Starp mums runājot: Matu griezums ar karstajām šķērēm

18.05.13

 Karstās šķēres pieredzējušam frizierim vairs neizraisīs izbrīnu un neziņu, kas tas tāds ir, jo šī griešanas sistēma ir labi zināma visur.
Bloga lasītājas un arī citas blogeres izteica vēlmi, lai es pastāstu detalizētāk par matu griešanu ar karstajām šķērēm un par pašām šķērēm arī.

 Vispirms jau jāsaka, ka forumos un citās vietnēs ir redzētas tik daudz diskusijas, bet domas dalās 50 uz 50. Šeit es dalos tikai ar savu pieredzi un zināšanām.

Karstās šķēres ir elektroniski vadāma griešanas sistēma, kurai var regulēt karstumu (līdz 310 grādiem). Karstumu piemēro katrs frizieris individuāli pēc matu tipa.  Augstāk var redzēt kā šīs šķēres izskatās.
 Principā ideja ir tāda, ka ar šo augsto temperatūru griežot mata kutikula nepaliek vaļā un matā saglabājas visas mitrinošās vielas un proteīni, mati tiek aizsargāti no apkārtējās vides. Mata gals it kā tiek sakausēts, tādā veidā atstājot visas labās lietas matos.
Lūk, ko rakstīja viens salons par karstajām šķērēm:
 "Mati kļūst apjomīgāki un spožāki, matu galiņi smagnēji un ātrāk aug. Pat pēc pirmā griezuma ar šo sistēmu matu struktūra un veselība uzlabojas. Efekts īpaši pamanāms gariem, sabojātiem un lūstošiem matiem. "
Protams, šeit rodas jautājums vai tas nav slikti matiem. Uz šo es atbildi nezināšu, tas jaujātā katra frizierim, jo katram cilvēkam ir savs matu tips un īpatnības.

Turpmāk manas domas par griešanu ar karstajām šķērēm.

Ar karstajām šķērēm es iepazinos 2011. gada decembrī, kad friziere man piedāva pamēģināt nogriezt matus ar tādu sistēmu kā karstās šķēres. , jo man bija tik novājināti un sabojāti mati, ka palīdzēt vairs nekas nevarēja. Argumentēja viņa ar to, ka tad mati tik ātri neaplūzīs, izskatīsies daudz veselīgāki un ātri vien ataugs. Domāju, ka mēģināts nav zaudēts un piekritu.

Pēc pirmās griešanas reizes, vēl šodien atceros, īpaša efekta nebija, bet viņa brīdināja, ka mati sākumā ir jāgriež sistemātiski, lai kaut kas mainītos, tādēļ 2 mēnešu laikā mati ir jāgiež 2-3 reizes ar karstajām šķērēm. Protams, mati bija īsi un nekādi.
Pēc pirmā griezuma - 09.12.2011.

 Tikai paejot kādiem 3 mēnešiem es sapratu, ka mati patiešām jūtas un izskatās citādi. Visi, kas bija redzējuši manus iepriekšējos matus un tagadējos matus, saka, ka šie no tiesas ir daudz veselīgāki. Protams, paralēli mati tika kopti un aprūpēti.
Pēc 3 griešanas reizēm matus netiku griezusi vairāk kā pusgadu. Aizgāju tikai tāpēc, ka mati jutās loti sausi, gribējās nosgriezt. Par lielu pārsteigumu friziere teica, ka mati jau izskatās daudz labāk un nav tik loti aplūzuši.
Pirms pēdējās reizes matus nebiju griezusi 4 mēnešus, nogriezu tīri profilakses dēļ.
Friziere priecīgi patieca, ka mati gandrīz vai vispār nelūzt un tā arī ir - ja griež ar karstajām šķērēm, tad nekādas "baltās bumbiņas" matu galos neveidojas, tie vienkārši jūtami paliek sausāki.
Pēc 5 vai 6 reižu griešanas, mani mati ir kļuvuši daudz biezāki, pat teikšu kuplāki, izteiksmīgāki un galvenais veselīgāki.
 Pēc 17 mēnešiem

Šādu matu griešanas veidu es noteikti ieteiktu garu matu īpašniecēm, kurām mati ir tendēti uz lūšanu. Protams, sausiem, spurainiem un novājinātiem matiem. Tagad mani spurainie un no dabas sausie mati ir daudz veselīgāki un koptāki nekā bija pirms 17 mēnešiem.
Ceru, ka jums noderēja šāda informācija un varbūt kādai, tieši tāpat kā man, būs iespēja atkopt savus no tiesas sabojātos matus!

bučas
&z


22 komentāri:

  1. Mati tiešām skaisti izskatās! vai Tavi mati ir krāsoti?

    AtbildētDzēst
  2. Ierakstīju komentāru, bet tas kaut kur nozuda! :( Jāraksta no jauna! Matus ar karstajām šķērēm (ar diviem izņēmuma gadījumiem) griežu (šķiet)piecus gadus. Efekts ir jūtams! Sausus, sašķēlušos un spurainus matu galus jau esmu aizmirsusi, bet vislabāk patīk ilgais efekts, ka līdz pat nākamajam friziera apmeklējumam nezūd frizūras koptais kritums. Es noteikti iesaku griezt matus ar karstšķērēm. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, par matu šķelšanos es arī sāku aizmirts! Pilnīgi piekrītu par to ilgo efektu, reāli izskatās, ka mati ir katru nedēļu griezti.. :D

      Dzēst
  3. Laikam man ar vajadzēs pamēģināt griezt matus ar karstajām šķērēm, jo, taisnojot matus, tie ātri lūst. Varbūt vari pateikt aptuvenās izmaksas? :)

    http://mansbeautyblog.blogspot.com/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cenas ir nedaudz aygstākas par paratso matu griešanu, bet tas vairāk ir atkarīgs cik tajā frizētavā tā jau ir jāmaksā.
      Es maksāju 10 Ls par griešanu. :)

      Dzēst
  4. liels paldies par rakstu, tiešām noderēja. Tieši taisos iet pie frizieres un tad prasīšu, lai ar karstajām griež. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir jāpajautā vai tādu opcija ir pieejama, jo ne visās frizētavās piekopj griezt matus ar karstajām šķērēm. :)
      Tomēr man liels prieks, ka Tev noderēja šis raksts!

      Dzēst
  5. Paldies par rakstu! ) cik maksā šāda procedūra? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā jau minēju, nedaudz dārgāk par parasto matu griešanu, bet tas atkarīgs cik no tā cik prasa par parasto griešanu ar šķērēm. :)
      Prieks, ka noderēja!

      Dzēst
  6. Vai griež slapjus matus tāpat kā ar parastajām šķērēm?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, mati tiek griesti slapji un tad var dzirdēt nelielu čurkstoņu. ;D

      Dzēst
  7. ..izklausās labi , gribētu izmēgināt..

    AtbildētDzēst
  8. Es arī gribu pamēģināt, noteikti nākamajā reizē, kad došos uz frizētavu, izvēlēšos tieši šādu matu griešanas veidu.

    ladure.e

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lūdzu, lūdzu kad nogriez padalies ar mums savā pieredzē un izjūtās. :)

      Dzēst
  9. paldies par rakstu :) Būs man arī jāpamēģina, citādi vairs nezinu, kur glābties no saviem sašķeltajiem matu galiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Taviem matiem šī veida griešanas sistēma ļoti palīdzēs tad! :)

      Dzēst
  10. Sakiet, ludzu, kurās frizētavās var nogriezt ar karstajam šķērēm?! Kuru frizieri ieteiktu?!Manai frizierei nav k šķēres. Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, lūk šī ir tā problēma, kas ir visbiežāk sastopama. Ne visās frizētavās piedāvā šādu opciju. Es griežu piepilsētas frizētavā, bet zinu, ka mana friziere mainās ar citu frizieri ar karstajām šķērēm, jo viņai pašai viņas arī nav.
      Ir grūti teikt, kurās frizētavās piedāvā, ir jaujātā individuāli. :)

      Dzēst
  11. Es griežu Rīgā, Saules salonā.

    AtbildētDzēst
  12. Vakar nogriezu salonā Versaļa. Pirmo reizi izmēģināju griezumu ar karstajām šķērēm. Par rezultātu vēl agri spriest, atrakstīšos vēl pēc otrās reizes. Bet man gan grieza sausus.

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan