Starp mums runājot: Gelish

04.04.13

Man jau liekas, ka vārds Gelish vairs nav svešvārds, jo tagad visi saloni un tie saucamie kuponu internetveikali katru nedēļu piedāva manikīru ar Gelish lakas pārklājumu. Tomēr jautājot apkārtējiem daudzi skeptiski saka, ka tas jau vien tas pats, kas pieliekamie nagi.
Veicu eksperimentu un pārbaudīju vai tā tik tiešām ir, un tagad vēlos par šo tēmu parunāt ar jums!
Kas tas Gelish vispār ir?
Gelish ir laka, kas ir veidota uz gēla bāzes, tomēr tai nav nekāda saistība ar parasto gēlu, jo veidojot gēla nagus izmanto pavisam citu tehnoloģiju. Gelish nagu laka ir unikāla ar to, ka tā spēj noturēties līdz pat 21 dienai, nemainot savu izskatu, respektīvi, tā nenodrups, nesadalīsies un nenolups. Pietam, nav nepieciešamības sēdēt gandrīz vai stundu pie meistares, lai nožūtu Gelish, jo tas dažās sekundēs nožūs UV staru vai LED lampā.
Toņi, cena, noturība!
Toņi ir ļoti daudz, bet tas vairāk atkarīgs no tā cik var piedāvāt manikīra meistare. Protams, klasiskie toņi jau būs pieejami, bet par specifiskajiem gan ieteiktu no sākuma uzzināt, vai tādi maz ir piedāvājumā. Runājot par cenu, tas ir atkarīgs no salona, frizētavas u.c. vietām, kur tiek likta šī Gelish laka. Man ejot uz vietējo frizētavu Gelish izmaksā apaļus 5 Ls.
Protams, svarīga ir noturība. Jau augstāk minēju, ka Gelish spēj turēties līdz 21 dienai, bet tas var turēties līdz 42 dienām, tikai manikīrs vairs nebūs tik izteiksmīgs un akurāts. Parasti nākošais apmeklējums ir pēc 21 dienas, jo tajā laikā nagi paspēj krietnu gabaliņu ataugt un tas jau vairs nav tik smuki.
No savas pieredzes ieteiktu veidot franču manikīru ar Gelish, jo tad ir mazāk redzama tā ataugusī mala, bet ja liek vienu toni un nagi ātri aug, manikīrs nebūs tik pievilcīgs.
Lūk, var redzēt atšķirību starp manu un mammas manikīru ar Gelish laku. Abas likām gelišu vienā dienā. (nagi pēc 2, 5 nedēļām)
Mani:
Mammas:
Jā, ir gadījumi kad Gelish neturās ne nedēļu. Mana manikīra meistare stāstija, ka pie viņas nāk divas sievietes, kuras strādā identiski vienādu darbu - vienai turās visas 3 nedēļas, otrai knapi nedēļu.

Kā izlēmu par labu Gelish nevis gēla nagiem?
Tā kā man no dabas ir īsi, bet ne trausli nagi, tad man jau gribās garākus nagus, tādēļ izdomāju, ka vēlos gēla nagus. Pierakstījos pie manikīra meistarītes un jau pēc divām nedēļām es devos ar domu: "Jā, beidzot man būs smuki, gari nagi!"
Aizejot uz frizētavu un apsežoties krēslā, manikīra mesitare vienkārši pastāstīja atšķirību starp gēla nagiem un Gelish, un es uzreiz pārdomāju, jo liekot gēla nagus, nags tiek ļoti apvīlēts un man galvā tas radīja klikšķi par to, ka labāk nu nē, es arī gribu Gelish uz saviem nagiem.

Process
Ja pirms tam nav likts Gelish, tad iesākumā tiks veikts klasiskais manikīrs. Ja ir, tad pašā sākumā ar speciālo šķīdumu samērcēta vates plāksnīte tiks uzlikta ap nagu un pāri aptīs ar folliju. Tāda veidā būs jānosēž 10-12 minūtes un tad ar pušeru (dzelzs atbīdnis) tiks viegli noņemta iepriekšējā Gelish laka. Pēc tam arī sekos klasiskais manikīrs.
Kad manikīrs ir veikts, iesākumā uzliek bezkrāsainu speciālo Gelish bāzi, un nagi tiek likti zem UV lampas. Minūte vienai rokai, minūte otrai un viss gatvs. Pēc tam tiek klāts tonis kāds tiek izvēlēts - sarkans, brūns, rozā utt. Atkal zem lampas.
Process tiek atkārtots velreiz. Pašās beigās un nagiem klāj bezkrāsainu speciālo Gelish virskārtu un atkal zem lampas.
Kad Gelish ir nožuvis, nagi tiek apstrādāti ar eļļiņu un viss ir gatavs!
Maniem nagiem gelišu uzlikta pa nieka 10 minūtēm, kas ir ļoti ātri un ērti, jo pēc tam nevajag uzmanīties, lai kaut ko nesabojā skaistajā klājumā.
Pēc Gelish nagi mirdz, ir sakopti un skaisti nolakoti.

Man liekas, ka nekas nav labāks izdomāts par Gelish, jo tas izskatās pēc nagu lakas, bet turās gandrīz veselu mēnesi. Lai slava Danny Haile, kurš izgudroja Gelish laku!!

*visas bildes izņemot 3. un 4. ir ņemtas no

Pēc šī apskata man gribētos zināt vai jūs esat izmēģinājušas šo "jaunatklājumu", un kāda jums ir pieredze ar Gelish lakām?

20 comments:

  1. Es jau arī rakstīju par savu pieredzi.
    Mani noturējās nedēļu, darot ikdienas mājas darbus.
    Es maksāju 10ls, jo vēl taisīju manikīru.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Atceros, ka pēc Tav raksta izlasīšanas mani pārņema šaubas par to vai tas maz ir efektīvi! :)
      Žel, ka Tev ar Gelish nav bijusi iespēja sadraudzēties. :(

      Dzēst
  2. Jeeee..!!!:) jau kādu laiciū gaidīju šo rakstu..prieks, ka tik ārti parādījās:)
    Paldies!!!
    Man kautkad pirms gada lkm bija- tā au jauki, bet arī klā'ju 1 krāsu un nagi ātri atauga..lai gelish noņemtu man vnk novīlēja un drusku pabojāja nadziņu:( Bet tgd lkm savādāki brīnum notiek:D

    tagad arī varētu uzlikt..iekārrdināji:D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai, ja man gelišu vīlētu nost es sāktu bļaut! Tas taču nagus bojā!

      Uz pavasri jau var uzlikt kaut ko košāku un interesantāku! ;)

      Dzēst
  3. man ar bija Gelish, vienam nagam izveidojās kabata jau nedēļas vidū. :/
    Bet kopumā man iepatikās Gelish un cena arī ir ļoti simpātiska, lai gan es arī maksāju 10Ls par savu Gelishu man tuvākajā salonā. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti iespējams, ka termiņš uz beigām gāja šai lakai. Lasīju vienā rakstā, tur nagu speciāliste tā izteicās, ka ja izveidojas gaisa kabata ir divi varianti - lampa slikti strādājusi vai lakas termiņš uz beigām iet.
      Es laikam vairāk neliktu gelišu ja man nedēļas vidū parādītos gaisa kabata. Traki! :(

      Dzēst
    2. es vienkārši neiešu uz to salonu vairs,piefiksēju ar kādu gelishu viņa strādāja, ceru, ka citā salonā strādās ar citu un man vairāk paveiksies. :)

      Dzēst
  4. Ar Gelish iepazinos 2011.gadā. Pirmais tonis, ko manikīre man uzlika, bija sarkanais. Biju ļoti apmierināta - nav jāuztraucas, ka būs nospiedumi.

    Uz maniem nagiem Gelish turas apm. 2-2,5 nedēļas, mani nagi diezgan ātri aug.
    Ir bijis arī franču manikīra pārklājums, bet nepatika - baltie galiņi ļoti ātri apdrupa.

    Esmu ar visām četrām par Gelish pedikīru. Man visai vasarai pietiek ar kādām 3 reizēm. Nav jāuztraucas par nolupšanu, apdrupšanu utt. Visu laiku var vilkt sandales un vaļējas siksniņkurpes.

    Tagad ir bijis vairāku mēnešu pārtraukums, bet šķiet, ka uz vasaru atgriezīšos pie Gelish, vismaz pēdiņām noteikti. Un rokām gribu colourblocking Gelishu.

    Cena pie manas meistares 12 Ls, bet viss ir augstākajā kvalitātē, pat labāk nekā salonos.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zini, man mamma lika franci ar baltajiem galiņiem, viņai pat ar 5 Ls veselu mēnesi nekas nedrupa, bet viņa savus nagus mērcēja pa dažādiem šķidrumiem un darīji pilnīgi visu, ko pat citas mājsaimnieces nedara.

      Jā, pedikīrs ar Gelish ir super!! Es jau rokas berzēju un nākamreiz rakstīšos maijā jau uz pedikīru ar Gelish laku.

      Man liekas, ka cenai nav nozīmes, ir svarīgi cik rūpīgs un kārtīgs ir šis cilvēks savā darbā. Jā, ir daudzas meistares, kuras pieņem privāti, bet strādā daudz labāk nekā salonos. :)

      Dzēst
    2. Mans novērojums - ir viens tonis (aveņu), kas uz maniem nagiem neturas. Jau pēc nedēļas gabaliņš nodrūp. Laikam par noturību - katram tas ir tik individuāli.

      Dzēst
  5. Arī mans pirmais un vienīgais(pagaidām) gelish manikīrs bija ar sarkanu laku. Kopumā patika, turējās labi, izņemot vienu nagu, kas nonāca nost vienā gabalā jau kādā trešajā dienā - labās rokas rādītājpirkstam. Bet tas arī ir tas pirksts, kuru visvairāk nodarbinu, tā ka to daļēji saprotu.

    Kāpēc vairs neesmu likusi?
    Nagi bija diezgan pabojāti pēc noņemšanas - trausli un ar grubuļainu virsmu.

    AtbildētDzēst
  6. Hmm, interesanti palasīt kāda jums, dāmas, pieredze ar gelish laku.

    Pirmkārt, noturība, galvenokārt, atkarīga no naga stāvokļa. Ja tas ir vesels un labi mitrināts, turēsies. Ja tas ir sauss, sašķēlies, tad noturība vairs nebūs tik ilga.
    Otrkārt, pēc maniem novērojumiem ir divu veidu sievietes. Vienas, kurām liekot gelish atkal un atkal nagi nemainās un paliek labā stāvoklī un otrās, kurām pēc vairākām gelish uzlikšanas reizēm nagi sāk palikt sausāki, līdz ar to sāk arī šķelties. Tām parasti, pēc vairākām gelish uzlikšanas reizēm, iesaku ievērot pauzīti un pastaigāt bez gelisha, kad nags ir atjaunojies, var atkal uz pāris reizēm uzlikt gelishu.

    Eh, par šo varētu rakstīt un rakstīt... gaisā daudz neskaidrības, no kurām rodas mīti. Laikam pašai būs savs raksts jāuztaisa. :)

    AtbildētDzēst
  7. Tiešām demokrātiska cena.
    Manā pusē gelish ar manikīru maksā 12 Ls

    AtbildētDzēst
  8. Agrāk liku, kopumā patika, turējās labi, pat līdz 3 nedēļām vareju izvilkt. Bet apnika, ka tik ilgi viena krāsa un nagi arī tomēr pabojājās, tā nu nolēmu atteikties no tā un lakot ar parastajām lakām.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā ir mana lielākā problēma - es nevaru pierast, ka man uz nagiem 3 nedēļas turās viens tonis. Ir biji ka es nedēļu nesāju vienu nagu laku un tad mainu, bet 3 nedēļas man nadziņiem pa daudz. Jau gribās noknibināt nost! :D
      MAn doma tagad uzlikt kaut ko košāku, lai tik ātri neapnīk. :)

      Dzēst
  9. Es arī pašlaik briestu Gellisham :)

    AtbildētDzēst
  10. Un paldies par rakstiņu, tieši laikā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vienmēr laipni!

      Es iesaku pamēģināt, jo tad vismaz redzēs vai Taviem nagiem tas patīk vai pašai patīk, bet ir vērts vismaz pamēģināt! :)

      Dzēst
  11. Palasīju, ka daudzas raksta par uztraukumiem, par to, ka bojājas nagi.
    Es, personīgi, par to uztraucos vismazāk, jo skolas laikā (tad jau nu tiešām par to nedomāju) patstāvīgi liku gēla nagus, nagi beigās pat sāpēja pieskaroties, bet tas viss tak attaug. Pēc visa ko es esmu darījusi ar saviem nagiem, man tagad ir tik cieti nagi, ka naglas varētu sist. :)

    AtbildētDzēst
  12. Es iegādājos lampu uv,led, esmu ļoti apmierināta,jo super ātri nožāvē 30-60 sec. Bet meklēju labu laku,kas turēsies vismaz nedēļu, vēlamāk 2!Savu pirmo nagu laku Es pasūtīju aliexpresā, bet izveidojās kabatas jau 2.d, bet tā kā pārdevēju ir tik daudz varbūt kāda ir atradusi kādu labu nagu laku tur! :) Lūdzu iesakiet labas lakas kas turās 2 ned.!:)

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan