā biedējošs mīlasstāsts, un iespējams, taisnība. Patiešām filmas vide un romantika ir ļoti netipiska, tomēr viss ir balansā un netiek piedāvātas mistikas brīnumzāles. Stāsta pamatā galvenais varonis Džims (Chris Pratt) kļūdas pēc pamostās galaktikas ceļojumā uz jauno planētu daudz ātrāk nekā plānots. Tā nodzīvo vienu gadu ar astīti jūkot prātā. Saprotot, ka tā virs nevar, viņš ierauga savu īsto, savu vienīgo, savu Auroru (Jennifer Lawrence). Ar šausmīgiem sirdsapziņas pārmetumiem viņam ir jātur šis noslēpums, kas izspruks laukā pavisam nepiemērotākajā brīdī. Vizuāli ļoti iespaidīga filma, kurā netrūkst arī drāmas un romantikas.

Skaistums tev līdzās (Collateral Beauty)
Es nevaru teikt, ka filma aizgrāba līdz sirds dziļumiem, jo vairāk iedalās kategorijā “sirsnīga”, tomēr aktieru zvaigžņu plejāde ļoti priecēja, un laikam tā bija viena no galvenajām filmas veiksmes atslēgām: Vils Smits, Keita Vinsleta, Helēna Mirena, Keira Naitlija u.c. Stāsta pamatā ir tēvs, kurš zaudējusi savu meitu un nav spējis ar to sadzīvot. Tad šķietami nejauši, kas patiesībā nav nemaz tik nejauši, viņa kolēģi/draugi nolemj atsūtīt viņam Nāvi, Laiku un Mīlestību. Emocionāli es nespēju līdz galam izjust šo filmu, tomēr sirsnīgam melodrāmas gabalam, nebija nemaz tik traki. Es teikšu, ka šādas filmas jārāda ir tuvojoties Ziemassvētkiem, kad visi paliek mīļāki un maigāki. Filmas fināls sniedz ļoti interesantu pavērsienu, bet sajūsmu visā visumā es tik un tā nesagaidīju.

Mūzika
Februāra plajlistē atklāju pāris dziesmas no filmu skaņuceliņiem, kas tik perfekti iegūla prātā, ka uzreiz pēc filmas noskatīšanās uzmeklēju internetā. Šoreiz tās bija 2 Sia dziesmas: Hellium ir filmas Piecedesmit tumsas nokrāsas skaņu celiņā, bet Never Give Up filmai Lauva. Vienmēr ir fascinējusi dziedātājas Sia balss un to noteikti nesajaukt ar kādu citu.
Tāpat februārī atklāju pašmāju grupas Triana Park dziesmu Line, ar kuru grupa startēja Supernovas konkursā un uzvarēja, lai maijā varētu pārstāvēt ar to dziesmu Latviju Eirovīzijā. Ļoti patīk dziesmas ritmiskums un vispār viss kopumā, tāpēc ļoti nopriecājos, ka tieši uzvarēja šī dziesma.

Februāra dziesmu izlase:
Sia - Helium
Sia - Never Give Up
The Calling - Wherever You Will Go
One Republic - Better
Triana Park - Line

Izlietotie produkti
The Body Shop Early Harvest Raspberry dušas želeja: nezinu cik ilgi biju viņu jau turējusi, bet bija pienācis laiks izlietot līdz galam. Ļoti patīkams, atspirdzinošs aveņu aromāts, lielisku putojoša dušas želeja, kas uzdevumu paveic kā nākas. Nav kur piesieties. Iespējams, ja vēl veikalos būs, iegādāšos arī atkārtoti. Vienīgais nepatika, tas neparocīgais iepakojums.
Daytox Daily Hydration sejas krēms: ļoti patika, bet acīmredzot pagāja pusgads, un tā kā termiņš beidzās, krēmam mainījās konsistence un tas nebija tāds kā sākumā.
Origins Make a Differencetm Plus + Rejuvenating sejas krēms: kolosāls! Kā atvēru iepakojumu, tā izlietoju līdz pat pēdējam gramam. Superīgi mitrināja un izlīdzināja sejas ādu. Bet ja salīdzina ar to krēmu, ko tagad lietoju no Mincer Pharma, efekts ļoti līdzīgs, tāpēc domāju, ka pagaidām neizvēlēšos atkārtoti tomēr Origins krēmu, jo Mincer Pharma piedāvā daudz lētāku alternatīvu.
Catrice Liquid Camouflage konsīleri (2 gab.): man liekas, ka kaut ko vēl piebilst par šiem konsīleriem ir lieki. Tie ir lieliski, un vairs neskaitu kurais iepakojums tika izlietots.
Kiehl's Dark Spot Solution balinošs koncentrāts: man daudzi teica, lai izmēģinu, ka tas efektīvi izbalina tumšās rētas. Pēdējo reizi, kad devos apmainīt izlietotos produktus, pajautāju paraudziņu. Paraudziņš pietika trīs reizēm un jau pēc trešās reizes es redzēju, ka tumšās rētas tiešām palikušas gaišākas. Noteikti iegādāšos arī pilnu iepakojumu.

Jaunumi
Februāra sākumā Kiehl's sortimentam pievienojās 3 jauni produkti: Midnight Revocery eļļa dekoratīvās kosmētikas noņemšanai, Butterstick 4 dažādu toņu lūpu balzami un Pure Vitality sejas krēms. Par eļļu jau rakstīju nedaudz augstāk, tāpēc vairs neatkārtošos. Viedokli par lūpu balzamu iespējams izlasīt šeit, tikai vien vēlreiz piebildīšu, ka sajūsmā neesmu. Pure Vitality sejas krēmu lieto mana draudzene, jo personīgi man tas likās nedaudz pa bagātīgu, bet tā kā viņai ir sausa āda, tad to ļoti slavē. Smaržo un klājas burtiski kā kustošs medus uz sejas.
Zīmols Amway rīkoja pasākumu, kurā prezentēja veselu trīs segmentu produktus: Nutrilite Phyto2Go dzērienu imunitātei, B vitamīna uztura bagātinātāju, un Artistry dekoratīvās kosmētikas pavasara kolekciju. Par Phyto2Go ir interesants stāsts, jo es ar šādu inovāciju pati līdz šim nebiju saskārusies. Phyto2Go speciālā pudelē ielej ūdeni, un tad kad vēlas dzert šo vitamīnu bagāto dzērienu, tad uzliek atsevišķu korķīti, pagriež un no ampulas izšaujas granātābolu krāsas šķidrums, kas bagātināts ar augsta satura C vitamīnu un cinku. Lai labāk saprastu kā strādā tā sistēma, var aplūkot video šeit.
Artistry pavasara dekoratīvās kosmētikas sērija piedāvā mirdzošus, gaišus un ļoti izteiksmīgu toņus. Visvairāk man iepatikās izgaismojošā želeja, kuru var jaukt kopā ar tonālo krēmu, un lūpu krāsa sulīgā fuksijas krāsā, kas tik ļoti aktuālā šajā pavasarī grima tendencēs.
Izmēģināju Catrice pavasara/vasaras jaunpienācējus (par tiem drīzumā būs atsauksme), un jāsaka, ka ļoti jau paspēja iepatikties uzacu zīmulis, acu ēnu palete, jaunā skropstu tuša. Bet, jaunais tonālais krēms man ļoti nepatīk. Izceļ visus sausumus un poras, ka āda par pāris gadiem paspēj novecot vienā mirklī. Savukārt, Essence limitētā kolekcija Beauty Angels piedāvā dažādus krāsu korekcijai nepieciešamos produktus. Kolekcija interesanta, bet neesmu vēl paspējusi neko izmēģināt.
Biju izlietojusi savu iecienīto Kiehl's Calendula toniku, un paķēru pirmo, kas pa rokām bija veikalā - Nivea. Sejas āda jau pirmajā vakarā sajuta atšķirības, un secināju, ka jāatgriežas pie Kiehl's, tāpēc nesot 10 izlietotos iepakojumus, pilnā tilpuma produktu izvēlējos tieši Kiehl's Ultra Facial mitrinošos toniku. Uzreiz ievērojama atšķirība. Liekas kas tur tāds īpašs, parasts toniks, bet nē, ir atšķirība, ko lieto. Izmēģināju iegādāties Rival de Loop plāksnītes kosmētikas noņemšanai. Kaut ko tādu sen nebiju lietojusi. Vāji piesūcinātas plāksnītes, kas vispār neko nevar noņemt nost. Domāju, varbūt būs lielisks variants ceļojumiem. Nekā.
Februārī iznāca zīmola Dzintars laikam visu laiku veiksmīgākā un interesantākā ādas kopšanas kolekcija, kādu Latvijas zīmols ir uzražojis - Future Formula. 3 kolekcijas: melno ikru, gliemežu ekstrakta un cilmes šūnās. Izklausās dikti šiki, ne? Pagaidām neiedziļināšos nekur pamatīgāk par katru sēriju (visu var izlasīt šeit), bet es testēšanai savai mammai atdevu Gliemežu ekstrakta sejas serumu un krēmu. Viņa lieto jau pāris nedēļas un apgalvo, ka tas tiešām ir ļoti labs solis uz priekšu Dzintars ādas kopšanas produktu lauciņā. Ja plānojat iegādāties interneta veikalā šo sēriju store.dzintars.com, izmantojot atlaižu kodu SILVER un saņemiet papildu 5% atlaidi.
Sadarbībā ar veikalu Beauty Market izmēģināju vairākus viņu piedāvātos zīmolus - Mincer Pharma, Evree un Framesi. Par Mincer Pharma sejas krēmu jau rakstīju - ļoti patīk. Evree skrubis sejai man likās pa vāju, bet Framesi matu masku krāsotiem matiem neesmu vēl izmēģinājusi. Būs konkrētāks viedoklis, noteikti uzrakstīšu vairāk.
Maybelline jaunumus vispār vēl neesmu paspējusi izmēģināt, tikai uz rokas izmēģināju strobing krēmu, un pagaidām iespaidi tie labākie. Bet vispār, jaunumu kārtā ir iznākušas divu toņu lūpu krāsu paletes, korektoru palete, lūpu krāsas un uzacu tintes. Ļoti interesantas lietas!
Un visbeidzot, pašās mēneša beigās, L'Oreal prezentēja Colorista produktus matiem - pūšamās krāsas, īslaicīgās tonējošās krāsas, matu krāsas u.c. produktus. Pats foršākais, ka tiek piedāvātas virkne jautrās krāsas, kas ļauj matus nokrāsot pat vistrakākos toņos. Pagaidām esmu paspēlējusies uz draudzenes matiem ar izsmidzināmajām krāsām, un izskatās nenormāli labi. Noteikti šī gada festivālu un vasaras tusiņu must-have. Ja interesē, tad veikalos Drogas no 7. marta un vidēja cena produktiem 7.50 €.

Lai mums visiem saulains un izdevies marts!


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan