5 otas vai 1 meikapa sūklītis?

18.04.18

Tajā brīdī, kad parādījās Beauty Blender kosmētikas sūklīši, tas bija revolucionārs notikums, kas skaistumkopšanas industriju mainīja neatgriezeniski. Lai arī līdz tam bija pieejami kosmētikas sūklīši (tie neveiklie trīsstūrformas), tikai Beauty Blender iemācīja to, ka no sūkļa var gaidīt daudz vairāk.
Uz šo brīdi, kad ir uzražotas neskaitāmas alternatīvas meikapa sūkļu opcijas un iespējas (dažādas formas, krāsas, lieluma u.c.), modernā laikmeta cilvēki, kad viss plūst un mainās pa minūtēm, ļoti tendenciozi var novērot, ka otas sāk lietot arvien mazāk.
Tāpēc man radās doma nedaudz parunāt par šo aktuālo jautājumu - kas ir labāk - otas vai sūklīši? Parunāsim nedaudz par kosmētikas rīkiem: kāda ir to atšķirība, un kā izvēlēties sev īsto?
Tādam klasiskam, ikdienas sejas grimam, vidēji, ir nepieciešamas 5 otas: tonālajam krēmam, konsīlerim vai korektoram, pūderim, vaigu sārtumam, bronzerim un izgaismotājam. Protams, vaigu sārtuma un bronzera ota var būt viena, bet tas nozīmēs, ka pēc katras lietošanas reizes jātīra, citādi jau nākošajā reizē tas padarīs netīru izskatu, jo nevarēs saprast, vai tur vaigu sārtums vai kas cits.

Protams, otas kalpo ļoti ilgam laika periodam; ir, kas lieto vienu otu 5 un vairāk gadus, tāpēc patēriņa ziņā, lai arī sadārdzina, tomēr otas ir laba investīcija ilgtermiņā. Toties no praktiskā un sadzīviskā viedokļa, var nebūt tik parocīgi, jo katra otiņa jāmazgā, un izbraucienos jāved līdzi tās visas.

Un lai no šīs visas sarežģīšanas izvairītos, tiešām parocīgāk ir lietot sejas grima uzklāšanai sūklīti, jo ar to var uzklāt gan tonālo krēmu, gan konsīleri (tāpat arī korektoru), pūderi un visu pārējo, un ne jau krēmveida, bet klasiskos pūderveida formātus. Jā, jā, pilnīgi pareizi, var arī uzklāt vaigu sārtumu un izgaismotāju. Protams, arī šajā gadījumā jāskatās, lai produkti uz sūkļa nesajaucas kopā, tāpēc ir labi, ka sūkļiem ir vairākas maliņas un katru var izmantot citai sejas zonai.
Protams, šajā gadījumā ir jāpadomā par formulu atšķirībām, un, it īpaši, tonālajiem krēmiem. Ja tonālais krēms ir ūdenim līdzīga šķidruma (fluīds), tad baigi jādomā, jo sūklītis vairāk absorbēs produktu nekā uzklās uz sejas. Man šādi nesen bija situācija ar Dior Undercover tonālo krēmu, kas ar otu klājas pasakaini, bet, līdz ko pieskaros ar sūklīti, tonālais pazūd, jo formula ir viegla, bet sūklim poras lielas, tāpēc visu ievelk sevī iekšā. Tātad, skatāmies, kādas ir formulas. Citā situācijā, kad tonālais ir dikti biezs kā, piemēram, Maybelline Superstay tonālais krēms, sūklītis to padara šķidrāku un vieglāku, jo lieko absorbē.

Un nevajag baidīties pūderveida produktus (pat presētus) uzklāt ar mitru kosmētikas sūklīti. Mitrais sūklītis paņems tieši tik daudz produkta, cik vajag, un uz ādas radīs ļoti vieglu un vienmērīgu izskatu, pietam, nofiksējot meikapu uz 100%. Uzklājot pūderi ar mitru sūklīti, tas palīdz "piecept" pūderi, lai meikaps visas dienas garumā turētos izcili!

Šis nav reklāmraksts, lai slavinātu Beauty Blender, bet kopš brīža, kad oktobrī devu trešo iespēju BB sūklim, es beidzot apjautu, cik tas ir satriecošs atklājums. Pēc 6 mēnešu lietošanas, tas nav nedz izjucis, nav palicis ciets vai nelietojams. Ir tikpat atsperīgs, tikpat labi strādā un tikpat labi pludina kā jau pašā sākumā. Biju lietojusi virkni dažādus citus sūkļus, bet esmu sajūsmā par Beauty Blender, jo neviens cits ilgtermiņa lietošanā nebija sevi tā pierādījis. Tiesa, ka man iepriekšējās reizēs bija trāpījušies brāķēti sūkļi, jo nevarēja nokalpot tik ilgi kā tagad, tāpēc esmu priecīga, ka spēju dot vēl vienu iespēju, un tagad priecāties par veci jauno atklājumu.

Tātad, īsumā, sasummējot, par ko šodien gribēju uzrakstīt; lai arī es ikdienā lietoju gan otas, gan sūkli, tomēr ierastam kosmētikas lietotājam, kuram nav tik padziļināti svarīgs kosmētikas jautājums, mana atbilde, ka parocīgāk ir viennozīmīgi lietot sūkli, jo tas aizņem mazāk vietas, ir ļoti multifunkcionāls, un ar to ātrāk uzklājas kosmētika. Jā, tas nekalpos tik ilgi kā otas, toties ietaupīs laiku. Šeit katram jāizvērtē prioritātes, kas ir tas, ko vairāk vēlas, un tad atbilde ir skaidra.


! rakstā izmantotie attēli ņemti no fotobankas

6 komentāri:

  1. Paldies par rakstu, Zanda!
    Es laikam vēl esmu no tiem cilvēkiem, kas sūklīšus vēl nav pamēģinājuši izmantot (veikalā skatoties pie sevis tik nodomāju - nu nākamreiz varbūt nopirkšu un pamēģināšu), kaut kā visu pierasts darīt ar otām, tādēļ priekš manis šajā rakstā ir daudz jaunatklājumu. Viss lielākais jau par pūderveida produktu uzklāšanu ar sūklīti. Tiešām kaut kā likās, ka šie sūklīši vairāk visiem tonālajiem un konsīleriem.
    Hmm, radās tāds jautājums(varbūt pat visai muļķīgs) par samitrinātu sūklīti.. ar ko viņu samitina?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav muļķīgs jautājums, nesatraucies :) Samitrinam vienkārši zem tekoša krāna ūdens, impulsiem saspiežot un atlaižot, lai ūdens saiet porās. Tad beigās izspiežam visu laiko ūdeni ārā, sūklis būs viegli mitrs un atsperīgs, un gatavs lietošanai :)

      Dzēst
  2. Piekrītu. Manā gadījumā sūkļa atklāšana vispār padarīja iespējamu skaistu grima uzklāšanu, arī ātru. Es lietoju sūklīti šķidrumiem, otas pūderiem, lai sūklis nav gluži katru reizi jāmazgā. Man arī ļoti patīk BB, arī Ecotools sūklis patīk, lai gan plīst ātrāk.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tas gan. Ja miksē produktus, tad sūklītis būs jāmazgā katru reizi, bet vismaz ja nav pie rokas otas, tad vismaz ir sūklītis, kas universāli kalpos visam. ;)

      Dzēst
  3. Pagaidām vienīgais sūklis ir no H&M, darbojas ļoti labi, vismaz pusgadu jau. Paldies par ideju pamēģināt arī ar pūderveida produktiem!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tagad nopirku atkārtoti arī H&M sūkli, un tad jau redzēs cik ilgi kalpos, jo zinu, ka daudziem patīk, bet pagājušo reizi sūklītis gana ātri nolietojās :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan