TAG: The Makeup (Par kosmētiku)

15.07.16

Savulaik, pāris gadus atpakaļ, modē bija ļoti daudzi TAG raksti un video. TAG ir raksti, kur kāds cits tevi atzīmē, lai tu turpini ar savām atbildēm uz noteiktajiem jautājumiem par kādu saistītu tematu. Līdzīgi kā skolas laikā tās bija anketu dienasgrāmatas, bet tikai šis ir elektroniski. Man ļoti patīk šie raksti, jo tie ļauj uzzināt arī vairākas lietas no autora, ko iespējams neesam iepriekš dzirdējuši. The Makeup TAG ir par kosmētiku kopumā un visu to, kas mums patīk, nepatīk un iedvesmo pērkot, lietojot un dievinot kosmētiku.
Vai atceries, kāds bija tavs pirmais kosmētikas produkts?
Es domāju, ka tā bija higiēniskā lūpu krāsa, bet ja nopietns un kārtīgs pirmais kosmētikas produkts, tad Isadora zilas krāsas skropstu tuša, jo priekš manis tas bija kaut kas grandiozs, ka varu lietot skropstu tušu un kur vēl zilā krāsā.
Mamma man liedza krāsoties līdz noteiktam vecumam, bet dienu, kad pirmo reizi uzkrāsoju savas skropstas, atcerēšos mūžīgi, un tad laikam sākās arī tā slēptā mīlestība pret kosmētiku un tās varu.

Raksturo savu ideālo skropstu tušu. Vai esi atradusi savu “īsto”?
Manai ideālajai skropstu tušai ir jāspēj daudz. Pirmkārt, lai sniedz atliektu skropstu efektu. Otrkārt, lai pagarina un kuplina, bet nesaķepina pārlieku. Treškārt, jābūt ilgnoturīgai. Ceturtkārt, pēc konsistences jābūt ne pa sausu un ne pa slapju. Piektkārt, jābūt bez pārspīlētām smaržvielām.
Patiesībā ir sajūta, ka esmu atradusi īsto, tomēr teikt, ka pirkšu tikai šo tušu un nevienu citu - nevaru, tad tas nozīmē, ka laikam 100% tā vēl nav īstā. Vispār, dievinu 3 tušas: Oriflame Wonder Lash (izlietojusi esmu 3 iepakojumus), Lancome Virtuose (dievinu birstīti) un jaunākais atklājums Douglas Kiss&Curl (dievinu efektu un klājumu).

Kādas sedzamības tonālie krēmi tev vislabāk patīk?
Man patīk vidējas/ augstas sedzamības tonālie krēmi, jo man ir salīdzinoši problemātiska āda, un tonālie krēmi, kuriem ir vāja sedzamība manas ādas problēmas tikai izceļ.

Kāds ir tavs mīļākais high-end zīmols?
Pagaidām ar selektīvās kosmētikas zīmoliem esmu uz "jūs", tāpēc pagaidām nevaru pateikt to zīmolu, kurš ir mans pats mīļākais. Domāju, ka paejot laikam noteikti būs arī tāds.

Kuru kosmētikas zīmolu tu ļoti vēlētos izmēģināt, bet nav vēl sanācis to izdarīt?
Šādu zīmolu saraksts nemitīgi mainās manā vēlmju listē, un kad jūtu, ka esmu gatava kādam zīmolam, tad to arī uzmeklēju un pasūtu. Uz šo brīdi jūtu, ka beidzot esmu gatava amerikāņu BECCA kosmētikas zīmolam, tāpēc tagad lasu atsauksmes best of best no šī zīmola, lai izprastu, kas ir tas ar ko sākt. Nu, bet, protams, ka ar ar izgaismotājiem un vaigu sārtumiem!

Kāds ir tavs mīļākais budžeta klases zīmols?
Viennozīmīgi vācu zīmols Catrice. Šis ir zīmols, kas nebeidz mani pārsteigt. Man ir tik daudzi mīļi produkti un absolūti favorīti no šī zīmola, ka tas noteikti ir pats mīļākais no visiem budžeta klases zīmoliem, kas pieejams Latvijā. Catrice ir tas zīmols, kas seko trendiem, ražo fun lietam un tās ir kvalitatīvas (protams, ne viss 100%). Zīmols, kura jaunumus gaidu ar lielu nepacietību.

Vai tu lieto mākslīgās skropstas?
Šad un tad lietoju, bet necenšos ar tām aizrauties, jo tās rada atkarību un ikdienā, lai tad es staigātu ar full glam grimu, ja liktu katru dienu skropstas. Protams, neviens jau neliedz, bet tad svētku reizēs būs grūti pašai sevi pārsteigt uzliekot neko citu kā ikdienu uz sejas.

Vai ir kāds kosmētikas produkts, bez kura lietošanas tu nevari iziet no mājām?
Jā, tonējošais bāzes līdzeklis. Tas nav specifisks produkts vai zīmola konkrēts produkts, bet tas būs tonālais krēms, korektors vai konsīleris. Pat šodien ar savilkt sprandu, knapi kustoties, ejot uz veikalu, pirms gāju laukā uzliku konsīleri.

Kurš ir vismīļākais produkts tavā kosmētikas kolekcijā?
Laikam vismīļākais produkts ir tas, kas kaut kādā veidā mainījis manu kosmētikas ikdienu, un tad tikai loģiski būtu teikt, ka šobrīd vismīļākais produkts bez kura nespēju ne dienu ir Coty Airspun birstošais pūderis. Un, protams, arī L`Oreal Fixing Mist fiksējošais līdzeklis grimam.

Cik bieži tu pērc kosmētiku?
Katru mēnesi kaut ko nopērku. Nav tā, ka vienādos apjomos, bet kaut kas papildina manu kolekciju tik un tā. Vienus mēnešus viena lieta, otrus mēnešus atkal šopings vairāku dienu garumā pa internetu, kas sekmējas ar kaudzi jaunumiem.

Vai tev ir noteikts ikmēneša kosmētikas budžets, vai arī tu pērc jaunus produktus, kad sagribas?
Visbiežāk impulsu vadīta, kad sagribas. Mārketings zeļ un plaukst tādu cilvēku iespaidā kā es, jo ja man labi pastāsta par kosmētikas produktu, es to noteikti nopirkšu, un dažkārt tas mani ļoti kaitina, bet citreiz paver jaunas kosmētikas izzināšanas iespējas.
Protams, es neesmu šopaholiķe un domāju līdzi cik tērēju, bet skatoties uz savu kosmētikas krājumu kastēm, saprotu, ka man vienai pietiek, tomēr gribas vēl un vēl :D

Vai tu izmanto kuponus, lojalitātes programmas un izpārdošanas, kad iegādājies kosmētiku?
Kuponus es retāk izmantoju, jo visbiežāk tur nav ko pirkt, bet lojalitātes programmas, jā, ja man ir tās klienta kartes, kas ik pa laikam dod atlaides, tad, protams, ir patīkami. Jā, arī iepērkos uz izpārdošanām, jo dažkārt kārotos limitēto kolekciju produktus superīgi ir pirkt ar 50% atlaidi, ne pilno summu.

Kādus kosmētikas produktus tu iegādājies visbiežāk?
Konsīlerus, jo liekas, ka mana seja tos apēd. Es nespēju ekonomēt un līdz ar to divas tūbiņas ar konsīleri ja labi pacenšos, man aiziet pusotra mēneša laikā. Es zinu tas ir traki, bet ja man kaut kas patīk, tad es to lietoju līdz nemaņai līdz atrodu kaut ko labāku.

Vai ir kāds zīmols, kas tev ļoti nepatīk?
Pagaidām es tādu neesmu atklājusi, jo katrā zīmolā ir kaut kas slikts un pateikt, ka viens zīmols ir slikts, nav pareizi, manos uzskatos.

Vai tu izvairies no produktiem, kuru sastāvā ir noteiktas vielas, piemēram, parabēni un sulfāti?
Nav jau tā, ka meklēju bez parabēnu un bez sulfātu kosmētiku, bet ir patīkami ja to tur nav. Es ļoti izvairos no kviešu sastāvdaļām kosmētikā, jo tas izsauc pamatīgu alerģiju, un dezodorantus esmu sākusi lietot dabiskos, bez alumīnija sāļu piemaisījuma, jo sapratu, ka tie rada pamatīgu kaitējumu ādai.

Kura ir tava iemīļotākā vieta, kur iegādāties kosmētiku?
Visbiežāk kosmētiku pērku Drogās un interneta veikalos. Drogās visu sadzīvei, skaistumam un dekoratīvo kosmētiku, bet internetā visbiežāk to, kas pie mums vienkārši nav pieejams. Iecienījusi esmu no interneta veikaliem: Beauty Bay, Beauty Joint, Look Fantastic u.c.

Vai tev patīk pieturēties pie vieniem un tiem pašiem sejas kopšanas līdzekļiem, vai arī tu labprāt eksperimentē?
Vispār man patīk pieturēties pie vieniem un tiem pašiem produktiem, bet mana sejas āda bieži pierod un tad ir jāmeklē, kas jauns, tāpēc es daudz eksperimentēju. Tāpat, ļoti bieži PR pakās ir visādi jauni ādas kopšanas līdzekļi un testa ietvaros bieži pamainu šādus un tādus ādas kopšanas līdzekļus, jo ir patīkami atklāt kaut ko jaunu un, iespējams, pat labāku.

Kurš ir tavs mīļākais ķermeņa kosmētikas zīmols?
RITUALS... Mani ļoti iedvesmo šī zīmola koncepcija, miers, harmonija un vēstījums, ko tas nes pasaulei, ķermenim un emocionālajam stāvoklim. Man patīk, ka katra līnija ir pārdomāta, nav pārspīlēti klišejiska, jo līdzīgus aromātus būs grūti atrast. Rituals kosmētika man asociējas ar meditāciju, jo atrodoties dušā aromāts un sajūtas ieskauj miesu, ļaujot uz mirkli aizmirst nevajadzīgās domas, kas riņķo mūsu prātos.

Ja tu varētu turpmāk lietot tikai viena zīmola kosmētiku, kuru tu izvēlētos?
Šis ir ļoti grūts jautājums, jo tad man būtu jāizmēģina vismaz 90% no visiem kosmētikas zīmoliem, lai teiktu: "jā, šis ir vienīgais!". Es esmu ļoti mainīgs cilvēks kosmētika izvēlē, bet zinu, ka man ir svarīgi principi, un šie principi attiecas arī uz kosmētiku. Es meklēju "savu" zīmolu un domāju, pienāks diena, kad mēs satiksimies, un kad tas notiks noteikti par to jūs uzzināsiet.

Kāpēc tev patīk kosmētika?
Ar kosmētiku es varu būt tā, kas vēlos būt un parādīt, to, ko vēlos rādīt, noslēpjot to, kas slēpjams. Man liekas, ka precīzāk es nevarētu pateikt. Kosmētika ir brīvība, tēls, jauna dzīve, maska vai emocijas. Sauciet tās kā gribat, bet man kosmētika ir kļūšana par sevi pašu, tajā pašā laikā, esot kāda cita, jo tikai ar kosmētiku es jūtu sevi un savu būtību, savu iekšējās, spēcīgās sievietes būtību.


Es ceru, ka jums patika šis raksts un ļoti priecātos, ja padalītos ar savām atbildēm uz jautājumu - kāpēc jums patīk kosmētika?

Raksta ideju iedvesmojos no Annijas. Ja interesē viņas atbildes uz šiem jautājumiem, lūdzu, spiediet šeit.

4 komentāri:

  1. Paldies, bija interesanti palasīt! :))

    Annija
    rigasmetro.wordpress.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks, ka patika ;) Man ļoti patīk šādi raksti ;)

      Dzēst
  2. Ļoti interesē, kā tu glabā savu dekoratīvo kosmētiku. Varbūt Tu varētu tam veltīt rakstu? Paldies! :*

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies par ideju, es noteikti varētu veltīt tam atsevišķu rakstu ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan