Estētiskā sejas teipošana

27.05.18

Par sejas teipošanu pirmo reizi uzzināju no bloga Sugarmakeup autores. Ieraugot viņas seju Instagram storijā salīmētu ar plāksteriem, man uzreiz radās interese, kas tas ir un kam tas domāts. Viņa man paskaidroja lielos vilcienos, kas tas ir, un kur kaut ko tādu var apgūt, tāpēc pie pirmās iespējas pieteicu sevi un mammu uz estētisko sejas teipošanu pie Ievas Paškevičas, lai izbaudītu uz savas ādas šo maģisko procedūru. Maģisko tāpēc, ka tas rada ievērojamas atšķirības sejā jau pēc pirmās reizes.
Tātad, vēlos uzreiz pateikt, ka neesmu nekāds profesionālis, pirmo reizi par visu šo mācījos, tāpēc varu izstāstīt tīri tikai to, kas tika mums mācīts. Ja būs interese par pašām nodarbībām, kā to apgūt un cik tas maksā, tad raksta beigās ar to padalīšos.
Kad ādā sāk parādīties novecošanās pazīmes, grumbas, ādas ļenganums u.c., kas mijas kopā ar izteiktu ādas pietūkumu, pirmā doma, ko darīt, ir sākt lietot visādus brīnumu krēmus un serumus, un kad saprot, ka tas nepalīdz, jāsāk vainot gēni, gadi un citi faktori. Tad sākām meklēt iespējas, ka varētu jau kaut ko aizpildīt, piepildīt vai pat nogriezt, tomēr cēloņa iemeslu īsti neviens nemeklē, un varbūt nemaz īsti negrib zināt.

Mūsu āda noveco tāpat kā augļi, sākot ar serdi, un tikai tas, ko mēs redzam ārpusē, ir novecošanās sekas. Lielas vai mazas, tas atkarīgs no cēloņiem. Zem ādas mums ir vairāki slāņi - audi, limfas tīklojumi, muskuļi, utt., īsumā, tāds kā kārtainais pīrāgs. Tā problēma jau sākumā rodas galvā, kas kalpo kā emociju impulss uz muskuli, kas savelk muskuli saspringuma stadijā un nelaiž vaļā, un tad tajā vietā veidojas kabata jeb tukša āda rezerve un tā arī pēc laika noslīd. Viens variants noslīd, otrs uzpildās ar lieko šķidrumu. Kabatās krājas šķidrums, un tas nekur neizvadās. Pēc laika seja izskatās sašļukusi, un ne tik tvirta vai atsperīga kā kādreiz. Un nevajag to novelt uz vecumu. Tāpēc tieši laikā kalpo estētiskā sejas teipošana, kas palīdz ļoti efektīgi cīnīties ar šo problēmu, lai atgrieztu ādai jauneklīgumu, atsperīgumu un vienmērīgumu.

Interesants bija atklājums, ka seja nav tikai galvas un dekoltē rajons. Patiesībā, sejas problēmas stiepjas pa visu ķermeni, no kājām, muguras, uz pleciem un tikai beigās atspoguļojas sejā, tāpēc pasniedzēja Ieva, kā vienu no galvenajiem ieteikumiem, minēja regulāru staipīšanos vai nodarbošanos ar fasciālo jogu.

Nodarbības sākumā, pirms sāk rādīt, kā teipot seju, ir ļoti vērtīga teorētiskā daļa par audiem, muskuļiem u.c. Mēs kopā runājam par to, kā vispār veidojas grumbas un citas ādas novecošanās pazīmes. Es to visu atkārtot noteikti nevarēšu, bet tieši teorētiskā daļa ļauj labāk iepazīt seju nākošajā līmenī, kā iepriekš nekad uz to neraudzījos. Tāpat arī izrunājām, kā mēs savā ikdienā varam mēģināt mazināt šo muskuļu saspringuma stāvokļus, tomēr tas jau katram paliek atvērts jautājums, cik ļoti grib ar sevi strādāt.

Praktiskā nodarbība. 
Pirms seja tiek teipota, vajag pārliecināties, ka uz ādas nav taukaina kārta, vienalga, sebums vai trekns krēms, tāpēc lieko noņem nost ar salveti vai vates disku. Liekot uz nakti, ieteiktu uzlikt kādu netaukainu serumu, kas ātri absorbējas. Pretējā gadījumā, teips lips vaļā un neturēsies pie sejas.

Ir vairāku veidu teipošanas, vispirms jau limfātiskā, kas palīdz izvadīt liekos šķidrumus, kas sakrājušies sejas kabatās. Kā paskaidroja pasniedzēja Ieva, mūsu platuma grādos tā ir izplatīta problēma, jo mums izteikti uzkrājas ūdens un neizvadās laukā.
Otrais veids ir sejas ovāla teipošana. Tā vairāk paredzēta, lai paceltu muskuļus un veidotu sejas rāmi. Bet ieteicams ir miksēt kopā abas metodes, no sākuma izvadot šķidrumus, un pēc tam palīdzot piepacelt sejas ovālu vēl vairāk. Protams, katrs dara kā grib, un tāpēc man ļoti patika pasniedzējas teiktais, ka šeit nav nepareizu veidu un neko nepareizu nevar izdarīt, jo katram ir sava metode, tāpēc vispirms vajag izmēģināt, kas efektīgāk kalpo un uz to vairāk darboties.
Par veidiem, kā viss līmējas, tas jāmācas uz vietas. Es šoreiz vairāk iepazīstinu ar to, kas tas ir. Bet vispār, jau pēc pirmās reizes es redzēju atšķirību tieši vaigos, jo tur vienmēr licies, ka turas pārāk daudz pufīgums.
Runājot par to, cik ilgi teipi jātur, tas atkarīgs, kādas iespējas. Bet efekts ir redzams pēc 40 minūtēm, tomēr man vairāk uzrunāja iespēja likt uz visu nakti, jo, liekot limfātisko teipošanu, no rīta seja vispār nebūs pietūkusi. Un tā arī bija. Pēc dušas veltīju 20 minūtes tam, lai visu salīmētu, un tad devos gulēt. No rīta atverot acis, pietūkuma nav, sejas izskatās ļoti svaiga. Un galvenais, ka pufīgums uz vaigiem un uz plakstiņiem pārgājis.

Es noteikti vēlāk dalīšos ar iespaidiem ilgtermiņā, bet šoreiz šis vairāk ir kā mans ievads un sajūsmas stāsts par interesanto pieredzi ar estētisko sejas teipošanu.

Runājot par pašiem kursiem. Ir viena nodarbība, kas norisinās aptuveni 2,5 stundas. Nodarbības cena:70€. Pēc kursiem, uz rokas ir visa instruktāža par to, kā to darīt mājās un kur īsti viss jālīmē, jo var piemirsties. Tāpat, forši ir tas, ka teipu un šķēres nodrošina, ko pēc tam ņemam līdzi uz mājām.

Man nav informācijas, kad tagad būs jauna nodarbība. Mēs bijām ar mammu 19.maijā, bet domāju, ja ir interese, noteikti uzrakstiet pasniedzējai Ievai Paškevičai e-pastu. Ja vairāk interesē paskatīties bildes un palasīt informāciju par estētisko sejas teipošanu, visu iespējams uzzināt mājas lapā sejasfitness.lv, šeit.

---
Priekš manis tas bija jauns atklājums, un esmu ļoti priecīga, ka nolēmu doties uz šādu nodarbību. Es iepriekš tik ļoti pārdzīvoju par mutes rievas līnijām, jo priekš maniem gadiem liekas, ka tās ir iesēdušās gana traki, bet, pateicoties nodarbībai un ieteikumiem, sapratu to, ka tas nav nekas traks, un, lai pirms sāktu apcerēt par līniju aizpildīšanu vai muskuļu iestīvināšu, šī ir kolosāla metode, kas iemāca padomāt un aplūkot savu seju caur citādu prizmu.

Ja jums rodas jautājumi, droši jautājiet, mēģināšu atbildēt kā spēšu no savas pieredzes. Un noteikti pēc kāda mēneša vai diviem atkal atgriezīšos, lai uzrakstītu savus iespaidus par to, kā sejas teipošana ietekmēja manu seju.

1 komentārs:

  1. Kādas šausmas! Jūsu puiši/vīri naktī nekliedz šausmās, ja pēkšņi ierauga tādu tīģeri sev blakus?

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan