Nevainojams sejas pamats

21.12.17

Krāsojoties teju katru dienu un mēģinot jaunus produktus, pēc kāda laika izkristalizējas tie produkti, kuri neliks vilties dienas laikā. Izveido perfektu un līdzenu pamatu, izceļot to, kas visvairāk patīk un noslēpjot to, kas patīk mazāk. Ir vairāki produkti, ko lietoju jau vesela gada garumā un nevaru iedomāties savu sejas grimu bez tiem! Šodien pastāstīšu un parādīšu produktus, ko lietoju ikdienai, lai iegūtu savu raksturīgo sejas grimu, ar kādu dodos uz ielas vai uz darbu. Pamats, kādu veidoju, kad tiešam ir jākrāsojas, ne ātrajiem 5 minūšu rītiem. Sākot ar sejas bāzi un līdz pat izgaismotājam.
Bāze
Godīgi sakot, ikdienā slinkoju ar bāzes produktu lietošanu, jo dažkārt liekas, ka kopā ar visiem serumiem un krēmiem, bāze liek klāt vēl vienu kārtu, kas paliek traucējoši. Tomēr, ja no rīta pamostoties secinu, ka ādas virsma nav tik līdzena kā gribētos un poras izskatās kā milzu krāteri, tad visbiežāk izvēlos lietot NYX Professional Makeup Angel Veil bāzi*, jo tā ir bez krāsas, viegli jūtas uz ādas, bet patīkami matē. Angel Veil ir pasaulē izslavēta bāze un tam nevar nepiekrist, cik produkts ir labs. Tagad sāku lietot arī Armani ArmaniPrima Long-Day Skin Perfector bāzi, bet tā kalpo vairāk kā ādas mitrinātājs, sniedzot, protams, arī to grima bāzes efektu.

Tonālais krēms
Man ir kombinēta un dehidrēta āda, kas nozīmē, ka dienas laikā āda taukojas, bet sejas centrā, it īpaši uz deguna, ir izteikti redzami ādas sausumi. Tas ir tāpēc, ka uzturā maz lietoju ūdeni un tās ir sekas, kas parādās uz ādas. Papildus ādas tipam, man ir redzamas ādas problēmas: regulāri izsitumi un tumšas rētas no iepriekšējām pumpām. Līdz ar to, es ikdienā izvēlos salīdzinoši sedzošus un matētus tonālos krēmus.
Ja perfekti zina savu ādas tipu un efektu, kādu vēlas iegūt, teju izcili var atrast savu īsto tonālo krēmu. 

Nākošais solis pēc tonālā krēma formulas izvēles, ir saprast, kāds ir ādas tonis. To skatās pēc kakla ādas toņa, pats ideālākais - gaišā dienas laikā pie dabiska apgaismojuma. Ja redzams, ka ādai izskatās kā viegls apsārtums, tad ir rozā apakštonis. Ja apsārtuma nav nekāda un tonis vairāk šķiet pat dzeltenīgs, tad ir silts apakštonis, kad jāmeklē tonālais krēms ar dzeltenu apakštoni. Ja nav īsti neviens no abiem gadījumiem, tad tonis ir neitrāls, un tad, tikai to uzliekot, var saprast, kurš labāk saplūdīs kopā ar ādas toni. Tātad, veikalā vai mājās jāliek abi divi toņi: gan rozā, gan dzeltenais. 

Tomēr ir pāris nianses, kas būtiski jāsaprot: ja esat smēķētāja, tad gribot vai negribot ādas tonis ir nedaudz blāvāks (pelēks), tādā gadījumā labāk tomēr ņemt tonālo krēmu ar rozā apakštoni, jo tas optiski atdzīvina ādu. Savukārt, ja jums ir kuperoza āda vai daudz sarkanu izsitumu, tādā gadījumā jāizvēlas tonālais krēms ar dzeltenu apakštoni, jo dzeltens optiski neitralizēs apsārtumu.
Pāris mēnešu laikā esmu nobāzējusies pie 3 tonālajiem krēmiem, kurus pārmaiņus lietoju ikdienas gaitā:
  • NYX Professional Makeup Total Control Drop* | 10 Buff: viegls kā ūdens, matēts klājums, perfekti pludinās uz ādas, sedzamību var būvēt atkarībā no uzklāto pilienu skaita. Lietojot ikdienā vienu pašu, var iegūt dabiska izskata klājumu, bet, miksējot ar kādu citu kopā, palīdz biezu tonālo krēmu padarīt šķidrāku un vieglāku. 
  • Catrice Liquid Camouflage* | 010 Ivory: iepriekš rakstīju, ka nepatīk, jo pamatīgi oksidējas, bet atradu tam lielisku kompromisu - atjaucu ar Total Drop tonālo krēmu. Catrice tonālais krēms arī dozējas ar pipeti, bet tas ir daudz biezāks par NYX tonālo krēmu. Total Control Drop ir perfekts tonis, savukārt Catrice ir nedaudz par rozā, tāpēc, sajaucot kopā, tie veido lielisku kombināciju. 
  • Maybelline Superstay 24h*: sāku lietot pirms neilga laika, bet uzreiz iemīlējos, jo tonālais krēms ir vissedzošākais, kāds man jebkad ir bijis. Tas nomaskē pilnīgi visu, ko gribas nomaskēt, bet pats labākais, ka uz ādas tas nejūtas smags. Es jaucu kopā toņus True Ivory un Ivory, lai dabūtu pietiekami gaišu un dzeltenu toni, jo viens ir stipri par oranžu, bet otrs pārāk balts priekš manis. Lai arī kā tur ar toņiem, tonālā krēma lieliskumu tas nemaina. Man visai sejai pietiek ar pusotru pumpīša devu, lai pilnībā maskētu nepilnības. Tonālais krēms noteikti nav paredzēts dabiska efekta cienītājiem, jo uzliekot, var redzēt, ka tonālais krēms ir uzlikts. Manā gadījumā perfekts! Nēsājot ilgtermiņā, aptuveni 10 stundu garumā, tas sasēdīsies rievās un seja spīdēs, bet, lietojot absorbējošos papīrīšus, droši varēsi vēl nostaigāt. 
Konsīleris
Līdz šim es lietoju tikai un vienīgi Catrice Liquid Camouflage konsīlerus visos pieejamos toņos (005, 010 un 020), bet šogad atradu vēl vienu lielisku konsīleri, ko tā arī izlietoju līdz pat beigām un jau tam pieejama ir arī rezerve: Maybelline Instant Age Eraser (Light). 
Catrice konsīlris salīdzinājumā ar Maybelline ir krēmīgs un sapludinās daudz neredzamāk, savukārt Maybelline ir vairāk matēts, bet pie maza daudzuma neticami labi maskē. Tātad jāizvērtē katram individuāli. Runāju ar pāris cilvēkiem, kuriem patīk Catrice, bet Maybelline tomēr ne tik ļoti iet pie sirds. Manā gadījumā, kad sāku lietot maybelline, pārstāju lietot Catrice, un otrādi. Man abi liekas vienlīdz labi, jo sniedz to efektu, ko vēlos. Es tik teiktu, ka zemacu zonā Maybelline sēdās mazāk rievās.

Pūderis
Visa gada garumā lietoju grima fiksēšanai tikai vienu pūderi: RCMA No Color, kas ir bez krāsas un lieliski fiksēja visus krēmveida produktus. Bet sākot ar vasaru, RCMA izmantoju tikai zemacu zonai un sejas centram, pārējā sejas daļā sāku lietot pūderi ar toni. Un tas ir tāpēc, ka, uzliekot bezkrāsas pūderi, tas visu sejas grimu padara plakanu, bet, kad lieto vienu pūdera toni un otru, tas rada ilūziju. Tāpat kā lietojot konsīleri par vienu toni gaišāku kā tonālo krēmu, tas rada "izgaismošanas efektu".
Līdz šim to otru sejas pūderi lietoju no Bobbi Brown Sheer Finish Pressed presēto pūderi (Soft Sand). Bet tagad, kad tas izlietots līdz pat pašām maliņām, sāku lietot NYX Professional Makeup Stay Matte But Not Flat pūderi (Medium Beige). 

Varbūt liekas, ka lietoju pa daudz pūdera sejai, bet tas ir tāpēc, ka neciešu krēmīgu sajūtu uz ādas. Man patīk, ja pieskaroties savai ādai, ir samtaina sajūta. Un arī tāpēc, ka fiksējot visus produktus ar pūderi, visi krēmveida produkti dienas laikā siltuma un sebuma ietekmē labāk turas uz ādas.

Sejas konturēšana
Sejas konturēšanai jau vairāk kā gadu lietoju vienu un to pašu pūderi no Makeup Geek: Contour Powder tonī Bad Habit. Bad Habit tonis ir perfekts visiem tiem, kam ir gaiša āda, bet ar siltu apakštoni. Kopš pasūtīju (jau vairs neatceros kad), tā neko citu nemaz nemēģinu. Protams, dienās, kad nevajag tik ļoti iezīmētus vaigu kaulus, tad lietoju bronzeri. Tomēr ikdienā izvēlos konturēt. Bad Habit ir viegli silta toņa, kas nozīmē, ka uz ādas tas nedaudz uzvedas kā "viegls bronzeris".
Tā kā pūderim ir neticami laba pigmentācija, tad tas kalpo ļooooti ilgam laikam. Alternatīvi labākus neesmu atradusi, bet, godīgi sakot, nemaz neesmu meklējusi, jo man patīk viss šajā pūderī. Sūtīju caur BeautyBay mājas lapu.
Vaigu sārtums
Tie, kas ar mani runājuši par maniem makeup ieradumiem zina, ka es īsti nemīlu lietot vaigu sārtumus, jo man vairāk patīk konturēt seju. Tomēr ikdienā es izmantoju vaigu sārtumu, citādi seja izskatās nedzīvi vientoņaina, vaigu sārtums atgriež ādai veselīgo toni. Visbiežākais jautājums: kā piemeklēt vaigu sārtumu. Visprecīzāk un pareizāk ir izvēlēties pēc toņa, kāds ir dabiski sarkstot, bet ja vaigi ir pārāk sarkani no dabas, tad jāņem oranža (ne ar sarkanu pigmentu) toņa vaigu sārtums, kas neitralizēs problēmu.
Es ikdienā lietoju divu dažādu toņu vaigu sārtumus - Douglas vaigu sārtumu* tonī Coral un Milani Baked tonī Luminoso. Douglas ir vairāk rozā, savukārt Milani ir oranžs. Variēju pēc acu grima toņiem vai noskaņojuma. 

Izgaismošana
Par mani darbā brīnās, jo nesaprot, kā uzliekot niecīgu daudzumu izgaismotāja, tas izskatās tik žilbinošs (tiešākā vārda nozīmē). Es domāju, ka visa atslēga ir otiņā. Izgaismotājam lietoju tikai Morphe M501 otiņu, jo tā perfekti uzklāj tajās vietās, kur vajag.
Iepriekš lietoju The Balm kulta izgaismotāju, bet beigās tas priekš manis palika pa blāvu, tāpēc nolēmu atkal pamēģināt NYX Professional Makeup Strobe Of Genius izgaismotāju paleti* un burtiski iemīlējos. Šī gada sākumā, kad pirmo reizi mēģināju šo paleti, biju šausmās, jo pigments ļoti slikti padevās. Tā vienu reizi, otru reizi un atmetu ar roku. Tad laikam sanāca, ka noskrāpēju nost pirmo kārtu un sākās brīnumi, jo tagad izgaismotājs klājas kā sviests - perfekti intensīvs un vienmērīgs. Tik daudz jautājumi saņemti par šo izgaismotāju un vienmēr ar lielu prieku saku, ka tā ir NYX palete. Daudzi sākumā domā, ka tas varbūt ir Becca Champagne Pop izgaismotājs, jo tikai tas vēl ir tik zeltains un intensīvs, bet nekā! Starp citu, tagad Strobe of Genius paletei ir nenormāli laba cena: 9€ (no 18€). Tā kā, ja gribas tikpat žilbinošu spīdumu, tad šī ir īstā palete. Tik laikus jau brīdinu, ka iespējams arī vajadzēs noskrāpēt pirmo kārtiņu nost, lai nav kā man sākumā.

Grima fiksatori
Ja ļoti patīk un gribas, var lietot, bet es sapratu, ka manai ādai ilgtermiņā tas nepatīk, jo sāk sausināt seju, jo iekšā nedaudz ir spirts un pēc pāris mēnešu lietošanas tas nesmuki atspoguļojas ādas izskatā. Grima fiksators priekš manis paliek svinīgiem pasākumiem vai reizēm, kad grimu vajag noturīgāku kā ierasti, jo tā ir kā matu laka sejai. Es to domāju efekta, ne sajūtu ziņā. Seja noteikti nav cieta. :D

Mana nevainojamā sejas pamata pirms un pēc

Ja ir kādi jautājumi par konkrētiem pieminētiem produktiem, uzklāšanas tehnikām utt., droši rakstiet komentāros. :)


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan