Īpaši mitrinošas maskas dehidrētai ādai

14.09.17

Lai arī kādus krēmus, serumus un esences tiek lietotas, kad netiek uzturā lietot gana daudz ūdens āda paliek dehidrēta un jūtas kā savītusi. Strādājot veikalu spožo gaismu un bezgaisa vidē, pat pie normāla ūdens patēriņa, ievēroju, ka āda izskatās kā apvītusi un sejas centrā parādījās sīkas, sausas ādas plēksnītes, kas ir pirmā pazīme, ka āda ir dehidrēta.
Sākumā šo situāciju domāju vērst par labu ar auduma maskām, bet izlietoju n-tās gabalas, tās man nepalīdzēja uzlabot kopējo stāvokli. Meklēju kārtīgus palīgus, no atzītiem zīmoliem, kuriem var droši uzticēt savu ādas atkopšanas misiju. Origins un Matis, viens no zīmoliem vairāk zināms profesionāļu aprindās, otrs - kosmētikas entuziastu. Palūkosim, kurš tad vairāk derēja manai ādai, lai atkal to atgrieztus normālā stāvoklī.
Dienā patiešām ir jālieto kārtīgs ūdens daudzums, jo cilvēka organismam tas ir vienkārši vitāli nepieciešams, lai eksistētu. Godīgi teikšu, ka man šie 2L ir tiešām dažkārt neiespējamā misija, bet pat ja jālieto piespiedu kārtā, tas ir jādara. Ir dažādas metodes kā padarīt šo procesu foršāku - interesantas pudeles, garšas pievienošanai izmantot augļus utt., bet tik aizrautīgi vēl neesmu sākusi domāt par ūdens lietošanu.
Ja nelieto pietiekami daudz ūdens, tad āda paliek dehidrēta, un pirmās tās pazīmes uz ādas ir sīkās ādas plēksnītes uz deguna, vaigiem un pieres. Vislielākā kļūda ir mesties tās skrubēt nost, tas pasliktinās situāciju, jo pēc būtības tajā vietā trūkst mitruma. Kāds uzreiz teiks: "Kā tad var būt dehidrēta ja visu taukojas?". Var būt taukaina, kombinēta un normāla + dehidrēta. Eļļas un ūdens nav viens tas pats. Ādai vajag visu gan eļļas, gan ūdeni.

Sākumā es sāku lietot auduma maskas, man ļoti patika Mitomo sejas maskas: ar Q10 un cietsēkles ekstraktu; ar hialuronskābi un cietsēkles ekstraktu un ar placentu un platīnu. Izlietoju vairākus iepakojumus, ļoti patika nākošas dienas rezultāts (maskas turēju uz 1h), bet drīz vien sapratu, ka rezultāts nav paliekošs ilgtermiņā, tāpēc sāku meklēt kas vēl man derētu. Iegāju douglas.lv mājas lapā un iegādājos sākumā Matis Réponse Corrective Hyaluronic Performance Mask, bet jau nākošā reizē Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask to Quench Skin's Thirst  mitrinošās sejas maskas.
Pēc būtības efekts jau ir līdzīgs, bet piefiksēju, ka šīm abām maskām tomēr ilgtermiņā var just labāku rezultātu, līdz ar to secināju, ka lai arī cik ļoti man patīk Mitomo sejas maskas, tās vairāk liekas der sajūtu, relaksācijas un pēc ceļojumu atjaunošanās brīžiem.
Tad tagad laiks pastāstīt par Matis un Origins maskām atsevišķu. Ar ko tā katra īpaša/ierasta, laba/slikta utt.

Matis Réponse Corrective Hyaluronic Performance Mask mitrinoša sejas maska 
(50ml/49.99 €)
Ar Matis zīmolu esmu pazīstama pateicoties savai skaistuma meistarei - kosmetoloģei -, kura arī bija tā, kas parādīja, kas manai ādai vislabāk nepieciešams. Iepriekš vairākus mēnešus biju lietoju šīs pašas sērijas Réponse Corrective Hyaluronic Performance sejas krēmu, kas palīdzēja ne tikai uzturēt ādā nepieciešamo mitrumu, bet arī palīdzēja uzveikt sadziedēt sejas ādu. Tāpēc nemaz nedomājot, ka man varētu nepatikt iegādājos. Pietam, patīkams faktors bija tas, ka maskai bija jauka atlaide.
Tāpat kā sejas krēmam arī Matis sejas maskai ir ļoti luksusa zīmoliem raksturīgs, ļoti parfimēts aromāts, kas manam degunam dikti atgādina Lacoste Pour Femme smaržas (vienas no manām visu laiku mīļākajām smaržām). Ja kādam tas ir traucējoši, tad labi, ka laikus pabrīdināju, bet man šis aromāts nenormāli patīk, tāpēc relaksācijas brīdī burtiski baudu valdzinošo un šiko aromātu.

Pēc konsistences maskai ir želejas veida, ļoti viegla, tāpēc pie uzklāšanas nākas uzlikt diezgan daudz. Bet es jau esmu lietojusi kādas 3 vai četras reizes un nemaz diži nevar pateikt, ka produkts iztērēts daudz, kas nozīmē - maska ir ekonomiska.

Uzliekot uz attīrītas ādas, ražotājs to iesaka paturēt 15 minūtes un skalot nost. Tas domājams aktīvo ingredientu dēļ, jo esmu paturējusi arī stipri ilgāk (40 min.) un ievēroju, ka sejas āda sāk viegli silt, un maska virpinās nost kā vecā āda. Uzliekot uz maska tiešām ir nedaudz lipīga, tāpēc neko pārāk aktīvu nevarēs darīt kamēr maska uz sejas. Pēc notīrīšanas, āda izskatās ievērojami starojošāka un piepildītāka. Var just, ka āda kļuvusi vairāk mitrināta, bet ilgtermiņā es nesajutu vēl to sajūtu, ka masku darboties arī dziļāk par pirmajiem pāris slāņiem.

Galvenās piezīmes:

  • Augstas kvalitātes zīmols, kas līdz šim nav licies vilties;
  • Maskai ir ļoti ekskluzīvs un bagāts aromāts;
  • Viegla želejas konsistence;
  • Jātur uz sejas un dekoltē tikai 15 minūtes;
  • Dod tūlītēju mirdzumu, bet izpaliek sajūsma ilgtermiņā;
  • Lieliska maska sagurušai, mitrumu zaudējušai ādai, un nobriedušai ādai.

Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask to Quench Skin's Thirst intensīva nakts maska (50ml/16.49)
Gan klasiskā, gan 10 minūšu Origins Drink Up™ mitrinošās sejas maskas ir ieguvušas interneta plašumos ļoti labu slavu. Jau kādu laiku skatījos un domāju vai tiešām nepieciešams pamēģināt, bet Douglas atlaižu pamudināta es iegādājos izmēģināšanai 50ml tilpumu, kas starp citu tagad maksā tikai 9.95€. Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask to Quench Skin's Thirst intensīvā nakts maska uzrunāja ar to, ka sastāvā galvenie ingredienti ir avokado un aprikožu kauliņu eļļa, kas ir galvenie glābēji sausai, bojātai ādai.

Drink Up™ Intensive Overnight Mask intensīvai nakts maskai ir burvīgs un galvu reibinoši garšīgs aromāts - tā smaržo kā persiku jogurts. Ņam! Neskaitot garšīgo aromātu, galvenais, kas jāzina par šo masku, ka tā ir maska, ko lietojam uz nakti un ja komfortabli, tad droši var iet arī gulēt.

Lietošanas ziņā Origins sejas maskai ir liels patēriņš, lielāks kā Matis maskai, bet uzklājot uz ādas tā ir daudz komfortablāka, jūtas kā bagātīgas konsistences sejas krēms, ko lieto uz nakti. Iemasējot uz ādas nav nekādas traucējošas sajūtas. Ja uzliek vairāk nekā paredzēts, pēc kādām 5 minūtēm ar salveti noslauka lieko un droši var doties gulēt, spilvens pie sejas nepielips.
Lasīju, ka ārzemēs Origins sejas Drink Up™ Intensive Overnight masku lieto kā ikvakara sejas mitrinātāju, jo pat ražotājs nav norādījis cik bieži to var lietot. Ieteicamais biežums 2 reizes nedēļā, bet ja nepieciešams droši var arī biežāk.
Interesanti, ka lai arī lietošanas ziņā maska ir elementāra un pat nedaudz garlaicīga, tad tas, kas sagaida pamostoties no rīta ir kolosāli. Āda vēl aizvien jūtas kā tikko ieziesta ar mitrinošu masku, respektīvi, tā ir bagātīgi mitrināta, neticami maiga un starojoša. Atlika palietot divas naktis pēc kārtas kad ievēroju cik ļoti mana āda pārvērtas. Šie sausie ādas pleķi kas bija, palika aizvien sīkāki un nemanāmi. Ja sākumā maska neiedvesmoja, tad jau nākošās dienas novērojumi burtiski šokēja.

Galvenās piezīmes:

  • Bagātīgo konsistenci nodrošina avokado un aprikožu kauliņu eļļa;
  • Absolūti garšīgs aromāts;
  • Konsistences ziņā neatšķiras no bieza nakts krēma;
  • Patēriņš ir diezgan liels;
  • Noņemot lieko daudzumu ar salveti, seja nelips pie spilvena;
  • Nākošajā dienā āda ir absolūti piepildīta ar mitrumu, gluda un maiga pieskārieniem;
  • Efekts uz ādas jūtas arī pēc vairākām dienām;
  • Lieliska maska visiem ādas tipiem, visām vecuma kategorijām.

Rezumējumā jāsaka, ka abas maskas ir mani šī brīža lielie glābēji, lai rūpētos par sejas ādas un dekoltē mitruma līmeni. Noteikti turpināšu stāstīt savus iespaidus arī nākotnē, bet šīs abas maskas noteikti stāvēs uz nakts skapīša pašā pirmajā rindā, lai pie pirmās nepieciešamības vienmēr būtu pa rokai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan