Mēneša atskaite: marts

03.04.17

Martā notika vairākas lietas par kurām es varu priecāties. Nē, tie nav tikai laimes pilnie mirkļi, bija arī nelāgi momenti, bet tieši šie nelāgie notikumi, man lika apjaust kas man ir svarīgs, pēc kā es tiecos un kādas ir man būtiskākās vērtības. Galvenais uzsvars tieši uz vērtību skalu. Un es varu būt tikai neizsmeļami pateicīga, ka šīs izvēles mums liek pārbaudīt un atgādina sev pašiem, kas mēs esam. Tas būtu tāds kā atgādinājums, aicinājums un novēlējums - palikt uzticamiem sev un tam, kas sirdij mīļš. Lūk, tā ir panākumu un veiksmes atslēga.
No skaistumkopšanas, martā ir daudz nākuši klāt jaunumi, bet par tiem jau tad tiksim vēlāk skaidrībā. Mēneša favorītos patiešām pārsteidzoši lieliski un forši produkti. Kā arī, varu sev uzsist pa plecu, jo esmu diezgan veiksmīgi arī iztukšoju daudzus produktus. Tā teikt, lai bilance izlīdzinās. Tā kā par visu to un vēl citām lietām raksta turpinājumā.
Mēneša favorīti
L'Oreal Pure Clay Detox attīroša maska sejai*: jau rakstīju pāris rakstus atpakaļ. ka L'Oreal Detox sejas maska ir priekš manis lielisks atklājums, un slavenās Origins sejas maskas dublikāts. Lietoju visu pagājušo mēnesi, un noteikti turpināšu lietot. Ilgtermiņā esmu ievērojusi, ka poras tiešām paliek tīrākas, un āda gludāka. Pilno atsauksmi par masku šeit.
NYX Micro Brow Pencil uzacu zīmulis (Soft Brown): ar visu to, ka uzacu zīmuli esmu lietoju pēdējās nedēļas laikā jau 4 reizes, pavisam esmu aizmirsusi par savu visu laiku mīļāko uzaci zīmuli no H&M Beauty, ko visu laiku lietoju pēdējo pusotru gadu, un tas izsaka jau ļoti daudz. NYX zīmulis ir mīksts, pietiekami pigmentēts, uzkrāsojot sniedz teju dabisku uzacu matiņu efektu, un visas dienas laikā turas godam. Izskatās, ka esmu atradusi jaunu ilgtermiņa favorītu.
Maybelline The Falsies Push Up Angel skropstu tuša*: man ļoti patīk kuplas un galvenais garas un atliektas skropstas, un tieši Angel skropstu tuša sniedz šādu efektu. Es nevaru sūdzēties, man ir diezgan pašai daudz savu skropstu, tomēr gribas tas izveidot vēl dramatiskākas un efektīvākas. Skropstu tušai ir silikona birstīte ar ultra smalkiem sariņiem. Uzklājot tā skropstas noklāj ar diezgan daudz produkta, kas kādai var arī pārāk saķepināt, bet ja ar birstīti cenšas "pastiept" skropstas garākas, tuša viņas atliec un paceļ uz augšu. Man nav vēl sanācis parādīt kā izskatās realitātē, bet varu garantēt, ka efekts ir vienkārši wow. Man Angel skropstu tušas efekts ļoti atgādina Oriflame Wonder 5-1 skropstu tušu, un varu vien atgādināt, ka tā ir viena no manām visu laiku mīļākajām tušām. Ja jums patīk smalkās silikona birstītes, tad šī skropstu tuša noteikti jāuzmeklē.
NYX Slide On Lip Pencil lūpu zīmulis (Need Me)*: līdz šim mani visu laiku foršākie un mīļākie lūpu zīmuļi bija no Model Launcher, bet līdz ko es uzliku uz lūpām jaunos NYX Slide On lūpu zīmuļus - esmu atradusi jaunus favorītu. Zīmuļi ir absolūti kolosāli - klājas kā sviests, nenormāli pigmentēti, viegli pludinās, uz lūpām vispār nav jūtami, un nožūst pilnīgi matēti, ka var nēsāt pat vienu pašu, un 5 stundu garumā nekur nepazūd. Es nezinu kā jūs, bet zīmuļos ir ielikts viss, ko es varētu vēlēties. Diemžēl toņu pieejamība mani baigi neiepriecināja, jo no tādiem neitrālākiem toņiem ir šis Need Me (perfekti vēsi brūns) un Alluring (rozīgs), pārējie ir spilgtie un piesātinātie toņi. Maksā nedaudz virs 8 eiro.
p.s. Ja jums ir šis zīmulis vai plānojat iegādāties (ko noteikti iesaku, nenožēlosiet), tad ziniet, ka šie zīmuļi ir jāasina, lai ar visu to, ka plastmasas iepakojumā, tāpēc vēlams, lai būtu ļoti ass un precīzs asināmais. Man ir Artdeco zīmuļu asināmais un tas noasina perfekti, jo Artdeco arī ražo zīmuļus plastmasas iepakojumus un viņi zina kādam jābūt tam asumam, lai nesabojātu zīmuļa iepakojumu. Ja NYX pašiem ir savs asināmais, tad ņemiet to, bet ja nē, tad es iesaku Artdeco. Maksā padārgi, bet man viņš kalpo perfekti jau kā 5 gadus.
Matis Réponse Corrective Hyaluronic Performance™ Cream mitrinošs sejas krēms: nav man ielikts iepakojums fotogrāfijā, jo pērku "izlejamā" versijā no savas kosmetoloģes, bet es nevarēju nepadalīties par to cik tas ir lielisks, un mainījis manu sejas ādas vizuālo izskatu. Mana sejas ādai ir diezgan problemātiska, ka bieži metas nepatīkamas pumpas, neatkarīgi no kādiem faktoriem. Un tad kosmetoloģe ieteica palietot šo mitrinošos krēmu ar hialuronskābi, kas palīdzētu ādu nedaudz "sadziedēt" un arī mitrināt, kas tagad pārējas posmā no ziemas ir būtiski. Krēmam ir lielisks aromāts. Tas noteikti ir tāds šiks un stipri parfimēts, bet ļoti patīkams. Manam degunam atgādina manas iemīļotās Lacoste Pour Femme smaržas. Krēma tekstūra ir ļoti viegla, bet ārkārtīgi patīkama. Pēc uzklāšanas āda jūtas kā padzērusies, jo liekas, ka atgriežas dzīvība. Pēc divu nedēļu lietošanas, katru rītu un vakaru, pat mana meistare pateica, ka man seja izskatās ļoti starojoša. Likās, ka uzlabojumus redzu tikai es viena, bet nē. Kā jau profesionālās kosmētikas zīmolam, krēms ir vairāk uz dārgo galu, bet es varu teikt, ka efekta ziņā tas ir vairāk kā vērts. Vairāk informācija.

Izlietotie produkti
Lumene Cranberry Refreshing dušas želeja: biju atstājusi pusizlietotu, un nācās piebeigt līdz galam. Noteikšu, ka baigā sajūsmā. Patika aromāts, bet želeja kā želeja, nepirkšu atkārtoti.
Frutitini dušas želeja*: nostāvēja putekļus krāja, likās nepatika. Tagad atsāku lietot un sapratu, ka man ļoti patīk zemeņu aromāts. Jā, šajā dušas želejā tas tāds vairāk sintētisks, bet ļoti uzmundrinošs. Ja vēl ir Drogās, noteikti varētu uzmeklēt un iegādāties. Labi putoja un ādu pārlieku nesausināja.
Creightons Raspberry&Pomegranate dušas želeja: atkal biju biju atstāstījusi pusizlietotu. Varat ievērot, ka man ir tendence atstāt dušas želeja ne līdz galam izlietotas un ķertie pie citām. Pabeidzu arī šo. Iegādājos par pāris eiro. Ļoti patīkami smaržo un darbu veica labi. Ja vēl kaut kur redzēšu noteikti iegādājos, jo šo man liekas no kaut kurienes pasūtīju.
Sebamed Fresh Shower dušas emulsija*: o, šo noteikti iegādāšos atkārtoti, jo tik perfektu un svaigu aromātu, kas nav pārāk sintētisks ir grūti atrast. Katru reizi kā lietoju, likās kaut kur lidoju. Aromāts, kas nedaudz atgādina jūras svaigumu, citrusu un pipariņu. Tāds kārtīgs unisex aromāts. Pietam, dušas želeja bija arī ļoti mitrinoša. Atceroties jau vien, gribas uzreiz doties un pirkt. Sebamed nopērkams aptiekās un Debenhams veikalā.
Batiste Original sausais šampūns: komentāru nav. Pirkšu un lietošu atkārtoti.
Phytorelax Macadamia šampūns*: izlietoju ar lielāko prieku līdz beigām. Tas lieliski putoja, galvas ādu attīra pamatīgi, matu krāsu arī ātrāk mazgāja āra (kas nav labi), bet visā visumā viens no retajiem Drogās pieejamiem šampūniem, kas neradīja galvas ādai pieradumu vai blaugznas. Pietam, pēc lietošanas mati vienmēr izskatījās ļoti spīdīgi un vijīgi.
PharmaNord D-Pearls Mega D vitamīns uztura bagātinātājs: izlietoju pa ziemas sezonu 3 iepakojumus un tagad pārstāšu lietot, jo sākoties saulainākam laikam nav nepieciešams uzņemt tik daudz papildu D vitamīnu. Mūsu platuma grādos ir problēmas ar saules stariem, tāpēc ir jālieto sintizētā formātā. Bet vispār, esmu ļoti apmierināta ar šo uztura bagātinātāju, jo tiešām kā lietoju, tā jutos labāk (D vitamīns mums liek justies priecīgākiem). Kapsulas ir ļoti maziņas, neķeras rīklē, viegli norīt.
Lotos Pharma Imunosil C-Vit Prolong uztura bagātinātājs: biju apaukstējusies, tāpēc vajadzēja vairāk uzņemt C vitamīnu organismā, lai palīdzētu organismam ātrāk atjaunoties un atgriezties formā. Patika, bet problēmas radīja ņemot laukā kapsulas no blistera, kad dažas no tām vienkārši sašķīda rokās.
Douglas Brush Soap ziepes otu mazgāšanai*: šīs ir tās pašas slavenās Barbara Hoffman ziepes, tikai cita etiķete virsū. Man liekas vienas no labākajām budžeta klases otu ziepēm kādas esmu izmēģinājusi. Mazgā vienlīdz labi kā otas, tā arī kosmētikas sūklīšus. Noteikti būs atkārtots pirkums.
Kiehl's Pure Vitality sejas krēms (paraudziņš): diemžēl manai ādai ši jaunais krēms liekas tāds pārāk trekns, tāpēc atvedu (pilno versiju) lietot draudzenei, kurai sausa āda. Viņa to ļoti slavē un ceļ saulītē. Saka, ka āda tiek ļoti labi pabarota un nogludināta. Manai kombinētai prasāsas kaut ko nedaudz ne tik biezu, bet arī jaudīgu. Tāpēc man favorītos Matis krēms.
Re Gen eļļa*: lai arī lietoju sākumā gan sejai, gan ķermenim, beigās izlietoju ķermenim. Satriecoši laba eļļa. Uzklāju katru reizi kā izgāju laukā no dušas, pēc tam, kad ādu nedaudz nosusināju ar dvieli. Momentāni absorbējās, likās, ka burtiski iekapsulē ādā mitrumu, ļaujot ādai palikt mitrinātai un ļoti samtainai. Izlietojot secināju, ka Re Gen eļļa ir daudzreiz labāka mitrinājuma ziņā par Bio OIl, jo Bio Oil atstāja uz ādas taukainu kārtiņu, bet šī absorbējās. Noteikti iegādāšos.
Catrice Liquid Camouflage konsīleris (020 Light Beige): tieši tāpat kā ar Batiste, komentārus neprasa. Ir tik lielisks cik iedomājams, un jau iepirkts lietošanai vairumā.
Kiehl's Butterstick Lip Treatment lūpu balzams*: jau rakstīju savas domas šeit, bet izlietojot līdz galam tikai pārliecinājos vēlreiz par sacīto. Lūpu balzams tiešām klājas kā sviests uz lūpām, smaržo superīgi, bet rada nepatīkamu piegaršu mutē. Ilgtermiņā mans lūpu stāvoklis nav mainījies vispār. Divus mēnešus konstanti smērēju (izlietoju līdz beidzamajam), un lūpas tik un tā paliek sausas un lobās. Manā uztverē 19€ ir liels naudas tēriņš prieks šāda produkta. Nepirkšu.
DNC Botoksa želeja sejai*: ah, es pēdējos divus mēnešus esmu burtiski uzsēdusies uz šiem mitrinošajiem gēliem. No sākuma izlietoju šo peptīdu želeju, tagad lietoju hialurionskābes gelu no Gemene (arī zem DNC). Šim gelam ļoti jūtami varēja ievērot liftinga efekta, jo katru reizi āda bija kā savilkta, bet tas gan vairāk nepieciešams nobriedušai ādai.

Jaunumi
Vispār martā man bija palaimējies apmeklēt tik daudzus pasākumu, ka jaunumu ir nenormāli daudz. Pagājušajā nedēļā 4 dienas pēc kārtas bija pasākumi. Īsts maratons. Protams, man tas ir liels pagodinājums, ka mani aicina un vēlas, lai iepazīstos ar produktu/-iem. Ja ir kāds līdzeklis vai produkts par kuru visātrāk vēlaties redzēt atsauksmes, lūdzu, rakstiet komentāros, lai zinu pie kā visātrāk ķerties klāt.

Tātad, marta sākumā Drogās sāka parādīties Catrice pamatkolekcijas jauninājumi. Protams, visvairāk mani interesēja Catrice konsīlera 005 tonis un Slim`Matic uzacu zīmulis tumšākā tonī. Catrice konsīlerim man ir aizdoma, ka ir formulas nevienlīdzība, kas nozīmē, ka tas neuzvedas tāpat kā manis iemīļotie 010 un 020. Viņš tā kā nemaskē, tā kā uz sejas neturas. Ziniet, es nesapratu, bet sajūsmu noteikti neizraisīja, lai gan jau paspēju lietot viņu ļoti jau daudzas reizes. Savukārt Slim`Matic vienīgais atbilstošākais, pats tumšākais tonis manas vizuāli padara kā netīras. Nu un tagad jau favorītos NYX Micro zīmulis, kas ir tieši tikpat smalks, bet tonis daudzreiz labāks.
Blistex uzņēmuma pārstāvji man atsūta pilnībā visu plašo piedāvājumu ar Blistex lūpu balzamiem. Izdalīju radiniekiem un draugiem, un visi laimīgi lietojam. Esmu izmēģinājusi vairākus veidus, citi vairāk, citi mazāk patīk, bet visā visumā, man ļoti patīk kā šie balzami kopj lūpas. Mani favorīti no visiem, pagaidām: Daily Lip Conditioner un Lip Relief. Starp citu, kurš ir tas pats slavenākais un lieliskākais, ko visi slavē? Atceros, man komentāros kaut kad sen, sen rakstīja, bet tagad vairs nevaru atrast. Viens veids no Blistex esot tāds, kas atkopj pat vissausākās lūpas.
Man šķiet, ka tik daudz jaunumu no L'Oreal un Maybelline sen neesmu redzējusi. Jaunas korektoru paletes, acu ēnu paletes, matēta lūpu krāsu palete, lūpu krāsas 12 toņos, skropstu tuša, izgaismojotāji utt. Pagaidām esmu lietojusi Riche Matte lūpu krāsas, tās ir kolosālas. Par XFiber skropstu tušu man vēl būs raksts (nākošais), tā man arī ļoti patīk, un par Angel skropstu tušu jau uzrakstīju augstāk. Pārējais nav mēģināts.
Vienu pirmdienas rītu mani pārsteidza paciņa no zīmola Biok Dermatology. Nebiju neko dzirdējusi par šādu zīmolu, un nemaz nezinu, kur pie mums kaut ko no viņiem var iegādāties, jo paciņa atceļoja no Viļņas, Esmu izmēģinājusi šampūnu un micelāro ūdeni. Šampūns sausina galvas ādu, micelārais ūdens man kairina acis. Diemžēl ar visu to, ka paredzēts jūtīgas ādas īpašniekiem, ar manu ādu nevar sadraudzēties.
Lielu pārsteigumu sagādāja man arī NYX Cosmetics. Pārstāvji atsūtīja virkni ar jauniem produktiem. Man ļoti ir iepatikusies Lid Lingerie acu ēnu palete (drīzumā atradīšu grimu), šķidrie izgaismotāji, Slide On lūpu zīmuļi, Faux Whites acu zīmuļi un izgaismojošs sticks vaigiem.
Saņēmu vairākus produktus lietošanā no Makeup Revolution un PharmaCos zīmoliem, kas pieejami veikalos Drogas. Makeup Revolution izgaismotāju palete ir ļoti jauka priekš ikdienišķas, visas sejas izgaismošanas, bet par grima fiksatoru jau rakstīju iepriekšējā rakstā. Pro acu ēnu paleti vēl neesmu izmēģinājusi. Savukārt no Pharmacos ikdienā lietoju acu krēmu, bet man tas liekas nedaudz pa pliku un plānu. Mamma lieto viņu krēmu kuperozai ādai ar SPF15, tas gan pēc viņas vārdiem ir labs.
Martā norisinājās ikgadējā Expo Beauty izstāde. Pirms tās es saņēmu no izstādes rīkotājiem PR kastīti, kurā bija atrodami vairāki produktiem. No visiem vēlos visvairāk izcelt Inglot gēla lainerus, tie ir superīgi, un Dermosil grima sūklīti, arī kolosāls. Ja par pašu izstādi, tad izstādes laikā es iegādājos NYX uzacu un lūpu zīmuļus, izcilās Nesti Dante ziepes ar persikiem un meloni (lietoju jau ceturto iepakojumu), Beverly Hills Formula zobu pastas (trīs par 12€). Ziniet, nekad nebūtu domājusi, ka zobu pastai tāda milzu nozīme, bet kā pārstāju lietot Beverly Hill Formula zobu pastu, pārējās reāli nedod nekādu efektu (izņemot Splat vai Smokers), tāpēc ar visu to, lai arī cik dārgas tās ir, katra centa vērtas.
L'Oreal prezentēja marta beigās jaunu matu kopšanas līniju - Botanicals Fresh Care, kas ir daudz dabiskāki un draudzīgi videi un ādai. Tiek piedāvātas trīs kolekcijas, katra ārkārtīgi interesanta. Man vislielākais prieks, ka ir lielizmēra šampūns ar pumpīti, citādi tie izspiežamie ļoti nepatīk. Pagaidām nekas vēl nav lietots, tāpēc atsauksmes vēl nekādas.
Vienā svētdienas pēcpusdienā, blogeres Alksnes iespaidota, kopā devāmies uz H&M Beauty nodaļu, kur iegādājos 2 acu ēnu toņu, kas biju uz izpārdošanu. Tonis Candied Almond perfekts silti brūns tonis, ko var izmantot vienu pašu vai kā pārējas toni. Otrs tonis Obsidian ir ogļmelns, nenormāli pigmentēts. Sen, sen gribēju tādu toni, un beidzot atradu. H&M acu ēnām ir patiešām lieliska kvalitāte un ja rēķina, ka katra izmaksāja 2€ gabalā, tad grēks neņemt.
Pagājušās nedēļas sākumā apmeklēju Dr. Hauschka pasākumu, kurā prezentēja jauno dekoratīvās kosmētikas kolekciju. Bija paraugdemontrējumi diviem grima veidiem - dienas un vakara. Pasākuma beigās dāvanā saņēmu mitrinošo lūpu krāsu debešķīgā nude tonī, un izsmidzināmo sejas toniku, kas smaržo pasakainu svaigi un gardi. Mhm.
Zīmols Vichy prezentēja jauno sejas fluīdu Slow Age, kas palīdzēs ādai novecot lēnāk, aizsargājot to no dažādiem novecošanās faktoriem, ne tikai ārējiem. Patīkami, ka krēmam ir ir SPF30, bet uz ādas tas nejūtas kā maska. Veikalos no 1. maija, tā kā izstāstīs vairāk vēl paspēšu.
Iepazinos arī ar zīmolu Anne Nature, kas ir dabiska kosmētika, ko droši var lietot kā mammas, tā bērni. Sastāvi ir ļoti draudzīgi, pat brīvi no glutēna un silikoniem. Pagaidām izmēģinājusi esmu balzamu (lietoju katru vakaru rokām), un matu/ķermeņa šampūnu (labi puto, bet liels patēriņš).
Visbeidzot, pašā marta izskaņā Schwarzkopf Professionals prezentēja Label Session sērijas jaunos produktus. Man uzreiz jau parādījās divi favorīti (paspēju izmēģināt arī) - Miracle 15 krēms matiem un Dust Cloud izsmidzināmais matu pūderis jeb "mākonītis/puteklītis" matu apjomam. Man ļoti patīk Osis+ produkti, jo tiem vienmēr ir tik izsmalcināti un pārdomāti aromāti. Tāpat, kā lieliskais melnais iepakojumu dizains.

Kas redzēts/ lasīts/ dzirdēts pagājušajā mēnesī

Seriāli
Vampīra dienasgrāmatas (The Vampire Diaries)
Pēc lieliskām 8 sezonām, beidzās man vismīļākais seriāls – Vampīra Dienasgrāmatas. Ir skumjas par to, ka seriāls beidzās un stāsti tika izstāstīti, bet caur šo bittersweet fīlingu, nāk arī prieks un gandarījumus par to, ka beigas ir tik skaistas cik tās ir.
Tie biji lieliski astoņi gadi. Tik tiešām – it’s been a hell of a ride! Manā gadījumā, septiņi gadi, jo es sāku skatīties seriālu, kad ASV jau rādīja otro sezonu. Un tā katru nedēļu, ar lielu nepacietību gaidīju un skatījos, dzīvoju līdzi šiem varoņiem un pavērsieniem. Vēl toreiz mācījos skolā un tagad tas jau liekas tik tālu un sen. Šķiet, ka seriāls noturēja šo saiti ar manu pagātni un skolas gadiem, bet tagad tam beidzoties, viss pārtrūka, un bija jāatvadās ne tikai no seriāla, bet arī saviem skaistajiem un aizvadītajiem gadiem. Pateicoties arī šim seriālam atklāju tik daudz lieliskus dziesmu autorus un mūziku, ka nemaz nezinu kā būs tagad. Interesanti, ka seriāla beigas iedod šo atbildi arī visiem skatītājiem, kas gadiem skatījušies un sekojuši līdzi. Ah, pārāk skaistas beigas. Skumjas, dziļdomīgas, bet skaistas!

Leģions (Legion)
Tā kā beidzās seriāls, kuru skatījos ļoti ilgu laiku, nācās meklēt kaut ko jaunu. Izgāju cauri Imdb Top 100 seriāliem pēc visaugstākajiem novērtējumiem, un sapratu, ka īsti līdz galam nav  tāds, ko gribētos sākt skatīties. Man patīk shēmot līdzi, tāpēc sadzīves drāma uzreiz atkrita. Tad ieraudzīju, ka liela uzmanība ir pievērsta pavisam jaunam seriālam – Leģions, kas veidots uz komiksu pamata. Nedaudz saraucu degunu, jo komiksu un sci-fi žanri nav mani mīļākie, tomēr kad sāku skatīties, biju ārkārtīgi patīkami pārsteigta. Vienā teikumā – seriāls, kas liek eksplodēt smadzenēm. Tas ir tik samudžināts, aizraujošs un pat nedaudz mistisks stāsts par to, kas darās viena uzskatāmi traka, bet patiesībā nenormāli varena cilvēka prātā, kas spēj kontrolēt telpu un laiku. Viens ir tas kāds ir stāsts, bet vēl otra lieta, kas uzrunā šajā seriālā, ir kameras darbība un montāža. Sen nebiju redzējusi tik interesanti filmētu seriālu, kas jau vien liekas kaut kas neredzēts un skatīšanās vērts. Pēc katras sērijas beigām man rodas pārdomas vai visiem cilvēkiem ir tik plaša “smadzeņu amplitūda”. Sekošu līdzi, redzēs kā būs nākotnē, bet pagaidām ir ļoti interesanti.

Ķēriens (The Catch)
Atklāju šo seriālu pagājušajā gadā. Noskatījos pirmo sezonu un ar lielu nepacietību gaidīju otru. Jāsaka, ja pirmā sezona bija tāda vairāk trillera un asa sižeta cienīga, tad otrā sezona ir kļuvusi vairāk ar komēdijas elementiem. Seriāls man ļoti atgādina manu vienu no mīļākajiem seriāliem “White Collar” ar visām tām līdzīgajām krāpšanas mahināciju spēlēm. Ļoti interesants un viegli skatāms sižets. Stāsta centrā privātās izmeklēšanas nodaļas vadītāja Alise (Alice), kuras mīļotais līgavainis nav tas par ko viņš izliekas, un tad sākas interesanta notikumu ķēde, kur atklājas, ka viņas mīļotais ir zem vērienīgas organizācijas, kas nodarbojas ar liela mēroga zādzībām. Bet tam visa pamatā, tik un tā ir jūtas un liela mīlestība.

Filmas
Mēģināšu īsi un kodolīgi. Galvenais - vai es ieteiktu vai neieteiktu skatīties. Visi plakāti no IMDB mājas lapas.

Viesis (The Guest)
Trilleris ir viegliem šausmu filmas impulsiem un mūzikas un montāžas elementiem provocējošiem efektiem. Neteikšu, ka pati ticamāka, iedvesmojošākā filma, bet trilleru elementus varēja just, mistika bija, un man šādai filmai ar to pietiek. Protams, filmas otrā daļā pārvērtās jau par supervaroņiem līdzīgām izdarībām, kas notiek tikai pasakās, bet visā visumā, līdz pat filmas finālam tika uzturēta spriedze.

Gaisma okeānā (The Light Between The Oceans)
Ar visu to, ka filmai ir diezgan augsts novērtējums, pirmo reizi es līdz galam nepiekrītu tam vērtējumam. Jā, patiešām aktieri tēloja ļoti izjusti un emocionāli, bet pats stāsts bez tā, ka jau uzreiz skaidrs, nekādi labi tur navar beigties, ir nedaudz samudžināts un mani neuzrunāja. Iespējams ja skatītos vairākus gadus vēlāk, izprotot ko nozīmē mīlestība pret bērnu, tā iegūšanu/ pazaudēšanu, iespējams es šo stāstu izlaistu caur sevi labāk un dziļāk.

Vēstule bez atbildes (Return to Sender)
Biju lasīju, ka salīdzinājumā ar “Neatrodamā” šī ir filma, kuru nav vērts skatīties. Neticēju, un noskatījos. Tiešām taisnība, ka nav vērts. Filma ir izstiepta gara, nepasaka ne sākumu, ne beigas. Tikai skaidrs, ka galvenā varone kaut ko dara, bet nevar ne saprast ko, kā un kādas pat ir beigas. Ar visu to, ka man ļoti patīk kā tēlo aktrise Rozemunde Paike, šajā gadījumā viņas varones tēlojums nešķita tik pārliecinošs cik filmā “Neatrodamā”. Liekas, ka filmas varētu būt labs trilleris pēc sižeta, tomēr iztrūkst būtiskas trillera cienīgas nianses, tāpēc filma pavelk uz tādu vāju drāmu par to kā atriebties pāridarītājam.

Dziedi! (Sing)
Ļoti aizraujoša, ģimeniska animācija filmiņa par vērtībām, par sapņiem, par vilšanos un spēku vienmēr tikt pāri grūtībām. Visu laiku, kad skatījos brīžiem pamatīgi smējos. Dažādi pieaugušie noslēptie zem šiem varoņiem pastāsta un atgādina kā vajag, bet ka nevajag darīt. Man liekas lieliskas izklaide svētdienas brīžiem kopā ar ģimeni. Pilnīgi noteikti patiks visai ģimenei.

Es - sākums (I Origins)
Ar visu to, ka ļoti uzrunāja filmas stāsts par to, ka mūsu acis ir saistītas ar mūsu dvēseli, un iespējams atdzimst ne tikai dvēsele, bet arī acis, tomēr kaut kas man šo darbu neļāva uztvert tā kā gribētos. Brīžiem sižets likās tik viegli uzminams, ka palika garlaicīgi. Beigas, protams, uzjundī emocijas, bet tā, ka aizgrābj? Nē.

Grāmata
Džodžo Moja "Pirms atkal tiksimies" (Me Before You)
Filmu jau biju noskatījusies kā tikko parādījās kinoteātros, bet es laikam bija viena no nedaudzajiem cilvēkiem, kas nebija sajūsmā par stāstu. Es biju ļoti dusmīga pēc filmas noskatīšanās, jo man likās, ka kaut kas būtisks iztrūkst. Kur uzzināt to atbildi? Grāmatā.
Es ieguvu atbildi uz savu jautājumu, bet tik un tā nespēju teikt, ka esmu sajūsmā. Jā, stāsts ir ļoti dziļdomīgs, par meiteni Lū, kas palīdz kvadriplēģijas slimniekam Vilam atgūt dzīvē krāsas, ka tas šķietami pazudušas. Un arī viņa atmodina sevi, un neļauj pagātnes nelaimēm diktēt viņas nākotni. Viņi atrod viens otrā sevis pašus, tomēr viņu nākotne nav iespējama kopā. Bez tā, ka stāsts ir emocionāli sāpīgs, daudzas atziņu pērles var katrs ielikt savā pieredzes vācelītē. Patiešām neierasts mīlas stāsts, kas neatstās vienaldzīgu, bet vai patiks/nepatiks, tas būs ļoti subjektīvi. Interesanti, ka tikko grāmatnīcās parādījās arī grāmatas turpinājums.

Mūzika
Chord Overstreet - Hold On (līdz šim man nezināms autors, bet šī dziesma ir reāli superīga)
You Me At Six - Take on the World (kopš pirmo reizi dzirdēju TVD noslēguma sērijā, nevaru beigt klausīties)

Citreiz liekas, ka dzīvoju uz vietas un neko daudz neizdaru, bet kad rakstu šos rakstus, tad uzreiz apjaušu cik viena mēneša laikā ir padarīts. Kur būts, kas redzēts, piedzīvots un izdzīvots. Ja kādreiz ir šaubas vai dzīve nav palikusi vienmuļa, sarakstiet lietas, kas paveiktas pēdējā mēneša laikā un tas uzreiz dos atbildes.

Lai lielisks aprīlis! :)


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

2 komentāri:

  1. Cik augstās kāpnēs esi kāpusi, lai nofočētu visus jaunumus? :DD Ļoti daudz un gandrīz viss izskatās interesanti :)
    Par Lumene dušas želeju piekrītu - slikta nav, bet nesaprotu, kāpēc tā maksā tik daudz.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tik labs komentārs! Tā sasmējos! Bet vispār, 2m no zemes karājos gaisā, lai visu to uzķertu ;)
      Vai ne? Es toreiz Douglas veikalā skatos it kā atlaide bija, nē, pie kases tomēr 8€. Toreiz paraustīju plecus, bet tagad domāju, kāpēc pirku vispār :(

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan