Pirmā iepazīšanās: Pien- Dairy Spa produkti ķermenim un sejai

27.06.15

Pēdējā laikā esmu pavilkusies uz Latvijā ražotiem produktiem, lai gan, iepriekš biju viena no pirmajām, kas kliedza, ka nekas jau unikāls pie mums nav saražots, tomēr saskaroties vairāk ar ekoloģiskajiem tirdziņiem un redzot cik cilvēki varbūt radoši savā izdomā, sāku pievērst uzmanību arī dabiskajiem kosmētiskajiem produktiem. Kad man bija tā izdevība iepazīties ar Ceano Cosmetics, pie reizes iepazinu arī Pien- produkciju un āķis lūpā bija - uzreiz steidzos iegādāties arī citus produktus, lai saprast vai viss ir tik lielisks.
Kas ir Pien- kosmētika? 
Tā ir unikāla Latvijā ražota kosmētikas līnija, kurai nav nedz dublikātu, nedz konkurentu. Pēc īpašas tehnoloģijas apstrādātās piena sūkalas nodrošina produktiem augstu efektivitāti ādas attīrīšanā un kopšanā. Kā mēs zinām, piena produkti jau izsenis ir tikuši izmantoti skaistumkopšanā, un tādēļ Dr.med. asoc.prof. Dmitrijam Babarikinam radās ideja par dabīgu un unikālu formulu – piena sūkalu koncentrāta izstrādāšanu un izmantošanu kosmētikā. Mūsdienu ādas mazgāšanas un kopšanas līdzekļos parasti ir daudz ūdens (70-95%), bet Pien- SPA kosmētikā lielākā daļa ūdens aizvietota ar attīrītām un koncentrētām piena sūkalām.
Piena sūkalām piemīt virkne ar labām īpašībām un vielām, un ja tās visas interesē, iesaku ieskatīties šeit.

Runājot par pašu dizainu man jāsaka, ka tas arī ir unikāls, tāpēc, ka neesmu redzējusi daudzus zīmolus, kas lieki neizpušķo iepakojumu. Vairumam beigās visa nauda ir salikta iepakojuma koncepcijā, ne produkta kvalitātē. Tas ir tā pat kā ar to eksperimentu, kad grāmatas tika sasaiņotas vienādos papīra iepakojumos, lai cilvēki pārstāj grāmatas vērtēt pēc vizuālā noformējuma. Tomēr es nesaku, ka putām ir slikts iepakojums. Man tas patīk, jo ir lakonisks un, es pateikšu, latvisks.

Aromāts. Jā.. tas daudziem noteikti nepatiks. It īpaši tiem, kas nemīl piena produktus un diemžēl tādu cilvēku ir daudz. Katram produktam sūkalu aromāts atšķiras, jo sejas putām tas ir maigs un tikai nedaudz ieskābens, bet intīmās higiēnas ziepēm, tas ir kārtīgs sūkalu aromāts, tāpēc aizdomas par sintētiski radītu aromātu, ir liekas.
Man šis aromāts ļoti patīk, jo liek atgriezties bērnība, mīļajās lauku mājās, kur arī iegaršojās man visi piena produkti. Sūkalu aromāts man gan mazai dikti nepatika, bet tagad tas liekas tik nostaļģisks un patīkams.

 FACE dabīgas putas sejas ādas attīrīšanai (12.38 €)
Šīs apjomīgās putas paredzētas ikdienas lietošanai, maigai sejas ādas attīrīšanai no netīrumiem pirms sejas kopšanas procedūrām, kā arī saudzīgai kosmētikas noņemšanai. Piena sūkalas stimulē atjaunošanas procesus ādas šūnās, padarot ādu maigāku un piešķirot tai veselīgu izskatu. Viegli puto, efektīvi mīkstina ādu, radot patīkami zīdainu sajūtu.
Es izvēlējos parasto putu versiju, lai gan ir vēl arī Light versija. Lietoju putas jau divarpus nedēļas, nespēju vairs iedomāties savus rītus un vakaru bez tām. 
Es iepriekš esmu lietojusi daudz un dažādas putas, tomēr Latvijā ražotas, šīs ir pirmās. Iestājoties vasarai no smagākiem kosmētikas noņēmējiem gribēju pāriet uz kaut ko daudz delikātāku un maigāku, tomēr efektīvu. Par efektivitāti šaubas bija, bet saudzīgas zināju, ka būs, jo kā jau visas putas.
Lietojot no rītiem, tās maigi attīra sejas ādu un nesausina. Nevar just vai sejas āda tiek mitrināta, bet netiek sausināta absolūti. Visu šo laiku lietojot nav neviena sausuma pleķīša. Iedevu patestēt arī sausas ādas īpašniecei, un viņa pārsteidzoši piekrita, ka nesausina.
Savukārt lietojot vakaros, putas maigi tiek galā ar ikdienas kosmētiku (tonālais krēms, pūderis, bronzeris u.c.), tomēr tuša tām ir smags uzdevums. Savu tušu nevaru noņemt, jo papildus vēl kož arī acīs, lai gan ražotājs sola, ka ir lietojamas arī acu zonai, tomēr visādi citādi, ar kosmētiku tie galā godam!

INTIM dabīgās ziepes intīmai kopšanai (10.96 €)
Šīs hipoalergēnās ziepes nesatur krāsvielas un aromatizētājus un ir paredzētas delikātai ķermeņa intīmo zonu kopšanai. Satur līdz 80% piena sūkalu koncentrātu, maigus attīrošus komponentus (kokosa un palmu eļļas pārstrādes produktus), augu ekstraktus un pantenolu. Ziepju saudzīgā iedarbība veicina efektīvu ādas attīrīšanu, tai piemīt pretiekaisuma, pretmikrobu, imunitāti stiprinoša un nomierinoša iedarbība. Neizraisa ādas kairinājumu un sausumu, sniedz svaiguma un komforta sajūtu.
Par šīm intīmās higiēnas ziepēm jau bija dzirdēts daudz un dikti. Atminos, kad vēl aktīvi kādreiz strādāju parfimērijas veikalā, tad šīs ziepes burtiski ķēra laukā Skandināvu dāmas. Vienā pirkuma reizē uzreiz groziņā bija pa trīs četriem iepakojumiem. Tomēr tad es biju pārāk jauna un šāds produkts man likās nedaudz nevajadzīgs. Pieaugot vajadzības ir citas bet, neieslīgstot vairāk detaļām, tikai gribu pateikt, ka šāds produkts ir nepieciešams, it īpaši ja specifiskās zona ir problemātiska un prasīga. Ja skatās uz vairumu nopērkamajiem šādiem produktiem, tad tie visi ir vienādi, lai gan cenas atšķiras, un nevienu lielisku tā arī nav bijusi izdevība atrast. Līdz šim. 
Produkts pats par sevi ir ļoti ekonomisks, viegli putojošs un arī mitrinošs. Kā jau minēju iepriekš, aromāts ir izteikts. No visiem trīs produktiem visspēcīgākais. Efekta ziņā ļoti delikāts un patīkams.

HANDS dabīgās roku ziepes* (9.53 €)
Paredzēta jebkura ādas tipa kopšanai, sevišķi piemērota sausai un jutīgai ādai. Saudzīgi mitrina, attīra un nomierina ādu, padara to dabīgi mīkstu un zīdainu. Šīs ziepes rekomendē izmantot arī nagu un ādas ap nagiem (kutikulas) sagatavošanai manikīram. Roku ziepes nesatur krāsvielas un aromatizētājus. To iedarbība ir mīkstinoša, mitrinoša, balinoša un ādu atjauninoša. Ziepes samazina niezi, stiprina nagus un veicina sēnīšu izraisītu nagu bojājumu ārstēšanu.
Es nekad nebūtu iedomājusies, ka man varētu tik ļoti iepatikties roku ziepes, jo allaž tās visas ir likušās tik vienādas un sausinošas. Šīs ir ļoti maigas, labi putojošas, bet ārkārtīgi mitrinošas. Ne reizi pēc roku mazgāšanas man neprasījās roku krēms, turpretī, tagad lietojot citas ziepes, uzreiz izjūtu cik tagadējās ziepes ir sausinošas. Tomēr maksāt tādu naudu par ziepju iepakojumu, kas beigsies pēc divarpus nedēļām, manuprāt, nav vērts, lai arī cik labas tās ir.
Interesanti arī tas, ka tieši šīs lieliskās roku ziepes mani pamudināja pamēģināt vēl citus produktus no Pien- kosmētikas.

Kopumā jāsaka, ka es noteikti izmēģināšu vēl divus produktus no šī zīmola - dušas želeju un Light versiju sejas putām. Diemžēl secen ies vannas putas, jo vannu es nelietoju, tā patērē vairāk ūdens nekā sniedz prieku, tāpēc dušas priekiem gan pamēģināšu želeju.
Esmu ļoti priecīga par Pien- atklājumu, jo beidzot jūtu Latvijā ražotu produktu latviskumu. Runājot par cenu kategoriju, jāsaka, ka šie produkti īstenībā ir ļoti demokrātiski, ja rēķina, ka to formula ir unikāla un produktu kvalitāte ir superīga.

_________________________________________
Pien- Dairy Spa produkcija nopērkama veikalos Douglas, Paviljons, Prisma, Sky un citos eko kosmētikas veikalos visā Latvijā (pilnais veikalu saraksts šeit)
Vairāk informācija - mājas lapa, facebook




*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti vai dāvināti, bet tas nekādā veidā neietekmēja subjektīvo viedokli
** fotogrāfijas no personīgā arhīva

12 comments:

  1. mani vienmēr ir interesējuši šie produkti un labprāt izmēģinātu, bet tā smarža... :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jā, ja smarža nepatīk, tad šie nebūs tie produkti, kas patiks. Domāju no eko sortimenta tāda tipa produktus var atrast arī citām firmām, un nebūs rāds aromāts :)

      Dzēst
  2. Noteikti došos un pirkšu.Esmu tāds cilvēks,kurš smaržu var paciest,ja produkts ir tiešām labs!Galvenais lai ir efektīvs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ja šie produkti nebūtu tā vērti, nemaz nerakstīt tik labu atsauksmi, tā kā noteikti ja aromāts tiešām nav sķērslis, tad iesaku pamēģināt :)

      Dzēst
  3. Noteikti jāizmēģina :)

    AtbildētDzēst
  4. Beidzot kāds uzrakstīja arī par šiem produktiem, vienmēr ar interesi noskatos, bet pārdevējas nezin, ko teikt, ja prasu kādu konkrētu jautājumu. Esmu jau sen dzirdējusi par piena sūkalu efektivitāti, īpaši tablešu veidā, kas nodrošina imunitāti. Tas ir liels hits Alpu reģionos, kur arī pirmo reizi dzirdēju par piena sūkalu un pienu, kas nāk nāk no tikko dzemdējušām gotiņām, izmantošanu kosmētikā.

    Brigita
    http://www.lostinpattern.com/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik interesanta informācija! Paldies, tādas lietas nemaz nebiju dzirdējusi :)
      Man liekas, ka cilvēki piena produktus līdz galam nenovērtē, jo uzskata, ka tie ir tik neitrāli un nespēj neko sniegt, bet es atceros, ka laukos sievas kādreiz sejas tikai mazgāja piena sūkalās. Kādreiz nesapratu kāpēc tā, bet acīmredzot viņas tā savu jaunību saglabāja :)

      Dzēst
  5. Man ar pien produkcija ir interesējusi. Katrā ziņā - foršs raksts.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Centos maksimāli apkopot savus iespaidus par šo atklājumu :)

      Dzēst
  6. Man loti gribeetos iegaadaaties sejas putas.Bet ir liela varbuutiiba,ka nespeesu vinas lietot deel piena suukalu aromaata:(man beerniibaa pat uz veemienu raava un pienu arii nedzeru:(( Bet ,ja kaut kur gadiisies un buus izdeviiba noveerteet smarzu,tad nostesteesu un varbuut nebuus nemaz tik traki.Jo piedaavaajums skiet tiesaam vilinoss,un dzirdeetas arii no citiem labas atsauksmes.
    Vita.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti iesaku pasmaržot, kaut vai tikai tāpēc, lai nākotnē zinātu, ka sūkalu aromāts kosmētika varbūt nav Tavs. :) Par Pien tiešām ir daudz labas atsauksmes, ari pat ne no Latvijas autoriem :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan