Aizsardzībai pret kaitīgajiem saules stariem

09.07.17

Lai arī kā nepatīk SPF krēmi, tie ir pilnīgi un noteikti jālieto, ja vēlamies ilgāk mūsu ādu saglabāt mitrinātu, un galvenokārt, aizsargātu no kaitīgajiem saules stariem. Ir vairāki izplatīti mīti: ka SPF nedod iedegumu, var smērēt jebkādu parastu ķermeņa produktu u.c. Abos gadījumos tas ir aplami. Es negribu būt nekāds bubulis, bet drīzāk tā mana doma ir, lai šis raksts kalpo kā draudzīgs atgādinājums, ka ja nu tomēr viscaur gadu slinkojam uz SPF līdzekļiem, tad vismaz vasarā nedaudz padomājam par to vairāk.
Apkopoju vairākus sev un savai ģimenei iecienītus SPF produktus, kas droši lietojami ne tikai ceļojumu vai pludmales kārtā, bet vispār ikdienā. Šie produkti ir lietojami visai ģimenei (maziem bērniem gan drīzāk būs jāmeklē cita veida SPF), un sejas produkti ļoti labi draudzējas ar dekoratīvo kosmētiku.
Pirms rakstu par pašiem produktiem neliela atkāpe gan par citiem aizsardzības līdzekļiem un kādu SPF izvēlēties.
Tātad, ja neskaita SPF saturošus krēmus, tad lai pasargātu savas acis ir labi papildus nēsāt arī saulesbrilles. Vislabākās ir 3. kategorijas brilles, kas nozīmē, ka maksimāli pasargā acis no staru kaitējuma. Otra lieta, kas drīzāk vairāk noderēs tiem, kas nemīl iesauļot seju un/vai vēlas kaut nedaudz pasargāt savu matu krāsu - nēsāt pludmales cepuri. Man liekas, ka tas ir ne tikai lietderīgi, bet arī ļoti stilīgi un fifīgi.

SPF cipari nav tikai joks vai mārketinga triks. Un pēc vecuma kategorijām arī nemēras šie cipari. SPF cipars mēras pēc ādas tipa un iedegšanas/apdegšanas. Ja ir gaiša āda ar noslieci uz apdegšanu ir jāizvēlas augstas pakāpes SPF - 30 vai 50. Ja āda ir gaiša, bet diezgan ātri var iegūt iedegumu un neapdeg - 15 vai 20, bet ja ādas tonis jau no dabas ir tumšāks un ar apdegšanu nekādu problēmu, droši var lietot SPF 15 vai 6.
Un nav jābaidās lietot lielāka cipara SPF. Es kādreiz kategoriski atteicos lietot SPF un tā katru vasaras pēcpusdienu sēdēju saulē. Iedegumu, protams, ļoti skaisti un brūni, bet beigās pabojāju pamatīgi arī ādas stāvokli. Tagad man ir vienalga vai vasaras beigās esmu brūna vai gaiša, galvenais, ka ādas vesela. Un ar visu to, ka man nav ādas tips kas ātri apdeg, es sejai veselīguma pēc jau vien lietoju SPF 20 vai 30.

Un tad nedaudz par to mītu ar to, ka ar SPF krēmu nevar iedegt. Arī es tā kādreiz domāju. Bet tā nav taisnība, jo SPF palīdz neiekļūt ādā kaitīgajiem stariem, kas veido bojājumu, bet melanīns, kas rada šo iedegumu, tik un tā veidojas. Process ir lēnāks, bet tajā pašā laikā noturīgāks. Tātad, iedegums ar SPF ir veselīgs un ilgstošs.

Tagad, kad šis viss izrunāts un salikts pa plauktiņiem, nesākot iedziļināties zinātniskā vai medicīniskā griezumā, tad tagad var stāstīt par pašiem produktiem.
Vichy Slow Age sejas fluīds ar SPF 25
Kopš aprīļa beigām lietoju Vichy fluīdu un varu teikt vien labākos un atzinīgākos vārdus. Lai nesāktu liet ūdeņus un būvētu jauktus saliktus teikumus, vienkārši īsākā formā sakot, šis ir viegls, mitrinošs un ļoti patīkams fluīds, kuram papildus klāt ir jaudīgs SPF lādiņš - 25. Lietoju fluīdu vienu pašu ikdienā, lietoju zem grima, un ne reizi neesmu vīlusies tā efektivitātē.
Es zinu, ka sievietes baigi satraucas lietot SPF zem dekoratīvās kosmētikas. Ar Vichy fluīdu var droši likt pa virsu tonālos, konsīlerus utt., viss sadarbojas labi, Un arī taisot bildes ar zibspuldzi nebūs balta seja. Vienīgā lieta, kas var daudzus biedēt, it īpaši kombinētas, taukainas ādas īpašnieces - tā kā sastāvā ir silikons, tad tas var nedaudz velties pa seju sīku gabaliņu formā. Man sākumā tas nedaudz kaitināja, bet pēc tam es kaut kā pieradu un man problēmu vairs nebija ar to.
Priekš manis fluīds ir dikti un pārāk iemīļots. Tik ļoti, ka tūlīt jau būs izlietots līdz galam.

Cena: 37€/ Iegādāties Benu aptiekās

Blistex Protect Plus lūpu balzams
Ja par seju un ķermeni vēl nedaudz domā, tad par lūpu aizsardzību saules pelžu laikā ir trakāk. Līdz šim maksimums, ko biju redzējusi bija SPF15 lūpu balzamiem, bet tad es atklāju šādu palīgu no Blistex, kuram ir SPF 30. Manuprāt, tas ir lieliski un tik ļoti nepieciešams vasaras sezonā.
Pēc sajūtām klājas kā parasts lūpu balzams, ne tur garša vai smarža cita. Šis ir tāds mazs, bet ļoti vērtīgs palīgs, tā kā ja ļoti rūp arī savu lūpu aizsardzība, lai tās neapdeg un nepaliek izteikti sausas, Blistex Protect Plus ir ļoti labs risinājums.

Cena: 4€/ iegādāties aptiekās un interneta veikalos

Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin SPF30
Iepriekš es lietoju un man ļoti patika Kiehl's losjons ar SPF, bet to izlietoju un pie rokas bija šāds no Biotherm zīmola. Šis ir fluīds, kas paredzētas lietošanai kā uz sausas, tā slapjas ādas, tāpēc nav jāraizējās, ka pēc peldes SPF ir noskalojies nost un to nevar uzklāt. Krēmam/fluīdam ir viegla pieniņveida konsistence, kas diezgan ātri absorbējas. Nav taukainas vai pārāk traucējošas sajūtas, kad krēms ir uzklāts. Es pat nezinu, ko lai citu saka. Ja reiz formula OK un nav neviens apdedzis, tad jau labi.

Cena: ~30€/ iegādāties Douglas veikalos un interneta veikalos

Eisenberg SOLAIRE SUBLIME TAN S.O.S Masque Visage & Corps īpaši mitrinoša maska sejai un ķermenim
Tātad tā, ja tomēr sanācis vairāk piesvilināt plecu, seju vai citu ķermeņa daļu, tad Eisenberg zīmols uzražoja šādu feinu SOS masku, ko uzklājot uz apdegušās vietas, tā palīdz atgriezt ādā mitrumu, nomierina un ļauj ādai ātrāk sadzīt un atjaunoties pēc apdeguma.
Maskai ir ļoti veldzējoša želejas konsistemce, kas burtiski iesūcas ādā un iekapsulē mitrumu, kas pazaudēts. Maskai ir neitrāls un ļoti patīkams aromāts. Pats labākais ir tas, ka maska ir tik neitrāla formulas, ka uzliekot uz ādas sajūt atvēsinošu ne dedzinošu sajūtu, kā var būt no ķimiskākiem līdzekļiem. Lieliska alternatīva šāda veida produktam par ko noteikti jau zina daudzi - ir lietot alvejas želeju. Bet viena lieta pirms pērkat pirmo, kas pieķeras pie rokas, nedaudz paskataties sastāvu, jo var būt visādi brīnumi, ka beigās pat alveja blakus nav stāvējusi. Pirms lietošanas želeju var ielikt ledusskapī, lai vēsāka un tad uz pārkarsētās vietas būs vēl veldzējošāk uzlikt vēsu līdzekli. Uzreiz jutīsies labāk.

Cena: 39€/ iegādāties veikalos Douglas un interneta veikalos

Kinetics Super Moisture mitrinošs krēms rokām ar SPF8
Nobeigumā tad vairāk par tādām ikdienas nepieciešamībām kā roku krēms. Man ļoti, ļoti patīk Kinetics mitrinošais roku krēms, jo tam sastāvā ir SPF8. Šo krēmu speciāli arī radīja ar domu, lai siltākos laikapstākļos ir vieglākas konsistences, un vēl kaut neliela aizsardzība pret sauli. Roku krēms ir ļoti viegls un šķidrs, gluži kā losjons, ļoti mitrinošs un ātri absorbējošs. Vizuāli es nevaru pateikt atšķirības pirms un pēc lietojot roku krēms ar SPF, bet ir patīkami kaut morāli zināt, ka tajā krēmā ir šis SPF 8.
Lai arī kādreiz domāju, ka šķidrie roku krēmi ir fui un kam tādi vajadzīgi, tad tagad es ļoti novērtēju, ka ir arī šādi vieglāki, kas ideāli kalpo vasarā, jo kur tad vasaras sezonā ar šī sviesta bāzes treknajiem krēmiem? Pēc lietošanas ne vairs īsti tad telefonu vai grāmatu var paņemt rokās.

Lai arī šogad mums vasaras nedaudz skopa ar sauli, bet dāsna ar lietu, tik un tā SPF ir must have, jo intensīvos saules staros un siltā klimatā ādai strauji zaudējot mitrumu, tā daudz ātrāk sāk novecot. Un vai to gribam? Noteikti, ka nē! Tā kā saudzēsim savu ādu :)


! rakstā pieminētie produkti ir uzņēmumu piešķirti PR paraugi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan