Sejas masku olimpiāde

14.08.16

Lai arī visos žurnālos un ar skaistumu saistītos portālos sejas masku lietošana tiek pielīdzināta "SPA" procedūrai mājas apstākļos, priekš manis tas ir bijis līdzvērtīgi kā lakot nagus jeb spaidu darbi mājas apstākļos, tāpēc, ka maska ir jāuzliek, ar to jāguļ nekustīgi, tad jānoņem, un efektu, iespējams, redzēsim tikai ilgtermiņā. Sakiet, ko gribiet, bet tādi ir mani iespaidi par masku padarīšanu, it īpaši attīrošajām maskām. Vairāk vai mazāk, bet esmu pārstājusi meklēt masku, kas efektīvi attīra poras, tāpēc tagad lietoju atjaunojošas vai mitrinošas sejas maskas, kuru efekts ir jūtams un redzams uzreiz. Šovakar rakstā aprakstu 6 maskas, kas dažas pie manis ir jau ļoti ilgu laiku, bet dažas ir pavisam nesens atklājums, bet ar tām visām ir īpašs stāsts un tās visas ar kaut ko interesantas.
Savulaik, pusaudžu gados pamatīgi cīnījos ar kombinēto ādu, un tad daudz lietoju matējošus sejas krēmus un, protams, arī mālu attīrošās maskas, bet, jāsaka godīgi, līdz šim neviena sejas maska, izņemot pašmāju pagatavoto poru attīrītāju, nav spējusi izvilkt melnos punktiņus. Tagad es par to vairs tā nedomāju, bet tagad ir citas problēmas. Viena no tām - blāva un dehidrēta āda. Tāpēc man patīk lietot mitrinošās maskas vai tādas, kas palīdz ādai atjaunoties.

Artdeco Hyaluronic Intensive Face Mask with Ginkgo mitrinoša sejas maska atsvaidzinošam efektam (19.95 €)
No šīm sešām sejas maskām, Artdeco maska ir tā, kas manā sortimentā jau ir kādu laiku, un šī maska man ir labi pazīstama. Protams, iegādājos Artdeco masku pēc ieteikumiem (man ir kabineta izmēra tilpums), jo tā esot lieliska maska, kas mitrina un atjauno sejas ādu nakts laikā.
Uz šo brīdi no 200 ml, sejas maskas tūbiņā atrodas tikai trešdaļa, tātad, labi daudz izlietota. Maskai ir patīkams, nedaudz saldens, nedaudz krēmīgs aromāts, kas ilgtermiņā var apnikt, bet pēc laika pierod. Acīmredzot pateicoties tam, ka maskas sastāvā ir avokado eļļa un sviests, maska ir ļoti krēmīga un uzklājot uz ādas veido baltas švīkas, tāpēc to ir pamatīgi jāieziež āda, kas man šajā maskā īsti nepatīk, jo tas prasa ilgu laiku.
Parasti Artdeco masku lietoju uz nakti, lai nākošā dienā sejas āda ir maiga un gluda. Un tā arī bija. Maskas efekts, kādu varēja sajust nākošā dienā uz ādas bija superīgs. Tāpēc bija viens laiks, kad Artdeco maska bija vienīgā, kuru vispār biju lietojusi, jo tā neizraisīja ne alerģijas, ne izsitumus vai aizsprostoja poras. Nekā.
Bet, tikai tāpēc, ka tā uzklāšanas sajūta man nepatika, pārstāju lietot šo masku, un šobrīd rakstot, man ir sakāmas tikai labas lietas, bet lai tai atkal lietotu - nē.
Vien piemetināšu to, ka šo masku ļoti slavēja un lietoja mana mamma. Vienu brīdi mamma lietoja šo masku katru vakaru nedēļas vai 10 dienu garumā un pēc šādas kūres, viņas ādas tekstūra un izskats mainījās acīmredzami.

Artemis De-Sensitive Mask sejas maska jutīgai ādai* (5 gab 39.95 €)
Ja nemaldos, par Artemis sejas masku esmu rakstījusi tik daudz, ka vairs nav noslēpums cik ļoti patīk šī sērija, īpaši sejas serums par kuru rakstīju rudenī. Artemis Med sērija ir paredzēta jūtīgai un sakairinātai ādai, tāpēc tā lieliski noder stresa pilno brīžos, kad sejas āda pārvēršas par katastrofu. Izvelkam no iepakojuma, uzliekam slapju lupatiņu uz sejas un gaidām. Apsārtums tiek liegi minimizēts, sejas āda "nedeg" no kairinājuma, tātad: uzdevums izpildīts!
Vairāk par Artemis Med sērijas produktiem rakstā.

MOSSA Age Excellence Miracle Peel Black Elder 5 minūšu pīlinga maska visiem ādas tipiem* (16.99 €)
Lai arī Mossa pirmā radītā sejas maska ar melno plūškoku ir paredzēta nobriedušai ādai pēc 40 gadiem, esmu patiesā sajūsmā par šo lielisko sejas masku. Kad Mossa maska sasniedza veikalu plauktus, daudzi tiecās salīdzināt - vai tik nav analogs iepriekš zināmai Madara Peel sejas maskai. Man atbilde: jā un nē. Bet, tik un tā labāka Mossa. Vienīgā līdzība, ka abas kņudina vaigus, bet citādi līdzību praktiski nav.
Mossa sejas maska ādai sniedz vieglu, bet ievērojamu kņudēšanu, kas noteikti neļaus sejai apdegt, bet smuki noņems lieko ādas kārtiņu ļaujot ādai ātrāk atjaunoties. Lieliskākais ir tas, ka sejas maska jātur uz sejas vien 5 minūtes un pēc tam var noņemt knubinot nost vai nomazgājot. Abos veidos nekāda atšķirība. Pēc lietošanas āda ir mirdzoša un ļoti, ļoti maiga. Maska patīk tik ļoti, ka uz šo brīdī tūbiņā vēl palikusi labi ja vien 5 daļa no visa iepakojuma. Noteikti būs atkārtots pirkums.

Forever Living Aloe Fleur de Jouvence® Mask Powder ($ 16.80) un Aloe Fleur de Jouvence® Aloe Activator ($ 11.80)
Domāju nedz par šo zīmolu, nedz līdzīgiem produktiem nebūsiet dzirdējušas, jo es, personīgi, nebiju. Tātad, visu pēc kārtas. Forever Living ir ASV zīmols, kas piedāvā daudz un dažādas lietas, un arī šādu maskas pūderi un alvejas aktivatoru, kas sajaucot kopā izveido ļoti interesantu attīrošo masku bez sausinošajiem māliem.
Lai izveidotu masku  ir jāsajauc vieglā, plānā konsistencē maskas pūderis ar aktivatoru. Es jaucu proporcijā 1/2, bet uz aci skatījos vai nevajag šķidrāku/biezāku. konsistencei jābūt vienmērīgai. Abu produktu aromāti man nedaudz atgādina zobārsta kabineta smaržu. Es nesaprotu kāpēc, bet kaut kas smaržu notī rada šādas asociācijas.
Forever maska ir paredzēta, lai attīrītu poras, savilktu sejas ādu. Albumīns un kartupeļu ciete rūpējas par ādas savilkšanu, savukārt kaolīns absorbē visas liekās eļļas.
Pēc apraksta ir skaidrs, ka maska būs attīroša, bet uzklājot es nekad nebūtu domājusi, ka mana sejas āda tiks savilkt tā, ka nebūs iespējams bilst ne vārda. Pēc laika tā paliek nenormāli cieta un savilkta, ka nav iespējams pat sakļaut augšējo ar apakšējo lūpu kopā.
Smieklīgs izskats, bet toties pēc maskas noņemšanas, kas arī prasa lielu piepūli, āda ir ļoti maiga un attīrīta. Man ļoti patika efekts, jo iepriekš neko tādu nebiju pieredzējusi.
Bet, pats labākais, ka pēc maskas lietošanas, āda ir mitrināta un patīkama. Nav sajūta, ka āda ir bijusi sausināta vai iestīvināta.

Germaine de Capuccini Hydra-System Hydrating Treatment mitrinoša sejas maska* (~ 26 €)
Ar Germaine de Capuccini zīmolu iepazīstināju jūs pavisam nesen, kad rakstīju par šī zīmola attīrošo sejas masku. Protams, atnāca vasara, jālieto kaut kas vairāk mitrinošs. Man iedeva pamēģināt Hydrating Treatment sērijas mitrinošo masku, kas vispār sākumā likās neiespējami kaprīza, ka beigās vien cerēt varēja uz tukšu neko.
Diemžēl meklēju internetā un nevaru atrast ar ko maska ir tik īpaši, kas ir tās noslēpums, bet lietojot galvenais nosacījums ir uzklāt ļoti, ļoti bagātīgā kārtā. Protams, kad uzklāju centos uzlikt trīs reizes vairāk nekā parasti to darītu, un iedomājieties - pēc 5 minūtēm, daļa no maskas jau bija pazudusi. Es masku paturēju aptuveni 15-20 minūtes un pēc tam devos ar sejas sūklīti to tīrīt nost. Secināju vien to, ka vietas, kur ādai nepieciešams visvairāk mitruma, maska pazūd ātrāk.
Jūs nevarat iedomāties kā mana āda jutās un izskatījās pēc maskas noņemšanas. Tā bija lieliska. Ja pašas procedūras laikā, maska uz pārmaiņām te sildīja, te atvēsināja, tad to noņemot āda bija patīkami atvēsinoša, ļoti maiga. Man pat likās, ka ādas tonis ir izlīdzinājies, un bija pilnīgi liels prieks ieskatīties spogulī. Interesanti, ka nākošajā dienā, maska bija palīdzējusi "izdzīt" uz āru vairākas mazas pinnes, kas neradīja ne iekaisumu vai izsitumu vilni, bet viegli un saudzīgi attīrīja arī poras.
Ja neskaita to, ka lietojot bija dīvainas sajūtas, maskai nav negatīvo pušu. Pat aromāts ir foršs. Lieliska sejas maska, kas sagādāja ļoti patīkamu pārsteigumu.

Garnier Skin Naturals Moisture + Aqua Bomb sejas maska ( ~ 3€)
Garnier Mositure Aqua Bomb+ ir viena no jaunākajām sejas maskām, ko esmu pamēģinājusi un kas patiesībā ir pavisam svaigs jaunums veikalos Drogas. Kad gāju cauri veikalam Drogas, lai paķertu vajadzīgās mantas, tīri nejauši pamanot Garnier jaunumi, gandrīz vai iespiedzos, jo es ilgi gaidīju, kad kāds tik zināms zīmols uzražos lupatiņu jeb salvešu masku. Beidzot tā diena bija pienākusi. Protams, es iegādājos, jo gribēju uzzināt kāda tā ir.
Garnier maska sola tik daudz, ka pat nezinu ar ko sākt. Laikam ar to, ka tā intensīvi mitrinās dehidrētu ādu, piešķirs sejai apjomu (plumpiness) un mirdzumu. 1 maska ir ekvivalenta mitrinošam serumam 7 dienu garumā. Iespaidīgi, ne?
Uz ādas ir jāuzklāj gaišākā maskas puse, un pēcāk jānoņem gaiši zilā plēve/kārta. Kāpēc tas ir vajadzīgs, es nezinu. Lietas, ko es ievēroju: maska ir ražota Ķīnā, kas ir mega labi, jo efektam vajadzētu būt labam. Aromāts - Garnier raksturīgs. Uzklāšana. Maska bija ārkārtīgi labi piesūcināta ar koncentrātu, kas radīja ļoti slapju sajūtu uz ādas par kuru sajūsmā īsti nebiju. Man bija ļoti grūti to pareizi iekārtot uz savas ādas, bet beigās kaut kā tiku galā.
Paturot vairāk kā 15 minūtes, jo aizsēdējos skatoties Youtube video, tāpēc, ka nespēju gulēt ja man uz sejas ir kaut kas tik slapjš. Aptuveni pēc 25 minūtēm noņēmu masku un absolūti neko netīrīju nost, bet gan ar plaukstām ieziedu ādā. Ak, ja jūs redzētu efektu. Mana āda tik tiešām izskatījās starojoša un piepildīta. Efekts bija acīmredzams, tāpēc aizmirsu visu ļauno, ko iepriekš rakstīju.
Sākumā sejas āda likās lipīga, bet šobrīd tā vairs nav un pat nav nepieciešamība pēc sejas krēma vai seruma. Āda ir pašpietiekama pēc maskas lietošanas.

Neliels ieteikums: lai izlietot salvešu tipa masku līdz pilnībai, kad izņemiet laukā masku un uzklājiet uz sejas, atlikušo koncentrātu, kas palika paciņā, uzklājiet uz plaukstām, iebraucot ar plaukstām paciņā un pēc tam vienmērīgi izsmērējot. Par plaukstām arī dažkārt jāpadomā, lai sniegtu tām efektīvāku kopšanu.

Sešas sejas maskas, seši dažādi stāsti un pieejas, bet tas noteikti nenozīmē, ka šīs ir vienīgās maskas, kuras lietoju. Es neesmu baigais masku cilvēks, tomēr iri interesanti pamēģināt jaunas lietas. Pēdējā gada/pusgada laikā šīs sešas bija tās, kas rūpējas par manu ādu, un pagaidām nevienu izteikti atbaidošu vai sliktu neesmu lietojusi.

Raksta nobeigumā, ja reiz olimpiāde, tad jāiedala vietas uzvarētājiem, kas sasnieguši vairāk par citiem un spējuši vairāk kā citi sevi pierādīt šajā smagajā cīņā par titulu "labākā sejas maska".

  1. MOSSA
  2. Germaine de Capuccini
  3. Garnier

! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR paraugu produkti vai dāvanas

6 komentāri:

  1. Mani arī ieinteresēja Garnier maska :) Noteikti iegādāšos šodien pēc darba un nedēļas nogalē izmēģināšu:).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man liekas, ka šādas maskas jau sen bija vajadzīgas. Atceros, ka Drogās savulaik bija pieejamas dabiskās salvešu maskas, bet sen neesmu vairs tās redzējusi. Es domāju, ka Garnier ir labu darbiņu paveikuši uzražojot šo mitrinošo salvešu tipa masku :)

      Dzēst
  2. Vai varētu uzzināt, kāds ir jūsu pašmāju pagatavotais poru attīrītājs? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. http://zandalife.blogspot.com/2012/07/eksperiments-majas-pagatavots-poru.html
      Pirms vairākiem gadiem atklāju šo metodi, kas patiešām labi strādā, izmaksā maz, bet prasa sistemātisku lietošanu, lai pamanītu efektu. :)

      Dzēst
  3. Jautājums ne pa tēmu... Kurš tonālais krēms ir tavs favorīts? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Viss kārtībā, tieši gatavoju vienu no nākošajiem rakstiem par Bourjois tonālo krēmu, kur plānoju uzrakstīt arī par savu iecienītāko tonālo krēmu, kas ir Artdeco High Performance, tonī 14 :) Ilgi esmu meklējusi īsto un vienīgo, bet esmu secinājusi, ka tas visas dienas garumā ir noturīgs, neoksidējas un nesausina sejas ādu :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan