Mēneša atskaite: jūnijs

04.07.17

Iespējams esat pamanījuši, ka pēdējā laikā mazāk laika veltu rakstīšanai un beauty lietām. Tas nav tāpēc, ka mani tas neinteresē. Nē, man patīk vēl aizvien uzzināt jaunas lietas skaistumkopšanas un kosmētikas nozarēs, bet tieši jūnijs bija tas mēnesis, kad vairāk pievērsos dzīvesstila nozarēm un nodarbēm, kas tiešā veidā vairs nesaistās ar kosmētiku. Es sāku domāt par sportošanu, laika plānošanu, brīvdienām brīvā dabā, ne mājas pie datora, brīvdienām ar grāmatu vai filmu pleijlisti, ne rakstu gatavošanu. Kā ilggadējai bloga autorei tā ir slinkuma pazīme, bet kā indivīdam es beidzot meklēju kas vēl mani iedvesmo un ko vēl vēlos pilnveidot sevī. Un ja man jābūt atklātai, es nemaz nejūtos vainīga, ka tā iemesla dēļ cieta blogs. Idejiski man stāv daudz rakstu ideju melnraksti uz manām pārdesmit līmlapiņām, bet reāli man nav tiem iedvesmas vai motivācijas, lai realizētu līdz galam. Ir vairāki raksti, kuriem jau vajadzēja būt publicētiem pagājušajā gadā (!!), bet pat tagad, kad ir laiks, nemaz negribas, jo nav vēlmes.
Viss, ko es gribu pateikt ar šo garo ievadu - dariet lietas iedvesmas un degsmes vadīti, jo tas vienmēr nesīs laimi un gandarījumu. Lai arī kā es bremzēju ar atsauksmēm un cita veida rakstiem, tieši mēneša atskaites ir tās, kuras man patīk, lai arī tas aizņem ļoti daudz mana brīva laika, jo tad es varu pastāstīt par visu sīki un smalki, kas noticis pēdējā 30 dienās. Tad aiziet jūnija atskaitei!
Favorīti
Douglas Essentials attīrošā eļļa kosmētika noņemšanai: atsevišķā rakstā pastāstīju sīki un smalki kas eļļai labs, bet tad vēlreiz īsos vilcienos pateikšos ar ko eļļa atšķiras un kāpēc kļuva par favorītu. Esmu lietojusi dažādas eļļas, un kad izmēģināju Douglas eļļu es sapratu, ka kosmētikas noņemšana palika vēl vieglāka. It īpaši ja runājam par skropstu tušas noņemšanu. Ar skropstu tušām ir tā, ka tik un tā jau vajag paberzēt, lai noēstu ilgnoturīgas tušas kārtu, bet šajā gadījumā eļļa tik jaudīgi uzveic skropstu tušu, ka nav nemaz jāberzē. Jau saskaroties ar ūdeni, tā smuki sāk nākt nost un atliek tik noskalot.
Catrice Volumizing Lip Booster lūpu spīdums | 020 Stay Apri-cosy: ja patīk "slapju" lūpu izskats, un vasaras dienās nepatīk nēsāt smagnējās lūpu krāsas, tad visu starmešus lūdzu šī lūpu spīduma virzienā. Jau biju rakstīju iepriekš par šo kolosālo atklāju, bet atkārtošos vēlreiz sakot, ka pāris eiro vērtībā esmu atradusi patiesi kolosālu lūpu spīdumu. Tas ir ļoti spīdīgs (high shine), ka uzklājot uz lūpām tās izskatās neticami pufīgas un mitras. Lūpu spīdumam ir ļoti viegls piparmētras kņudinošs efekts, kas ir vēl otrs pluss. Jūnijā šis bija mans palīgs minimāla grima dienās, kad lietoju vien pāris kosmētikas produktus. Kombinācijā ar daudz izgaismotāja, nedaudz skropstu tušas un šo lūpu spīdumu var iegūt neaizmirstamu pludmales beibes izskatu.

Skriešana
Es neesmu baigā sportiste, bet ikdienā daudz pārvietojos ar kājām, līdz ar to fiziskas aktivitātes pietiek, bet gribas vairāk izlikt enerģiju un nedaudz likt vairāk pastrādāt dažādām muskuļgrupām. Kamēr meklēju sev veiksmīgāko sporta veidu, ko sākt, domāju priekš iesildīšanās šajā sportošanas padarīšanā, sāku skriet. Ne ātri, ne sprintu vai maratonu, vienkārši, lai izkustinātu savus locekļus. Kā mums savulaik mācīja, tieši lēna skriešana visvairāk noslogo muskuļus un rada lielāku atdevi. Un jāsaka, ka tiešām pēc vairākām reizēm sāp muskuļi, bet ar visu to ir baigi forša sajūta.
Galvenais, kas vajadzīgs ja gribas uzsākt skriet ir kārtīgi sporta apavi, labi nospriegojošs sporta krūšturis un motivācija.

No skriešanas izriet vēl viens favorīts - muslis. Man pēc skriešanas gribas ēst. Vai tas ir labi vai nē, nezinu, bet ja reiz man gribas, tad ēdu. Protams, ne jau uzreiz ķertie pie kartupeļiem un karbonādēm, bet kaut ko nedaudz vieglāku. Tā es pēc skriešanas reizēm, kad gribu ēst ēdu musli. Jūnijā atklāju jaunu musli zīmolu - Graci Musli, kas ražoti tepat Latvijā. Ļoti garšīgi un sātīgs musli! Tas ir nedaudz dārgāks kā vidējas cenas musli, jo tas izstrādāts kā dabīgs produkts, kurā sadarbojoties ar zinātniekiem ir iekļautas tās lietas, kas mūsu organismam visvairāk nepieciešamas.

Baskāju taka
Ja ir kāds kā es, kas līdz pēdējam brīdim īsti nezināja, kas tas ir, tad pastāstīšu tā, ka "Baskāju taka" ir piedzīvojums/pārgājiens ar basām kājām pa dažādām virsmām - akmeņiem, granti, čiekuriem, māliem, skaidām utt. Tā ideja ir tāda, ka staigājot ar basām kājām mēs ne tikai sakārtojam savas 7 čakras (ko katra takas posma sākumā apraksta), bet arī palīdz sakārtot arī savu prātu un nervu sistēmu. Piedzīvojums patiesi nav viegls, jo brīžiem gribas smieties, brīžiem uznāk dusmas un aizkaitinājums, bet jau piedzīvojuma beigās neskaitot kņudinošās un viegli vibrējošās pēdas, iekšā valda harmonija un miers.
Pietiek, cilvēkiem, kuri dzīvo pilsētpusē, tā ir lieliska iespēja baudīt mežus, putnu skaņas un brīvību. Nu un, protams, čalojošus bērnus un daudz cilvēkus, jo acīmredzot Baskāju taka ir ļoti populāra vieta, kur pat brauc cilvēki no kaimiņvalstīm. Pietam, priekš šī dabas baudīšanas prieka, cenas arī liekas ļoti adekvātas - pieaugušajiem 4 €.
Vairāk informācijas

Izlietotie produkti
3 gab. Mitomo sejas maskas (Q10 un cietsēkles ekstraktu, placentu un platīnu, zeltu un bišu indi): labu laiciņu atpakaļ iegādājos Douglas veikalā. Toreiz pārdevēja baigi slavēja sakot, ka esot ļoti foršas maska, un klientēm patīk. Vienu vakaru sēžot nolēmu veikt masku rutīnu. No sākuma uzliku attīrošo L'Oreal Detox masku, par to nedaudz vēlāk, un pēc tam mitrināšanai uzliku auduma masku. Tā kā šāda veida maskas lietoju vienu reizi, tad turu to vismaz 1h, lai visa esence iesūcas ādā, citādi iztērētā nauda vējā. Pēc lietošanas āda ir neticami starojoša, gluda un piesātināta ar mitrumu, bet labākais, ka šāds efekts saglabājas vēl pat nedēļu pēc procedūras. Visas maskas ir vienlīdz labas, tik jautājums, ko katram lietotājam vairāk vajag ādai. Mana mamma lietoja bišu indes versiju, bet draudzene placentas, un arī viņas pēc procedūras apstiprināja manas novērojumus. 
LYSI Omega 3 uztura bagātinātājs*: es nelietoju uzturā zivis cik tas būtu nepieciešams, tāpēc izvēlējos vismaz kapsulu veidā kompensēt iztrūkumu. Papildu Omega 3 klāt ir D3, kas palīdzēja laika posmā, kad saulīte mūs vēl tā nepriecēja.
Nivea Refreshing toniks: sākumā kaut kā nelietoju, bet kad gāja labo toniku krājumi uz beigām izmēģināju atkal šo, un tā arī turpināju lietot. Tas tiešām sniedz atsvaidzinošos efektu, it īpaši patīkams lietošanai no rītiem. Lietoju arī ap acu zonu, bet īpašu kairinājumu nesajutu, kas ir laba zīme.
Splat Blackwood zobu pasta ar kokogli*: es dievinu melnās, ogļu zobu pastas. Iepriekš lietoju Beverly Hill Formula un tagad atklājušo no Splat. Zobu pasta efektīvi balina zobus, un kā esot bijis veikt pētījums salīdzinājumā ar citām baltinošajām pastām, Blackwood 2 nedēļu laikā var ievērojami izbalināt zobus. Un ja man tā jāsaka, tad tiešām tos divu nedēļu laikā arī ievēroju, ka zobi ievērojami gaišāki palikuši. Zobu pastai klāt ir arī kampars, kas dod piparmētru svaigumu. Visādā ziņā, šī ir kolosāla zobu pasta, kas noteikti patīk visai manai ģimenei, tāpēc noteikti iepirkšu iekrājumus. Zobu pasta ir diezgan dārga (~7€), bet tā ir katra centa vērta. Iespējams iegādāties Latvia Dental klīnikā, Antonija ielā.
L'Oreal Pure Clay Detox sejas maska*: ja es tā tagad padomāju, tad līdz šim neesmu tik aktīvi lietoju vienu masku, līdz pat izlietojusi līdz beigām. Parasti ir tā, ka sāku lietot un tad pārstāju, jo neredzu efektu, bet ar Detox masku bija pavisam cits stāsts. Man patika maskas smarža, klājums, un sajūtas pēc lietošanas, kas āda ir atbrīvota no netīrumiem un visa citā liekā. Noteikti būs atkārtots pirkums.
DNC Hialuronskābes gels ādai ap acīm*: man nepatika iebūvētā metāliskā bumbiņa, tāpēc to izņēmu laukā, un klāju līdzekli ar pirkstiem. Es teikšu tā, ka mitrumu labi uzturēja, nebija nekādi blakusefekti, tāpēc visā visumā, varu teikt, ka gels ir ļoti labs un pilda savus uzdevumus godam.
Catrice Liquid Camouflage konsīleris: komentārus neprasa, jo konsīleris tik iemīļots un daudz lietots, ka tagad pērku kā ziepes vai zobu pastu :D
Catrice uzacu želeja: vecā klasika. Ļoti patika laikos, kad bija biezākas uzacis, tagad vairāk izvēlos caurspīdīgu želeju, lai fiksētu uzacis.
Kiehl's paraudziņi: atsevišķi neuzskaitīšu, jo visi man patika. Ultra Facial sērija līdz šim nav pievīlusi. 
Clinique Moisture sejas krēms: ļoti patika konsistence un aromāts.

Jaunumi
Mēneša sākumā biju Polhem PR preses dienā, kur tika prezentēti virkne jaunumu. Par dažiem no tiem jau rakstīju augstāk - Splat Blackwood zobu pastu un Graci Musli -, bet bija vēl arī citas interesantas lietas: jaunais Batiste 2 in 1 sausais šampūns, MAC ilgnoturīgā lūpu krāsa, SPLAT putas mutes higiēnai, kas starp citu, ir kolosāls atklājums un noteikti vairāk pastāstīšu vienā no nākotnes rakstiem.
Par Biovene melno pīlinga masku jau uzrakstīju atsevišķu rakstu. Šeit
Dove sortimenta jaunumos iznāca jauna kolekcija - ar bumbieru un alveju, kas uzreiz kļuva par maniem favorītiem. Aromāts ir saldeni svaigs, kas patiks pat ne īpaši saldu aromātu cienītājiem, kā man.
Arī Dzintars sagādāja jaunumu: matu augšanas koncentrātu, kas palīdzēs stiprināt matu saknes un veicinās matu augšanu. Nav komentāru, jo neesmu mēģinājusi vēl.
Bioderma Hydrabio gelveida krēms man ļoti, ļoti iepaticies, ka gribēju jau likt favorītu kārtā, bet laiks, ko lietoju ir pa īsu, tāpēc noteikti par šo krēmu noteikti vēl turpināšu rakstīt. Krēmam ir lieliska konsistence un labas mitrināšanas spējas. Arī Kinetics roku losjoni kļuvuši par man iemīļotiem produktiem, jo ir viegli, bet labi mitrinoši.
Un pavisam pašā jūnijā izskaņā notika NYX Face Awards fināla pasākums, kur tika paziņots uzvarētājs Face Awards konkursam. Face Awards ir konkurss kurā var piedalīties pilnīgi katrs, jo galvenais ir izveidot specefektu grimu un ieslēgt savu izdomu. Šajā gadā uzvarēja AmunaDavis, kas tagad dosies lielajā ceļojumā uz Losandželosu. Bija ļoti iedvesmojošs un interesants pasākums. "Labumu maisiņā" atradās vairāki NYX produkti. Cik nu vietas bija tik saliku. Noteikti ļoti gribas izmēģināt vaigu sārtumu paleti un Liquid Suede lūpu laku.

Kas redzēts/ lasīts/ dzirdēts pagājušajā mēnesī
Biļete (The ticket)
Galvenais varonis Džeims (Dan Stevens) ir akls, bet pēkšņi notiek brīnums un viņa redze atgriežas. Kas notiek tālāk? Viņš sāk justies pārāks par citiem un tādā veidā sadragā savu dzīvi. Bet Dievs nav mazais bērns un lietas noliek kā tās jānoliek.
Neteikšu, ka stāsts dziļi aizskāra asaru stīgas, bet šādas tādas piezīmes sev varēja nolikt apziņas krātuvē. Viena no tām – neuztveriet lietas un cilvēkus pašsaprotami, novērtējiet, ka viņi jums ir. Punkts ar stāsta morāle. Tagad pie lietām, kas man likās interesantas. Viennozīmīgi subjektīvās kameras lietojums, kad brīžiem esam varoņa acis un redzam/neredzam to, ko piedzīvo galvenais varonis. Otrs, ekstremālie detaļu tuvplāni, kas kā skatītājam ļauj apjaust cik burvīgi ir redzēt un pieskarties lietām, cik lieliski ir nebūt tumsas pasaulē. Visā visumā harmoniska filma ar devu materiālās dzīves morāli, ko papildina filmas mērenā attīstība.

Skaistule un briesmonis (Beauty And Beast)
Ja neskaita, ka pasaku filma ar ļoti skaistiem skatiem un krāsām, tad nekas cits nav izceļams. Protams, pasakas ir skaistas, un ja stāsts jau zināms, tad vispār nekas tāds jauns ar ko pārsteigt. Pasaku lasījusi nebiju, tad vismaz man vēl bija kaut cik interesanti uzzināt ar ko beidzas. Krāšņa, smieklīga un ļoti jauka filma. Gluži kā jau pasakas ekranizējums. Vismaz priecājos, ka pasakas vēl aizvien ir aktuālas. Ja vismaz tās netiek lasītās vairs tik daudz, tad lūk klasikas atdzimšanas daudz modernākā veidā.

Apdāvinātā (Gifted)
Ļoti sirsnīga, nedaudz kurioza filma par mazu, pārgudru 7 gadīgu meitenīti, kurai ļoti patīk matemātika un skaitļi, bet tajā pašā laikā viņa grib dzīvot savu ierasto un vienkārši dzīvi ar savu tēvoci Frenku (Chris Evans). Ir attiecību saspīlējumi, ir prieki, ir bēdas, bet visā visumā, man šī filma tik ļoti uzrunāja, ka 1:40h varēju nedomāt ne par ko citu. Biju sajūsmā par mazo aktrisi, kura tēloja galveno varoni Mēriju (Mckenna Grace). Lasīju, ka sižets līdzīgs “Mančesterai pie jūras”, jo stāsta pamatā arī ir tēvocis, kas rūpējas par bērnu, jo bērna vecāki nomira. Nemācēšu pateikt kurš darbs labāks vai sliktāks, bet Gifted man patika, jo atšķirībā no visām līdzīgām filmām, likās, ka šajā vairāk risina bērna sajūtas un attiecības, ne pieaugušo nesaprašanos.

Mis Slouna (Miss Sloane)
Filma visiem tiem, kuriem patīk shēmot līdzi galvenajiem varoņiem. Galvenā varone Elizabete Slouna (Jessica Chastain) nodarbojas ar politisko lobēšanu. Viņai ir fenomenāla spēja domāt gluži kā šahistei vairākus soļus uz priekšu, apiet likumu un reglamentu, un beigās no mazas problēmas gūt nācijas mēroga panākumus. Šī stāsta centrā ir ieroču iegādes likuma izmaiņas, kas prasa milzu pūles un veiklus gājienus. Lai arī filma nozags jūsu 2 stundas laika, man tā nelika vilties. Netiek cilāts varones dzīves stāsts vai iemesli, šis stāsts drīzāk ir par pašu politisko lobēšanu.
Ja man būtu jāapraksta savs alter ego, tā noteikti būt šāda stipra rudmate/sarkanmate, tāpēc lieki piebilst, ka skatoties filmu man bija vājība un viegla sajūsmas eiforija pret harizmātisko un spēcīgo galveno varoni.

Ukraiņu realitātes šovs "Oт пацанки до панянки"
Realitātes šovs, kurā puiciskas, agresīvas meitenes pārtop par dāmām ar smalkām manierēm un eleganci. Katru raidījumu ir savi uzdevumi, kas jāveic un tad notiek arī izbalsošana. Bet vispār, es biju šokā skatoties, ka no tādām jaunām sievietēm, kas rupji lamājas, kaujas un daudz dzer alkoholu, var izveidot par smalkām, ieturētām un intelektuālām. Raidījums ir foršs ar to, ka liek padomāt arī par savām manierēm, stāju, staigāšanu, uzvešanos un sevis pasniegšanas veidu, tāpēc ir interesanti skatīties ne tikai šova, bet arī izglītojošu iemeslu pēc. Ja labi saprotat krievu valodu, tad varēs saprast arī ukraiņu valodu, jo šis ir ukraiņu raidījums, kurā brīžiem runā ukrainiski, bet lielākoties krieviski tomēr. Ja interesē, kur skatīties, tad visi raidījumi pieejami Youtube platformā.

Mūzika
David Guetta feat. Justin Bieber – U2
Shawn Mendes – There’s Nothing Holding Me Back
You Me At Six – Take On The World (par šo dziesmu rakstīju jau pims pāris mēnešiem, bet atkal pie tās atgriezos pateicoties Youtube ieteiktajiem video. Šoreiz manu sajūsmu papildināja arī dzīvais izpildījums. Dziesmai ir ne tikai sirdi sildoša lirika, bet arī ļoti emocionāls un jaudīgs dzīvais izpildījums).

Iedvesmas bagātu jūliju! :)

4 komentāri:

  1. Žēl. Šis bija tas blogs, ko lasīju regulāri, tieši tādēļ, ka raksti tika likti bieži. Tagad izskatās, ka tas pievienosies daudziem mirušajiem skaistuma blogiem latviešu valodā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es gan domāju, ka tie ir ļoti pārsteidzīgi secinājumi. Jā, ir raksti retāk, bet blogošana jau nav mans pamatdarbs, un aiz ekrāna vēl ir reālā dzīve ar visam tās prasībām.
      Blogs noteikti neiet miršanas stāvoklī, vienkārši teiksim tā, uz iedvesmas pamata tiek ieturēta diēta. Es tik un tā turpinu domāt jaunas idejas un turpinu rakstīt, tā ka droši vēl var lasīt ;)

      Dzēst
  2. Lūdzu nepārstāj rakstīt. Man tik ļoti patīk Tavi raksti. Lasi vairākus gadus Tavu blogu un tas ir kļuvis man tik radniecīgs un tuvs!
    Lai mūza ātrāk atgriežas no sava atvaļinājuma :d

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ak dieniņās, pilnīgi samulsu! Liels paldies par tik atzinīgiem un cildinošiem vārdiem :) Pa drusciņai tagad sāku ieiet ikdienas ritmā, tāpēc cenšos maksimāli uzturēt arī blogu ierastā ritmā ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan