Slāpju remdētāji sejai - toniki un ziedūdeņi

23.03.15

Gluži kā šobrīd Latvijā aktīvi sākas bērzu sulas dzeršanas sezona, ir svarīgi arī slāpes remdēt sejai izvlēloties pareizos tonikus vai ziedūdeņus. Pēdējā pusgada laikā (dažādos periodos) esmu lietojusi trīs dāžadus šim nolūkam paredzētus līdzekļus un laikam ir pienācis laiks ar tiem iepazīstināt.
Dzintars Kredo mitrinošs toniks jebkura tipa sejas ādai (3 vai 4 €)
 - Ātri un efektīvi attīra poras un sejas ādu no netīrumiem un dekoratīvās kosmētikas. E vitamīns, pantenols, pienskābe un ādu mīkstinošas piedevas uzlabo ādas stāvokli. Miltenes lapu, smiltsērkšķu un alvejas ekstrakti mitrina un tonizē ādu, uzlabo sejas krāsu. 
Šo toniku iegādājos vasaras viducī un līdz ar pirmo pamēģināšanas reizi sapratu, ka tas man ļoti nepatika, jo pirms tam biju lietojusi savu iemīļoto Artdeco Oxygen Spray (vai kaut kas tāds) un salīdzinot ar to, man šis likās tāds smags, pārlieku uzbāzīgs aromāta ziņā, un tā es viņu noturēju stāvot uz skapīša jau domājot par tā likvidēšanu, un tad - šeku, reku - nolēmu pamēģināt un tā lietoju no rītiem. Pie aromāta jau pierasts, tāpēc tas jau ir palicis sekundāri, bet kopjošās īpašības ir ok, pagaidām apmierina.

Oriflame Ecollagen Skin Perfecting Toner ādu koriģējošs toniks (10.90 €)*
 - Tas ir vairāk kā tikai toniks - inovatīva augu cilmes šūnu un alfahidroksilskābju kombinācija, kas līdzsvaro, atsvaidzina ādu un attīra to no atmirušajām šūnām. Nogludina un koriģē sejas ādu, veicina ādas atjaunošanās spējas un palīdz samazinās grumbas.
Ar šo sākumā man gāja vēl trakāk nekā ar Dzintara toniku, jo ar pirmo pamēģināšanas reizi gribēju to mest laukā, jo man burtiski nākošajā dienā sākā ēst acis no pieres laukā un visa seja bija tāda kā savilkta, tāpēc tas pievienojās Dzintara klubiņam. Es pat jau biju nobriedusi par šiem abiem rakstīt nejauku atsauksmi, bet noturējos un tagad par to priecājos, ka tā neizdarīja, jo tagad lietojot ir sajūta, ka šis toniks tā kā atdzīvina sejas ādu. Man šo patīk lietot pēc sejas attīrīšanas un tad sejas jūtas visideālāk. Grumbas tas man neuzlaboja, jo to man vispār nav, bet sejas tonis vienmērīgāks gan palika. 

Bulgarian Rose dabīgais rožūdens( hidrolāts) (ap 8 €)*
- Rožūdenim piemīt spēcīga pretiekaisuma, pret alerģijas un mīkstinoša iedarbība, kā arī tas ir aseptisks un pret mikrobu līdzeklis (mazina mikrobu iedarbību). Tiek izmantots komprešu veidā pie dažadiem ādas iekaisumiem, alerģijām, tai skaitā maigajai zīdaiņu ādai. Stimulē reģenerācijas procesus bojātā un novecojušā ādā. Uzlabo asinsriti un saglabā ūdens līdzsvaru ādā. Tiek izmantots nomierināšanai un iekaisumu likvidēšanai pie saules apdegumiem un pēc skūšanās; kompresēs pie acu iekaisumiem (ļoti labs līdzeklis konjunktivīta ārstēšanai) un ādas izsitumiem. 
Diemžēl ar rozēm man ir ļoti "īpašas" attiecības un kosmētikai, kas satur rožu aromātus, un citas lietas, eju ar līkumu, jo mans deguns šo aromātu nespēj uztvert normāli. Tiesa, rozes, kas aug dārzā dievinu dēļ to skaistuma, bet kosmētikā šis aromāts mani atbaida. Iepriekš esmu taisījusi arī mājas apstākļos rožu uzlējumus/tonikus, un varu teikt, ka šis rožūdens smaržo kā mājās gatavots, pilnīgi ar tādu pašu aromātu, tāpēc es neapšaubu tā īstumu. Par to, ka man nepatīk aromāts, tā ir mana problēma, bet tāds reāls mīnuss manā skatījumā ir iepakojums, konkrēti - korķītis, kas aizņem daudz laika pie atvēršanas. Tomēr es atradu arī vairākas pozitīvas lietas šajā produktā, kura aromāts man burtiski rada riebuma sajūtu. 
Pagājušajā nedēļā es niekojos ar karsto vasku mājas apstākļos un šur tur veicu vaksāciju, un tā kā pēc lietošanas paliek nedaudz vēl vasks uz ādas, un āda pati jūtas tāda satraumēta, es pamanīju, ka šis, pirmkārt, lieliski noņem nost vaska pēdas, un, otrkārt, tik labi nomierina ādu, ka nekādu problēmu pēc vaksācijas neveidojās. Ne iekaisumu, ne apdedzinājumu (ja neskaita pirmo mēģināju uz kājas, kuru tagad rotā smukas apdeguma pēdas), kas varētu rasties lietojot mājās. Tā nav, un es domāju tas ir pateicoties šim dabīgajam rožūdenim. 
Domāju vasaras sezonā, šo toniku likšu ledusskapī izsmidzināmā trauciņā, lai karstā dienā var nesāt līdzi vai arī Expo Beauty skaistumkopšanas izstādes laikā, kur būs iespējams iegādāties šīs firmas produkciju, iegādāšos vēl kādu citu dabīgo hidrolātu, jo šī firma piedāvā vēl 5 citus hidrolātu veidus.


bučas
&z

*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti no oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja manu subjektīvo viedokli
** fotogrāfija no personīgā arhīva

15 comments:

  1. Es pagaidām ar tonikiem esmu uz Jūs,tagad testēju vienu no Kiehl's,bet es īsti nezinu,ko sagaidīt.Man līdz šim ir pilnīgi pieticis ar kaut ko,kas attīra seju,krems vai serums un ik pa laiciņam kāda sejas maska.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es diezgan daudz lietoji tonikus, jo no rītiem nespēju ar ūdeni mazgāt sejas ādu. :(

      Dzēst
    2. Kāpēc? Man no rītiem tas ir kā svētais rituāls-patīk tā svaiguma un tīrības sajūta. Līdz šim laikam vienīgais toniks,ko esmu lietojusi tā normāli,ir stenders rožūdens. Vasarā uzpūtu virsū gan uz sejas,gan ķermeņa lai atvēsinātos.

      Dzēst
  2. Agrāk lietoju Bulgarian Rose rožūdeni, tiešām lieliski nomierina ādu. Pašlaik skapītī stāv toniks ar skābēm un alveju, bet kaut kā neprasās lietot.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar skābēm? Tas jau nav lietojums ādai ap acīm,ne? :)

      Dzēst
    2. Domāju, ka skābju toniku labāk turēt tālāk no acu zonas. :D
      Skābju procents pavisam neliels, tās tajā visticamāk iekļautas kā papildus attīrošā sastāvdaļa.

      Dzēst
  3. Gribās oriflame toniku pamēģināt, pagaidām lietoju lumene un esmu patīkami pārsteigta. :)

    sskaistumadeva.blogspot.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lumene ir lielisks toniks, es laikam kādus 3 iepakojumus esmu izlietojusi :)

      Dzēst
  4. Forša mākslīgā puķe, pietrūkst tikai kapu sveces!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. kaut stāvi vai krīti..Mani vienkārši nebeidz pārsteigt dažu labu unikalitāte :D

      Aija

      Dzēst
    2. Varbūt vari paskaidrot,kāpēc pie tonikiem klāt kapu svece jāliek? efekts labāks?

      Dzēst
    3. Tāpēc, ka mākslīgās sveces piestāv kapiem, tāpat kā kapu sveces.

      Dzēst
    4. Vispār man kapi asociējas tikai un vienīgi ar svaigiem ziediem, it īpaši neļķēm, bet ja skatās pēc kapu kultūras, tad uz kapu var nest visa veida ziedus - svaigos un mākslīgos.
      Interesanti, tad jau parfimērijas veikalos ar mākslīgajiem ziediem arī savā veidā motivē uz kapiem.. interesanti tiešām, bet būs nākošreiz arī kapu sveces, ja tauta prasa :)

      Dzēst
  5. Es nemaz nebiju aizdomājusies to pārliet pudelītē ar izsmidzināmo korķi, lai atvēsinātos un tonizētu ādu.
    *Arī es neesmu rožūdens aromāta piekritēja, bet gribas izmēģināt palietot to izsmidzināmā veidā. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Izsmidzināmā veidā karstā laikā ādu riktīgi labi veldzē un atspirdzina, tāpēc par rožu nepiekritējiem šis ūdens varētu tīri labi patikt :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan