5 grima triki, ko iemācījos no Youtube video

27.05.17

Es domāju, ka neesmu viena tāda, kurai Youtube ir bijis kā skolotāja, kura iemācīja daudzas nezināmas lietas. Man Youtube no laika gala bijis kosmētikas, grima video un izklaides medijs, tāpēc tikai loģiski, ka skatoties Youtube kanālus, iemācījos vairākas lietas, ko piekopju arī savā ikdienas dzīvē, kad krāsojos. Varbūt ne visas lietas ir simtprocentīgi ikdienas grimam, bet visā kopumā, lietas kas ir atvieglojošas vai uzlabojušas manas prasmes kosmētikas uzklāšanā. Diez vai varēšu pateikt, kurš konkrēti to "iemācīja", taču tiem, kuriem atcerēšos pievienošu arī klāt video.
Vispār es baigi priecājos, ka manos jaunatnes gados bija tāds Youtube, kur tiešām cilvēki centās likt iekšā kvalitatīvu saturu un vēstījumu. Šeit es runāju par skaistumkopšaas sfēru, labi? Jo skatoties, ko šobrīd rāda Instagram pasaules grima entuziasti, man dažkārt uzmetas šermuļi. Protams, sevi nevajag ierobežot rāmjos, pareizībās vai ačgārnībās, tomēr es vēlos atgādināt, ka Instagram grims (jā šim grima stilam ir pats savs nosaukums) ir jāuztver daļēji kā šovs/izklaide, gaismām paredzēts grims, ko lielākoties tā veidotāji nomazgā pēc video uzfilmēšanas.
Lūdzu, lūdzu neuztveriet vienmēr visu tur redzēto kā pareizu. Pareizu grimu ir jāmācās no zinošiem cilvēkiem. Ja negribas lasīt grāmatas, tad Youtube platformā ir pieejami vairāku grima mākslinieku kanāli (Lisa Eldridge, Monika Blunder, Wayne Goss, Huda Beauty, Kandee Johnson u.c.), kas piedāvā detalizētu un konstruktīvu jā un nē, kāpēc tā vai citādi vajag rīkoties. Zinot kaut drusciņ pamatus un klasiku, var sākt arī dauzīties un spēlēties ar ārpus rāmju krāsām un tehnikām.

Miesas krāsas acu ēnas kalpo kā dzēšgumija
Ir dažādas grima uzklāšanas tehnikas un dažādus acu formas, un uzreiz ir skaidrs, ka viss nepiestāv visiem. Man ir klasiska acu forma un lai gan šķiet, ka varētu taisīt un veidot visu, koptēlā raugoties man nepiestāv ja ēnas ir uzklātas pārāk tuvu uzacīm. Manā gadījumā, ja es pārāk tuvu uzacīm sapludināšu ēnas, manas acis vizuāli izskatīsies smagas, uz leju vērstas. It īpaši ja tiek izmantotie tumši toņi, kas prasa divtik spēka sapludināšanai.
Es neatceros, kurā video es to redzēju, bet tā doma galvenā ir tāda - lai "notīrītu" to pārāk augsto ēnojumu talkā jāņem miesas krāsas acu ēnas, matētas, un "jānodzēš" tumšās ēnas tik tālu cik nepieciešams. Šī metode palīdz arī gadījumos, ja tumšās ēnas, it īpaši melnās, negrib pludināties, tas palīdz gan nodzēst, gan sapludināt nemanāmāk. Un arī, manā gadījumā, palīdz optiski pacel skatienu uz augšu, jo izgaismo uzacs kaulu. Parasti malu tīrīšanai zem uzacs izmantoju Artdeco matētās acu ēnas nr. 555
Interesanti, ka tā iemesla pēc kosmētikas zīmols Melt Cosmetics vienā no ēnu komplektiem iekļāva miesas krāsas acu ēnu toni vārdā BLURR, kas speciāli radīts šādiem gadījumiem, lai kalpotu kā acu ēnu dzēšgumija.

Nedrīkst aizmirst par apakšējo skropstu līniju
Apakšējā skropstu līnija ir ļoti subjektīvs temats, bet es centīšos paskaidrot savu pozīciju. Gribat piekrītat, gribat nepiekrītat, tas jūsu ziņā.
Vēlreiz atgriežoties pie manas acu formas. Ja es apakšējā līnijā uzlikšu vienkārši melnu zīmuli, manas acis optiski samazināsies un būs šauras, tāpēc es savulaik ļoti izvairījos krāsot apakšējo skropstu līniju vispār.
Un tad Youtube video es ieraudzīju kā pareizi to darīt. Ja tiek lietots acs gļotādā tumšs zīmulis. tad pilnīgi noteikti un obligāti ir apakšējai skropstu līnijai jāliek acu ēnas. Lai veidojas šī ēnu pārēja kā augšējam, tā arī apakšējam plakstiņam. Ja rīkojas šādi, tad acis tieši optiski palielināsies. Un turpinot to, tieši Youtube mani iedrošināja lietot skropstu tušu apakšējās skropstām. Ja šīs abas tehnikas apvieno, tad es varu garantēt, ka jūs būsiet pārsteigtas par to rezultātu, ko ieraudzīsiet, ko acis izskatās daudz lielākas un izteiksmīgākas. Lai pliks melnais zīmulis acs gļotādā labāk paliek pagātnē.

Kā nemanāmi pārzīmēt lūpas
Jā, jā, Kailija Dženere ar savām pufīgajām lūpām atgrieza modē lūpu pārzīmēšanu, jo domāja, ka tieši šis ir viņas skaistuma noslēpums. Protams, beigās jau viņa atzinās, ka bez adatām un filleriem neiztika. Lai nu kā, bet atšķirībā no pagātnes kļūdām, šis trends pagriezās tik populārs, kad tagad teju katra sieviete pārzīmē lūpas un neviens pat nenojauš. Jo beidzot tika salikts punkts pa punktam.
Man šī lūpu pārzīmēšana bija ļoti sveša, bet līdz, ko paskatījos vairākus video, tā lūpu pārzīmēšana ir mans sabiedrotais. Pirmais, ir izvēlēties atbilstošu lūpu zīmuli savam dabiskam lūpu tonim vai lūpu krāsai, ko liksiet pēc tam. Otrais, pārzīmēt lūpas maksimāli tas jādara milimetra robežās, citādi tā būs katastrofa. Un trešais, pārzīmēt visvairāk drīkst lūpu centru, ejot uz ārmalām nevajag krāsot pārāk pāri dabiskajam izliekumiem, bet galvenais - pārzīmētai līnijai jābeidzas perfekti un precīzi dabiskajā mutes kaktiņu vietā. Ja šo ievēro - neviens nezinās kāpēc jūsu lūpas pēkšņi izskatās tik pufīgas. Teju katru lūpu zīmuli var izmantot lūpu pārzīmēšanai, bet visvieglāk man sanāk izmantojot Essence Lip Liner (08 Satin Mauve) un NYX Cosmetics Slide On (Alluring) lūpu zīmuļus, jo tie ir mīksti un paklausīgi.
Dabisko lūpu pārzīmēšanas tehniku apguvu no slavenās Desi Perkins

Sejas cepšana un sejas ēnojuma "tīrīšana"
Ar sejas "cepšanu" jeb šo pūdera pielietošanas tehniku iepriekš nebiju dzirdējusi, līdz kamēr arvien vairāk un vairāk dažādos video, un tagad man pašai šī tehnika kļuvusi par neaizvietojamu paņēmienu, kas atviegloja manu dzīvi katru reizi, kad krāsojos. It īpaši reizēs, kad ir nepieciešams, lai grims turas ilgāk.
Par laimi par šo metodi jau izveidoju rakstu pirms gada, tāpēc viss attēlos un pirms un pēc šeit
Iemācījos un uzzināju par šo metodi no slavenās Jaclyn Hill. Lai arī tagad ikdienā šo metodi lietoju mazāk, pasākumos un priekš fotogrāfijām, šis ir fotošops un optiskā diēta vienā personā. :D

Sejas izgaismošana
Lai arī sejas izgaismošana ir sena metode, es par to uzzināju tieši Youtube video pāris gadus atpakaļ, kad modē ar lielu vilni atgriezās sejas izgaismošana. Tas galvenais izgaismošanas princips ir lietot gaismu atstarojošo pūderi vietās, kur mēs vēlamies akcentēt, "pacelt" sejas zonas.
Visbiežāk izgaismotājs tiek klāt ļoti konkrētās vietās kā vaigu kauli, zem uzacs kaula, acu iekšējie kaktiņi, augšlūpas iedobīte. Bet, izgaismotāju var lietot arī citās sejas zonas. Kā piemēram, virs uzacīm, degunagalā vai centrā, uz zoda un pat uz vaigu ābolīšiem. Ir, protams, dažādas tehnikas, kas speciāli paredzētas konkrētām sejas formām, bet man izgaismošana balstās vairāk uz to, kur es vēlos izgaismot. Augstāk Jaclyn Hill video, viņa runā arī par izgaismošanu, tā kā šeit atsevišķu video var nelikt.
Ja runājam, ko es lietoju izgaismošanai, tad mans visu laiku iemīļotākais izgaismotājs ir The Balm Mary Lou Manizer, kas ir perfekta vaniļas krāsā. Bet jaunākais, tikpat lielisks, atklājums ir Makeup Revolution Vivid Baked izgaismotājs (Golden Lights), kas starp citu esot alternatīvs tonis Kylie Cosmetics French Vanilla izgaismotājam. Vēl jo vairāk, Makeup Revolution izgaismotājs maksā aptuveni 6 €.

Ir vēl daudz un dažādi knifiņu, ko atklāju pateicoties Youtube, bet šie ir tādi paši nozīmīgākie, kas tieši mainīja manus kosmētikas uzklāšanas paradumus, padarot manas prasmes labākas un grima uzklāšanu kvalitatīvāku. 
Es pieļauju domu, ka jūs noteikti arī sekojot līdzi kosmētikas aktualitātēm arī esat saskārušās ar dažādiem atklājumiem, tāpēc labprāt vēlos uzzināt - kādus knifiņus jūs esat atklājušas skatoties beauty guru video?

Foto: 1/2/3/4/5/6

7 komentāri:

  1. Kā panākt, ka melnais kontūrzīmulis acs gļotādā tiešām turas? Man tas pazūd pēc 10 minūtēm jau :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šo komentāru ir noņēmis autors.

      Dzēst
    2. Jāskatās vispirms kāds ir izvēlētais melnā zīmuļa tips. Ja tas ir Kohl, tad jārēķinās, ka tas ir ļoti mīksts un ātri pludināms, un nederēs acs gļotādai. Tāpēc jāskatās, lai virsū būtu vismaz long-lasting vai waterproof, jo tad nozīmē, ka tie speciāli paredzi ūdens, šajā gadījumā asaru, noturīgi.
      Jā, kā augstāk raksta Magda, tiešām papildu noturībai var fiksēt zīmulīti ar melnām acu ēnām, bet nevaru garantēt, ka tas patiks acīm. Man personīgi acu ēnu lietošana gļotādā izraisa pamatīgu asarošanu. Varu ieteikt no savas puses kā es esmu pasākusi darīt pēdējo pusgadu. Es melno un intensīvo līniju panāku ar parastu gēla laineri no Maybelline. Es zinu, ka tas ir ultra noturīgs, nesmērējas, tāpēc ar otiņu akurāti uzklāju uz līnijas un nekas, nekur neplūst. :)

      Dzēst
  2. Man ļoti patīk kanāls 'Alyart' - lieliski pastāsta par dažādām acu, ķermeņa, sejas utt. formām un kā labāk izcelt to, ko daba ir devusi. No viņas esmu iemācījusies arī dažādus knifus un tehnikas 'hooded' acu formai, kas ir ļooti atvieglojusi kosmētikas uzklāšanu :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, liels paldies! Nebiju dzirdējusi par šādu kanālu, tāpēc ļoti labprāt paskatīšos piedāvāto saturu :)

      Dzēst
  3. Tā Jaslyn ļoti līdzīga Tev izskatās :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ou, mīļš paldies par komplimentu! ^_^

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan