Meklējot labāko matu ieveidošanai - profesionālās lokšķēres Valera

03.10.15

Ja no dabas jums ir vijīgi mati un tie ir gari, tad tie paši labi ieveidojas bez jebkādiem palīgrīkiem, kas prasa elektrības padevi. Tikai saku no pieredzes, gari mati prasa vairāk veidošanas produktu patēriņu, jo nostiepjoties matiem, visas skaistās lokas ātri vien pagaist. Toties, īsiem matiem, lai lokas skaisti kristu ir nedaudz jāpalīdz un tam talkā nāk dažādi elektriskie veidošanas rīki.
Savus matus ar jauno griezumu (-20 cm) vēl mācos veidot, tāpēc tieši laikā man bija iespēja veikt testa izmēģinājumu šai profesionālajai matu veidošanas ierīcei Valera.
Valera ir Šveices zīmols, kas ražo matu veidošanas ierīces vadoties pēc visiem zināmās Šveices izcilās kvalitātes. Visi produkti tiek piedāvāti kā profesionālai, tā arī mājās personīgajai lietošanai.
Lokšķēru priekšrocības:
  • Viegla un pakāpeniska elektroniska temperatūras regulēšana;
  • Ļoti ātra uzkaršana;
  • Rokturi ar mīkstu pārklājumu;
  • 4 uzgaļi: lielas lokšķēres (38mm), mazas lokšķēres (25mm), spirāllokšķēres, trīskāršējas viļņošanas plāksnītes daudzfunkcionāliem efektiem;
  • 3 m garš vads, kurš nekad nesagriežas;
  • Praktiska somiņa līdzņemšanai.
 
Šim matu veidotājam ir parocīga melna somiņa, kurā var salikt visus uzgaļus, lai tos vieglāk ir mājās uzglabāt vai pārnēsāt līdzi, jo zinu pēc sevis – man nepatīk, ja matu veidotāju sastāvdaļas mētājas katra savā malā, bet šeit vienkopus, kā tādā kopmītnē.
Viens no lielākajiem aprīkojuma plusiem, manā skatījumā, ir garais vads, kas noder ja mati tiek veidoti citai personai. Sev mēs iztiktu ar 1.5 m, bet citiem tas būs daudz par īsu.
Man ļoti neparocīgs likās temperatūras slēdzis, jo lietošanas laikā to ir iespējams no karsta pārslēgt uz vēsāku, un otrādi, jo tas nefiksējas, bet brīvi kustas. Tas man likās ļoti traucējoši.
 Kā darbojas šī uzgaļu sistēma?
Ļoti vienkārši. Katram uzgali ir tādi kā “zobiņi”, kam jāsaskaras ar veidotāja pamatni (no attēliem labāk izpratīsiet). Saslēdzot kopā, ir jādzird klikšķis un tas nozīmē, ka viss ir kārtībā. Ja nav klikšķa, tad uzgali nav saslēgts un ieslēdzot tos nedarbosies.
Lai uzgali atvienotu ir jāuzspiež sānā esošā podziņa, kas ļaus uzgali pavirzīt uz āru, lai to vieglāk noņemt, bet brīdinu – dariet to, kad uzgalis ir atdzisis!
Tālāk neliels apraksts par katru no uzgaļiem, tā efektu un sajūtām.


Lielās lokšķēres (38mm) jeb Holivudas lokas
Ja man vēl šobrīd būtu palikuši garie mati, tad šo atzītu par pašu labāko no visiem uzgaļiem, jo viņš ļauj iegūt perfektas, vijīgas un brīvi krītošas lokas. Uz maniem pusgarajiem matiem, ieveidojās tikai matu gali, kas neizskatījās diez cik smuki, tāpēc reprezentatīva attēla nebūs. Tik ļoti gribēju šāda tipa lokšķēres pamēģināt, bet sapratu, ka ne priekš manis. Vismaz uz šī brīža matu garumu.
Sapratu, ka lai arī ieslēdz pašu karstāko temperatūras atzīmi, tik un tā lokas bez mega super izturīgas lakas neturēsies, mati ātri izjuks.
 
Mazās lokšķēres (25mm) jeb ierastā klasika
Šis ir tas ierastais izmērs, kas ir lokšķērēm ja pērkat priekš ikdienas vajadzībām. Veido vidēja izmēra lokas. Nedaudz stingrāk notur, bet bez lakas lietošanas pirms lokošanas neiztikt.
 
Spirāllokšķēres jeb skrūve
Šāda tipa un izmēra rīku nebiju redzējusi, tāpēc bija interesanti pamēģināt. Ļoti efekta ziņā atgādināja burkānu jeb konusa tipa lokšķēres. Tā metāla spirāle konusa virspusē nedeva nekādu papildus efektu. Visu matu garumā neieteiktu lietot, beigās izskatīsieties kā aitiņa Sjū.
 
Trīskāršējas viļņošanas plāksnītes jeb vafele
No visiem uzgaļiem, šis iepatikās visvairāk. Vienīgais mīnuss, ka uzgalis pats pa sevi ir smagāks un pie ilgākas lietošanas var sekmēt sāpes locītavās (jokoju). Ļoti ātri ieveido matus un notur lieliski apjomu. Ja ikdienā nēsājat tikai taisnus matus un nevēlaties staigāt kā aitiņa Sjū, tad šis būs tas uzgalis, kuru noteikti ieteikšu pamēģināt. Protams, žēl, ka komplektā, bet alternatīvus variantus ir iespējams atrast.
Šis uzgalis efektu notur aptuveni divas dienas un trešajā dienā vairāk izskatās tādi kā messy beach stila mati.
Kopumā varu teikt, ka likās interesanti pamēģināt šo produktu, kas ir ļoti universāls, bet no četriem uzgaļiem man visvairāk iepatikās tikai viens – vafele. Manā skatījumā, šis komplekts vairāk kalpos garu matu īpašniecēm, kam patīk veidot matus, vai, pusaudzēm kā Dzimšanas dienas vai Ziemassvētku dāvana.
_____________________________________
Profesionālās matu lokšķēres Valera 640.01 nopērkamas RD Electronics interneta veikalā www.rdveikals.lv
Cena – 69,99 €
Vairāk informācijas: mājas lapa, facebook
 
*Profesionālās lokšķēres Valera laipni nodrošināja RD Electronics (tomēr tas nekādā veidā neietekmēja manu subjektīvo viedokli)

6 komentāri:

  1. Kāds pārklājums? Par tādu cenu jau tīri neko - pietiekama uzgaļu izvēle, turklāt `trendīgie` uzgaļi! Akmens viņu lauciņā un neprecīza temperatūras norāde.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Keramiskais pārklājums. Jā, uzgaļi tiešām feini, ja patīk matus veidot, bet tas temperatūras slēdzis tiešām ir kaitinošs. :)

      Dzēst
  2. Es šādu komplektu biju reiz aizņēmusies no māsas. Palietoju, sapratu, ka profesionāla, darbam nav piemēroti, lai gan, ja kvalitāte būtu labāka, tad viennozīmīgi Šis būtu ārkrtīgi ērts un praktisks produkts :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Konkrēti šādu lietoji? Es esmu iepriekš šāda tipa produktus arī lietojusi, bet līdz šim visiem kvalitātē tiešām bija šausmīga. :)

      Dzēst
  3. Būtu jauki redzēt, kādi tad izskatās mati veidojot ar katru uzgali ;) jo šādi jau īsti nemaz nevar saprast

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar manu īso griezumu katrs no uzgaļiem veidoja ļoti nesakarīgu efektu, tāpēc nevienu nepublicēju, jo izskatītos, ka šis komplekts neko nedod, bet tā nav, vienkārši man mati ir pārāk īsi priekš šāda tipa lokām :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan