5 iecienītākie roku kopšanas produkti

16.02.17

Tāpat kā rūpes par sejas ādu un dekoltē, arī par rokām ir jārūpējas regulāri. Ne velti, rokas ir pirmās, kas cilvēkam noveco un pat jaunības gados to vizuālais stāvoklis var nereti mums piemest pāris gadus klāt. Nav jau tā, ka kāds skaita, tomēr jauneklīgas un koptas rokas vienmēr jums liks izskatīties vēl par pāris gadiem jaunāk. Visvairāk, man liekas, ka par roku kopšanu piedomā ziemā, kad patiesībā, sasniegts jau ir katastrofālākais rezultāts. Grēkoju ar šo problēmu arī es pati, un tāpēc, lai ātrāk un jaudīgāk atgūtu iepriekšējo roku izskatu un stāvokli, jāmeklē ir jaudīgāki līdzekļi par parastu ikdienas roku krēmu/ losjonu. Apkopoju 5 treknākos, bagātīgākos un barojošākos roku kopšanas produktus, kas tiešām pēc pāris lietošanas reizēm rokām liek izskatīties daudzreiz labāk. Un justies arī.
Mūsu rokas cieš no apkārtējās vides ietekmes, temperatūras maiņām, biežās roku mazgāšanas, cimdu nenēsāšanas, darba īpatnībām utt., kas beigās tām liek justies raupjām, ļoti sausām, sūrstošām un apsārtušām. Liekas, ka tās vairs nav mūsu pašu rokas.
Viens jau ir atrast labu, treknu krēmu, kas bagātīgi baros un mitrinās ādu, bet, manuprāt, pati labākā skaistumkopšanas procedūra, lai efekts būtu divreiz, ja ne pat trīsreiz jaudīgāks, ir lietot kokvilnas kosmētiskos cimdiņus.
Procedūra pavisam vienkārša: biezā kārtā uzziež roku krēmu/ koncentrātu vai masku, uzvelk virsū kokvilnas cimdiņus un turpina darīt ierastos darbus. Siltuma iespaidā atvērsies ādas šūnas un produkts spēs daudz dziļāk iesūkties ādā. Pat vienas nakts laikā roku ādas vizuālais stāvoklis var ievērojami uzlaboties. Plusi tādi, ka droši var lasīt grāmatas, jo lappuses nepaliks taukainas, rakstīt pie datora, un pat mazgāt traukus, piemēram, uzvelkot pa virsu gumijas cimdus. Procedūra, ka neliek apstāties. Tiesa, no malas izskatīsies diezgan kuriozi, jo liksies kā strādājot mākslas galerijā.

Ja interesē, kur iegādāties, brīdinu, ka šī ir diezgan liela deficīta prece. Man liekas, ka šādas lietas noteikti ir jātirgo Drogas veikalos. Pagaidām šādus cimdiņus var meklē tikai pie profesionālās kosmētikas un aksesuāriem, kas paredzēti SPA un kabinetu lietošanai. Vēl zinu, ka šādi cimdiņi līdzi komplektā nāk Artdeco roku maskai. Ja jums interesē, noteikti rakstiet komentāros, mēģināšu uzmeklēt konkrētu vietu, kur var iegādāties. Manējie ir no zīmola DNC, maksā pāris eiro.

Kad lielākais noslēpums atklāts, tagad jāatrod kas tad ir pats labākais roku krēms. Vairāku gadu garumā es centusies atklāt labus roku krēmus. Esmu nonākusi līdz 5 atklājumiem. Tomēr nedomāju pie šī skaita apstāties, jo vienmēr jau var uzražot vēl labākus.

Par Kinetics Rich roku krēmu iemanos atgādināt katru ziemu, jo tas patiešām ir jau neaizvietojams produkts mūsmājas roku kopšanas arsenālā. Tas ir ļoti biezs, trekns, tomēr nevajag satraukties - pāris minūtēs lielums sasūcas ādā, atstājot vien bagātīgu kārtiņu uz ādas. Noteikti krēms, kas nav paredzēts uzklāšanai pirms grāmatu lasīšanas vai darbam pie datora, jo var atstāt treknas pēdas uz papīra vai datora klaviatūras. Rich krēms ir tāds kārtīgs ikvakara lutināšanas līdzeklis.
Neticami bagātīga formula ar šī sviestu un argāna eļļu, kas ideāli uzražota priekš mūsu diezgan skarbajiem, vējainajiem laika apstākļiem. Ja jums ir grūts darbs ar rokām vai rokas tiek ļoti daudz pakļautas āra aukstumam un vējam, tad pilnīgi noteikti šis būs jūsu glābiņš. Pirms daudziem gadiem, kad nebija šāda Kinetics krēma, mums reklamēja Neutrogena roku krēms, kas iedvesmots no Somijas skarbajiem laika apstākļiem, bet tagad pat Neutrogena jau pa švaku salīdzinot ar Kinetics Rich Cream krēmu. Lielisks roku krēms, neko vairs pielikt vai atņemt!

Madara Daily Defence krēms (13.95)
Daily Defence jeb DD krēms ir tāds kārtīgs universāls produkts cilvēkiem, kuriem nepatīk sarežģīt vienkāršas lietas, vai ceļojumiem, jo krēms ir lietojams sejas ādai, lūpām, ķermenim un rokām. Ļoti krēmīga tekstūra, kas atgādina balzamu. Uzklājot uz ādas, uzreiz zona jūtami paliek maigāka un gludāka. Absorbējas salīdzinoši ātri, bet tas jau atkarīgs no tā, kāds ir ādas stāvoklis. Sausiem elkoņiem, papēžiem man liekas, ka ir nedaudz pa švaku, bet sejai un rokām kalpo ļoti labi. Es teiktu, ka DD krēms būs baigi labais dodoties slēpot vai snovot, lai aizsargātu sejas ādu, jo tas ir biezs un bagātīgs, bet nav trekns kā tauki. Krēmam ir ļoti patīkams lāceņu aromāts.

Ja salīdzina pēc tekstūras, tad šis ir tikpat biezs kā Kinetics roku krēms. Izspiežot no tūbiņas, nāk laukā kā tāds balts tārps (nu, kur nu vēl gleznaināk aprakstīt :D). Uzklājot Kiehl's krēmu pa daudz, jārēķinās, ka rokas paliks "baltas", tāpēc nedaudz ilgāk būs jāiesmērē ādā, bet efekts ir jūtams uzreiz. Tāpat kā Kinetics krēmam, ja rokas ir stipri cietušas no vēja, tad pēc krēma uzklāšanas tās jūtami sūrstēs. No šīs sajūtas nav jābaidās, jo tas nozīmē, ka rokas tiek dziedētas.
Kiehl's krēmam ir ļoti patīkams, dabisks lavandas aromāts. Roku krēms ir arī veidots uz šī sviesta bāze, bet tam pievienots klāt vēl E vitamīns, kas tik ļoti ziemas periodā nepieciešams roku ādai. Krēms, kas rokām liek justies momentāni sakoptām, jo sausums un raupjums izgaist.

Rituals Ginkgo's Secret roku balzāms* (10 €)
Ginkgo's Secret ir ne tikai bagātīgi barojošs roku balzams, kas rūpējas, lai nomierinātu un atjaunotu raupjas un sausas rokas, bet tas ir arī īsts skaistuma rituāls pateicoties tā atmiņā paliekošajam aromātam. Katru reizi, kad lietoju šo roku balzamu, tas uzreiz mani atgriež konkrētā laikā un vietā. Cik tas ir sireāli, ko spēj paveikt viens roku krēms.
Uzklājot roku balzamu rokas momentā paliek gludas un samtainas, nedaudz pat svešas, jo liekas, ka rokas aizpildītas ar zīdu. Neteikšu ilgtermiņā šis ir izcilnieks, jo rokas tik labi neatjaunoja kā pārējie produkti, bet Ginkgo's Secret ir balzams, kas droši lietojams arī ārpus mājām. Tas ir bagātīgs, bet veiksmīgi lietojams arī ikdienas gaitās. Es šo krēmu turēju birojā un lietoju katru reizi pēc roku mazgāšanas.

DNC Vaska krēms- koncentrāts rokām* (~6 €)
Iepriekš aprakstīju roku krēmu un balzamu, bet pašām beigām atstāju arī priekš sevis diezgan jaunu atklājumu - roku vasku/koncentrātu. Acīmredzami, koncentrātā ir parafīns, jau pēc krāsas to var noteikt, un sola tas atjaunot plaisa, ādas raupjumu, lobīšanos un sausumu. DNC roku vasks noteikti ir lietojams tikai kopā ar cimdiem, jo tas ir pārāk ķepīgs.
Ļoti blīvs, ļoti bagātīgs pēc tekstūras, smaržo pēc priežu pumpura ekstrakta vai zvaigznītes (kas kuram tuvāks). Uzklājot uz ādas, rodas sūrstošā un pat nedaudz dedzinošā sajūta, bet viss kārtībā, pēc brīža tas pāriet. Atstājot koncentrātu uz nakti, no rīta jūs būsiet šokā par to cik rokas izskatās un jūtas labi. Nākošā dienā vairs nebūs ne miņas no saplaisājušās un raupjām rokām. Protams, ar vienu reizi ir pa maz, bet jau pēc pāris reizēm, rokas būs atjaunotas pilnībā. Koncentrātu varu ieteikt kā jau pēdējo glābiņu roku atjaunošanai, jo no visiem līdzekļiem, tieši šis bija tas, kas ilgtermiņā uzrādīja vislabākos rezultātus. Tiesa konsistence un uzklāšana ir nedaudz ķepīga, bet efekts ir tā vērts. Brīdināšu, ka gaišos baltos cimdus nedaudz arī iekrāsos, bet izmazgājot ar veļas ziepēm, cimdi palika atkal balti.

Ļoti gribētos uzzināt kādi ir jūsu glābiņi - produkti un procedūras, lai rūpētos par savu rokām un to kopšanu.



! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR produktu paraugi

6 komentāri:

  1. Cik noderīgs raksts! Es parasti lietoju Caudalie roku krēmu, kurš pēc pāris lietošanas reizēm roku ādu saved kārtībā, be šoziem roku āda ir tik nolaista ka pat tas nelīdz! Būs jāizmēģina DNC koncentrāts.
    Savus kokvilnas cimdiņus pirku The Body Shop pirms pāris gadiem, varbūt ka tur vēl var dabūt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ārkārtīgi priecājos! Koncentrāts noteikti savedīs rociņas kārtībā. :) Apl;ukoju TBS mājas lapu un tiešām tur ir nopērkami kokvilnas cimdiņi, bet teikšu, ka cena baigi milzīgā, ja tādus pašu var nopirkt pa 3-4 € :/

      Dzēst
  2. Super! Ļoti aktuāls un noderīgs raksts! :) Vairākus produktus noteikti vēlēšos izmēģināt!
    Varbūt ir kādi ieteikumi lūpu kopšanas produktiem ziemā? Cīnos ar sausām lūpām, neviens no esošajiem lūpu balzāmiem īsti netiek galā ar uzdevumu..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tieši plānoju nākotnē uzrakstīt arī par lūpu kopšanas produktiem un ieteikumiem. :) Ar ļoti sausām lūpām ļoti grūti atrast to ideāli. Es ieteiktu varbūt mest mieru visiem gatavajiem lūpu balzamiem un vienkārši eko veikalā nopirkt šī sviestu tīrā veidā? Tas būs daudzreiz efektīvāk. Var vel lietot uz lūpām E vitamīnu (viņš eļļiņa no kapsulas izspiežams), bet tas atkal ārpus mājām nav diez cik parocīgi :)

      Dzēst
  3. Kur var iegādāties DNC koncentrātu un cimdiņus? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. DNC koncentrātu var iegādāties interneta veikalā 1a.lv. Pašlaik nav viņiem vēl pieejamas DNC zeķītes un cimdiņi, bet vēlāk būs. Uz šo brīdi cimdus var iegādāties Oniks Beta veikalos - Alfa, Riga Plaza, Origo, Galerija Riga, Damme (Imantā). :) Cerams, k noderēja informācija.

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan