Ogļu sejas maskas tīrām porām

23.03.17

Man liekas, ka tīru poru jautājums ir ļoti aktuāls temats par kuru vienmēr ir atvērtie jautājumi un diskusijas kas labāks un kas efektīvāks. Vieniem ļoti palīdz poru plāksteri, citiem tā želatīna metode (par kuru es rakstīju pāris gadus atpakaļ), bet vēl citiem pietiek tikai ar regulāru pirts vai saunas apmeklējumu. Mēs esam tik individuāli un tāpēc īsto un vienīgo metodi visiem nevar ieteikt. Man personīgi, poras vairāk nosprostojas tieši T-zonas rajonā, jo man ir kombinēta āda, un kur āda vairāk taukojas, tur poras paplašinātākas, tātad lielāka iespēja ievilkt netīrumus, putekļus utt. Apkopoju pēdējā laikā visbiežāk lietotās attīrošās sejas maskas, kas tieši radītas, lai attīrītu savu sejas ādu.
Vispār, es esmu diezgan slinka uz sejas masku lietošanu, bet tas ir tāpēc, ka man vajag, lai efektu es jau redzu pēc pirmās reizes. Ja tā nav, tad es ātri vien atmetu ar roku un vairs nelietoju. Pēdējā pusgada laikā man ir 3 sejas maskas, kuras lietoju/biju lietojusi konstanti, kas nozīmē, tad ļoti labas, tāpēc vēlos padziļinātāk padalīties ar savām domām un iespaidiem par katru no tām.
Nevajag domāt, ka poras nosprostojas tikai no sejas nemazgāšanas. Nē. Es tīru seju katru vakaru un nav bijusi tāda diena, kad to nerītu. Kā no rīta, tā vakarā. Pat ja uz sejas nekas nav bijis cits kā tikai sejas krēms, es tik un tā vakarā mazgāšu seju tieši tāpat kā būtu mazgājuši, ja nēsāju pilno sejas grimu.
Bet ar visu to, man T-zonā ir nedaudz aizsitušās tās poras ciet. Un tas ir pilnīgi normāli, jo mums apkārt nemitīgi ir netīrumi un putekļi. Mēs dienas laikā pieskaramies savai sejai ar ne pirmā svaiguma šalli vai nedezinficētām rokām. Pat ja mēs to neredzam, tas nenozīmē, ka mums apkārt ir sterila vide. Un tas viss sliktais sakrājas mūsu "krāteros" un kombinācijā ar sebumu vai sviedru lāsītēm, iesēžas un paliek. Lūk tā veidojas melnie punktiņi pāris vārdos.

Visas trīs rakstā pieminētās sejas maskas ir ar ogli, kas ir perfekts sorbents, lai izvilktu laukā visus netīrumus, putekļus un toksīnus. Ja negribas pirkt nevienu no šīm maskām, līdzvērtīgs efekts ir lietot aktivēto ogli kā sejas masku. Var sasmalcināt, sajaukt kopā ar māliem un ūdeni, un būs lieliska maska. Tikai problēma - katru reizi jāuzjauc no jauna, jo šādas maskas ātri izgaro un bojājas.

Jau biju rakstījusi, ka The Body Shop sejas maska ir lieliska gadījumos ja ir nepatīkami izsitumi un citas problēmas, jo maskai ir pievienota klāt arī tējas koka eļļa, kas sadziedē un palīdz ādai kļūt vēl tīrākai. No visām trīs maskām, tieši TBS ir tā, kas visvairāk kņudēs un kairinās sejas ādu, tāpēc ieteiktu to lietot cilvēkiem, kuriem ir problemātiska āda, bet nav jūtīga, citādi var būs iespēja, ka sejas āda satrakojas vēl vairāk.
Kad lietoju šo masku, mana āda tika diezgan veiksmīgi attīrīta, tomēr pēc biežākas lietošanas es secināju, ka vaigi ir palikuši ļoti jūtīgi. Rakstu to tāpēc, ka nesanāk tādas problēmas kā man. Efekts ir labs, bet jāuzmanās ar ādas jūtīgumu.

Man liekas, ka cilvēki, kas kaut cik seko skaistumkopšanas industrijas jaunumiem, noteikti zinās, ka šī Origins sejas maska ir visā pasaulē atzīta kā viena no labākajām cīņā ar melnajiem punktiem-pinnēm. Arī es zināju Origins zīmolu tieši šīs maska dēļ. Un beidzot man ir iespēja saprast tā ir taisnība vai nē, ko citur raksta.
Tā ir taisnība. Maskas sastāvā ir bambusa ogle, Ķīnas māls un lecitīns, kas rūpējas lai āda izskatītos nevainojami. Uz ādas maska klājas ļoti vienmērīgi, ļoti bagātīgi, un uzklājot ir sajūta, ka masa ir iekļuvusi teju pašā vismazākajā porā, jo pieguļ pie ādas kā otrā āda.
Paturot masku tās nepieciešamās 5-10 minūtes, jūtami sejas āda savelkas. Tik ļoti, ka grūti pat parunāt vai pakustināt sejas muskuļus. Mazgājot masku nost ir ļoti rūpīgi jāpapūlas, lai to noņemtu. Masku noņemšanai jau vairāk kā gadu izmantoju tikai un vienīgi Konjac Sponge sūklīti, kas papildus arī vēl nedaudz "noskrubē" seju. Pēc maskas noņemšanas, sejas āda izskatās perfekti. Tā ir tīra, nenormāli gluda un maiga. Bet pats labākais, ka uzreiz var redzēt, ka no porām ir izvilkti netīrumi, jo parādās tādas mazas daļiņas uz āru. Vēlams pēc tam lietot poru savelkošu toniku, tad efekts būs uz visiem 100! Vēl viena interesanta lieta, ka kamēr Origins sejas maska ir uz sejas, nav ne sildoša, ne veldzējoša sajūta, bet atliek to noņemt, ka sejas āda ir vēsa, lai gan sajūtas liekas, ka tiek sildīta. Ļoti interesanta sajūta. Ja interesē kur var iegādāties, tad pagaidām tikai Douglas e-veikalā. Aktīvais links uz masku pie fotogrāfijas augstāk.

Pēc manām slavas odām par Origins Active Charcoal attīrošo sejas masku, laiks pastāstīt par šo Pure Clay Detox masku, kas ir teju perfekts dublikāts Origins sejas maskai. Maskai ir ļoti blīva konsistence, klājas ļoti vienmērīgi, un tieši tāpat kā Origins, uzklājot "aizpilda" visas poras. Klājot ar pirkstiem ir nepieciešams ļoti minimāls maskas daudzums. Starp citu, maskas vispār esot jāklāj ar pirkstiem, un teikšu, ka man pat tā patīk labāk nekā ar otiņu.
Noņemšanas process tieši tāds pats kā Origins, kur nedaudz nākas pacīnīties, bet tas nozīmē, ka maska tiek pašos dziļumos un izvelk visu laukā. Efekts? Ja ar Origins masku pietiek palietot pāris reizes, tad L'Oreal masku atliks uzlikt kādas trīs vai četras reizes, un efekts būs tieši tāds pats. Atzīšos, ka lai arī cik ļoti man patīk Origins, manās acīs uzvarētāja tomēr ir L'Oreal, tāpēc, ka to nezin kāpēc man patīk lietot to vairāk un biežāk. Es pat pirms došanās dušā ātri uzklāju, paturu 10 minūtes un noskaloju. Pēc lietošanas mana āda ir superīgi gluda un tīra. Interesanti, ka Pure Clay Detox maska seju uzreiz vieglītēm kņudina, un pēc tam arī dod to vēsumu, līdzīgi kā Origins. Bet atšķirībā no The Body Shop maskas, šo es pilnīgi noteikti iesaku lietot arī jūtīgas ādas īpašniecēm, jo pat lietot 3 reizes nedēļā, sejas ādai nerodas diskomforts vai kairinājums.
Es visu laiku šaubījos vai izlietojot gribēšu atkal iegādāties otro iepakojumu ar Origins masku, bet lietojot L'Oreal masku man nav šaubu - es noteikti iegādāšos atkārtoti.

The Body Shop - Origins - L'Oreal
Ja man ir jāsarindo savs tops no pirmās līdz trešajai vietai, tad:
  1. L'Oreal Pure Clay Detox detoksa sejas maska (sniedz absolūti lielisku efektu kā kombinētai, tā sausai sejas tipa ādai)
  2. Origins Clear Improvement™ Active Charcoal Mask To Clear Pores attīroša sejas maska (tikai tāpēc, ka man vairāk patīk L'Oreal maskas iepakojums un par to pašu efektu es ietaupu 6 €)
  3. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Himalaju kokogļu attīroša maska (man traucēja tā pārlieku kņudinošā sajūta)

Noteikti gribētu uzzināt jūsu domas par attīrošajām maskām. Varbūt kāda ir mēģinājusi tās slavenās melnās maskas, ko rāda Instagram un Youtube video, kur masku tik grūti noņemt, ka cilvēkiem teju pie reizes vēl sejas vaksācija tiek veikta ? :D


! rakstā pieminētie produkti ir uzņēmumu piešķirti PR paraugi

9 komentāri:

  1. Paldies par lielisko rakstu. Tieši saasinājās problēmas ar melnajiem punktiem T-zonā, meklēju efektīvu līdzekli, lai to risinātu.

    Liene

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liene, paldies Tev! Man liels prieks, ka raksts tieši laikā nācis ;) Ceru, ka no maniem ieteikumiem, izdosies atrast sev īsto masku ;)

      Dzēst
  2. Noteikti piekrītu par Origins masku, man tā ir mīļākā ogles/mālu tipa maska. Man patīk arī Madaras Detox maska.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man Madaras Detox salīdzinot ar šīm deva vismazāk pamanāmo efektu, tāpēc to kā izlietoju, atkārtoti vairs arī nenopirku :)

      Dzēst
  3. L'oreal masku iegādājos un lietoju, tiešām laba, bet tajā sērijā ir vēl 2 maskas - vai būs iespēja lasīt komentārus arī par tām? Būtu ļoti interesanti.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Silmux, man bija visas trīs maskas. Zaļo es atdevu draudzenei, kurai vairāk derētu, bet vēl man stāv plauktiņā tā rozā mirdzumam. Jā, noteikti, ja interesē, es uzrakstīšu nedaudz vēlāk arī atsauksmes par visām trīs vienkopus, lai salīdzinātu :) Paldies par ideju!

      Dzēst
    2. Noteikti interesē! Stāvēju Drogās pie plaukta un grozīju visas, ilgi nevarēju izšķirties, kura vairāk derētu primāri. Bet noteikti gribas dzirdēt, kā pārējās iedarbojas.

      Dzēst
  4. Paldies, ļoti noderēja šis raksts! :)

    AtbildētDzēst
  5. No šīm esmu mēģinājusi TBS masku - smaržo jauki, bet man labāk patīk attīrīšanai Madaras maska, jo pēc tas ir izteiktāks tīrības efekts.

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan