Milzīgs pārskats par jaunākajiem matu kopšanas līdzekļiem

29.12.14

Manuprāt, pēdējo mēnešu laikā esmu tik maz stāstījusi par jaunākajiem matu kopšanas produktiem, ka izdomāju apvienot kopā visus jaunākos un, varbūt jau ne tik jaunākos, produktus matiem un par tiem pastāstīt detalizētāk nekā veltīt tikai dažus teikumus.
Šampūni
Amway Satinique Smooth Moisture šampūns sausiem, nepaklausīgiem matiem (Cena - ap 8 €)
Ražotājs sola, ka lietojot piešķier matiem spīdumu, gludumu un nodrošina vieglu ieveidošanu.
 - Aizpagājušajā gadā es stāstīju jau par vienu Satinique šampūnu, bet šis ir jauns iepakojums un uzlabota formula, tāpēc nolēmu pamēģināt, jo Satinique šampūni ir ļooti labi. Šampūnam ir krēmīga gēlveida konsistence un tā ir ļoti neierasta priekš šampūniem, tomēr mazgājot var just, ka mati tiek mitrināti un galvas āda lieliski attīrīta, tāpēc esmu patīkami pārsteigta par tā efektu. Pēc mazgāšanas mati tik tiešām ir gludi, ļoti spīdīgi un ļoti vijīgi. Šampūns, kas ļauj matus nemazgāt līdz pat 4 dienām.

Nevo Mineral šampūns ar nāves jūras minerāliem (Cena - ap 30 €)
Diezgan maz zinu par šampūna solījumiem, toties pārdevēja, kas šo ieteica t/c Domina vienā no mazajām "stacijām" pateica, ka šampūns ir ļoti attīrošs un lieliski der cilvēkiem ar jūtīgu galvas ādu.
 - Lai arī šampūnā tik un tā ir raksturīgie piemaisījumi, šampūns lieliski pilda savu darbu. Šo šampūnu lietoju jau no aprīļa mēneša un esmu tikusi nedaudz pāri pusei, bet es to nelietoju katru reizi, jo tas sniedz ļoti dzilu un ārstniecisku attīrīšanu, līdz ar to lietot vajag kursveidā. Aromāts ir diezgan uzkrītošs, bet manam degunam patīkams. Puto vidēji labi un galvas ādu attīra pilnībā!

Schwarzkopf Gliss Kur Hyaluron + Hair Filler šampūns (Cena - 3.12 €)
Ražotājs sola, ka šampūns Intensīvi atjauno matus, mīkstina un piešķir papildus apjomu.
 - Jāsaka, ka par šo šampūnu man nav daudz ko teikt, ko līdz ar pirmo lietošanas reizi sapratu, ka tas man neder. Tam ir salds, raksturīgs Gliss Kur aromāts. Mazgājot matus, šampūna formula diemžēl rada maniem matiem stipru kairinājumu, tāpēc domāju to vajag šķaidīt, lai nav tik stiprs, bet lielākā vilšanās bija pēc lietošanas, jo mati likās sausi un "tukši".

Kondicionieri/leave in kondicionieri/maskas
Dove Damage Solutions Intensive Repair ātras iedarbības maska-kondicionieris ikdienas lietošanai (Cena - ap 4 €)
 - Ražotājs sola, ka šis kondicionieris atjauno un nogludina matus un es varu piekrist it visam. šo kondicionieri lietoju jau divus mēnešus un šis ir trešais tā iepakojums. Kopš lietoju mani mati ir aizmirsuši par sausumu, spurainumu un raupjumu. Tagad mani mati ir gludi, nenormāli paklausīgi un mīksti, ka es beidzot esmu atradusi to vienu īsto un vienīgo kondicionieri, ko lietotu visu savu dzīvi.

Schwarzkopf Gliss Kur Hyaluron + Hair Filler kondicionieris (Cena - 3.12 €)
Šī sērija sola principā vienas un tās pašas lietas, bet atškirībā no šampūna šis kondionieris kaut ko tomēr dod. Kopumā šis matu balzams ir ļoti parasts, tomēr nepārak prasīgiem matiem tas varētu patikt - tas viegli kopj matus, nogludina, bet nekas tāds uh un ah, lai lietotu to vēl un vēl.

Schwarzkopf Gliss Kur Hyaluron + Hair Filler Beauty Balm 11 vienā (Cena - 5.67 €)
Padara matus zīdainus, novēršs matu galu šķelšanos, novēršs matu lūšanu, padara matus īpaši mīkstus, piešķir tiem izcilu mirdzumu, novēršs elektrizēšanos, spēcina matus, palielina dabisko kuplumu, nekavējoties atvieglo ķemmēšanu, intensīvi baro un atjauno dabisko matu skaistumu - tā sola ražotājs.
 - Man vajadzēja pāris reizes, lai saprastu, ka maniem matiem tas neder. Es piekrītu tam, ka līdzeklis matus nogludina, novēršs elektrizēšanos, atvieglo ķemmēšanu, bet maniem matiem tas likās nedaudz pasmags, jo mati sāka taukoties jau nākošajā rītā, lai gan produktu matos ieklāju cik bija nepieciešams. Tas ir ļoti interesants līdzeklis, kuru es ņemtu līdzi ceļojumā, lai nav jāstaipa līdzi stikla iepakojumi ar eļļu, bet ilgstošai lietošanai tas man nederētu. Man liekas, ka šis ir tāds dažu dienu produkts, kad nav pie rokas ierastie barojošie un nogludinošie līdzekļi.

Dove Oxygen&Moisture putu maska (Cena - 5.69 €)
Maska ir paredzēta smalkiem un plakaniem matiem, kam nepieciešams mitrums un apjoms, bet es to gribēju pamēģināt, jo man interesēja koncepts "putu maska" un tā arī es to iegādājos uzreiz, kad šī kolekcija parādījās veikalos. Atklāti sakot, es no šīs maskas neko nesagaidīju. Tā ir viegla, mitrinoša, bet maniem matiem tā nederēja. Pieļauju, tāpēc, ka manam matu tipam šī kolekcija vispār neder, bet ekspektācijas bija lielas tomēr..

Eļļas/serumi
Wella Professionals Oil Reflections eļļa matiem (Cena - ap 20 €)
Ražotājs - eļļa, kas satur īpašo Makadāmijas sēklu eļļas, avokado eļļas un E vitamīna, ko pazīst kā dabisku antioksidantu, maisījumu, acumirklī atklās Jūsu matu krāsas brīnišķīgo mirdzumu.  Gaisīgā eļļu tehnoloģija kopj matus un padara tos gludus, īpaši vieglus un mīkstus. 
Šo eļļu es pirku pie savas frizieres, kas katru reizi lieto šo eļļu manos matos un viņa to tik ļoti slavēja, ka bija tik laipna un piedāvāja man arī iegādāties. Lietoju šo eļļu kopš vasaras un esmu jau izlietojusi aptuveni pusi no 100 ml. Eļļai ir salds aromāts, bet ne sintētiski vai uzbāzīgi salds, tāds patīkams. Šo eļļu lietoju mitros matos pēc katras matu mazgāšanas reizes bagātīgā daudzumā (līdz 7 devām), bet mati burtiski to apēd un nerada taukainu  vai smagu sajūtu. Eļļa viennozīmīgi ir ļoti gaisīga, tāpēc man to gribētos pat saukt par serumu. Tā kā man ir diezgan sausi un gari mati, tad es šo eļļu dievinu, bet mājās manas dāmas, kurām ir līdz plecam gari mati vai pavisam īsi, šo eļļu īsti neslavē, jo viņu matiem tā liekas pārlieku smaga. Konkrēti man, pēc lietošanas mati ātrāk fēnojas, arī dabīgi ātrāk žūst, matus padara tik tiešām gludus, mīkstu un vieglus. 

Dove Pure Care Dry Oil viegla eļļa matiem (Cena - 11.99 €)
Ražotājs apgalvo, ka šī eļla ir paredzēta nobriedušas sievietes matiem, kurā ir vērtīgā Anatolijas granātābola sēkliņu eļļa un tā ir bagāta ar Omega 5. 
Sākumā, kad izlasīju tekstu, ka paredzēta nobriedušiem matiem, es domāju, ka nemaz to nemēģināšu, bet tad ieslēdzu savu loģisko saprātu un sapratu, ka eļļas sastāvs ir vienkārši ļoti bagāts ar antioksidantiem, kas palīdz atjaunot matus sievietēm gados, bet tas neliedz to lietot arī pārējām. Eļļai ir viegls aromāts, stingrs dozators, kas neļauj pārdozēt produkta, jo pati eļļa ir ļoti bieza un diezgan pasmaga, tāpēc jāuzmanās, lai netiek ieklāts pa daudz produkta. Es lietoju 4 devas, bet ar to maniem matiem pietiek. Pēc lietošanas mati jūtas pilnīgāki, nogludinātu un pabaroti. 

Schwarzkopf Gliss Kur Hyaluron + Hair Filler serums (Cena - 8.99 €)
Par šo produktu man diemžēl jāsaka tie paši sliktākie vārdi no visiem produktiem, kas šeit atrodas. Kad šī kolekcija parādījās veikalos vasaras beigās, es tā sapriecājos par šo serumu, jo iepakojums tam bija interesants (ar pipeti) un sērija pati likās ļoti ieinteresējoša, bet nenopirku, jo sapratu, ka man nevajag. Kad šo sēriju saņēmu testēšanā, ļoti nopriecājos, ka tomēr varēšu pamēģināt šo serumu, bet, kad es to pasmaržoju es gandrīz vai apkritu gar zemi. Tas ož pēc tīrākā spirta un neko tādu es nebiju piedzīvojusi. Aromāts bija tik spēcīgs, ka man sāka sāpēt nenormāli galva un tā arī es to neaiztieku. Interesanti, ka ražotājs apgalvo, ka šo līdzekli ir jāsmērē matu saknēs un pēc tam visā garumā, bet man pat prātā nav ienācis viņu mēģināt matu saknēs, es varu iedomāties kas ar manu galvas ādu notiktu. Es biju šokā, jo maksājot tādu naudu var saņemt koncentrētu šņabi ar pipeti serumu veidolā.

Apjoma pūderi
Garnier Fructis Thick&Gorgeous Mass Maker Texturising izsmidzināmais pūderis (Cena - 6.49 €)
Ražotājs apgalvo, ka šo var lietot visā matu garumā vai tikai saknēs, ja vēlas fantastisku apjomu. Jāsaka, ka pēc tekstūras sprejiem es jau dzenos kādu laiku, bet diemžēl budžeta klasē tādu nav, tāpēc ļoti nopriecājos, ka šāds produkts tagad ir. Interesanti, ka Drogās tas nav atrodams, bet lielveikalos, tāpēc ja interesē nemeklējiet Drogās.
Ko dara ar tekstūras sprejiem? Principā ir reizes, kad mati liekas pārāk tīri un tie ir plakani, tāpēc gribas nedaudz tādu buži buži efektu un šis sprejs tādu arī dos. Tām, kurām ir gari mati sapratīs par ko iet runa. Un patiesībā īsu matu īpašniecēm šis arī lieliski noderēs, jo dos tādu nedaudz nevīžīgumu un tekstūru matiem. Bet ir vēl tādas reizes, kad mati ir plakani un tad šo lieto tikai saknēs ekstra apjomam. Daudzas domās, ka tas ir kā sausais šampūns un atbilde ir jā un nē, jo jā tas dod apjomu un nedaudz atsvaidzina matus, bet neasorbē eļļas. Patiesībā, sākumā iepūšot tas liekas nedaudz slapjš un tad dod to ūber apjomu, kas tiešām ir manāms. Jautāsiet vai līdzīgs Got2Be apjoma pūderim? Nē, jo tas vairāk tiešām līdzinās sausajam šampūnam, bet šis ir tekstūras sprejs ar diezgan pasaldu aromātu.

A+ Matte Texture pūderis matu apjomam (Cena - ap 15 €)
Par šo produktu maz varu teikt, ko sola ražotājs, tomēr varu pastāstīt, ka šis produkts lieliski noderēs īsu matu īpašniecēm. Šis ir vēlviens produkts, ko ieteica friziere, tiesa gan mammai, jo viņa nēsā īsu griezumu, bet iekļāvu to šeit, jo iespējams ir kāda dāma ar īso griezumu, kurai varētu interesēt. Principā šis ir līdzeklis, kad mati neklausa. Produkts ir ļoti minimāli jāieber matu šķirtā celiņā un tad jāsabužina un principā gatavs, jo tas dod tekstūru, apjomu un fiksāciju. Principā lietoju arī savos matos, bet uz maniem matiem efekts ir mazāks manāms nekā uz īsiem matiem. Vakara pasākumu līdzeklis, kad nav idejas frizūrai, bet gribas kaut ko interesantāku. Ja interesē, jautājiet savām frizierēm par šādu līdzekli.

Interesantie palīgi
Dove Oxygen&Moisture Root Lift Spray apjomu piešķirošs sprejs (ap 7 €)
Šo izsmidzināmo līdzekli lietoju lai pie matu fēnošanas mati ir apjomīgāki un tik ātri nepieplok. Līdzeklis mitros matos ir jāiepūš līdz 12 devām un tad papildus apjomama jāžāvē ar apaļo suku. Man šis produkts piesaistīja ar to interesanto ideju, jo līdz šim budžeta klasē tāds līdzeklis ir tikai vēl Head&Shoulders, kas parādījās vasarā, bet to ir diezgan grūti atrast un tas vairāk ir tāds dziedinošs produkts arī. Jau  pēc pirmās lietošanas reizes man šis produkts ir ļoti iepatikās, un sievietēm ar matiem, kas tendēti uz saplakšanu iesaku šo pamēģināt.

Oriflame HairX spēcinošs toniks galvas ādai (Cena - 10.50 €)
Ražotājs - intensīvas iedarbības serums ar rauga proteīnu, kas palīdz nostiprināt matus jau no saknēm, lai tie būtu spēcīgi, veselīgi un spīdīgi. Papildus satur arī Strengthening sistēmu, kas padara matus izturīgākus. 
Ar šo produktu man diezgan interesanti gāja, jo mani biedē jau nosaukums galvas toniks, bet pamēģinot tas man sausināja nedaudz galvas ādu. Lai arī sastāvā ir rauga proteīns man tas īsti nepalīdzēja un galvas āda jutās diezgan īpatnēji. Manuprāt, ja arī šis līdzeklis nekairina galvas ādu, tad cena man liekas, ka ir pārlieku augsta priekš šāda diezgan bezjēdzīga produkta. 

Jā, beidzot raksta beigas. Garš bija raksts, bet ceru, ka starp lērumu matu kopšanas produktu bija kāds, kas lika padomāt vai tādu maz vajag, varbūt atklāt kaut ko jaunu, vai vienkārši palasīt manas domas par produktiem, ko lietoju jau kādu brītiņu. 

bučas
&z

* 50% no raksta satur sponsorētus produktus, tomēr visas izteiktās domas ir tikai un vienīgi manis pašas
** fotogrāfijas no personīgā arhīva

14 comments:

  1. Paldies par rakstu, sapratu, ka Gliss Kur serumu ar pipeti man tomēr nevajag pirkt!
    Par Garnier Fructis izsmidzināmo pūderi man tagad dalītas jūtas, dažas dienas ir woooooow, citas atkal - labāk nebūtu pūtusi, bet sapratu, ka tas atkarīgs no tā, ar kādu šampūnu iepriekš mati mazgāti. Arī nobrīnījos, ka Drogās nav, bet lielveikalos ir.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tad, kad Liliāna par to tekstūras spreju uzrakstīja blogā, es domāju, kur tādu varēja nopirkt, ja biju šo kolekciju redzējusi n-tajās Drogās, bet spreja tā nekur nav. Beigās, jā, tomēr tik nopērkams lielveikalos ;-)

      Dzēst
  2. Man ar to Gliss Kur BB tieši tas pats, vasarā es viņu nopirku, pati vēl turēju rokās Drogās un sev teicu, ka tas ir parasts leave-in krēms kuram virsū tagad BB birka nu un aizgāju un nopirku un labi zināju, ka tas tikai dēļ tā BB. Drīz arī tualetes papīram būs BB virsū un es pirkšu drošvien :D
    Bet nu absolūti tas pats, izmazgāju matus vēlu vakarā, ieliku to, izžāvēju matus, devos gulēt, vienā pusē laikam biju par daudz iegāzusi vai kā. Bet nu nākamajā dienā izskatījās, ka es nebiju izmazgājusi eļļu kārtīgi, ļoti taukaini ;D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas būtut diezgan smieklīgi tualetes papīrs ar beauty balm :D
      Man tāpēc leave in kondicionieri reti kurš patīk, jo lielākoties visis reaģē ar maniem matiem tā. pat ja ielieku tik adaudz cik nepieciešams :(

      Dzēst
  3. man līkas, ka tas Nevo sen jau nav pieejams un ir tikai Premier viņu vieta (vismaz man tā teica, kad es tur strādāju). no Premier man bija šampūns, viņš bija ļoti neekonomisks, bet labi darīja savu darbu, bet nu 25 eiro par šampūnu, kura man pietiek uz mēnesi, man žēl :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Acīmredzot, ka vēl ir, jo es to pirku laikam aprīlī. Lai vai kā, man firma likās dīvaina, un uzķēros tikai uz meitenes stāstītā, no kuras nevarēja tik vaļā :D
      Cena tiešām tiem ir augsta, bet tā kā viņš ir jālieto kursveidā, tad vēl var pieciest cenu :D

      Dzēst
    2. :O es tieši strādāju līdz aprīļa beigām un pārsvarā Dominā, pie mums tādu nebija :O klons, laikam, kāds bija parādījies :D

      Dzēst
    3. To meiteni sauca Aļona un viņa bija friziere 😊

      Dzēst
  4. Ļoti ieintriģēji ar Amway šampūnu. Gribētos arī šampūnu, kas padara matus spīdīgus, vijīgus, bet tai pat laikā līdz 4 dienām tīrus.
    Vai tu viņu pērc Salonline? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē, es viņu pasūtu caur Amway izplatītājiem. :)

      Dzēst
  5. Es tieši domāju par Schwarzkopf Gliss Kur Hyaluron + Hair Filler serumu. Pārdomāju :) Paldies par daudz atsauksmēm :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man tas serums ar pēc reklāmas baigi iepatikās, bet tas aromāts vienkārši galina. :( ņem pa labu!

      Dzēst
  6. Man ļoti patīk Wella eļļiņa serums, spīdumam. Vienīgi smarža sāk kaitināt, ja sākumā ar baudu ostīju savus matus pēc katras uzklāšanas, tad tagad izvairos, jo šķebina. Laikam iztērēšu šo pudelīti un nezinu vai pirkšu otru tikai dēļ smaržas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. aromāts piekrītu, tāds salds un var arī apnikt ātri vien, bet es kaut kā esmu pieradusi, bet aromāts jau gaumes lieta kā nekā :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan