Krāsainām matu izdarībām: L'Oreal Colorista

22.07.17

Ir forši eksperimentēt ar saviem matiem. Griezumiem, garumiem, veidošanu un pat krāsām. Bet mainīt matu krāsu, it īpaši ja ir gaiši mati, var būt ļoti biedējoši. Tieši tāpat kā mainīt savu uzacu formu. Ir divi varianti - būs ļoti labi vai katastrofāli slikti.
Bet mainoties tendencēm un paaudzēm, dažādas trakas un jautras matu krāsas atkal ir modē, tāpēc matu kosmētikas ražotāji sarosās, lai piedāvātu dažādus risinājumus, kas ne visos gadījumos nozīmē kardināli un neatgriezeniski mainīt krāsu. Šādas opcijas piedāvā arī L'Oreal Colorista produkti. Tiek piedāvātas ne tikai matu krāsas, bet arī izmazgājamās (līdz 2 nedēļām) un izsmidzināmās krāsas, kas nomazgāsies jau nākošajā reizē.
Lai arī man pašai ir viens tonis matiem, kopā ar savu labāko draudzeni iztestējām vairāku mēnešu garumā Colorista produktus - izmazgājamās krāsas, permanentās krāsās un balinātāju. Tiesa es mēģināju tikai divus sarkanīgos tonētājus, bet viņa kā blondu matu īpašniecēm ķērās klāt visiem interesantajiem pasteļu toņiem.
Šajā rakstā nepieminēšu Colorista izsmidzināmās krāsās, tīri tāpēc, ka personiski man tie produkti ne īpaši patika. Forši un krāsaini izsmidzinās, tas viss kārtībā, bet problēma ar to, ka šie krāsu pigmenti intensīvi pārklājot matu, padara to ļoti sausu, raupju un nepatīkamu. Pietam, pēc šo izsmidzināmo krāsu lietošanas nevar normāli pieskarties matiem, jo krāsu pigments pieķeras arī rokām.
Ja jums ir nepieciešams krāsains produkts matiem tematiskām ballītēm, jautriem pasākumiem, kostīmu pilnveidošanai, lai pilnībā iejustos tēlā, tad noderēs. Citos gadījumos, ikdienā un sadzīvē, nav pirmās nepieciešamības produkti. Tad labāk izvēlēties izmazgājamās krāsās.

Colorista Washout PASTELS un VIVID kondicionējoša matu krāsa
Colorista Washout ir kondicionējoša matu krāsa bez amonjaka, kas piepilda matus ar krāsas pigmentiem, tāpēc ir ļoti būtiski vispirms izprast to, ka ne visiem matu krāsu toņiem ir paredzēti visas Washouts krāsas. Internetā lasu atsauksmes: uz tumši brūniem matiem neko redzēt nevarēja, un ieliek 1 zvaigznīti. Bet problēma ir tajā, ka netika pagriezta kastītes otra puse, kur skaidri un gaiši rakstīts kā kurš tonis būs aptuveni redzams uz konkrētas matu krāsas. Piemēram, sarkano, oranžo un tirkīza toņus neiesaka blondīnēm, jo tie ir ļoti spēcīgi, ka pigmenti var ļoti ilgstoši mazgāties laukā (pat vairāk kā 15 mazgāšanas reizes). Šie tumšie un intensīvie toņi ir paredzēti tumšu matu īpašniecēm, bet rēķiniet, ja matu dabiskā krāsa ir ļoti tumša protams, ka ieliekot Washout krāsu, kopējais tonis būs vairāk piezemēts. Tas ir tāpat kā atjaucot guaša spilgtas krāsas ar melnu vai baltu. Ar melnu visas krāsas paliks tumšas un piezemētas.
Kad tas viss izrunāts, ķeramies klāt pie paša procesa un lietām, kas jāliek aiz auss lietojot šīs krāsas. Tātad, nopērkot Washout krāsu komplektā klāt ir pamācība, krāsas tūbiņa un cimdi. Vēlams pirms lietošanas uzvilkt kādu vecāku T-kreklu, ko nav žēl smērēt vai aplikt dvieli, jo iespējams uzklāšanas laikā var noķēpāties.

Pats galvenais, ko jāzina: Colorista Washout lieto tikai un vienīgi uz tīriem, izmazgātiem matiem un sausiem matiem. Jātur matos aptuveni 20 minūtes un pēc tam jāmazgā laukā bez nekādiem šampūniem. Vienkārši ar parastu remdenu ūdeni. Ja šos punktus pilda, tad rezultāts ir garantēts.
Vienai lietošanas reizei vidēji gariem matiem pietiek viens iepakojums. Ja ir garāki mati, tad noteikti divus iepakojumus. Bet otra iespēja, lai nebaidītos no tā cik jaudīgs tonis sanāks (jo tas būs ļoti jaudīgs), var atjaukt krāsu ar kondicionieri. Bet savā starpā Washout krāsas nedrīkst jaukt. Jālieto tikai viens tonis. Ja gribas gradientu efektu, tad jāmēģina maksimāli nejaukt krāsas kopā, jo tad var būt pamatīgas auzas.
#peachair - #bluehair - #redhair
Pirmās divās bildēs draudzene lika uz saviem balinātajiem matiem. Var redzēt abos gadījumos krāsas ļoti smuki pieķērās. Peach un Pink ir ļoti līdzīgi efekta ziņā, bet jāsaka, ka draudzene atzina, ka viņai vairāk pie sirds tomēr gāja Pink krāsa, jo tas deva vieglu rozīgu efektu, savukārt Peach vienkārši nelikās kā viņai atbilstošs tonis.
Uz saviem matiem izvēlējos toni Red tāpēc, ka man vajadzēja iet uz pasākumu, bet mati bija pazaudējuši toni. Ieliku kā tonētāju un efekts bija grandiozs. Mati izskatījās kā svaigi nokrāsoti: spilgti un sulīgi. Un galvenais, ka ataugušās saknes vispār nebija redzamas. Krāsa sanāca tik superīga, ka jau sāku apcerēt pavirzīties par toni spilgtāk sarkano toņu gammā.

Uz blondiem matiem efekts saglabājas vismaz nedēļu. Lai gan Blue, kas sanāca kā kārtīgs rudzupuķu zilais, mazgājas draudzenei laukā jau vairākas nedēļas. Uz šo brīdi viņas mati nedaudz atgādina vienradzi ar dažādu zilās krāsu pāreju. Uz maniem matiem toņi Red un Burgundy  izmazgājās pilnībā pēc 3 mazgāšanas reizēm. Tas ir tāpēc, ka šie pigmenti vislabāk pieķeras pie "tukša" jeb balināta mata. Pat ja jums ir dabiski blondi mati, nav garantija, ka efekts būs tik intensīvs kā augstāk bildēs.

Colorista PAINT un EFFECTS permanentā matu krāsu un balinātaji
Kā jau minēju, lai labāk pieķertos Washout krāsas gaišos matos ir vēlams, lai mati viegli balināti, un lai nav jālauza galva kādu balinātāju izvēlēties, Colorista sērija piedāvā arī Bleach balinātāju uz eļļas bāzes, bez amonjaka.
Lai arī balinātājs ir paredzēts vairāk kā pirmais sagatavošanas solis Washout krāsai, draudzene atzina, ka tas ir vislabākais balinātājs kādu jebkad ir lietojusi, tāpēc viņa Bleach balinātāju pērk un lieto arī pat tad ja netiks likts pēc tam Washout tonis.
Balinātājs ir tik saudzīgs, ka nededzina galvas ādu lietošanas laikā, pēc lietošanas matus saglabā absolūti maigus un mīkstus (tas laikam pateicoties tām eļļām), gluži kā pēc intensīvi atjaunošanas matu maskas. Bet pats labākais, ka balinātājs ārkārtīgi vienmērīgi un saudzīgi izbalina matus. Draudzenes friziere un vēl viena cita pazīstama friziere redzot efektu un taustot matu struktūru, atzina, ka Colorista Bleach ir tiešām kaut kas ļoti labs uz visa līdz šim redzētā plaša patēriņa balinātāju fona, jo mati netiek ne izdedzināti, ne paliek cāļa dzelteni, kas ir visbiežāk izplatītās problēmas ar mājās lietojamiem balinātājiem.

Finālam nedaudz pietaupīju ne tik cildinošus vārdus, tomēr domāju, ka ir godīgi uzrakstīt arī par produktiem kas nepatīk. Tāpat kā Spray izsmidzināmās krāsas, nepatika arī Paint permanentā krāsa. Es viņu nelietoju, to lietoja draudzene. Bet tā kā viņa matus krāso jau ļoti daudzus gadus, tad, protams, viņa zina, ko runā. Viņa izmēģināja Rose Blonde krāsu, kas likās ļoti smuks tonis. Problēma nebija tajā, ka krāsa praktiski nebija redzama uz gaišiem matiem, bet gan tajā, ka turot krāsu matos, tā esot nenormāli dedzinājusi galvas ādu, ka pēc lietošanas bija vairākas strutojošas kreveles, kas ilgi dzija. Kāds domātu vienkārši jūtīga galvas āda. Bet tur jau tā problēma, draudzene teica, ka viņai nekad tā nav bijis, ka pēc lietošanas ir tik jēla galvas āda, ka jāsmērē līdzeklis, lai sadziedētu. Es gan nezināšu neko komentēt par citiem toņiem, bet Rose Blonde radīja vairāk sāpju kā prieka. Vienīgā labā lieta, ka kastītē ir atrodama superīga otiņa krāsas ieklāšanai. Tā ir speciāli radīta, lai ideālā daudzuma dozētu produktu, un vienmērīgi ieklātu krāsu.

Atcerieties, ka Washout krāsas ir izmazgājamas, un nevajag baidīties riskēt ar krāsām. Mēs, kad ar draudzeni bijām pilsētā šopingot uz viņu ar viņas zilajiem matiem skatījās kā uz sniega cilvēku, bet ir jāsaprot, ka tas skalojas ārā. Šodien viņa staigā ar ziliem matiem, rītdien ar rozā. Galvenais, ka patīk. Un ja patīk, tad pilnīgi vienalga, ko domās apkārtējie. Un nevajag domāt, ka krāsaini mati ir nevīžīgi. Ja tie ir sakopti un ieveidoti, tie kalpo kā ideāls aksesuārs. Un mūsu pilsētas ielās ar košiem matiem nepamanīts nepaliksi.


! rakstā pieminētie produkti ir uzņēmuma piešķirti PR paraugi

5 komentāri:

  1. Man ļoti patīk mana matu krāsa, bet... esmu ūbertumša brunete un (skatoties uz tabulu) neviena no washout krāsām man, bez balināšanas, neķers, bet atkal balināt negribu. Vienīgā bēda! :) Vismaz frizieri vienmēr izsaka komplimentus par dabisko matu izskatu. Viens prieciņš. :) Bet tie pasteļi, pasteļi...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja tik skaists, sulīgs un labs tonis, es domāju, labāk palikt pie dabiskā. Protams, pasteļi skaisti, bet arī brūni mati ir ļoti skaisti! ;)

      Dzēst
  2. Turquoise uz balinātiem vispār nemazgājas ārā, 2 mēneši un ir viegli zaļi! Grrrr jāiet pie friziera, lai dabūtu ārà :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai, kāda bēda! :/ njā, tas zilais tonis draudzenei arī švaki mazgājas laukā. Kaut kā galos ieķēries visintensīvāk. Laikam baigi jāuzmanās ar tiem zil/zaļajiem

      Dzēst
  3. Ļoti laba matu krāsa oriģinālajam izskatam uz neilgu laiku :)

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan