"Slinko dienu" grims

19.02.17

Ir dienas, kad jāizskatās ir savākti un labi, kur sveikā cauri nevar tikt ar astē sasietiem matiem, absolūtu no-makeup ar tumšiem lokiem zem acīm. Viennozīmīgi šādas situācijas ir brīvdienās, kad jābrauc uz kino vai dodoties uz vēlajām brokastīm, braucot ciemos vai satiekoties ar dažādiem cilvēkiem. Negribas iespringt, bet negribas arī pārāk daudz pārcensties. Pēdējā laikā man šāds slinko dienu grims ir katru reizi, kad braucu uz pilsētu, lai kārtotu dažādas darīšanas vai izklaidēs. Šis makeups aizņem maz laika, izskatās dabiski, bet pat ar maziem līdzekļiem vizuālo tēlu padara daudz savāktāku un sakoptāku.

Izvēloties savu "slinko dienu" grimu galvenais ir vislielāko uzmanību veltīt savai problēmzonai, un pārējam jau nav īsti nozīme. Man galvenais, lai sejas āda izskatās veselīga, starojoša, bet ne pārāk "uzmālēta". Tiem, kuriem nav problēmas ar sejas ādu, var mierīgi iztikt ar parastu tonējošo mitrinātāju vai vispār izlaist soli ar sejas toņa izlīdzināšanu.
Tā kā man nepatīk šādās dienās likt tonālo krēmu, iztieku ar Catrice Liquid Camouflage konsīleri, jaucot kopā 010 un 020 toni, lai tas atbilstu manam ādas tonim. Protams, lai ilgāk turas, jānofiksē ar pūderi. Es izmantoju RCMA No-Colour Powder birstošo pūderi, kas uz ādas nerada papildu sedzamību, jo klājas bez krāsas, un nomatē.

Manā uztverē, ļoti būtiska loma ir veselīgai, izgaismotai un starojošai sejas āda. Lai iegūtu veselīgu ādas krāsu, nedaudz jāakcentē seja ar bronzeri un vaigu sārtumu. Ziemas periodā ir ļoti būtiski izvēlētos atbilstoša toņa bronzeri, jo ja tas būs pārāk oranžs vai sarkans, to uzreiz aukstā toņa āra gaismā uzreiz pamanīs. Es izmantoju Artdeco Hello Sunshine Bronzing Powder Compact bronzeri | 080 Toffee, kas ir pietiekami gaišs un nav pārāk oranžs.

Es baigi nemīlu lietot vaigu sārtumus, tomēr dabiskam grimam liekas, ka vajag pat uzlikt sārtumu nedaudz vairāk kā parasti, jo uzreiz izskatīsies, ka visa diena pavadīta laukā, svaigā gaisā. Protams, ilūzija.
Tā kā es pati no dabas mēdzu diezgan labi apsarkt mainot telpas temperatūras, tad es nelietoju rozīga vai sarkanīga apakštoņa vaigu sārtumus. Tā vietā oranžīgus un persikotus, kas neitralizēs nedaudz sarkanumu. Jau otru mēnesi no vietas lietoju un slavēju Makeup Revolution Ultra Blush Palette vaigu sārtumu palete | Hot Spice.

Un kā tad bez paša galvenā elementa -  izgaismotāja. Ja reiz veselīgs tonis jau ir, tad vajag mirdzošu ādu, un tam talkā ņemu The Balm Mary Lou Manizer izgaismotāju, kuram šķiet jau drīz būšu sasniegusi pamatni. Superīgs izgaismotājs, kas vienā mirklī visu izskatu pārvērš 100x labāk un dabiskāk. Protams, man kā kombinētas ādas īpašniecei, es nevaru pārāk ar to aizrauties, bet ja jums ir sausa sejas āda, liekat kaut uz visas sejas, tas dos tikai vēl skaistāku efektu. Man diemžēl jāiztiek ar klasiku -  vaigu kauli, uzacu kauls, iekšējais acu kaktiņš, virslūpa un pavisam nedaudz uz degungala. Sausai ādai, var droši likt arī uz zoda, virs uzacīm, uz vaigu ābolīšiem. Bet galvenais, lai izskatās neuzkrītošāk, ir vēlams nedaudz sapludināt līnijas. Es parasti izmantoju mitro sūklīti ar kuru uzklāju konsīleri.

Dabiskam grimam ir ļoti būtiskas arī uzacis. Citi saka, ka dabiskam grimam nevajag uzacis aiztikt praktiski vispār, bet personīgi man, uzacis tāpat kā seja ieņem ļoti būtiski lomu. Es labāk, tad skropstas neuzkrāsošu, bet bez iekrāsotām uzacīm nevar. Mana zelta klasika uzacu krāsošanai jau pusotru gadu: H&M Beauty Brow Specialist uzacu zīmulis | Espresso un nofiksēšanai Artdeco Clear Lash&Brow želeja.

Acu ēnas parasti neizmantoju, bet ja ļoti gribas nedaudz izveidot dabisku ēnoju arī plakstiņiem, izmantoju to pašu sejas bronzeri no Artdeco. Ar pūkainu otiņu nedaudz ietonē ieloci un ārējo plakstiņa daļu un viss gatavs.

Skropstas var krāsot, var arī nekrāsot. Man braucot ciemos gribējās uzklāt skropstu tušu, lai ir smukāk, tāpēc augšējām skropstām izmantoju savu jauno favorīti L'Oreal Volume Million Lashes Fatale*, savukārt apakšējām skropstām nemainīgi - Rimmel Accelerator.

Un visbeidzot paliek lūpas. Slinkajās dienās es zinu, ka man vajag kaut ko tādu, kas var droši noēsties nost un tik un tā būs labi. Negribu visu  laiku virināt kompakto spogulīti un skatīties vai viss ir kārtībā. Esmu ļoti iemīļojusi lietot Isadora Twist-Up Matt Lips lūpu krāsu | 51 Bohemian, kas klājas kā sviests, sniedz vidēji matētu efektu. Jūtas ļoti komfortabli uz lūpām un noēdas pakāpeniski, neatstājot baltus klekšus uz lūpām. Isadora lūpu krāsa ir tāds nude, kas ir kā manas lūpas, bet nedaudz labāk.

Protams, pašā nobeigumā, lai grims labāk turētos un noņemtu lieko pūdera kārtiņu no sejas, ir ieteicams lietot grima fiksatoru. Parasti es izvēlos NYX matējošo, bet šoreiz nolēmu pamainīt, tāpēc lietoju Urban Decay All Nighter grima fiksatoru* travel size iepakojumā.

Gatavs!! Laika ziņā, slinko dienu grims man aizņem tikai 15 minūtes, tāpēc tik ļoti patīk šāds variants. Ļoti ātrs un uzticams. Pamainot jau vienu pašu lūpu produktu, var iegūt pavisam citu efektu. Atliek tikai spēlēties ar elementiem.

Visi izmantotie produkti

Ko jūs parasti akcentējat šādās slinkajās grima dienās, kad jāizskatās labi, bet negribas pārāk censties - seju, acis vai lūpas?

Lai izdevusies svētdiena!


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

9 komentāri:

  1. Slinkajās dienās krāsojos tāpat kā parasti, tikai ātrāk. :D pavisam slinkajās staigāju kā bomžu trollis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. hahahah, bomžu trollis :D Izcili.

      Man slinkajās dienās galvenais, lai sejas āda ir daudz maz veselīgā tonī (BB krēms), iekrāsotas uzacis, skropstas un mitrinātas lūpas, pārējo var pieciest :D

      Dzēst
    2. Bomžu trollis - perfekts salīdzinājums! :D

      AnnMaryJane, ideāla kombinācija, lai būtu pietiekami un savākti! ;)

      Dzēst
  2. Man tādas slinkās dienas laikam ir katru pirmdienas rītu, kad jāiekustina jauna nedēļa. Es parasti iztieku nedaudz ar BB, vaigu sārtumu, skropstu tušu un lūpu krāsu. Ja gribas kaut ko vairāk, tad uzlieku nedaudz ēnas.

    Alise

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Alise, ir tāda lieta ar tām pirmdienām. Ja nedēļu varētu sākt ar otrdienu.. bet, tik un tā būtu sajūta kā pirmdienās :D

      Dzēst
  3. Centos vispār nekrāsoties tad, kad nav jāiet uz darbu, bet ja gribas izskatīties kaut cik labāk nekā it kā vakar būtu nomirusi, tad izmantoju Chanel Vitalumiere Aqua tonālo, Kanebo CH05 vaigu sārtumu, MaxFactor Masterpeiece Max tušu, Lumene uzacu želeju un nedaudz acu zīmuli. Ātri, neuzkrītoši, bet izskatos uzreiz labāk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lieliska definīcija - kā vakar būtu nomirusi :D

      Ar pavisam sīkiem un neuzkrītošies līdzekļiem, vienā brīdī var sejā atgriezt dzīvību! ;) Paldies, ka padalījies ar saviem favorītiem!

      Dzēst
  4. Sveika Zanda! Tavu blogu lasu jau sen! Kauns atzīties, bet man ir 29 gadi un nav sajêgas no makeup uzklāšanas. Drīz pēc BKA jāuzsāk darba gaitas, negribu turpinăt būt pelêkā pele! Kā iemăcīties krāsoties? PS diemžēl uz kursiem aiziet nevaru, jo nav kam atstăt mazos ziķerus.
    Jau iepriekś paldies par atbildi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika,
      Tev nav par ko kaunēties, tas ir pilnīgi normāli, un ļoti labi saprotami, jo Tavā dzīvē līdz šim bija citas prioritātes, kas patiesībā ir daudz būtiskākas, bet tagad Tu vēlies parūpēties arī par sevi. Man liekas, ka tas jau ir pusceļš līdz uzvarai. :)
      Ne vienmēr, lai iemācītos kā un ko darīt, ir jāiet uz kursiem. Citiem tie palīdz, bet citus tas pārāk ierāmē. Un ir ļoti būtiski kāds ir šis pasniedzējs. Es zinu daudzus gadījumus, kad šis "dienas grims", ko māca, nemaz nav tik dienas, un vai tiešām tas ir jāmāca pašos pirmsākumos? Noteikti, nē.

      Es kā cilvēks, kurš mācījies visu pašmācības ceļā, noteikti varu ieteikt paskatīties Youtube video. Nevis tos, kuri tur piedāvā tonnu kosmētikas uz sejas un mākslīgas skropstas, bet normāli paskaidro un pastāsta kas un kā, kur ir jālieto. Man liekas, ka pašos pirmsākumos ir nepieciešams sadraudzēties ar kosmētiku kā tādu, un izprast kas pašai patīk un kas nē. Pilnīgi noteikti iesaku uzmeklēt grima mākslinieka Wayne Goss Youtube kanālu, kurā viņš stāsta ļoti daudzos video par ikdienas grimu, kādi ir pamatprodukti kas nepieciešami utt. Viņš veido ļoti kvalitatīvu saturu no kura var daudz smelties un mācīties.
      https://www.youtube.com/results?search_query=makeup+for+beginners+wayne+goss

      Es ceru, ka noderēs un lietas būs kaut cik skaidrākas. Bet, jebkurā gadījumā, droši vari man rakstīt šeit pat komentāros vai uz e-pastu (z.mileiko@inbox.lv) savus jautājumus kas būs radušies, es ar lielāko prieku atbildēšu uz tiem :)

      Lai Tev lieliska diena, un izdodas iegūt to informāciju, ko meklē :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan