Ādas kopšanas fenomens: The Ordinary

26.10.17

Nekur neesmu izčabējusi, vienkārši nebija kārtīga brīva diena, lai pieķertos un uzrakstītu. Tātad, jau vesels mēnesis ir pagājis kopš saņēmu savu The Ordinary sūtījumu, un arī mēnesis kopš lietoju zīmola produktus. Tiesa, citus vairāk, citus mazāk, citus vispār nesūtīju sev, bet par šodien par visu to pastāstīšu. Atrodamas būs arī ne tikai manas domas, bet arī no citām lietotājām.
Jāatzīst, kopš internetā ievietoju informāciju par to, ka sākšu lietot The Ordinary produktus, nemitīgi sāku saņemt ziņas uz e-pastu un citiem sociālajiem tīkliem, ka ļoti interesē manas domas par šiem produktiem.
Ja iespējams nav zināms kas ir Ordinary, tad ar prieku iepazīstināšu. Tātad, The Ordinary pasaules slavu ieguva pateicoties Lielbritānijas skaistuma industrijas pārstāvjiem: blogeriem, vizāžistiem un influenseriem. Visi kā viens ziņoja, ka zīmols piedāvā par šokējoši zemām cenām klīnisku formulu, augstas kvalitātes ādas kopšanas produktus. Protams, tas radīja masveida interesi un diskusijas, un tad katrs metās dalīties arī ar saviem iespaidiem.
Uz šo brīdi zīmols ir iemantojis neatkārtojamu slavu, jo tiešām pēc virknes atsauksmes un pārbaudes testiem, pat visdižākie skaistumkopšanas industrijas pārstāvji atzina, ka produkti ir šokējoši labi. Tiesa, kā jebkuram zīmolam ir arī ne tik labi produkti, bet diezgan īsā laika posmā, The Ordinary ir vadībā izvirzījušies konkrēti dižpārdokļi, kas noteiktos laika periodos arī varētu būt izpārdoti.

Man ļoti paveicās un tad, kad es pirku sev kārotos produktus, man viss bija pieejams, ko vēlējos. Tiesa, pirms metaties pirkt produktus, iesaku veikt pamatīgu priekšizpēti citos portālos un mājas lapās, jo The Ordinary produktu filozofija, lai arī nav sarežģīta, tā prasa nedaudz izprast ķīmisko elementus bāzes līmenī.
Katrs produkts ir domāts konkrētai problēmai, netiek piedāvāts kompromiss kompleksu formulā. Tāpēc tiek piedāvāta produktu uzslāņošana, kad no sākuma iet produkts vienai problēmai, tad citai utt. Bet nesatraucamies, mājas lapā viss ir akurāti aprakstīts kam katrs produkts nepieciešams.

High-Adherence Silicone Primer bāze sejai (4.90 €)
Man ļoti patīk skatīties Wayne Goss Youtube video (viņš arī bija pirmais no kura uzzināju par tādu The Ordinary zīmolu), jo vairāku gadu pieredzē kā grima māksliniekam, man liekas, ka es varu brīvi uzticēties viņa viedoklim, ja reiz viņš apgalvo, ka izmanto teju visiem klientiem šo bāzi.
Man ar sejas bāze ir uz lielu "jūs". Uznāk periods, kad lietoju visu laiku, tad atkal vairs nelietoju un zem tonālo lieku tikai sejas krēmu. Bet šo es noteikti gribēju izmēģināt.
High-Adherence Silicone Primer bāze, lai arī pēc nosaukuma atgādina kārtīgu silikona bāzes produktu, sajūtās tā tas nemaz nav. Šajā bāzē būtība ir tāda, ka izmantoti silikoni, kas spēj adaptēties, tādā veidā nevis vienkārši pārklājot ādu ar lieku kārtu, bet tajā pašā laikā uzturot ādas mitrumu, izlīdzina virsmu un līnijas, kuras optiski padarīt maigākas.
Bāze atgādina bagātīgu gela tipa sejas krēmu. Galvenais ir lietot minimālu daudzumu, jo bāze pietiek lielam laukumam. Pēc uzklāšanas āda ir samtaina, bet tajā pašā laikā mitrināta. Matējošais tonālais krēms ne tikai viegli klājas, bet arī neizsūc visu mitrumu no ādas, pat pēc 12 stundu nēsāšanas.
Ja nepieciešama mitrinoša un viegla grima bāze, kas seju nepadara mākslīgu, tad High-Adherence Silicone Primer ir pilnīgi noteikti lietošanas vērta!

“Buffet” Multi-Technology peptīdu serums (14.80 €)
Bufete ir The Ordinary zīmola visu laiku populārākais produkts, ko slavē teju visi. Sauciet bufete, sauciet zviedru galds, bet tieši par to ir šis serums. Tas ir dažādu, sarežģītu ķīmisku komponentu, peptīdu savienojums, kas paredzēts, lai cīnītos ar ievērojamām ādas novecošanās pazīmēm: blāva āda, grumbas, līnijas, sausums u.c. "Buffet" serums palīdz ādai atjaunot elastīgumu, atsperīgumu, stiprina ādas šūnas utt.
Serumu pasūtīju speciāli mammai, jo mana āda vairāk vai mazāk, bet pati spēj vēl ražot nepieciešamās vielas. Mamma serumu lietoju katru rītu un vakaru, un pēc mēneša lietošanas ievēroja, ka tiešām āda jūtami ir dzīvīgāka un atsperīgāka. Lai arī līnijas nekur nav pagaisušas, tās nekrīt tik ļoti acīs. Cik jautāju par rezultātiem un iespaidiem, viņai ļoti patīk, tāpēc ka uzklājot uz ādas ātri absorbējās, lieliski draudzējas ar citiem ādas kopšanas produktiem, un ilgtermiņā rada patīkamas pārmaiņas ādas stāvoklim.

100% Plant-Derived Squalane augu skvalāns (7.20 €)
Vēl viens produkts, kas netika sūtīts man, bet domāju, ka tik un tā noteikti jāpastāsta jums. Pasūtīju to draudzenei ar domu, ka palīdzēs cīnīties ar sausu ādu; internetā lasīju, ka ļoti labs palīgs esot. Varbūt ja nav zināms, kas ir skvalāns, tad tas ir hidrokarbonāts, kas oriģināli atrodas ādā, bet kā viss, arī tās pazūd, tāpēc ir labi nedaudz parūpēties par ādu no ārienes.
Līdz šim nepatika, ka skvalānu iegūst no dzīvnieku ādas virsmas vai kaut kā citādi (precīzi nezinu), tāpēc tieši tā iemesla pēc, jo The Ordinary ir arī daļēji vegan uzņēmums, šis skvalāns ir pilnībā iegūts no augiem.
100% Plant-Derived Squalane pēc sajūtām neatšķiras diži ne ar ko: parasta bez krāsas konsistence, minimāls patēriņš, uzklājot nedaudz atstāj spīdīgi/eļļainu kārtiņu kamēr absorbējas pilnībā. Jautāju draudzenei par iespaidiem, un pirmais, ko viņa pateica, ka kopš dienas, kad sāka lietot, viņa vairs nav redzējusi nevienu sausu pleķi uz sejas. Viņai ir sausa āda un iepriekš nepalīdzēja neviens krēms, bet šis tiešām ir ievērojami uzlabojis ādas stāvokli, ka āda liekoties daudzreiz mitrinātāka, un nav vairs piedzīvoti tie nepatīkamie sausie plankumi.
Šo serumu var lietot ne tikai sausas ādas īpašnieki, der visiem ādas tipiem. Tāpat to var lietot ne tikai sejai, bet arī galvas ādai un matiem, lai tos pasargātu no sausuma un lūšanas.

Hyaluronic Acid 2% + B5 hialuronskābes gēls (6.80 €)
Ja ļoti precīzi, tad šis nav tīrais hialuronskābes gels, tur klāt vēl ir B5 un vēl citas vielas. HA (hialuron acid) pēc būtības ir paredzēts, lai dziļi iekļūtu ādas zemākajos slāņos un nodrošinātu ādai milzu mitruma lādiņu, kas palīdzēs ilgāk ādai būt elastīgai un jauneklīgai. 
Pēc sajūtām gels ir biezas formulas, bagātīgs, bet ādā es teikšu, ka iesūcas diezgan ātri. Palietojot vairākas nedēļas es sapratu, ka lūk šis būs tas produkts, kas neiekaros manas simpātijas, un izskaidrojams gluži vienkārši kāpēc: ja neskaita to, ka virsējais slānis tiešām liekas mitrināts un jūtami bagātināts, tad līdz ko to nomazgā nost, efekta vairs nav. Tas nozīmē to, ka šajā gadījumā molekulas ir pārāk lielas, lai spētu iesūkties dziļi ādas slāņos.
Hyaluronic Acid 2% + B5 bija tieši tas produkts par kuru mani visvairāk brīdināja rakstot, ka nedeva sevišķi nekādu efektu. Šajā situācijā es varu tam pilnībā piekrist.

Niacinamide 10% + Zinc 1% vitamīnu un minerālu serums (5.90€)
Kā vienmēr pašām beigām pietaupu saldo ēdienu. Niacinamide 10% + Zinc 1% ir produkts, ko zināju uzreiz, ka vajag, jo mani uzrunāja produkta formula, kas sola parūpēties par problemātiskas ādas aprūpi, kas ir nosliece uz pumpām.
Man ir problemātiska āda un tas sen vairs nav noslēpums. Kad sadzīst viena pumpa, uzmetas otra, beigās paliek tumšās rētas, tāpēc mana seja izskatās diezgan traki, ja jārunā tā atklāti.
Niacinamide ir B3 vitamīns kombinācijā ar cinku, kas palīdz rūpēties par pumpām un aizsprostotām porām. Sāku lietot uzreiz pirmajā dienā un momentāni novērojami, ka uzklājot ādas virsmas paliek nedaudz nejūtīga. Dīvaina sajūta, bet pierod.
Lietojot konstanti 3 dienas pēc kārtas, rītos un vakaros, pamanīju, ka visi zemādas bumbuļi un citas nejaucības, nāk uz āra un veras vaļā. Pirmajā nedēļā es izskatīji patiesi traki, jo teju katra pumpa uz zoda bija atvērusies. Ellīgi nesmuks paskats bija, bet pēc vairāk kā divu nedēļu lietošanas un nemitīgām pumpām, ādas stāvoklis uzlabojās un uz šo brīdi man ir bijušas kopsummā iespējams tikai kādas 3 vai 4 pumpas, kas ir ļoooti maz, ja salīdzina kā bija iepriekš.
Āda izskatās daudzreiz tīrāka un gludāka. Pat skatoties uz savā porām, tās ir viegli savilkušās un neizskatās kā tādi milzu krāteri. No visiem šeit aprakstītajiem produktiem, ko lietoju es pati, Niacinamide 10% + Zinc 1% ir mans nr.1. Pa šo laiku esmu paspējusi izlietot līdz pusei, un kad izlietošu, skatīšos vai būs nepieciešamība piesūtīt vēl vienu iepakojumu klāt!

Es domāju nav vērts man vēlreiz atkārtoties, jo ir skaidrs, ka The Ordinary mani nav atstājis vienaldzīgu. Šeit nav runa par cenu, bet drīzāk par to kā ir savienots kopā sarežģītas formulas produkts, bet kas pieejams pat visparastākajam cilvēkam bez ķīmiķa izglītības vai saprašanas. Arī zīmola filozofija priecē, jo piedāvā produktus bez glutēna, vegan, bez riekstiem un citām lietām, kas pat viskaprīzākajiem vai jūtīgākajiem cilvēkiem ir svarīgi.

Visus produktus iegādājos mājas lapā: Deciem

4 komentāri:

  1. Loti informatīvs raksts!Priecē,ka savam “darbam” pievērsies ar atdevi un nopietnību!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, ljoti interesanti palasiit! Hialuronskaabe bija tieshi tas produkts, kuru gribeeju pasuutiit.. laikam tomeer jaapasuuta otrs variants - Mizon firmas hialuronskaabes serums no iherb.com, par to labas atsauksmes dzirdeetas :)

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti noderīgs raksts, pati jau sen apsvēru domu iegādāties produktus no šīs līnijas, Tu mani noteikti "paskubināji". :D

    AtbildētDzēst
  4. Man silikona primeris nederēja, asaro acis, kaut gan man nav jutiga āda...

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan