Tautas recepte tumšo rētu balināšanai

23.08.16

Tumšie plankumi, kas rodas pēc pumpu sadzīšanas ir visai izplatīta problēma, tāpēc bieži vien ir atrodami speciāli līdzekļi, lai to balinātu. Pirms kāda laika, iespējams, gadu atpakaļ, man uz zoda nemitīgi metās dziļas furunkuļu (augoņu) tipa pumpas, kas atstāja ļoti tumšas rētas. Iespējams kāds atceras pirms un pēc bildēs tumšo zodu, kas izskatījās ne īpaši labi, kad uz sejas nebija grima. Ar šādu problēmu saskaras cilvēki, kas cieš no aknes. Stāstot par savu problēmu vienā no rakstiem, kāda lasītāja ieminējās, lai pamēģinu sodas masku seju, un uzreiz meklēju internetā recepti, kas atklāja jaunu pasauli priekš manis un mana zoda. Šī metode tik ļoti mainīja manu ikdienu, ka tikai labprāt vēlos dalīties tālāk, lai visi zina par šo vienreizējo tautas recepti, kas prasa arī minimālus naudas līdzekļus.
Meklējot informāciju izrādījās, ka šī metode ir tiešām ļoti populāra, tāpat, vēl vairākas citas, kurām izmanto sodu. Pirms aprakstu recepti un rādu tās efektu vēlos paskaidrot, ka zinātnisko pusi šai metodei es nezinu un kāpēc tā ir tik efektīva es arī nezinu. Un, pirms kāda laika lielo zoda stāvoklis uzlabojās, jo veicu to regulāri, 4 reizes pēc maza pārtraukuma, bet šajā reizē pirmo reizi kopš ilgāka laika, tāpēc efekts var nebūt tik grandiozs kā gribētos iedomāties. Tomēr, jāpietur prātā, šī metode nav agresīva, tāpēc uzlabo stāvokli pakāpeniski.

Nepieciešamās sastāvdaļas
  • gāzets ūdens (der pilnībā jebkāds, bet galvenais gāzēts);
  • dzeramā soda;
  • tukša glāze vai šķīvītis;
  • karote;
  • otiņa.

Pagatavošana
Ielej glāzē 4 karotes gāzēta ūdens

Ieber 4 karotes dzeramās sodas

Samaisa viendabīgā masā, kurai jāatgādina šķidra pasta. Ja ir pa šķidru vai pa biezu, pievieno klāt vienu vai otru sastāvdaļu, tas ir, ūdeni vai dzeramo sodu.

Ar otiņas vai vates kociņa palīdzību uzklāj masu uz problēmzonas.
Tā kā man problēmzona ir viss zods, tad droši klāju pa visu zodu. Pirms to dariet, iesaku uzvilkt drēbes, kuras var smērēt, jo masa sāks pilēt nost, precīzāk, ūdens sāks pilēt nost un tas viss nokļūs uz drēbēm. Ūdens sāks izgarot un beigās paliks uz ādas vien kārta ar sodu. 

Masu uz ādas paturu aptuveni 15 minūtes jeb līdz brīdim, kad tā vienkārši sāk drupt nost noskaloju ar parastu ūdeni. Pēc sodas maskas lietošanas var redzēt, ka āda ir viegli apsārtusi un tas efekts nav tik ļoti redzams, taču garantēju, ka pēc vairākām reizēm, efekts paliek arvien labāks un labāks. Tāpat, pēc procedūras āda ir ļoti gluda un maiga, kas nozīmē, ka sodas maska sniedz arī eksfoliējošu efektu.

Interesanti, bet esam aizmirsuši cik ļoti dzeramā soda ikdienā palīdzētu cīnīties ar vairākās problēmām. Dzeramā soda ir brīnumlīdzeklis, kas atrodas teju katrās mājās un maksā tik lēti, taču tautas metožu receptēm pielieto maz. Lasīju, ka šī pati recepte pat palīdz arī izbalināt tumšo pigmentāciju padusēs un uz elkoņiem. Superīgi, ne?

Kā varēja redzēt, šobrīd man vairs nav tik tumšas pigmentācijas rētas, jo pagaidām necīnos vairs ar dziļajām pumpām uz zoda, bet sodas maskas recepte izglābu toreizējo situāciju neticami, par ko varu būt tikai pateicīga cilvēkam, kas to ieteica. Paldies jums. Ceru, ka šī recepte noderēs kādam no jums tik ļoti kā tā palīdzēja man.

6 komentāri:

  1. Es varu nedaudz apskaidrot šīs metodes zinātnisko pusi. Ādas skābā mantija ir pirmā ādas aizsargkārta, kuras pH ir 4,5-5, bet dzeramās sodas pH ir 9 (līdzīgi kā bubulim SLS, kura augstais pH ir viens no iemesliem tā kairinošajām īpašībām). Uzklājot sārmaino dzeramo sodu uz sejas, tiek izjaukts un/vai bojāts ādas aizsargslānis, tādējādi dodot iespēju baktērijām vairoties, kas savukārt noved pie tālākām ādas problēmām, piemēram, sausas ādas un pumpām.

    Sodas un ūdens pastu parasti izmanto mājas uzkopšanā un katlu spodrināšanā - uz sejas to tomēr labāk nelikt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti pamatoti, un liels paldies par informāciju, taču esmu lietoju vairākkārtīgi un nekādu problēmu vai seku nav bijis šai metodei. Internetā redzēju virkni ar pirms un pēc cilvēkiem, kas cīnās ar akni, tāpēc man neliekas, ka tā metode ir tik drausmīgi kaitīga. Tāpat, man liekas, ka arī lietojot speciālos līdzekļus, kas balina rētas, viņi jau diži arī nav saudzīgāki..
      Man liekas tas ir līdzīgi kā ar sodas lietošanu zobiem, kas burtiski noskrāpē nost emalju, tomēr arī zobu balināšanas bijā emalju, un pateikt, kas ir saudzīgāks nevar, galvenais ir rezultāts :)

      Dzēst
  2. Man ari patik izmeginat visadas tautas metodes. Uz izsitumu retinam lietoju Biorerma Cicabio, palidz atrak sadzit un nepaliek pedas, esmu parsteigta un nevaru iedomaties kosmetikas macinu bez si lidzekla.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, noteikti piefiksēšu nākotnes pirkumiem Bioderma Cicabio sejas krēmu ;)

      Dzēst
  3. Atbildes
    1. Tā patiešām ir interesanta.. un efektīva :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan