Mēneša atskaite: janvāris

04.02.17

Saka, ka janvāris ir tāds izmēģinājuma mēnesim jaunajam gadam. Pilnībā piekrītu, jo janvāris tiešām pazibēja tik ļoti ātri, ka īsti nepaspēju kaut ko izdarīt. Neesmu no tiem, kas uzliek sev katru gada sākumā kaut kādas apņemšanās. Es drīzāk esmu nolikusi sev ilgtermiņa ieceres, ko zinu, ko vēlos izdarīt. Tomēr, liekas, ka reiz ja jauns sākums, jābūt uzrāvienam. It kā enerģijas pietiktos, bet ir sajūta, ka uz galvas uzlikts tāds smagums, ka nevar izslieties taisni un paceltu galvu iet uz priekšu. Nez, varbūt izdosies saņemties februārī? Viss jau ir gribasspēkā, tāpēc jāsaņem sevi rokās un noņem tas smagums no sevis. Kaut kā man pirms šādiem atskaišu rakstiem patīk nedaudz pafilozofēt. Liekas, ka dažkārt rakstot tikai par skaistumkopšanas un visādiem līdzekļiem, pazūd realitāte, kas dzīvo man aiz muguras.
Man nebūs garš ievads par mēneša atskaiti. Kā tikai tas, ka pienācis laiks apkopot kas labs sadarīts un padarīts, iemīļots pagājušā mēnesī. Aiziet!
Favorīti
Phytorelax Macadamia šampūns matu mirdzumam*: par Phytorelax šampūnu jau rakstīju pagājušajā gadā, kad nesen bija sākušies intensīvie apkures sezonas mēneši. Pēc tam sāku lietot Pien- sūkalu šampūnu, un par šo nedaudz aizmirsu. Tagad atkal atgriezos pie šī, un tiešām pārliecinos atkārtoti cik tas ir labs. Ļoti labi puto, fantastiski attīra matus un galvas ādu. Pēc lietošanas mati paliek ļoti paklausīgi, spīdīgi un tik smuki.
Makeup Revolution Ultra Blush Palette vaigu sārtumu palete | Hot Spice: kopš atklāju šo vaigu sārtumu paleti, nevienu citu vaigu sārtumu vairs nelietoju. Toņi ir ļoti pigmentēti, samtaini, un pludinās kolosāli. 4 no 8 toņiem ir perfekti, pārējie so/so, varētu būt labāki. Grima video, kurā izmantoju šo vaigu sārtumu paleti
Isadora Twist-Up Matt Lips lūpu krāsa | 51 Bohemian: ja neskaita lūpu balzamu, tad Isadora lūpu krāsa ir vienīgā, ko janvārī lietoju uz savām lūpām, kad devos kaut kur ārpus mājām. Fantastiska tekstūra, ļoti samtaina, klājas viegli. Noēdas pakāpeniski, neatstājot nedz baltas pēdas vai līnijas. Universāls nude tonis, kas perfekti izskatās kā dienas, tā vakara grimam. Ja gribas vairāk izlasīt par produktu un redzēt toni uz ādas, spied šeit
DNC barojošs biovasks nagiem*: jau rakstīju par šo mazo brīnumlīdzekli 5 jaunumu rakstā (spiediet uz iezīmēto tekstu). Varu tikai atkārtoties sakot, ka lietojot katru vakaru uz nakti, ievēroju, ka nagi ir daudz spīdīgāki un ienadži ap nadziņiem neplaisā vairs vispār.

Citi

Filmas
Pagājušajā atskaites rakstā neuzrakstīju par filmām, jo viss cits bija daudz stāstāms. Kopumā pa šo lielo pārtraukumu biju noskatījusies 11 filmas, bet izlēmu tomēr vairāk pastāstīt par sešām, kas, manuprāt, ir tiešām, tiešām skatīšanās vērtas. Filmas ir iedalītas divās kategorijās. Pirmās trīs ir filmas, kas tādas vieglas skatāmies, piemēram, piektdienas vakariem, savukārt, otras trīs ir filmas, kas ir mainījušas kino pasauli un vēsturi, tāpēc tās nebūs tādas "ātrās virtuves" filmas, bet gan tādas kas liek iedziļināties un domāt.
A Royal Night Out (Nakts bez kroņa): biogrāfiska drāma, kuras galvenās varones karaliene Elizabete jaunībā un viņas jaunākā māsa, kuras dodas galvu reibinošā nakts izklaidē, izliekoties par parastām Londonas iedzīvotājām. Protams, karaliskās manieres un iedomātos uzskatus nenoslēps, tāpēc tas visas filmas garumā ļoti uzjautrina, kā viņas saprot, ka viņu ikdiena stipri atšķiras no ierasto iedzīvotāju ikdienas. Vai tā ir vai pamatota biogrāfija, grūti teikt, tomēr man patika, ka šī karaliskā dzīve tik feini un viegli parādīta.

About time (Ir laiks): galvenajam varonim ir spējas ceļot laikā, lai mainītu notikumus, un par to arī ir šī filma, ka tas kā viens lēmums vai izdarīta lieta var samainīt visu mūsu dzīvi. Galvenā filmas morāle - katrā dienā ir jāspēj un jāmācas saskatīt labo un pozitīvo. Protams, mums nav tādas spējas manevrēt ar laiku kā mums patīk, tāpēc tiek atgādināta šī būtiskāka dzīves atziņa, cik gan laiks ir dārgs.

My big fat greek wedding 2 (Manas lielās grieķu kāzas 2): tā kā pirmā daļa jau bija sen redzēta, ar lielo prieku skatījos jaunāko veikumu, kur darbība un personāži nemainās, tikai ir pagājis ļoti daudzi gadi un centrā jau ir jaunā paaudze. Ļoti uzjautrinoša filma, kas ļoti būtiski neatšķiras no pirmās daļas, spējot saglabāt šo sadzīvisko problēmu risināšanu. Ja esat auguši lielās ģimenēs, kā arī es savā ģimenē, tad daudzas ainas būs tik pazīstamas un asociējamas ar savām ģimenēm. Ļoti ģimeniska, sirsnīga un forša filma.
The Great Gatsby (Lielais Getsbijs): tā, pat nezinu ar ko lai sāk. Ārkārtīgi grandioza, šika un dārga filma. Filmas būtība ir kā liela ballīte, kur no sākuma līdz beigām skatītājs izdzīvo kā ārkārtīgi skaistu sapni. Piesātinātās krāsas, mūzikas izvēle un tās miksējums, kameras kustība ar paātrinājumiem un palēninājumiem, ritmiskuma maiņas un teatralitāte ir elementi, kas piekaļ skatītāju pie ekrāna. Lai arī filmu redzēju pašā gada sākumā, tā vēl aizvien ļoti iesēdusies apziņā. Tā kā filmas režisors ir fenomenālais Bazs Lūrmens (Baz Luhrmann), kurš zināms ar slavenajām filmām "Mūlrenrūža" un "Romeo+Juliet" tad man nebija šaubu par to, ka Lielais Getsbijs būs izcils veikums. Lielais Getsbijs ir filma, kas dod ne tikai azartu un draivu no redzētā, bet liek līdz sirds dziļumam izdzīvot personāžu šķietami perfektās, materiālo vērtību centrētas dzīves. Filmas, kas ir īsta bauda acīm.

La La Land (La La Land: Kalifornijas Sapņi): man liekas, ka šī ir apspriestākā filma kopš pagājušajā gada beigām, kad ieguva septiņas Golden Globe statuetes, un kļuva par vēsturē visu laiku nominētāko filmu Oskara apbalvojumiem, veselās 14 kategorijās. Domas dalās divās daļās, vieni saka, ka lieliska, citi, ka garlaicīga un apnicīga. Trešā grupa, kas vispār nav redzējuši, baidās no vārda "mūzikls". Jā, filma tiešām iedalās kategorijā mūzikls, bet tas ir tikai tāpēc, ka filmā tiešām galvenie varoņi pāris reizes padzied. Tas nav tāds mūziklu mūzikls, kur no sākuma līdz beigām vienkārši dzied un dejo.
Pati filma ļoti skaista, nevaru nepieminēt skaistās naksnīgās Holivudas ainu kompozīcijas, krāsu kontrastu spēles, kas raksturīgas bija 20. gs. filmām. Tādas filmas kā La La Land neražo jau vairs kādu laiku, jo šī filma citē un atdzīvina kino vēsturi, kas ir absolūti kaut kas jauns mūsdienu kino pasaulei. Galvenais ir skatiens un kustība, attēls. Filma ir stāsts par sapņotājiem, kas eleganti un soli pa solim liek izdzīvot šo varoņu mīlestību, realitāti un sapņus. Pēc filmas noskatīšanās es par to vēl domāju vairākas dienas, jo tas nav tikai salds stāsts. Nebūt ne. Tur ir arī savs darvas piliens. Sapratīsiet, kad skatīsieties. Kopš ilgiem laikiem man tik ļoti pielipa filmas skaņuceliņš. "City of Stars", ko izpilda galvenie varoņi Mia (Emma Stouna) un Sebastians (Ryan Goslings), ka es vēl tagad turpinu dungot līdzi, jo dziesmas vārdi tik ļoti pieķērās.

Nocturnal animals (Nakts dzīvnieki): vēl viena filma, kas nevis atbildes pasaka priekšā filmas finālā, bet liek skatītājam pašam pateikt kādas ir beigas. Es nebiju sen redzējusi labu trilleri, un šis viennozīmīgi ir neaizmirstams darbs. Intriga un spriedze turpinās visas filmas garumā, no pirmās sekundes līdz pēdējai. Filmā tiek izdzīvotas divas paralēlas dzīves ar diviem, pavisam atšķirīgām sižetiem, taču autors veiksmīgi ar manāmiem impulsiem signalizē šīs kopējās mijiedarbības un ka nemaz galvenie varoņi nav tik nošķirti kā likās. Filma, kas ierauj ne tikai stāsta dēļ, bet arī vizuālās filmas kompozīcijas dēļ. Protams, ja pie darba ķeras dizaineris Toms Fords (Tom Ford), tad bez krāšņuma un filigranitātes neiztikt. Ļoti niansēta filma, kas prasa pilnīgu un absolūti paļaušanos.

Grāmata
Līza Burbo "Klausi savu labāko draugu uz Zemes savu ķermeni"
Mēs bieži sūdzamies par visām savām problēmām un meklējam atbildes vainojot augstāko kosmosa un planētu novietojumu vai vēl visādas lietas, kas šķietami liekas pakārto mūsu dzīves, lēmumus un emocijas. Patiesībā jau tā nav, jo mēs paši esam savas dzīves pirmās vijoles, un šī grāmata ne tikai māca kā mācīties no savām kļūdām, šķetina pavisam parastas ikdienas situācijas, bet norāda, kur ir mūsu vaina, ka viss nenotiek kā mums iespējams gribētos. Lieliska lasāmviela, kas prasa arī strādāšanu ar sevi un savu apziņu, kas nav nemaz tik viegls uzdevums, tomēr ja esi motivēts padarīt savu dzīvi labāku, tad šī grāmata viennozīmīgi ir must-have lasāmviela.
Kad manā dzīvē ienāca būtiskas izmaiņas, šī grāmata atnāca gluži kā zīme. Un lasot viņu, es daudzas lietas sāku izprast pavisam citādi, ar citām acīm un uztveri.

Mūzika
Kaut kā ievēroju, ka janvāri atklāju priekš sevis jaunas mūzikas atklāsmes. Liste ar manām iecienītākajām dziesmā janvārī. Vairākas no tām ir filmu skaņuceliņos, bet dažas instrumentālā izpildījumā. Klausoties instrumentālo dziesmu izpildījumus, atcerējos cik ļoti dievinu čellu.


Labi, kad kultūras sektors aprakstīts, laiks rullēt uz priekšu un paskatīties, kas izlietots pa visu janvāri. Man jau liekas, ka kaut kā tā pamaz šomēnes kaut ko izlietoju.

Izlietotie produkti
Purederm Exfoliating Foot Mask maska pēdām*: ļoti interesanta maska, kas sola, ka nolobīs atmirušo ādu no pēdām. Uzvelk kā zeķītes, patur un tad divu nedēļu laikā āda pakāpeniski nolobīsies. Esmu redzējusi Youtube kanālos pāris video, kur izmēģina šādas brīnummaskas un tur efekts redzams pamatīgi, tomēr šī maska kaut kā so/so. Iespējams, ļoti būtiski vai tiešām ir šī sausā āda, jo ne jau visiem ir, ko nolobīt nost. Ja jums ir āķis lūpām un gribas pamēģināt šādu, es pat teiktu, vienreizīgu produktu, tad meklējiet veikalos Drogas.
Bourjois micelārais ūdens: man liekas, ka atkārtoties jau paliek garlaicīgi. Lielisks micelārais ūdens, ko pērku atkal un atkal.
Biotherm Total Renew Oil putojoša eļļa sejai*: ļoti delikāti nomazgā kosmētikas paliek (vispirms eju pāri ar micelāro ūdeni), un seja pēc tam nejūtas nedz savilkt vai sausa.
Osis+ Hairbody līdzeklis matu veidošanai: šis bija otrais Hairbody iepakojums. Tagad lietoju Flatliner no tās pašas Osis+ sērijas. Jāsaka, ka lai arī cik ļoti man patika Hairbody, bija reizes, kad tas pamatīgi sakairināja galvas ādu. Tātad, jāmāk dozēt. Bet tā, frizūru un veidoju noturēja ļoti labi.
Kiehl`s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque (paraudziņš): mitrinošā sejas maska, kas noteikti mani neatstāja vienaldzīgu. No sākuma uzklājot biezā kārtā, jāuzgaida 5 minūtes, lai vairums absorbējas un pārējais jānoņem ar salveti. Pat tā izdarot secināju, ka maska baigi lipina seju pie spilvena, un man baigi nepatika tā sajūta. Seja patiešām nākošajā dienā bija ļoti mitrināta un jūtami elastīgāka, tomēr man bija liels diskomforts guļot ar viņu.
Biotherm Blue Therapy Cream in Oil*: sejas krēms/eļļa noteikti ļoti patiks eļļu cienītājiem. Lai arī krēmam ir bagātīga tekstūra, kas no želejas transformējas uz eļļu, uz sejas nav jūtama smaguma vai pārlieku eļļaina kārtiņa. Lietoju pat zem kosmētikas un ļoti labi sadraudzējās.
Pien- Dairy Spa šampūns*: ar visu to, ka šampūns ir no dabiskās kosmētikas plauktiņa, un zināju, ka šampūns putos nedaudz švakāk, kaut kas maniem matiem līdz galam viņā nepatika. Ja mana galvas āda bija sajūsma, tad matu vizuālais stāvoklis nebija tāds kā vēlos. To ir grūti diezgan aprakstīt, un lai ar visu to, cik man ir būtiska loma galvas ādas veselībai, es nevaru pilnībā priecāties par šampūnu, kas matus padara vizuāli nesmukus. Pat izmazgājot matus, tie izskatījāt kā nemazgāti. Kaut kā saplakuši. Bet pats labākais, ka pirmās divarpus nedēļas viss bija kolosāli un tikai pēc tam sapratu, ka maniem matiem kaut kas nepatīk.
Bio Oil eļļa: produkts, kas daudziem zināms jau kādu laiku, tomēr par to nav tik daudz rakstu kā gribētos. Bio Oil nav tikai pretstriju eļļa ar barojošu efektu. Eļļa ir lietojama arī kā dekoratīvās kosmētikas bāze, tikai man ne pārāk patika tā sajūta, ka viss pēc tam pa virsu peld. Mana draudzene lietoja Bio Oil, lai samazinātu strijas uz rokām, un ziniet, lietojot dien dienā, bet ilgāka laika, viņa tiešām teica, un es pati arī pēc tam redzēju, ka bija pat ļoti redzams efekts. Viņas neizzuda pavisam, tomēr tās pilnīgi noteikti nav tik ļoti uzkrītošas, un tagad ja gribas var mierīgi valkāt bezpiedurkņu drēbes.
Schwarzkopf Professional BC Bonacure Excellium izsmidzināms kondicionieris*: ja jums ir nepieciešāmi gludi, brīvi krītoši mati, tad šis ir īstais, ko meklēt. Nekad nebūtu domājusi, ka pēc kāda līdzekļa mati var būt tik slīdīgi un brīvi krītoši. Tiesa, nevar pārspīlēt, citādi pārāk saplaks mati. Lielisks izsmidzināmais līdzeklis, kas viennozīmīgi patiks īsu matu īpašniecēm, kas nemīl lietot parastos kondicionierus. Lieti piebilst, rezerve jau iegādāta.

Jaunumi
Par L'Oreal Lip Paint lūpu lakām jau paspēju uzrakstīt savas domas (šeit), bet laineri jau biju iepriekš lietojusi, tāpēc zinu, ka tas ir labs. Speciāli Valentīndienai iedvesmoti, Maybelline uzražoja 3 jaunumus Baby Lip toņus. Visi sārtos toņos, sākot ar gaiši rozā līdz pat sarkanam. Man Baby Lips nav paši mīļākie lūpu balzami, tāpēc uzdāvināšu cilvēkiem, kuriem vairāk varētu patikt.
Re-Gen Oil eļļa ir līdzinieks Bio-Oil eļļai, tomēr jāsaka, ka jau tagad ir lietas, kas šajā eļļa patīk daudz labāk. Pirmkārt, jau tas, ka eļļa nepeld pa virsu sejai. Tāpat reizē ar Re-Gen Oil eļļu saņēmu vairākas sejas maska no zīmola Schaebens. Neesmu vēl nevienu izmēģinājusi, bet noteikti uzrakstīšu savas domas.
Beidzot, beidzot saņēmu Beauty Bay sūtījumu, ko biju veikusi novembra beigās. Ilgi gaidīto RCMA pūderi tagad varu lietot un priecāties. Reizē biju pasūtījusi arī kosmētikas sūklīti, bet tas gan tāds tizls. Ļoti ciets un pārāk gumijots. Tomēr biezākiem tonālajiem krēmiem iespējams, ka labi noderēs.
Kad gāju iegādāties Rival de Loop šķidro lūpu laku, par kuru savu sajūsmu jau paudu šajā rakstā, pie reizes pamanīju, ka no Catrice Nude Illusion tonālais, kas ir viens no maniem pašiem mīļākajiem Drogu tonālajiem krēmiem, ir uz atlaidi ar zīmīti, ka iet laukā no sortimenta. Protams, es nopirku. Bet, esmu ļoti bēdīga par to, ka tik labu tonālo ņem laukā no piedāvājuma. :/
Janvārī man bija iespēja iepazīties ar DNC zīmolu un viņu produkciju. Biju jau redzējusi vairākus produktus, bet mēģinājusi biju maz lietas. Ir jau vairākas lietas kas ļoti iepatikušās, un centīšos par tām jau drīzumā maksimāli pastāstīt.
Iegādājos arī sev jaunu līdzekli pirms matu veidošanas ar fēnu. Iepriekš lietoju Osis+ Hairbody, bet tagad pēc labajām atsauksmēm, iegādājos Flatliner līdzekli. Ļoti patika, rakstīju jau 5 jaunumu rakstā.
Pavisam jau janvāra izskaņā saņēmu lielisku jaunumu no Stenders - mitrinošo sejas masku, kas lietojama ne tikai kā maska, bet arī kā atsvaidzinoša želeja vai bāze. Masku lietoju kopš nedēļas sākumā un jau esmu sajūsmā. Viegla želejas konsistence, ļoti labi mitrinoša, un galvenais, ka nerada diskomforta sajūtu pat lietojot uz nakti. Iedomājos, cik forša sajūta šo masku ielikt uz brīdi ledusskapī, tad atvēsinošu uzklāt uz ādas. Pats labākais, ka pat nomazgājot var just cik efektīvi sejas āda ir mitrināta. Noteikti, noteikti vēl turpināšu stāstīt savu iespaidus par Stenders sejas masku.

2 komentāri:

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan