Visu laiku labākie micelārie ūdeņi

07.08.16

Ar micelāriem ūdeņiem iepazinos 2014. gadā un kopš tā laika esmu izmēģināju diezgan daudz un dažādu firmu micelāros ūdeņus. Protams, lietojot daudz un dažādus micelāros ūdeņus, tās bija kā Bada spēles, kur tika atsijāti gan labākie, gan sliktākie. Uz šo brīdi, divus ar pusi gadus vēlāk, esmu sapratusi, ka ir uz mana kosmētikas plauktiņa vannas istabā atrodas, četri paši labākie (visu laiku labākie) budžeta klases micelārie ūdeņi, kas ir lieliski, un noteikti jāpamēģina katram (ja iepriekš nav mēģināti). 
Par to, kas ir micellas un ko tās dara uzzināju jau skolas laikā, ja nemaldos, 11. klasē, kad ķīmijā apguvu mācību vielu par šo virsmas aktīvo vielu, kas netīrumus uzsūc sevī kā sūklis. Tajā laikā es nezināju par tādu micelāro ūdeni (un ja nemaldos, tad tas nebija vēl pieejams plaša patēriņa klāstā), bet kad sapratu, ka tas ir vārda atvasinājums no micellām, tad sapratu, kas tas par ūdeni ir.

Vispār, esmu no tiem cilvēkiem, kas vairāk priekšroku dod sejas attīrīšanai ar ūdeni + līdzeklis, tāpēc sākumā man nepatika ideja par micelāro ūdeni. Pieaugu, paliku nedaudz slinkāka, vairāk sāku nēsāt noturīgu kosmētiku, tad atskārtu, ka daudzus putojošus līdzekļus nav vēlams lietot acīm un sapratu, ka micelārais ūdens būs mans sabiedrotais.

Ikdienā micelāro ūdeni lietoju kā kosmētikas "pirmās kārtas" noņēmēju, jo tas noņem praktiski visu, bet pēc tam, es tik un tā lietoju putojošu līdzekli, lai attīrītu ādu otrajā solī, to nedaudz pamatīgāk. Ja nu kaut kas aizķēries.
Ir mīts, ka micelārais ūdens jānomazgā no sejas ādas. Tas nav mīts. Tā tiešām ir taisnība, jo kā jau es augstāk rakstīju, micellas pēc uzbūves ir aktīvs attīrītājs, kas uzsūc netīrumus, tāpēc ja pēc tam tas netiek noņemts nost, tad tas viss paliek uz ādas. Pēc micelārā ūdens lietošanas, es seju mazgātu jebkurā gadījumā pat ja tas nebūtu kaitīgi, jo man rodas diskomforts iedomājoties, ka es tikko lietoju tik aktīvu vielu, kas noēd visu kosmētiku, bet daļa uz sejas ir palikusi no tā produkta. Man nevajag, lai līdzeklis ar baktērijām dzīvo uz manas ādas. Varbūt paranoiski, bet tāda ir mana loģika.

Parasti, kad noņemu kosmētiku, izmantoju maksimums 3 vates diskus: divus acīm un vienu sejai. Pietam, es vates diskus vienmēr piesūcinu ļoti slapjus, kas arī nav mazāk svarīgs fakts. Nu ko var darīt, ka man patīk izmērcēt kārtīgi vates diskus :D

NIVEA® kopjošs micelārais šķidrums sausai ādai* (200ml, 5.69 €)
Nivea micelārais ūdens Sensitive  jūtīgai ādai bija pirmais, kuru atzinu kā pašu labāko, jo tas saudzīgi un vienmērīgi noņēma visu kosmētiku. Vienīgais, tam bija problēmas ar ūdensnoturīgu kosmētiku, bet visiem, ko es lietoju, tā ir vienota problēma.
Interesanti, aplūkojot vecākus rakstus, atminos, ka sākumā nevarēju pateikt, kurš labāks - L`Oreal vai Nivea, un kad izlietoju vairākus iepakojumus ar Nivea, sapratu, ka uzvar Nivea.
Visai nesen Nivea klajā laida divus jaunus micelāros ūdeņus sausai un un normālai ādai. Es tos pamēģināju. Secināju, ka vecā labā Nivea micelārā ūdens formula nav sabojāta. Tie ir tikpat labi, tikai atšķirība ir tāda, ka sastāvā ir pievienoti pāris papildu komponenti, kas nepieciešami konkrētam ādas tipam. Piemēram, sausai ādai pievienota ir mandeļu eļļa, kas mitrinās un nomierinās sausu ādu.

Garnier attīrošs micelārais ūdens sejai (400 ml, 7.25 €)
Par Garnier micelāro ūdeni man būs garš stāsts, jo domāju, ka dažiem cilvēkiem radīsies daudzi jautājumi. Pirms mēneša (varbūt vairāk, varbūt mazāk) iegādājos un lietoju, ja nemaldos, otro vai trešo iepakojumu ar šo Garnier micelāro ūdeni.
Lietoju, līdz atskārtu, ka āda ap acīm pēc lietošanas, un arī nākošā dienā, izskatās un jūtās kā apdegusi. Man bija jēla āda ap acīm. Tik ļoti, ka nespēju pieskarties un neko lietot. Man bija jāgaida līdz āda atjaunojas pati pilnībā, jo katrs krēms bija neizturami dedzinošs.
Interesanti, vai ne? Vēl pietam pie nosacījuma, ka biju izlietojusi divus Garnier klasiskās versijas un divus Pure Actice versijas micelāros ūdeņus, un tikai tagad radās tāda reakcija.
Es dievināju, slavēju, stāvēja un kritu par šo micelāro ūdeni kā efekta, tā izmēra un cenas ziņā.
Līdz notika tas nejaukais atgadījums..
Tad kāpēc es to iekļāvu visu laiku labāko micelāro ūdeņu sarakstā? JO.. Tam visam turpinājumā seko interesants stāsts.
Mana mamma devās ceļojumā pie savas māsas, manas krustmātes. Viņa nepaņēma līdzi nekādu attīrošu līdzekli, tāpēc iegādājās Garnier micelāro ūdeni Vācijā, par nepilniem 5 € (jūtat cenas atšķirību?).
Es teicu: "Ok, tev viņš varbūt patīk, bet man pēdējo reizi reāli gandrīz vai izdedzināja acis laukā." Un viss. Viņa atbrauca ar visu micelāro ūdeni atpakaļ. Es, protams, turējos pa gabalu. Līdz brīdim, kad brāļa draudzene ieminējās: "Pamēģini, jo tas ir pavisam savādāks. Un acis negrauž vispār." Jo viņai bija tieši tāda pati reakcija ar to, kuru es toreiz iegādājos. Es pamēģināju un tā ir taisnība. Lietoju tagad atkal Vācijā iegādāto Garnier micelāro ūdeni un man ne kairina acis, ne tās sūrst, ne tās niez un kur nu vēl izveido jēlumus uz acīm! NEKĀ!
Jautājums: mums uz Latviju atveda brāķētu partiju, vai kas? Apskatījos veikalos, ka abi ražoti vienā valstī (gan tie, kas pieejami LV veikalos, gan tas kas rakstīts uz DE versijas ūdens). Esmu šokā. Labi, es. Bet ja kāds cilvēks pērk pirmo reizi Garnier micelāro ūdeni un saskaras ar šādu situāciju. Tie cilvēki domā, ka mēs šeit mājas rakstam melus, ka ir labi un bla, bla, bet patiesībā tā nav. Tikai patiesība ir tāda, ka kādam no jums var nepaveikties tik ļoti kā man, un tad visa vaina jāuzņemas mums, jo mēs ieteicām.

Lai vai kā, tagad es lietoju atkal Garnier micelāro ūdeni. To cildinu un lietoju katru vakaru. Pamēģināšu vēlreiz nopirkt pie mums veikalā un paskatīties vai šāda reakcija atkārtoties vai nē. Bet, jebkurā gadījumā, es nemainu domas un saku, ka tas tiešām ir viens no labākajiem, kuru esmu lietojusi.

MIXA Anti - Redness micelārais ūdens pret apsārtumu (400ml)
Pirms iegādājos Anti-Redness versiju, izlietoju Optimal Tolerance, kas arī man ļoti patika. Anti-Redness talkā nāca periodā, kad saskāros ar brāķēto Garnier, un jāsaka, ka tas tiešām papildu nekairināja ādu, un, acīmredzot, pateicoties alantoīnam, palīdzēja ādai ātrāk nomierināties, kas tiešām sekmēja to, ka āda nebija tik apsārtusi kā parasti, jo esmu pamanīju, ka pēc kosmētikas noņemšanas ādai, īpaši acu zonai, ir tendence palikt apsārtušai.
Ja Ganier vairs nespēšu lietot, pilnīgi noteikti turpināšu lietot MIXA, kas pierādījis sevi ir neizmērojami.

Bourjois ir viens no jaunākajiem atklājumiem, kuru atklāju pateicoties vairākiem pašmāju blogiem, kas rakstīja, ka tas ir lielisks. Taisnība! Pirms kāda laika iegādājos parasto versiju un secināju, ka pietiek ar nelielu daudzumu, lai noņemtu visu kosmētiku. Nekas nav jāberzē. Viegli pietur vates disku un maigi notīra. Kad iegādājos otro reizi, izvēlējos to, kas paredzēts ūdens noturīgas kosmētikas noņemšanai. Ievēroju, ka atšķirības ir minimālas, bet ikdienas grima noņemšanai tie ir lieliski - ātri un veikli noņem sejas un acu grimu bez kairināšanas.
Vienīgais mīnuss, ka salīdzinoši ar visiem pārējiem ir mīnuss, Bourjois ir pats dārgākais no šiem četriem, bet tilpums ir tikai 250ml, kas nozīmē, ka ikdienā lietojot, tas vairāk uzsit pa budžeta kabatu.

Visi micelārie ūdeņi, izņemot Bourjois, ir nopērkami veikalos Drogas, lielveikalos, interneta veikalos. Savukārt, Bourjois ir nopērkams tikai veikalos Douglas un interneta veikalos.

Es ļoti gribi zināt jūsu pieredzi ar micelārajiem ūdeņiem. Kā jūs vērtējat šo nejauko situāciju ar diviem, pilnīgi dažādas kvalitātes Garnier micelārajiem ūdeņiem? Kas varētu būt pie vainas?


Līdz nākošai reizei,
Z.

! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti, PR paraugu produkti

26 komentāri:

  1. Man ļoti patīk Garnier micerālais ūdens, bet tā cena LV ir šokējoša, es atlaidēs Boots pērku pa 3 eiro pat... tagad izmēģināju jauno Garnier micerālo ar eļļu,.. vēl foršāks... ar vienu vates aplikatoru vairāk noņem nekā parastais micerālais ūdens... prikola pēc vienu vakaru paņēmu rokā divus vates aplikatorus... vienu piesūcināju ar jauno micerālo ūdeni ar eļļu un otru ar parasto micerālo ūdeni... tas, kurš bija ar jauno piesūcināts vienā reizē noņēma vairāk kosmētikas nost no sejas nekā tas aplikātors, kurš bija piesūcināts ar parasto micerālo ūdeni...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, ar eļļu noteikti varētu būt vēl efektīvāks rezultāts, tikai žēl, ka pie mums pagaidām vēl nav. Man jau tā eļļas ļoti patīk, tāpēc domaju, ka tas varētu būt lielisks produkts :)

      Dzēst
  2. Garnier un Mixa Anti-Redness mani favorīti (Mixa tomēr priekšplānā). Garnier nekādu kairinājumu neizraisa.
    Vienīgi kas ar to cenu? Cik tad pie mums maksā? Manuprāt, ap 4 eur arī vienmēr pērku. Vai man vienmēr akcijas gadās?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā jau minēju, man visu laiku arī nebija, līdz vienai reizei :)
      Pie mums maksā tik cik esmu norādījusi, 7,59 €, bet droši vien ka vienmēr sanācis iegādāties uz atlaidēm, jo uz atlaidem tas parasti maksā pluss/ mīnuss 4€ :)

      Dzēst
  3. jēziņ, nezināju, ka Duglasā Bourjois micellārajam tāda cena. es pērku no Serenity par 3x mazāku... http://serenity.lv/bourjois-paris-micellar-cleansing-water-for-waterproof-makeup-cosmetic-250ml.html

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. o, paldies :) Jā, diemžēl Douglas tos tirgo par kosmisku cenu :/

      Dzēst
  4. Mani vismīļākie micelārie ūdeņi no visiem izmēģinātajiem ir Bioderma (rozā), Vichy (Purete Thermale), Nivea un Bourjois (parastais). Garnier tomēr paliek ārpus mīluļu saraksta, jo man likās, ka tas sliktāk noņem kosmētiku un vairāk sanāk tās nevajadzīgās berzēšanas, nekā, piemēram, ar Biodermu, vai Bourjois. To kontrastu sajutu tikai tad, kad pēc Garnier (rozā) izlietošanas pārgāju uz Bourjois, jo tas kosmētiku notīrīja krietni saudzīgāk un efektīvāk.
    Par to atšķirību starp pie mums un Vācijā nopērkamajiem nemācēšu komentēt, tomēr ne reizi vien esmu dzirdējusi viedokļus, ka vieni un tie paši produkti pie mums un tur krietni atšķiras kvalitātes ziņā. Skumji, ja tas tā ir :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es neteiktu, ka tie drīzāk atšķiras tāpēc, ka mums ved kaut ko citu, es drīzāk to nosauktu par partijas brāķi. Parasti mums ved Polijā ražotās preces, bet šoreiz speciāli aizgāju un salīdzināju, ka Vācijā pirktais Garnier un LV nopērkamais ir no vienas iestādes un ražotājvlasts :)

      Dzēst
  5. Jaunais bloga dizains izskatās superrrīgi!

    AtbildētDzēst
  6. Man Latvijā un Anglijā pirktie Garnier ūdeņi neatšķiras, nekad nav kairinājuši ādu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Toties es iegrābos un tagad domāju kā tad tā, bet laikam tas viss izskaidrojams pie ražošanas procesiem, ka kaut kas varēja noiet greizi. Nevienu nevainoju, nevienam nepārmetu un netaisu anti-reklāmu, drīzāk brīdinu, ja saskaras ar līdzīgu problēmu :)

      Dzēst
  7. Es par Nivea :)

    AtbildētDzēst
  8. Pirmkārt, liels paldies par izsmeļošo aprakstu tam, kas tad īsti micelārais ūdens ir un to kā tas darbojas, jo, ja godīgi tad līdz šim nebiju ļoti iedziļinājusies tajā. Par laimi, arī pirms Tava raksta izlasīšanas seju vienmēr pēc micelārā ūdens lietošanas nomazgāju ar sejas putām vai želeju, bet nu tagad zināšu, ka tas tiešām ir must have, jo šad un tad gadās arī pa slinkākam vakaram :)
    Otrkārt, biju pārsteigta lasot par Garnier micelāro ūdeni un to, kāda Tev bija saskarsme ar to, jo jau vairākus mēnešus lietoju to un bez jebkādām problēmām. Hmmm, bet pieļauju, ka uz Latviju varētu sūtīt arī 2. klases produktus, jo tāda prakse, diemžēl ir vairākiem uzņēmumiem :/

    www.callmemaddie.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir prieks, ka raksts tiešām nesa arī jaunu informāciju :) Jā, man dažkārt arī aizmirstas, bet visi esam cilvēki :)
      Jā, visi cilvēki saka, kam ir bijusi līdzīga pieredze, ka tas nav nekas jauns, jo diemžēl uz LV mēdz vest sliktākas kvalitātes lietas. Grūti kaut ko vairāk komentēt, tomēr uznākums ir tāds kāds tas ir :/

      Dzēst
  9. Nemaz neesmu pārsteigta par Tavu Garnier stāstu. Latvija diemžēl ir Eiropas trešā valsts, skumji, bet tā arī, tāpēc arī produkti pie mums ir zemākas kvalitātes un dārgākas cenas (forša korelācija, ne?). Pat tie paši syoss šampūni, ko lietoju, kad neizmēģinu neko citu - Latvijā pirktie momentā satauko matus, bet Vācijā pirktie tos padara vieglus un smalkus. Tāpēc nesmejies sestdien, kad redzēsi manas 15 pudeles syoss šampūna. :D Un tas pats stāsts ir ar dārgajām zobupastām, Vācijā kvalitāte 2x labāka, cena 2x mazāka. Tur pat eiro produkti ir labāki par mūsu dārgajiem. Reizēm gribas raudāt, glābj tikai tas, ka man ir tiešais kanāls no Vācijas.

    Brigita
    www.brigitadambe.lv

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, kaut kā tas ir savādi, bet tā diemžēl tas ir. Interesanti palasīt Tavu pieredzi ar šampūniem, kas patiešām ir ļoti savādi. Gadījumā, mums Syoss nesūta no Polijas noliktavām ar poļu tekstiem virsū?
      Par zobu pastām pilnīgi piekrītu, jo esmu to piedzīvojusi arī uz savas ādas, ka maksā daudzreiz lētāk, bet efekts superīgs un daudz kvalitatīvāks :)

      Dzēst
  10. Opā, izrādās micelārais ūdens pēc lietošanas jānoskalo. Nebiju dzirdējusi un laikam jau turpināšu neskalot, jo man pēc ūdens sejas āda jūtas slikti, rodas velkoša sajūta, bet pēc micelārā ūdens nav diskomforta.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tā ir taisnība, bet, protams, ja sejas āda netiek sakairināta, tad noteikti var turpināt darīt kā ir ērtāk, bet vismaz, gadījumā, ja notiks pēkšņi izsitumi un āda būs apsārtusi bez iemesla, tas arī varbūt pie vainas, ka uz ādas palika micelārā ūdens pēdas :)

      Dzēst
  11. Paldies par rakstu, pati lietoju Biodermas zilo ūdeni un pēc dermatologa ieteikuma kādu laiku neskaloju pēc tam ar parastu ūdeni, taču nesen kosmetoloģe izstāstīja, ka pat dārgā Bioderma pilnībā nespējot notīrīt kosmētikas paliekas un labāk pēc tam esot lietot putojošu līdzekli.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par Tavu viedokli :) Daudzi domā, ka Bioderma micelārais ūdens ir ļoti jaudīgs, tomēr lai pilnībā noņemtu visu, visu kosmētiku un netīrumus tam jābūt ārkārtīgi attīrošam, tāpēc saudzējot ādu Bioderma, protams, ir izveidots nedaudz neitrālāks, lai pēc tam sekotu kāds putojošs līdzeklis, kas likvidēs kosmētikas vai netīrumu paliekas, ka varbūt aizķērušas porās. :)

      Dzēst
  12. Esmu izmēģinājusi Nivea, Garnier, Mixa un Loreal micelāros ūdeņus. Vislabāk patika Loreal un Mixa(lietoju vēljoprojām). Nopirku Loreal (laikam rozā), patika, bet pirku akcijā. Akcija eidzās, gribējās ko lētāku. Paņēmu Garnier. Sākumā likās ok, bet lietojot sapratu,ka nav labi. Ziemā arī āda bija apsārtusi, un šis līdzeklis neko labāk nepadarīja. Es pat teiktu,ka āda vēl vairāk apsārta. Ar Nivea situāciju neizdevās glābt. Nolēmu mēģināt Mixa, jo vajadzēja glābt ādu no apsārtuma. Un izdevās. Apsārtums pazuda, līdzekli lietoju vēl joprojām, tik pēdējā laikā liekās, ka netiek galā ar tušas noņemšanu, bet tas varētu būt arī no tušas atkarīgs un no tušas kārtas uz skropstām. Domāju, pirms ziemas Loreal atkal pamēģināt, ja būs akcijā:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti pazīstams stāsts, jo man ādas apsārtumu palīdzēja likvidēt konkrēti Mixa micelārais ūdens, tātad, var secināt, ka tas ir patiešām labs micelārais ūdens, kas tik tiešām arī ir nedaudz lētāks par Garnier. :)

      Dzēst
  13. Mans mīļākais ir Bioderma, bet esmu vēl mēģinājusi Garnier zaļo - nu šis gan ir briesmīgs! Rozā versiju arī neiedvesmo iegādāties. Manējais tagad iet uz beigām, un tagad gribu uz kādu laiku atgriezties pie parastiem kosmētikas noņemšanas līdzekļiem, lai pavērotu, vai ir starpība.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man zaļais Garnier patika, bet domāju, ka pēc pieredzes ar rozā versiju, diez vai pirkšu arī zaļo :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan