DNC matu eļļas

30.11.18

Kopš nogriezu savus matus 2 gadus atpakaļ, visu šo laiku ne īpaši domāju par eļļu vai masku lietošanu, jo mati tiek regulāri apgriezti, tāpēc tiem nav iespēju tā sabojāties kā gariem matiem. Bet pēdējā mēneša laikā, kad neilgi pirms savas Dzimšanas dienas apjautu, ka man nepatīk īsti vairs kā izskatās savi mati, nolēmu nedaudz pamainīt to veidošanu, tā darot, veikt kādas vizuālas izmaiņas. Tāpēc regulārās taisnošanas vietā nolēmu, ka vēlos akcentēt to dabisko lokaino struktūru. Lūk, tad es sapratu, ka mati ir sausāki un nespēj piešķirt un uzturēt dabisko struktūru, un lokainiem matiem ir princips - jo vairāk mitrina/baro jo lokaināki tie būs. 
Lai pārlieku nepārslogotu matus, nolēmu reizi nedēļā lietot dziļi barojošās DNC matu eļļas, un jāsaka, ka vairākas nedēļas regulāri lietojot, matu struktūra un ieveidošana ir mainījusies ievērojami. 

DNC piedāvā dažādas eļļas un lielākoties to visu pamatā ir dažādi eļļu maisījumi, kas spēcina matu sīpoliņu, nodrošinot, ka mati tiek stiprināti un intensīvi atjaunoti.

Eļļu lietošana ir pavisam elementāra: uzsilda eļļu silta ūdens peldē, aptuveni 2 minūtes. Ieklāj visu eļļas paciņu vienmērīgi visā matu garumā. Uzliek galvā polietilēna maisiņu vai cepurīti, un pa virsu uzliekam dvieli (tā labāk sildīs un eļļa labāk darbosies). Sēžam šādi 40-60 minūtes.
Eļļa ļoti labi mazgājas laukā, nepaliek taukainas pēdas. Man pietiek ar tām pašām klasiskajām divām uzputošanas reizēm, līdz mati pilnībā izmazgāti. Es personīgi pēc tam nelietoju kondicionieri, bet, ja ir dikti sausi mati, tad ieliekat kondicionieri.

Kad mati vēl mitri, nekādas īpašās atšķirības neredz, bet kad matiem ļauj brīvi izžūt (pirms tam ieklājot nedaudz matu eļļas), tad notiek īstas brīnumu lietas - mati burtiski mirdz no veselīguma, un tik vijīgi lokojas, ka atliek nedaudz ieveidot pāris papildu šķipsnas un frizūra gatava. 

Pirmajā reizē pēc DNC eļļas lietošanas, neticēju savām acīm, ka mani pašas mati tā var viļņoties, bet biju tik priecīga, jo palūkojos uz savu dabisko matu struktūru pilnīgi citādi. Tik ilgi biju slēpusi, centusies taisnot un gludināt savus matus, ka aizmirsu, cik patiesībā tie ir smuki.

Es zinu, ka var lietot arī citas eļļas šādām procedūrām, bet pati izvēlos lietot DNC, jo man patīk dabiskais sastāvs. Tomēr matiem arī patīk dabiskas lietas, bez kādiem silikoniem, jo tad maksimāli mats uzvedas kā tam dabā nolikts. 
Vienā DNC paciņā ir pieejami 3 maisiņi, tātad trīs lietošanas reizēm. Vienas paciņas cena svārstās no 1,50 līdz 2 €. Iespējams iegādāties Drogās un interneta veikalos.

Esmu tiešām ļoti pārsteigta par šīm eļļām, tāpēc noteikti iesaku ikvienam, kas vēlas īpaši palutināt savus matus, lai tie kļūtu vijīgāki, mirdzošāki un skaistāki. It īpaši, kad tuvojas ziemas sezona, kad zem cepurēm tie tiks stipri berzēti un aukstuma/karstuma kontrasti tos naski sausinās.

2 komentāri:

  1. Tev pašai pēc dabas ir lokaini mati?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Starp lokainu un viļņainu :) Šobrīd atliek pielokot tikai poniju un virspusi, jo tur sausāki mati, tie tā neieveidojas, bet pārējie, jā, paši smuki lokosies.

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan