Balzami lūpu aizsardzībai un atjaunošanai + lūpu skrubja recepte

19.01.18

Strauji samainoties temperatūras stabiņam uz mīnusa pusi, es uzreiz pamanīju izmaiņas savu lūpu vizuālajā izskatā. Pēdējās divas dienas, kad uzlieku matētu lūpu krāsu, tā izskatās teju šausmīgi: lūpas izskatās kā sažuvušas rozīnes, kas pavisam nav smuki. Lai arī nevaru stāvēt pretī ziemas vējam un aukstumam, tomēr no savas puses varu mēģināt meklēt kādus risinājumus, jo smukas lūpu krāsas gribas krāsot arī ziemā. Šoreiz apkopošu lūpu balzamus, ko lietoju pēdējā laikā. Kādi no tiem ir jaudīgāki tieši lietošanai ziemā, kādi vairāk ikdienišķai viscaur gadu lietošanai. Tāpat, padalīšos arī ar lūpu skrubja recepti, kas būs tas labākais palīgs, kad gribas uzlikt smuku lūpu krāsu, bet lūpas nenormāli sausas un sasprēgājušas.
Nav pirmais raksts, kur dalos ar saviem lūpu balzamu favorītiem. Kā viens no ilggadējiem favorītiem ir klasiskais Kiehl's lūpu balzams, izspiežamā tūbiņā. Tas gan vairāk der lietošanai siltākos gada mēnešos, jo ir diezgan plāns, bet šis balzams ir kļuvis par neaizvietojamu produktu manā kosmētikas maciņā.

Blistex lūpu balzami (~3€)
Ar Blistex lūpu balzamiem iepazinos nedaudz mazāk kā pirms gada un ļoti priecājos, ka atklāju tik lieliskus lūpu produktus. Izmēģināju gandrīz visus piedāvātos veidus, bet ne visi no tiem iepatikās tik ļoti kā šie trīs: Relief Cream*, Aloe Vera* un Med Pluss*, kurus gribas izcelt jo īpaši. Par Relief Cream rakstīju gada favorītos; tas ir perfekts glābējs, kad lūpas ir pavisam smagi cietušas. Zobupastas baltuma, bieza smēre, kas var nedaudz dedzināt uzklājot, bet rada pamatīgu aizsargkārtu, un, kad lieto uz nakti, pamostoties no rīta, var redzēt pamatīgu atšķirību tajā, cik lūpas izskatās atjaunotas un pabarotas.
Daily Lip Condicioner ar Aloe Vera - versija, kas ir vienīgais no visiem trīs pieminētajiem, kas vēl palicis, lai varētu sabildēt, ir otrs mans mīļākais Blistex balzams. Jā, varbūt nepatīk smērēt ar pirkstiem balzamus, bet man tas nerada problēmas, tāpēc šoreiz vērtēšu visiem produktiem tikai formulas un iedarbību. Aloe Vera ir kārtīgs, ilgstoši mitrinošs lūpu balzams, kas uz lūpām nejūtas kā bieza masa, bet tajā pašā laikā strādā kā labs vairogs pret vēju un aukstumu. Pagājušajā gadā Aloe Vera turēju sev pie datorgalda un, lietojot to diendienā, secināju, ka lūpas bija ļoti labi atjaunotas. Tātad, droši lietojams ziemā, un arī dienas laikā.
Med Plus versija ir no tiem balzamiem, kas sākumā nepatika, vēlāk iemantoja simpātijas. Kad sāku lietot pašā sākumā, man ļoti nepatika, ka dedzināja lūpas, jo sastāvā ir eikalipts, mentols un kampars, kas īpaši paredzēts ļoti sasprēgājušām lūpām. Bet realitātē, kad lūpas ir diezgan jēlas, uzlikt kaut ko tik "atsvaidzinošu" ir ļoti nepatīkami, tāpēc normāli spēju Med Pluss balzamu lietot ap pavasari, kad pārgāja visi aukstumi un vēji. Med Plus labi atjauno un aizsargā, bet es viņu turēju vairāk uz naktsskapīša nakts lietošanai, jo atstāja diezgan manāmu kārtu uz lūpām, kas ikdienas gaitās nelikās īpaši glīti. Bet efektivitāte ir ļoti laba, tāpēc arī izlietoju līdz pašām beigām.


The Body Shop Born Lippy™ arbūzu lūpu balzams (5.50 €)
Kaut kas garšīgs un kaut kas dikti patīkams: šīs ir divas frāzes, ko var teikt par TBS smaržīgi garšojošo lūpu balzamu. Nekad nebūtu izmēģinājusi, ja mana labākā draudzene nebūtu tādā sajūsmā par viņiem, jo pēc viņas vērtējuma -  tie esot vieni no labākajiem.
Balzamam ir ļoti patīkama konsistence, bieza gela veida, kas uz lūpām klājas vienmērīgi. Pateicoties tā formulai, uzklājot liekas, ka lūpas tiek ietērptas, lai pasargātu, un tādā veidā balzamam ir diezgan laba noturība. Piedāvājumā var izvēlēties arī dažādus citus garšīgus aromātus, tāpēc šoreiz ne tikai prieks lūpām, bet arī degunam.
Es teikšu, ka TBS lūpu balzams derēs ziemā tiem cilvēkiem, kuri īsti nejūt ziemas ietekmi, jo, lai arī TBS balzams labi uztur mitrumu un aizsargā, tas nespēj palīdzēt atjaunot tik efektīvi jau nodarītos kaitējumus.

Bobbi Brown Lip Balm SPF 15 (23.99 €)
Bobbi Brown lūpu balzams iekaroja manas simpātijas ne jau tikai efekta dēļ, bet arī tāpēc, ka tam ir liegs tonis, kas lūpām piešķir nedaudz dabiska, miesas krāsas lūpu spīduma efektu. Iemilējos produkta efektā vasaras vidū, kad saule bija padarījusi lūpas diezgan jēlas un jūtīgas, jo jau pēc pirmās uzklāšanas man bija tāds: man šo produktu vajag!
Ļoti viegla, mitrinoša formula ar kviešu asnu eļļu un olīveļļu. Lielisks produkts, kas manā vērtējumā vislabāk derēs mierīgākos un siltākos gada mēnešos, jo es vislabāk spēju redzēt efektu tieši visas vasaras garumā. Pietam, produktam ir SPF 15, noderēs vairāk saulainākos momentos.

Madara Cosmetics Plum Plum mitrinošs lūpu balzams (9.50 €)
Šī brīza visvairāk lietotais lūpu balzams. Izlietoju iepriekšējos, biju nogurusi no Kiehl's, jo neko citu nemēģināju, un tad palūkojos "labumu kastē", kur stāv visi mani produkti, kas nav atvērti un ieraudzīju, ka neesmu pamēģinājusi Madara Cosmetics jaunāko lūpu balzamu, ko saņēmu pavasara beauty kastītē.
Man iepatikās ne tikai iepakojums, kas ir ļoti parocīgs (bet mēdz būt arī nedaudz ķēpīgs), bet arī pati formula, un tas ir pats galvenais, kāpēc arī pieminu šo produktu. Lai arī ar Madara Cosmetics produktiem man iet kā pa kalniem un lejām, jo kaut kas der, kaut kas absolūti neder, lūpu balzams, par laimi, liekas pie labajiem produktiem, manā uztverē.
Balzamam ir vidēji bieza konsistence, droši lietojams kā uz nakti, tā arī nēsāšanai pa dienu, lai jebkurā brīdī koptu lūpas. No visiem iepriekš minētajiem produktiem, es teikšu, ka neturas tik labi, bet tas neatstāj baltas pēdas vai neglītu blīvu kārtu. Es pat teiktu, uzklājot lūpas izskatās nedaudz pat mirdzošas kā ar lūpu spīdumu. Uz šo brīdi varbūt balzams ir pa švaku, jo lūpas ir sasprēgājušas diezgan pamatīgi, bet pirms tam nebija nekādu problēmu. Noteikti tiks izlietots līdz beigām, tur šaubu nav.

Pagatavo pati savu lūpu skrubi!
avots
Kad izstāstīts par lūpu balzamiem, kas rotē pa manu skaistuma plauktu, nolēmu nedaudz padalīties ar pavisam vienkāršu, mājas pagatavojamu lūpu skrubja recepti, kas palīdz atbrīvoties no sausās ādas, veicina mikro cirkulāciju, lai lūpas labāk atjaunotos, un rūpējas, lai klājot lūpu krāsu, tā klātos gluži kā sviests un izskatītos īpaši gludi.
Šajā sezonā nepieciešamība pēc lūpu skrubja ir īpaši aktualizējusies, jo bez intensīvas mitrināšanas un skrubēšanas nekas cits nepalīdzēs, lai tiktu vaļā no sausām un sasprēgājušām lūpām. Protams, ir iespējams nopirkt arī veikalos lūpu skrubjus, bet man pašai labāk patīk ideja, ka, izmantojot teju visus mājās brīvi pieejamos produktus, varu pati pagatavot tādu skrubi, kādu sirds vien vēlas.

Pirmais, kas nepieciešams: trauciņi. Viens ir tas, kur tiks sajaukta masa, otrs - kur iepildīts, lai paliktu lietošanai vēl citām reizēm. No instrumentiem vēl būs nepieciešama karote, bet pārējais jau tikai paši komponenti, tad, par kuriem var lasīt zemāk.

  • cukurs (kāds labāk patīk: baltais vai brūnais, nav nozīmes);
  • medus;
  • eļļa (olīvu, mandeļu, vīnogkauliņu, mežrozīšu: kāda jums ir);
  • izvēlei: var pievienot arī sausos ziedus, kas dos vairāk intensīva skrubja efektu

No sākuma traukā ielej eļļu, tad pievieno cukuru, visu samaisa. Tas, kāda būs proporcija, jāskatās, kāda eļļa tiks izmantota. Ja kokosriekstu vai kāda cita bieza eļļa, tad cukurs būs nepieciešams mazāk, bet, ja olīvu, mandeļu u.c., tad būs vairāk jāber. Ideālā skrubja konsistence būs diezgan blīva un graudaina, jo graudainums labāk palīdzēs noņemt atmirušās ādas šūnas.
Pēc tam liekam klāt medu. Man medus patīk tāpēc, ka tas ne tikai klāt dos masai staipīgumu, bet arī dod mazu saldumiņu, kas būs jūtams. Medus jau vispār ir dikti vērtīga lieta, jo labi palīdz atjaunot ādas šūnas.
Samaisa masu un liek trauciņā! Tieši tik vienkārši. Skrubi lieto vidēji 2-3 reizes nedēļā, vadoties pēc tā, kāds ir ādas stāvoklis. Pārāk bieži nevajadzētu aizrauties, citādi var būt pretējs efekts: izsausinās un saskrāpēs vēl vairāk.

Atceraties, ka galvenais ir regulāri lietot lūpu balzamu. Neviens balzams pēc pāris reizēm neatjaunos un neuzlabos visu situāciju, tas ir ilgtermiņā. Ja katru dienu lieto lūpu balzamu, pa vairākām reizēm, tad pavisam dramatiskā gadījumā pat nedēļas laikā jau viss būs sadzijis un atgriezies normas robežās.

! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

2 komentāri:

  1. Regulāri sekoju līdzi Tavam blogam un priecājos par katru jauno rakstu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš paldies par komentāru! Šogad centīšos rakstīt biežāk, citādi pašai nepatīk tā ilgā prombūtne :/

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan