Mans sejas attīrīšanas rituāls

05.04.14

Vēl burtiski tik tikko man likās normāli tas, ja man ir jālieto tikai viens, bet efektīvs kosmētikas noņēmējs. Tomēr laiks iet uz priekšu un tā arī zināšanas, un tikai kādus 3 mēnešus atpakaļ es uz 180 grādiem mainīju savu sejas kopšanas rituālu kopumā, bet šo sēriju es vēlos sadalīt vairākos rakstos, citādi tas būs pa garu vienam rakstam.Es apkopošu visus produktus, ko izmantoju ikdienas un iknedēļās sejas attīrīšanai.
 Ikdienā

Rītos:
  • ādas atsvaidzināšana un tonizēšana - tam es izmantoju tonikus, kas ir lielākoties paredzēti jūtīgai sejas ādai. Izmantoju, lai noņemtu krēma paliekas uz sejas, kas palikušas pēc nakstmiera un, lai pamodināt savu sejas ādu no miega. Šobrīd jau izlietots( foto uzņemti pirms vairākām nedēļām) Garnier Essentials WaterLilly toniks jūtīgai ādai. Tagad kā toniku es lietoju Dzintars mineralūdeni sejai ar jūras aļģēm, kas ir ļoti atsvaidzinošs. Pats mīļākais no visiem tonikiem man ir Lumene Basic Blue toniks, bet tūlīt jau plānoju iegādāties jauno Mossa Youth Defence nomierinošo toniku sejai

Praktiski no rītiem manai sejai pietiek tikai ar šāda veida attīrošajiem produktiem, bet, ja patīk, var lietot arī dažādas želejas, kas speciāli paredzētas lietošanai no rītiem. 

Vakaros: 
  • kosmētikas noņemšana - kosmētikas noņemšanai kādreiz izmantoju tikai mazgājamos, kas jānoskalo ar ūdeni, bet tagad esmu pārgājusi uz micelārajiem ūdeņiem, un šobrīd lietoju Nivea micelāro ūdeni. Vienai lietošanas reizei izmantoju 3 vates diskus - 2 acīm un 1 lielo, lai noņemtu kosmētiku no sejas. 
  • papildus attīrīšana ar losjonu un kokvilnas dvielīti - par šo man ir jāsaka paldies kādai lasītājai, kas mani ļoti iedvesmoja pamēģināt noņemt kosmētiku nost tā, bet es šo sejas attīrīšanas procesu izmantoju, lai papildus attīrītu sejas ādu. Respektīvi, ir tā, ka uz sejas diezgan lielā daudzumā uzklāj losjonu, var izmantot jebkādu, bet es šobrīd lietoju Eveline Bio-Hylaluron 4D kosmētikas noņēmēju. Kārtīgi iemasēju sejas ādā, un nedaudz paturu. Pa to laiku, zem gandrīz ļoti karsta ūdens samērcēju kokvilnas dvielīti sejai, un izspiežu laukā lieko ūdeni. Uzlieku uz sejas dvielīti kā kompresi un paturu kādas 30 sekundes un tad noņemu nost visu losjonu ar dvielīti, un dvielīti pēc tam izskaloju. Sejas āda jūtas fantastiski. Kad šādu procesu atkārto kādas 10 dienas, sejas āda izskatās un jūtas fantastiski. 
Ja esat labu kokvilnas sejas dvielīšu meklējumos, kas netraumē ādu, tad iesaku ielūkoties veikalos JYSK. Tur ir ļoti maigi kokvilnas dvielīši par nedārgām naudām. Pirms vairākām dienām iepirku vairumā šos, un tie ir lieliski!
  • sejas tonizēšana - katru vakaru pēc kosmētikas noņemšanas izmantoju papildus to pašu toniku, ko no rītiem, lai bez attīrīšanas, sejas āda ir arī tonizēta. 
Ik nedēļu:
  • dziļā attīrīšana - 2 reizes nedēļā es lietoju Planeta Organica papaijas un AHA skābju pīlingu, kas ir nenormāli laba manta! Jau pēc pirmās lietošanas reizes, sejas āda jūtas un izskatās kā bērna maigais dupsis. Lietošana ir pavisam vienkārša: uzklāj uz sausas sejas ādas, patur 10 minūtes, un noskalo. Esmu pateicīga visām, kas šo ieteica!
  • poru attīrīšana - poru attīrīšanai pēc Planeta Organica pīlinga es lietoju Queen Helene Mint Julep sejas masku, bez kuras vairs savu iknedēļas attīrīšanu nespēju iedomāties. Tā ir zobu pastas krāsā, smaržo un jūtas uz sejas tieši tāpat, bet ar seju dara brīnumus. Melnos punktus tā izņem ļoti efektīvi, un redzami sašaurina plašāk poras uz vaigiem un pieres. Var izmantot visai sejai, bet es izmantoju problēmzonām. 
saite uz attēlu
Tāds lūk uz šo brīdi ir mans sejas attīrīšanas rituāls, kas manai sejai dara brīnumus, un šobrīd maz ko no šī visa mainu. Protams, kad izlietoju vienu toniku vai losjonu, es mēģinu citu, jo kas lai to zina, varbūt atrodu labāku.

Kādi ir jūsu galvenie sejas attīrīšanas soļi ikdienā?

&z

* fotogrāfijas no personīgā arhīva; fotogrāfijas, kas ņemtas no interneta avotiem ir ar saitēm uz pirmavotu
** šis nav produktu sponsorēts raksts

20 comments:

  1. Mans galvenais palīgs sejas attīrīšanā šobrīd ir Clarisonic + Vichy mazgājamais līdzeklis.
    Vēl ik pa laikam lietoju tevis jau pieminēto Queen Helene Mint Julep sejas masku. Tiešām ļoti forša. Pie tam nebija nemaz dārga. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai, tā sejas maska, iet ļoti ilgu laiku. Es un Ivonna (Scentivory) to ļoti draudzīgi dalām savā starpā, un vispār, viņa bija tā, kas mani ar šo masku iepazīstināja :)

      Dzēst
  2. Attīrīšanai izmantoju The Body Shop kumelīšu sviestu, Lush medus masku, PO pīlingu, Nivea vai L'Oreal micelāro ūdeni, kosmētikas noņemšanai Garnier zaļo noņēmēju. Želejas un putas vairs nelietoju, kaut kā apnika, iespējams, ka kaut kad atgriezīšos arī pie tāda tipa produktiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. MAn tieši tapat kā tev - patik tie želejas un putu mazgājamie, bet vair nē. Pilnīgi brīnos, ka spēju salauzt savus uzskatus un lietot kaut ko tādu, kas iepriekš man likās nekam nederīgs. :)
      Zaļais Garnier noņēmējs man patika, tāds atsvaidzinošs, bet es ačtelēm lietoju to pašu, ko seju, un strādā vienlīdz labi abiem :)

      Dzēst
  3. Man ir jāpasūta tā piparmētru maska!
    Arī raksta ideja ir laba, pat pašai priekš sevis - paskatīties, kas man tur tikai plauktiņā nav. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, maska ir laba, un domāju tev patiks :)

      Dzēst
  4. Vajadzēs kaut kad izmēģināt to mint julep masku :)

    AtbildētDzēst
  5. Es pārskatīšanās pēc nopirku to masku, varu apliecināt, ka normālai-mazliet sausai ādai tā maska galīgi neiet.. :) :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jā, ši maska būs tieši laikā taukaino, kombinētai sejas ādai ar izteiktām porām un dziļiem tumšajiem punktiņiem :)
      Atceros, kad lietoju jūtīgas ādas periodā, tad uz sejas dabūju vien tik to kā sausuma pleķus un ļoti lielu sūrstēšanu. Iesaku lietot periodā, kad sejas āda nav diži jūtīga, citādi būs bēdīgi :(

      Dzēst
  6. Kur var nopirkt to masku?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pati nesūtīju, bet uzjautāju sūtītājai - no iherb ;)

      Dzēst
  7. Prieks, ka tev tik ļoti patīk maska :)
    Es viņu uzlieku, kad atceros, bet neteiktu, ka tas efekts no viņas ir tik labs, kā tu te apraksti :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lai efekts būtut tāds kā es aparakstu maska ir jāliek sistemātiski. Sākuma, kad liku, nu tā reizi 2vās nedēļās man ar nepatika viņa, bet tagad kad lietoju katru nedēļu, vai pat citreiz divas reizes nedēļā, maska dara brīnumus ar manām porām ;)

      Dzēst
  8. Pēdējā laikā mani sāk priecēt Garnier ar vien vairāk :) Patreiz lietoju INGLOT toniku, kas ļoti patīk, gan sajūtu, gan smaržas dēļ, bet pamēģināšu ar ko citu.
    Man ir 2 veidu rīta un vakara varianti kā attīru vai sagatavoju sejas ādu, Paldies- tiešām super ideja rakstam ;) Vai varbūt video ? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Video arī laba, bet es ar tiem nenodarbojos tāpēc man labāk patīk rakstīt :)

      Dzēst
  9. PO pīlings uz mitras ādas!!! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Esmu lietojusi kā uz mitras, tā uz sausas ādas, bet efekts ir pilnīgi vienāds. :)

      Dzēst
  10. Esmu mēģinājusi visādi, bet sapratu, ka manai sejai patīk princips - jo mazāk, jo labāk. Notīru kosmētiku ar kosmētikas noņēmēju, nomazgāju seju ar Baikal Herbals putām (ļoti jaukas, lētas un ar draudzīgu sastāvu), uzklāju mitrinošu krēmu (šobrīd Bioluxe krēmiņi no Siberikas veikala, neticami lēti, bet manai sejai ļoti patīk un arī sastāvs ir ok). Pēc vairākiem izmēģinātiem tonikiem sapratu, ka tos man vēl nevajag, jo likās, ka tie tikai kairina manu ādu, bez tiem seja jūtas un izskatās labāk. Nauda arī ietaupās.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man Baikal Herbals putas ļoti, ļoti patika, bet uz sejas man uztaisīja vēlāk tā alerģiju, ka nezināju kur likties, tāpēc tagad esmu nedaudz putas izmetusi no savas ikdienas sejas kopšanas rutīnas :)
      Bioluxe krēms ieinteresēja, būs izdevība noteikti paskatīšos :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan