Catrice & Essence pavasaris/vasara 2017

12.04.17

Šogad zīmolu Essence un Catrice pavasara/ vasaras pamatsortimenta jaunumi ļoti priecēja ar pavisam jaunu produktu formulām, nomainītiem iepakojumiem un daudzām tiešām interesantām lietām. Jau kādu laiku testēju daudzus produktus, un esmu gatava sniegt arī savus iespaidus. Kā vienmēr, raksta pašā apakšā būs iespējams atrast manu top 3 no šeit aprakstītajiem produktiem. Bet, ja kāds seko manam blogam biežāk, jau varēs nojaust kas būs nr.1, tāpēc ka biju jau paspējusi izslavēt un sajūsmināties par kādu īpašu produktu.
Ja visā kopumā jāvērtē, tad es secināju, ka p/v sezonās vairāk jaunumi bija tieši acu grimam un mazāk sejas produktiem. Pašā sākumā man bija daudz vairāk produktu, un tāpēc ka man ļoti patīk dalīties ar mantām, tad daļu esmu uzdāvinājusi citiem cilvēkiem. Sev lietošanā atstāju produktus, kuri mani vairāk uzrunāja un likās man atbilstoši.

Catrice Liquid Camouflage konsīleris (005 Light Natural) un Essence Camouflage Full Coverage konsīleris* (010 Nude)
Savus iespaidus par Catrice Liquid Camouflage konsīleru jaunāko toni 005 rakstīju šeit, bet vēlreiz atkārtošos. Biju ļoti sajūsmināta, kad uzzināju, ka manam visu laiku mīļākajam konsīlerim piebiedrosies vēl viens, gaišāks tonis, jo manam ādas tonim 010 ir pa rozā, bet 020 neder izgaismošanai. Iegādājos un uzreiz sapratu, ka tas nav tas pats. Nesagādāja man tādu prieku un sajūsmu par redzēto. Jā, tam ir superīgs gaišs, dzeltenīgs tonis, tas ir krēmīgs, tomēr uzklājot zem acīm, lai maskētu tumšos lokus vai citas nepilnības, es tik un tā redzu cauri tumšumu un tās pašas nepilnības. 005 Light Natural tonim nav tā pilnīgā sedzamība kā abiem iepriekšējiem toņiem. Noturības ziņā ar visu to, ka fiksēju ar ierasto pūderi, tas neturas tik ilgi kā 010 Porcelain vai 020 Light Beige toņi.

Lielu pārsteigumu sagādāja arī Essence, kas piedāvāja savā redzējumā Camouflage konsīleri. Es lielas cerības uz to neliku, jo Catrice paliks nemainīgi visu laiku mīļākais konsīleris. Un labi vien ir, jo Essence Camouflage konsīleris ir sauss, tas ļoti nevienmērīgi klājas, un praktiski nedod nekādu efektu. Var redzēt, ka uz sejas ir produkts, bet tas neko nesedz, pludinot pazūd nost.
Essence kosnīleris  - Catrice konsīleris
Catrice Light And Shadow Contouring Blush vaigu sārtums* (030 Rose Propose)
Vaigu sārtumam ir ļoti foršs pigments, bet tas nav pārspīlēts, jo ar pārāk pigmentētiem vaigu sārtumiem jāuzmanās, citādi var panākt pārāk mākslīgu efektu. Es uz vienas rokas pirkstiem varu saskaitīt savus iecienītākos vaigu sārtumus, un diemžēl šajā kategorijā Light and Shadow vaigu sārtums neiekļūst. Paskaidrošu arī kāpēc. Lai iegūtu tādu efektu kā man patīk, man nācās diezgan pamatīgi papūlēties, jo tas negribēja sapludināties, un uz vaigiem atstāja pāris košus pleķus. Kad centos to sapludināt ar Dermosil sūklīti, tas nozuda no sejas pilnībā, jo vienkārši neturējās. Ļoti žēl, ka Catrice izņēma savus pirmos vaigu sārtumus no piedāvājuma. Tie bija kolosāli. Man vēl pāris ir palikuši, un lūk, tos lietoju vēl aizvien.

Catrice Slim‘Matic Ultra Precise Brow Pencil Waterproof uzacu zīmulis (010 Light* un 030 Dark)
PR paciņā no pārstāvjiem es biju saņēmusi Slim Matic gaišāko toni, kas ir superīgs produkts visām blondīnēm, kas meklē patiešām gaišu uzacu zīmuli. Perfekts! Pēc tam veikalu plauktos atradu šo zīmuli un piemeklēju savam tonim atbilstošu. Man derēja 030 Dark, kas ir pats tumšākais.

Uzacu zīmulis ļoti, ļoti krēmīgs, vaska konsistences, pigmentēts, tāpēc iezīmējot uzacis ļoti jāuzmanās, lai pārāk stipri nespiestu, jo tas veikli nolūzīs. Zīmulim ir ultra smalks snīpītis, kas ļauj perfekti iezīmēt katru smalkāko spraugu, lai izskatās pēc iespējas dabiskāk.

Tomēr lietojot ilgtermiņā, es pamanīju, ka zīmuļa patēriņš ir nenormāli liels. Ja lieto katru nedēļu, ļoti iespējams, ka pēc 2 nedēļām jau paspēsiet izlietot. Jā, tas tikai maksā 3.19€, bet man priekš šī lielā patēriņa tas liekas pa daudz. Tīri salīdzinājumam, es tagad lietoju NYX Micro Brow uzacu zīmuli, kurš dārgāks (~7€), bet patēriņš ir daudz minimālāks, jo tas nav tik pārspīlēti pigmentēts.
Ir ļoti labi, ka zīmulis ir krēmīgs un pigmentēts, tomēr šajā gadījumā ir nesamērīgi liels patēriņš kā iemesla pēc, es nevaru teikt, ka dievinu šo zīmuli. Tomēr no otras puses, tas 010 tonis ir ideāls gaišmatēm. Tādā ziņā iesaku izvēlēties šo, jo līdzīga toņa, tik gaiša, Drogas piedāvājumā baidos, ka vispār vairs nav.

Essence volume stylist 18h curl & hold*; Essence volume stylist 18h lash extension*; Catrice Glam & Doll Sculpt & Volume*; Catrice Rock Couture Extreme Volume* skropstu tušas
Pēdējos pāris gadus Essence un Catrice skropstu tušas ir palikušas kategorijā "ok", bez jebkādiem sajūsmas spiedzieniem. Šoreiz es varu teikt pavisam citus vārdus. No četrām skropstu tušām, absolūtā sajūsmā esmu par Essence Lash Extension skropstu tušu, kas sniedz tiešām mākslīgo skropstu efektu. Uzklājot, tā ļoti līdzīgu efektu sniedz jaunajai L'Oreal XFiber skropstu tušai. Uz manām skropstām labi izskatās gandrīz katra skropstu tuša, tāpēc ka pašai ir tīri labas savējās skropstas, bet kad es ieraudzīju kādu efektu Essence skropstu tuša sniedza manas draudzenes skropstām, man uzreiz bija skaidrs, ka tas ir kaut kas kolosāls. Draudzenei ir īsas un taisnas skropstas, bet kad viņa atliec kārtīgi skropstas un pa virsu uzliek šo Lash Extension skropstu tušu, skropstas izskatās kolosāli. Tās ir garas un kuplas.

Otra favorīte, ko ikdienā es pati lietoju visvairāk ir Catrice Glam & Doll Sculpt & Volume skropstu tuša. Jau pirms kāda laika rakstīju to cik tā ir lieliska skropstu tuša. Iespējas izlasīt šeit. Lietoju viņu katru reizi kā krāsojos, jo manā uztverē tā ir lieliska priekš apakšējās skropstām. Mīnuss, viņa nav īpaši noturīga, tāpēc jāuzmanās no lietus, sniega un raudāšanas. Pretējā gadījumā, acis būs pandas melnas.
Pārējās skropstu tušas arī izmēģināju, bet tās nerādīja ne to efektu, ne sajūtas kādas gaidīju. Rock Couture skropstu tušai ir tiešām lieliska birstīte, bet uzklājot dienas laikā tā diemžēl birst. Savukārt Essence Curl&Hold skropstu tuša, neradīja ne atliekuma, ne noturības efektu. Pēc pāris stundām skropstas atkal izskatījās taisnas.

Essence my must haves palettes & refills acu ēnu palete*
Essence nāca klājā ar kolosālu ideju, ka katrs var sakomplektēt savu acu ēnu paleti. Piedāvājumā, ja nemaldos, ir 20 jauni toņi un katrs maksā 1.99 €, tāpat kā pati palete.

 Ja runājam par pašām acu ēnām, tas jāsaka, ka tipiskā Essence acu ēnu problēma - ir toņi kas klājas un pludinās perfekti, bet ir tādi, kas uzklājot vispār nav redzami.
No man pieejamiem toņiem, vislabāk uzvedās tumšais (08 peach-party!) un oranžais (11 stay in coral bay) toņi, bet gaišie bija blāvi un nevienmērīgi. Vienīgais kā var sadraudzēties ar tādiem toņiem - lietot mitrā tehnikā.
Forši ir tas, ka pirms iegādes ir iespēja katram pašam izvēlēties savas krāsas, tāpēc nav jābēdā, ka kāds tonis ar sliktāku pigmentāciju. Varēs izvēlēties tieši tos kuriem ir vislabākā pigmentācija.

Essence Eye & Face palete* (01 glow for it)
Palete, kas apvieno 4 acu ēnu un 2 sejas produktu toņus. Visā visumā, paletei ir ļoti jauki, pavasarīgi toņi, bet problēmas ir ar pigmentāciju un izpildījumu. Man liekas, ka ēnas traki veļas uzklājot, tāpēc vislabāk var mēģināt lietot mitrā tehnikā. Pigmentācijas ziņā no visiem toņiem vislabāk sevi pierādīja pats tumšākais tonis. Zemāk svačos tas apstiprinās. Vaigu sārtums ir ļoti blāvs un neizteiksmīgs, bet izgaismotājs īpaši uz ādas nav redzams.

Catrice The Precious Copper Collection acu ēnu palete* (010 Mettalux)
Ja iepriekšējās divas Essence acu ēnu paletes bija so/so kategorijā, tad par šo Catrice Precious Copper acu ēnu paleti nespēju beigt sajūsmināties. Pēdējo gadu vienīgās acu ēnas ko lietoju bija no Makeup Geek, Morphe Brushes vai L'Oreal Matte acu ēnu paletes. Pārējās, ko mēģināju, mani neiedvesmoja ne krāsu, ne klājuma, ne pigmentācija ziņā. Tās likās sausas un pārāk birstošas.
Bet tas bija līdz šim, kamēr neizmēģināju Catrice paleti. Es uzreiz biju sajūsmā kā nošvacoju pāris tumšos toņus, Tie ir absolūti pigmentēti un neticami krēmīgi. Brīžiem aizmirstas, ka tās ir sausās acu ēnas.
No visas paletes, divi paši gaišāki toņi man neliekas nekas īpašs, bet, lūdzu, palūkojieties uz tiem tumšajiem toņiem. Ēnas liku bez jebkādas bāzes, nav fotošopā krāsas tumšinātas vai spilgtinātas. Tas, ko jūs redzat, ir tas, ko Catrice palete spēj sniegt.
Acu ēnas perfekti klājas kā sausā, tā mitrā tehnikā (ar saslapinātu plakano otiņu). Tikai vēlos piebilst, ka klājot sausā tehnikā nelietojiet pūkainas otiņas. Visa seja sabirs vienos spīdumos. Vislabāk šīs ēnas uzklāt ar plakano otiņu vai vēl labāk - ar pirkstiem. Šeit grima video, kur izmantoju šo acu ēnu paleti.

Precious Copper acu ēnu palete ir kolosāla. Tāda izpildījuma acu ēnas līdz šim esmu lietojusi tikai no Morphe Brushes 35O paletes un Makeup Geek Foiled acu ēnas, bet šie abi zīmoli ir tikai pieejami Amerikas tirgum. Prieks, ka beidzot pie mums, tepat brīvi var iegādāties līdzvērtīgās kvalitātes acu ēnas. Es noteikti gribu izmēģināt arī citas paletes, jo interesē vai ir tikpat labas. Vai varbūt pat labākas?

Essence Shine Shine Shine lūpu spīdumi* (12 runway, your way un 13 red carpet starlet); Catrice Instant Lipstick Mattifier matējošs līdzeklis lūpām* un Catrice Lip Cushion spīdums* (020 Better Make A Mauve)
Catrice Instant Lipstick Mattifier matējošs līdzeklis lūpām liekas, ka bija viens no pašiem interesantākajiem jaunumiem no visa piedāvājuma, taču cik reizes es viņu palietoju, neredzēju un nesapratu atšķirību. Man likās, ka uzliekot uz vidēji mitrinošas lūpu krāsas, tas tiešām noņem šo "spīdumu", bet tajā pašā laikā, uz lūpām paliek tāda kārta pa virsu, kas sabiezina visu izskatu un sajūtas. Vienīgā metode, kas 100% strādā ja vēlaties pārveidot mitrinošo lūpu krāsu par matētu, ir uz lūpām uzklāt caurspīdīgu birstošo sejas pūderi. Būs garantēts matētu lūpu efekts.

Essence Shine Shine Shine lūpu spīdumiem ir parocīgs aplikators, ļoti intensīva pigmentācija, salds aromāts un gelveida tekstūra, bet man vienkārši nepatīk tik koši lūpu spīdumi, tā iemesla pēc, ka nēsājot man nemitīgi ir jāskatās spogulī vai kaut kas nav sasēdies uz zobiem vai nosmērējies uz sejas. Tūlīt pēc uzklāšanas lūpu spīdumi jūtas kā salds ievārījums uz lūpām, bet diezgan ātri arī nozūd. Biju uzklājusi parastā mājas solī, lai pārbaudītu kā uzvedas, un atskārtu, ka pēc vienas stundas tie praktiski jau ir pazuduši. Paliek vien pavisam viegls tintes efekts uz lūpām.

Kušoni arī uz lūpām. Šo kušona aplikatoru bumu lūpu spīdumos aizsāka Lancome ar saviem Juicy Shaker spīduemiem. Tālāk jau sekoja visi pārējie zīmoli. Un re. tagad arī Catrice ir sava interpretācija par šo kušona aplikatoru.
Lip Cushion lūpu spīdumam ir diezgan liels aplikators, kas diemžēl rada problēmas ar precizitāti spīduma uzklāšanai lūpu kaktiņos. Ļoti iespējams, ka tiem, kuriem ir plānākas lūpas, aplikators var arī nedaudz smērēt pāri lūpu malām.
Ja ar uzklāšanu sanāk izveidot smuku efektu, tad viss ir kārtībā, jo pati tekstūra un izpildījuma man ļoti patīk. Bet, ir viens "bet", ko pamanīju nēsājot ilgāku laiku. Spīdums pēc pāris stundām nejauki veido baltos nosēdumus uz lūpām un neveiksmīgi noēdas nost lūpu iekšpusē. Personīgi man, gribētos, lai lūpu spīdums turētos arī nedaudz ilgāk, jo visādi citādi, man nav kur piesieties.
Catrice Lip Cushion - Essence Shine Shine Shine 12 , 13
Lūk, es visā savā svētdienas, brīvā režīma "krāšņumā". Uz sejas man ir Catrice konsīleris 005, uzacīm Catrice Slim Matic uzacu zīmulis (030), skropstām Essence Lash Extension skropstu tuša, un lūpām Lip Cushion lūpu spīdums. Teorētiski man uz vaigiem bija arī tas Catrice vaigu sārtums, bet tas vispār šeit nav redzams.

Vienā ļoti īsā un konstruktīvā rezumējumā pēc visiem garajiem aprakstiem, mans produktu top 3, ko es pilnīgi noteikti iesaku iet, uzmeklēt un izmēģināt:

  1. Catrice The Precious Copper Collection acu ēnu palete
  2. Essence Volume Stylist 18h Lash Extension skropstu tuša
  3. Catrice Slim‘Matic Ultra Precise Brow Pencil Waterproof uzacu zīmulis

Essence un Catrice produktus visplašākā piedāvājumā iespējams iegādāties veikalos Drogas, bet ir pieejami stendi arī vairākos lielajos Rimi veikalos.


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

2 komentāri:

  1. Mums sakrīt domas par daudziem produktiem (arī nesen biju uzrakstījusi par Catrice jaunumiem, et tad vēl neredzēju šo ierakstu :)). Catrice acu ēnu palete ir tiešām burvīga!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es tieši redzēju :) Tā acu ēnu palete ir izcila! Līdz šim šādu sniegumu man spēja pierādīt vien Morphe Brushes paletes!

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan