Lietišķo tikšanos/ darba interviju grims

10.05.17

Lai arī cik ļoti man patīk krāsoties un izdaiļoties, ieturētā un profesionālā vidē tas visbiežāk izskatīsies nedaudz par daudz un pat nevajadzīgi. Protams, radošas vides, mūsdienīgi un moderni uzņēmumi pieļauj dažādas atkāpes, bet ir pamata lietas kas jāņem vērā, tikai vien tā iemesla pēc, ka lai netiek radīts sagrozīts pirmais iespaids, jo satiekoties ar potenciālo klientu, jaunu vai esošo klientu, potenciālo darba devēju un tā turpinot, tas kā mēs izskatāmies, ir tas, ko mēs par sevi stāstām, un mums galvenais ir nevis tā kā uzlikts grims, bet kas ir mūsu galvā un spējās. Spēlītes un jautrību atstājam uz citu reizi! Un tā kā seja ir mūsu vizītkarte, es vēlos nedaudz pieķerties šim tematam, lai padalītos ar savu pieredzi kā apvienot to, ka ļoti patīk krāsoties, variēt ar kosmētiku, un to savienot ar profesionālo darba vidi.
Nedomājiet, ka šis attiecas tikai tiem, kuriem ir konservatīva darba vide. Šīs lietas pilnīgi noteikti var attiecināt arī jaunietēm izvēloties uzklāt grimu uz svarīgām prezentācijām/aizstāvēšanām universitātē un citos akadēmiskās vai profesionālās vides apstākļos. Vēlos piebilst, ka nevienu nevēlos ierāmēt un teikt, ka jādara ir tikai tā. Vienmēr var būt atkāpes, un galvenais, lai jūs savā ādā (šajā gadījumā grimā) jūtaties vislabāk un drošāk, lai pasniegtu sevi maksimāli kvalitatīvāk.

  1. Dodoties uz tikšanos vai interviju nemēģiniet jaunus produktus, jaunas tehnikas. Lai arī cik ļoti gribas, labāk izvēlētos "vecos labos", kas strādā un nekad nepieviļ.
  2. Krāsu korekcija. Lieliska metode, kas ne tikai samazina tonālā krēma un citu sedzošo produktu patēriņu, bet arī gadījumā ja sāksiet pamatīgi sarkt no satraukuma, tad zaļais korektors optiski to visu neitralizēs un būs daudz neuzkrītošāk. Man ļoti patīk L'Oreal Infallible Total Cover korektoru palete, kurā atrodami 5 dažādi krāsu toņi, kas paredzēt apsārtuma, blāvuma un tumšo reģionu neitralizēšanai. Korektori ir ļoti pigmentēti, krēmīgi, ļoti labi koriģē un uz sejas turas teicami.
  3. Lietojiet vaigu sārtumu un/ vai bronzeri, kas neizceļas no dabiskā ādas toņa vai apsārtuma. Visi izteikti persikotie un oranžīgie, matētie vaigu sārtumi, lai paliek malā, šoreiz vairāk noderēs dabiski iesārti toņi. Šādiem gadījumiem man ļoti patīk lietot Douglas Make-Up vaigu sārtumu tonī Corail, kas ir viegli iesārts, ar vieglu mirdzumu, tāpēc uz ādas sniedz dabisku efektu. Bronzeri vēlams neitrālā tonī, bet ne oranžu. Diemžēl Latvijā ir diezgan pavāji ar bronzeriem, bet man ir viens no Artdeco un tas uzdevumu pilda lieliski. Tā kā ja meklējat jaunu bronzeri neitrālā tonī, kas nepadara seju oranžu, noteikti uzmeklējiet Artdeco kosmētikas stendu, tur atradīsies.
  4. NĒ pārāk mirdzošiem un uzkrītošiem izgaismotājiem. Lai arī cik ļoti man patīk mirdzoša un izgaismota āda, šādās situācijās ādai ir jāstaro, tāpēc atstāsim visus žilbinošos izgaismotājus ballītēm un citām reizēm. Viens no veidiem kā iegūt dabiska mirdzuma seju ir lietot izgaismojošas želejas. Es pēdējā laikā sajaucu vienu pilienu Artistry Signature Color Highlight Tint želeju kopā ar tonālo krēmu, un efekts uzreiz ir daudz izteiksmīgāks un īstāks. Bet ja gribas lai āda izskatās vēl starojošāka, tad kā pašu labāko izgaismotāju ar kuru var variēt no pavisam dabiska līdz ultra izteiksmīgām mirdzumam ir The Balm Mary Lou Manizer. Perfekts izgaismotājs, un ja to uzklāsiet ar to pašu vaigu sārtuma otu viegli āri uz vaigiem, tad seja izskatīsies kā saules apmirdzēta.
  5. Acu grima tonalitāte -  "mans, bet nedaudz labāk". Ļoti viegls, maigos toņos. Acu ēnas dabiskos zemes toņos, kas radītu maksimāli dabiskas ēnas efektu acīm. Var lietot arī mirdzošas ēnas, bet ne pārspīlēti vizuļojošas. Universālāko acu ēnu paleti varu ieteikt L'Oreal La Palette Nude, kurā ir virkne zemes toņus ēnu. Ēnas ir ļoti pigmentētas un viegli pludināmas.
  6. Melnas šķidrās acu līnijas vietā labāk noturīgu acu zīmuli tumšos toņos. Ja patīk zīmēt augšējo līniju ar laineri, alternatīvai var izmantot zīmuli (man ļoti, ļoti patīk Artdeco Waterproof ūdensnoturīgie zīmuļi, jo tie ir mīksti un nenormāli noturīgi) vai otiņu un tumšas ēnas. Ja nepatīk melnas krāsa, var aizstāt ar tumši zilu vai tumši lillā.
  7. Lūpas - "manas, bet labāk" toņi. Tā kā man ir dabiski diezgan sārtas lūpas, tad varu likt visus sārtos un viegli bēšos toņus. Ja ir gaišas lūpas bez pigmenta, droši var lietot ļoti bēšos un neitrālos toņus. Tas ir tāpēc, ka sarunas laikā nebūs iespēja paskatīties spogulī, un var būt tā, ka lūpu krāsa nejauki salīdusi rievās vai izveidojusi "baltus pleķus" mutes kaktiņos vai uz lūpām. Jums neviens neaizrādīs, tāpēc tas tikai novērsīs sarunas biedra uzmanību no jūsu stāstītā. Man ļoti patīk L'Oreal Color Riche Matte Addiction lūpu krāsas toņos Moka Chic un Erotique, Maybelline The Creamy Mattes tonī Clay Crush. Ja negribas riskēt ar lūpu krāsām, droši var lietot neitrālus lūpu spīdumu. Man ļoti patīk NYX Butter Gloss lūpu spīdumi, it īpaši tonis Tiramisu, kas ir neitrāls, pigmentēts un veido dabiska izskata lūpas. Bet vēl drošāk un komfortablāk ir viegli iezīmēt lūpas ar lūpu zīmuli un pa virsu izlikt lūpu balzamu. Šādām reizēm izvēlos visbiežāk tieši MAC Whirl lūpu zīmuli, jo tas ir noturīgs un izskatās ļoti dabiski.
  8. Sarkanas krāsas lūpas? Sarkana krāsa pievērš ļoti lielu uzmanību, jo tai ir garš viļņa garums un acis ilgāk fokusēsies uz šo krāsu, tāpēc vai tas ir tā vērts, ka jūsu sarkanā lūpu krāsa nemitīgi novērsīs uzmanību? Domāju, ka nē. Neviens neaizliedz individualitāti, bet labāk sarkano lūpu krāsu atstāt līdz kādām svinīgākam, zīmīgākam brīdim. Ja sarkana krāsa ir must-have jūsu grimā, tad drīzāk izvēlieties tintes tipa sarkano.
  9. Atstājiet savas uzacis tādas pašas kā ikdienā krāsojot/formējot. Daudzviet var lasīt, ka labāk tās veidot dabiskākas, bet man liekas, tā kā uzacis ir mūsu sejas rāmis, tad veidojot tās kā parasti, jo beigās pašam nēsātājam var nepatikt, kas radīs nepārliecinātību. Ja neiekrāsojiet uzacis viss kārtībā, ja iekrāsojiet - arī! Bet galvenais nespēlējieties ar tēliem tādas dienās.

Pārējais jau paliek jūsu ziņā. Šie ir punkti, kas man pašai noder un ko pati ievēroju reizēs, kad galvenais ir mūsu prāta dotības, ne izskats vai cik perfekti konturēta vai izgaismota seja.

Ceru, ka noderēs šie ieteikumi, un noteikti vēlētos uzzināt arī jūsu pieredzi - kas, jūsuprāt, ir lielākais NĒ kosmētikas ziņā lietišķā/profesionālā darba vidē?

4 komentāri:

  1. Riktīgi foršs un oriģināls ieraksts :) Kaut arī uz darba intervijām tuvākajā laikā nav paredzēts iet, bet piefiksēju šo to, piemēram, man ir ļoti grūti neuzklāt spīdīgu un izteiktu izgaismotāju - the more the better is the case about me :D

    www.callmemaddie.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka patika! Es jau ar grēkoju ar izgaismotāju, bet atgādinu karu reizi, ka ir situācijas un cilvēki, kas var nesaprast kāpēc tik mirdzoši vaigi 😅

      Dzēst
  2. Hmm, kas ir sarkanās lūpukrāsas viļņa garums? Labs raksts. No sevis kā cilvēka, kas korporatīvā vidē strādā jau vairāk kā 13 gadus varu piebilst, ka sarkanās lūpas ne ofisā, ne sanāksmēs ar klientiem, ne ar vadītājiem nespēj novērst uzmanību no runātāja, ja pats runātājs ir pārliecināts par sevi un zina, ko runā :D Darba intervijām gan šo toni labāk neizvēlēties, tas tiesa.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Rakstā es nerakstīju par sarkanas lūpu krāsas viļņa garums. Krāsas kā tādas. Vienalga drēbēm, matiem vai citiem aksesuāriem. Sarkanai krāsai pašai pa sevi ir garš viļņa garums.
      Vispār ar to sarkano lūpu krāsu darba vidē strīdīgs jautājums. Es domāju, ka šeit drīzāk tad varētu runāt par atbilstoša toņa un formulas piemeklēšanu, jo, man liekas, ka tomēr ne visi sarkanie ir paredzēti darba videi. :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan