Glābiņš stresainai sejas ādai

07.03.15

Tik mainīgus laikapstākļus kā šogad nevar ciest ne mūsu silto laikapstākļu iekšējais bērns, ne seja (un ķermenis arī), kas no tā visa cieš viss vairāk. Apsārtums, vājprāta sausums vai tieši otrādi - pārspīlēta taukošanās un neizturama nieze, tās ir pašas populārākās pazīmes, kas liecina, ka seja ir satrakojusies. Ar mani tā bija gada sākumā un padziļinoti lietojot pareizo krēmu viss normalizējās. Man ir vairāki krēmi un serumi, dažādiem sejas tipiem, kas palīdzēs atkopt sastresojušos sejas ādu, ja šobrīd cīnāties ar tādu pašu problēmu. 
Artdeco Skin Yoga BioLab Anti Stress serums visiem sejas tipiem ( ~ 23 €; Debenhams)
Nomierinošs, maigs serums, kas aizsargā un atjauno jūtīgu ādu. Hohobas eļļa ādai sniedz zīdainu un piepildītu sajūtu. Kombinācijā ar Centella asiatica ekstraktu, Defensil ® un rapšu eļļu baro sakairinātu un iekaisušu sejas ādu. Šī sviests, skvalēns un keramīdu komplekss, kas pēc struktūras ir līdzīgs ādas struktūrai, formē aktīvu ādas aizsardzības barjeru. 
Šis serums mani "nopirka" nosaukuma pēc, jo kad janvārī, mana sejas āda nepārstāja rimties, jo burtiski likās, ka tā lēnām deg un žūst vienlaicīgi, es ķēros pie visa tā kas sola nomierināšanu un anti-stress. Jāsaka, ka pirmo reizi lietojot, es sapratu, ka man degunam nepatīk aromāts, tas ir tāds pārlieku "zaļš" un smaržos kā pēc kaut kādas kātu sulas. 
Pēc konsistences tas ir ļoti viegls un šķidrs un uzklājot uz sejas jūtas kā alveja sula, kas monetāli noņem to sūrstošo smagumu, kas moka ādu. Āda jūtos noteikti daudz labāk un gludāk pēc šī. Tā kā tas ir serums, ļoti plāns, to jāliek ir pirms dienas/ nakts krēma, jo ar vienu viņu nepietiek. 
Es teiktu, ka šis patiks pilsētniecēm, kad seja nepanes sauso gaiso apkures sezonas laikā, bet tādām globālām problēmās, šis nepalīdzēs, jo principā viņu var lietot arī citās sezonās. 

Organix Cosmetix 24/7 Sebum Control Evermat Treatment sejas krēms taukainai ādai (13.10 €; bioeko.lv, eko veikali)*
Krēms ir izcils palīgs tauku sebuma kontrolei taukainai un kombinēta tipa āda, kopj un nomierina taukainu, iekaisīgu ādu, aizsargā to un uztur nepieciešamo mitruma līmeni, samazina poras un ādas spīdīgumu. Galvenās sastāvdaļas: Alvejas sula, Skvalāns, Evermat, dabīgs kumelītes ekstrakts, u.c. Krēmā neatradīsi silikonu, parabēnus, sintētiskas smaržvielas un krāsvielas.
Šo krēmu sāku lietot pēc tam, kad atskārtu, ka mana seja sāka pārlieku taukoties un tā nevis vienkārši taukoties, bet gluži kā pubertātes vecumā, kas veicināja arī to, ka T-zonā sāka mesties neciešami sāpīgas pumpas. (bet tur bija cits iemesls kāpēc metās pumpas)
Krēms ir vidēji biezas konsistences un vienai lietošanas reizei pietiek ar pusotru devu. Piemetināšu, ka šis krēms ir jālieto tikai uz problēmzonu nevis pa visu seju, izņemot gadījumu, kad seja ir tiktiešām no A līdz Z taukaina. 
Uzreiz varu pateikt, ka manas poras tas nesamazināja, bet ādu nomierināja labi un šķiet sebuma daudzums normalizējās, bet nepalika mazāk, tikai nebija pārlieku traki kā no sākuma. Tā kā vairs īsti nelietoju matējošos krēmus, grūti teikt vai ir tā vēts, bet es teikšu, ka vērts ir tad, ja sejas āda ir kombinēta vai taukaina un no pārāk karstā vai aukstā gaisa āda ir kļuvusi nevaldāma. Jā, lūk, tad šis krēms ir vērts. Plusiņš, šis ir no dabiskās kosmētikas sortimenta, ta kā arī draudzīgs sastāvs. 

Physiogel Hypoallergenic Calming Relief A.I. krēms sausai, kairinātai un īpaši jūtīgai ādai (~ 13 €; aptiekas)
Veicina ilgstošu mitrināšanu, lai aizsargātu ādu no atkārtota sausuma. Nomierina niezi un samazina apsārtumu, kas saistīts ar sausu ādu. Piemērots, lai mitrinātu ādu ar noslieci uz atopisko dermatītu. Klīniski pārbaudījuši dermatalogi. Nekomedogēns un hipoelerģisks. 
Šis krēms ir manas ādas supervaronis. Esmu izlietojusi laikam pa vienu sezonu trīs iepakojumus un noteikti atgriezīšos arī nākošajā rudens/ziemas sezonā.
No visiem krēmiem, kas šajā rakstā apkoti, šis ir vienīgais, kas simtprocentīgi pilda visu un vēl vairāk. Lai arī paredzēts sausai ādai, ļoti patīk arī manai kombinētajai. Krēms ir biezas balzamveidīgas tekstūras, kas nav pa smagu uz ādas, bet ir pietiekami jūtams, lai ziemas aukstumā vaigi nejustu diskomfortu. Tā kā man ir atopiskais dermatīts uz acīm periodiski, šis ir vienīgais, kas to nesaasinās. Neteikšu, ka tas samazina niezi, kas veidojas no alerģijas, bet niezi, kas rodas no ļoti liela sausuma, jā, šis būs īstais.
Vienīgais mīnuss, ir iepakojums, jo ja nav speciālā tūbiņu izspiedēja, tad krēmā paliek vēl diezgan daudz produkts iekšā, kad to vairs nevar dabūt laukā, bet tā kā man ir tas izspiedējs, tad izlietoju līdz pēdējai pilītei. Var pameklēt informācīju internetā, bet par šo runā visur, un ikviens, kas pamēģinājis saka, ka šis tā vērts. Tieši tā pat uz šo krēmu uzsēdināju savas mājas dāmas. Jasaka, liels paldies manai dermatoloģei par šī krēma ieteikšanu. 


Ja aptieku vai dabiskās kosmētikas sortiments liekas svešs, bet 20 € par serumu liekas pa daudz, tad varu ieteikt tiešām arī labu sēriju arī no Nivea - Visage Sensitive. 
Jau pagājušajā gadā runāju vairākus mēnešus par Nivea micelāro ūdeni un vēl aizvien uzskatu, ka Nivea ir viens no labākajiem micelārajiem ūdeņiem, jo nerada karinājumu alerģiskai ādai, bet Nivea piedāvā arī dienas un nakts krēmu stresainai sejas ādai.

Daily Essentials Visage Sensitive dienas sejas krēms ( ~ 7 €; Drogas, lielveikali)*
Nomierina sakairinātu ādu un redzami samazina apsārtumu, nekavējoties atbrīvo ādu no nepatīkamām ciešas un savilktas ādas sajūtām, īpaši maigā formula, kas ātri iesucas ir PH-neitrāla un nesatur parabēnus, krāsvielas, aromatizētājus un alkoholu. Krēms bagātināts ar lakricas ekstraktu. 
Krēmam ir viegla krēma tekstūra, kas uz ādas nejūtas pārlieku smagi vai noslogoti. Labi kalpo kā ikdienas krēms. Pēc uzklāšanas noņem velkošo sajūtu, tiesa, apsārtums sāk pagaist tikai pēc kāda brītiņa, bet tiek labi galā arī. Tam nav nekāds izteikts aromāts, bet diemžēl apgalvojums par to, ka sastāva nav alkohols ir meli, jo trešā sastāvdaļa ir tomēr alkohols, bet nepārdzīvoju, jo zinu, ka ikviens krēms var tikt izveidots tikai ar spirta palīdzību.

Daily Essentials Visage Sensitive nakts sejas krēms ( ~ 7 €; Drogas, lielveikali)*
Krēms, kas man ļoti pārsteidza ar pirmo lietošanas reizi, jo burtiski atgādina Physiogel. Tam ir tāda pati balzamveidīga konsistence un tas tiešām iesūcas ātri ādā un noņem to neciešami velkošo sajūtu. Es pat vienu laiku lietojot šo, aizmirsu par savu iemīļoto Physiogel, bet tad pamanīju, ka ar laiku var just nelielu atšķirību, kad lieto aptiekas sortimenta krēmu un kad mass-market krēmu, āda sāka likties nedaudz tāda kā neelpojoša, bet, vispār, šis krēms mani tik tiešām iepatikās. Ja kādreiz nav pa rokai aptieka vai eko veikals, noteikti šis ir laba alternatīva pārējiem krēmiem.

Stāstot par savu cīņu ar satrakojušos ādu, pieminēju augstāk, ka man sāka mesties neciešami sāpīgas pumpas, ka man zods no augoņiem izskatījās divreiz lielāks un uz pieres jau izveidojās pienācīgs dublikāts Latvijas ceļu seguma reljefam. Es nevarēju ilgi saprast, ko darīt līdz man mamma pateica, ka jādzer ir alus rauga tabletes, jo acīmredzot, man pietrūkst vitamīnu, un jā, trīs nedēļas dzerot rauga tabletes, pumpu vairs nav. Alus rauga tabletes ir uztura bagātinātājs un noteikti nekādā veidā neaizvieto pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

- produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti no oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja manu subjektīvo viedokli
- fotogrāfijas no personīgā arhīva


&z

5 komentāri:

  1. Jā, Physiogel ir lielisks krēms jūtīgai, vai sakairinātai ādai :) To antistresa serumu vajag "likt aiz auss" :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labs produkts, bet man tas aromāts kaut kā nu ne tā! :) bet Physiogel tas ir sensacionāls krēms.

      Dzēst
  2. Sveika! :) Saki lūdzu, kurā aptiekā var iegādāties šo brīnum krēmu Physiogel Hypoallergenic Calming Relief A.I. krēms sausai, kairinātai un īpaši jūtīgai ādai ?? Man tieši šobrīd tāds noderētu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Esmu pirkusi dažādās - Mēness, Euro, Aaptieka,visur ir, bet tikai cena atsķiras katrā pa kaut kādiem 0.50 centiem. :)

      Dzēst
  3. Serums izskatās labs, piefiksēju. :)

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan