Eļļas kosmētikas noņemšanai: Kiehl's vs. Douglas

21.06.17

Lai arī eļļas kosmētikas noņemšanai ir paredzētas vairāk sausas ādas īpašniecēm, man ļoti patīk hidrofīlās eļļas, kas vienkāršiem vārdiem nozīmē, divfāžu eļļas, kas saskaroties ar ūdeni šķīst, pārvēršoties pieniņveidīgā konsistencē. Šāda tipa eļļas, manuprāt, nav nekas jauns kosmētikas tirgū, tāpēc nav nekādu pārsteigumu, ka ar katru nākamo jaunatklājumu tās paliek arvien jaudīgākas un labākas.
Man eļļas patīk, tāpēc, ka tās nenormāli ātri noņem visu kosmētiku un nav ilgstoši jāstāv pie spoguļa vakara stundās, kad stipri nāk miegs. Kopš februāra lietoju Kiehl's eļļu, kas man kļuva par manu sabiedroto ikvakara skaistuma rutīnā, bet tad vairākas nedēļas atpakaļ es atklāju eļļu no Douglas, kas arī izrādās ir lieliska. Nolēmu, ka abām eļļām laiks duelim, lai atrast kura tad ir labāka.
Savā starpā duelēsies Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil attīrošā eļļa pret Douglas Essentials Sensory Make-Up Remover Oil attīrošo eļļu. Uzdevumi abām eļļām vienādi: noņemt kosmētiku, pat ilgnoturīgu un ūdensnoturīgu, abas eļļas paredzētas lietošanai visiem ādas tipiem, kas nozīmē, sausai ādai neradīs savilktu sajutu, taukainam ādas tipam nepārslogos ādu.

Šajā kosmētikas duelī es nerunāšu par sastāviem, jo tā nav mana specialitāte. Es varu runāt tikai par efektu, izpildījumu un sajūtām, kas man arī kā parastam patērētājam ir vairāk svarīgs nekā sastāvs. Protams, gluži naftas produktus nelietotu, tomēr ikdienā es nepiesienos sastāvdaļām. Un arī šoreiz to nedarīšu.
Kiehl's gadījumā, es domāju, ir vairāk domāts par īpašām sastāvdaļām, jo eļļa bagātināta ar skvalānu, kas tiek iegūts no olīvām, naktssveces eļļu un lavandas ēterisko eļļu, bet Douglas eļļā tās vielas ir daudz vienkāršākas, tur vairāk izcelts tieši šis olīvu lapu ekstraktu un E vitamīns. Vienīgā lieta, ko piebildīšu par sastāvdaļām ir tas, ka Douglas eļļā ir ievērojami mazāks skaits ingredientu nekā Kiehl's eļļā. Vai tas jums, ko izsaka, es nezinu, bet man tas likās būtiski.
Iepakojums, tilpums, cena
Man nav nozīmes cik tas produkts skaisti iepakots, man galvenais, lai tas strādā, jo ar šiem iepakojumiem ir viena bēda: mēs pārmaksājam bieži tieši tā iemesla pēc, ka produktam baigi krutais iepakojums, no tādām un šitādām izejvielām, bet hello - kā tad ar pašu produktu? Šajā gadījumā, protams, Douglas eļļai man gribētos melnas krāsas pumpīti, tas dotu vairāk kvalitatīvu izskatu, bet man nav problēmas arī ar šo pelēko. Galvenais, ka tas dozē un netek garām. Tāpēc, ja runājam par iepakojuma kvalitāti, šeit uzvar Kiehl's, jo ja veikalā šīs abas eļļas stāvētu blakus, asociatīvi mums labāks priekšstats radīsies par Kiehl's eļļu, jo krāsu gamma un dizains rada šo šikuma un dārguma izskatu, ko lielākoties patērētājs vēlas. Pirms mēs veram savu maku vaļā, mēs pērkam ar acīm.

Ar visu to, ka Kiehl's eļļa izskatās smuki un dārgi, tās tilpums ir 175ml un maksā aptuveni 32€, bet Douglas eļļai ir 200ml iepakojums un tā maksā 12.99 €, kas ir gandrīz 2.5 reizes lētāk nekā Kiehl's eļļa, bet par lielāku tilpumu, tāpēc izdevīguma un tilpuma kategorijā viennozīmīgi uzvarētāja ir Douglas Essential eļļa.

Lietošana
Konsistence eļļām  ir ļoti līdzīga, es pat teiktu, ka Douglas eļļa ir nedaudz biezāka. Aromāts Douglas eļļai atgādina olīveļļu, savukārt Kiehl's eļļai tas ir tāds pats kā viņu MRC koncentrātam, tātad smaržo pēc lavandas ēteriskās eļļas. Pie kosmētikas noņemšanas nav būtiski kā smaržo eļļa, tas drīzāk svarīgāk serumiem, krēmiem utt.
Vienai lietošanas reizei, Kiehl's eļļu es spiedu 4 pumpīša spiedienus, bet Douglas eļļai pietiek ar 1-2, jo dozators produktu dozē vairāk.

Kāpēc es vispār nolēmu duelēt abas eļļas? Jo palietojot ilgākus laiku Kiehl's eļļu, es sapratu, ka man nākas diezgan pamatīgi berzēt savas acis un skropstas, lai noņemtu tušu, un katru reizi es pazaudēju vairākas skropstas. Bet jau pirmo reizi izmēģinot Douglas Essential eļļu, skropstu tuša nonāca nost bez berzēšanas. Es kādreiz domāju, ka tas ir normāli, ka nedaudz jāpaberzē skropstas, bet skatoties citus video un rakstus, es sapratu, ka tā nedrīkst būt. Un tad es sapratu, ka Douglas eļļa ar to ir lieliska, jo vairs nav jāberzē skropstas.

Abas eļļas uz ādas reaģē vienādi. No sākuma uz sausas ādas iemasēju eļļu, tad saslapinu rokas un turpinu masēt ādu, līdz redzu, ka kosmētikas sākt nākt nost. Tad mazgāju visu nost. Es pat sarežģīju uzdevumu un bieži vien mazgāju ar vēsu/remdenu ūdeni, un eļļas tik un tā visu noņem nost. Lietošanas ziņā es vēlos uzvarētājas statusā likt Douglas Essential attīrošo eļļu, jo pat pēc vairāku nedēļu lietošanas, kopš maija beigām, man nav izbirusi mazgāšanas laikā neviena skropsta, man nav jāberzē acis, un pēc kosmētikas noņemšanas manas acis nav apsārtušas. Es zinu, rakstīju, ka Kiehl's eļļa noņem kosmētikas bez problēmām, tad jāsaka, ka Douglas eļļa to dara vēl efektīvāk un saudzīgāk.

Kopš dienas, kad izmēģināju Douglas eļļu, vairs nelietoju Kiehl's eļļu, lai gan tur bija palicis mazdruciņ tik iekšā, jo man patīk tā komfortablā un patīkamā sajūta pēc Douglas eļļas lietošanas. It īpaši ja runāju par savu sensitīvo acu zonu.

Douglas Essential eļļa ir pelnījusi skaļus aplausus no manas puses, godam nopelnot uzvarētājas statusu šajā duelī, jo es pilnīgi noteikti turpināšu lietot un pirkt viņu arī nākotnē. Ja jums ir tikpat mīļās attīrošās eļļas kā man, tad Douglas eļļa neliks vilties. Ja interesē kur iegādāties, tad kā jau parasti: Douglas veikalos un interneta veikalā.

Bet, es noteikti gribu zināt jūsu viedokli par vienu vai otru eļļu. Varbūt vēl kāda cita lietota, kas arī lieliska?



! rakstā pieminētie produkti ir uzņēmumu piešķirti PR paraugi

4 komentāri:

  1. Neesmu mēģinājusi ne Douglas ne Kiehl's eļļas, bet no tā kuras ir mēģinātas man visvairāk patīk DHC eļļa.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, piefiksēju to vēlmju sarakstā kā nākamo, kas jāizmēģina :)

      Dzēst
  2. Kosmetikas kompanijas nenorada visas sastavdalas uz iepakojuma. Man ari tas sakuma bija parsteigums, bet, izradas, viniem tas nav jadara. Visi kopetu. Stradaju L'occitane dazus gadus atpakal, un, piemeram, populara Divine krema pilnais sastavs bija divas A4 lapas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Oho, tas gan ir interesanti. Es zināju, ka dekoratīvajai kosmētikai ir atsevišķi faili, kur pieejami visi sastāvi, bet par kopjošo man bija pārsteigums. Paldies, ļoti noderīga informācija! :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan