Kosmētikas duelis: Laura Mercier pret Coty birstošie pūderi

11.08.16

Tā iemesla pēc, ka man ir kombinēta sejas āda, kas dienas laikā iznīcina jeb kādas pēdas no tonālā krēma un konsīlera, pūderis ir man labākais draugs. Daudzus gadus lietoju tikai presētas versijas pūderus, bet iemantojot popularitāti cepšanas tehnikai, sapratu, ka vēlos pāriet uz birstošajiem pūderiem, atzīšos, kas man patīk pat vairāk. 
Protams, meklējot internetā atsauksmes un skatoties populārāko Youtube kanālu video, izmēģināju divus, manuprāt, pašus slavenākos birstošos pūderus, kas patiesībā tiek uzskatīti kā analogi produkti visā kosmētikas pasaulē.
Pirms sāku rakstīt par to ar ko tad viens par otru labāks vai sliktāks, un pirms sākas cīņa par uzvarētāja titulu, nelielai atkāpei informācija ar kādiem rīkiem es lietoju abus birstošos pūderus.
Tātad, lai nofiksētu vieglā kārtā uzklāto tonālo krēmu vai konsīleri, izmantoju lielu pūdera otu. Nav nozīmes, dabīgie vai sintētiskie sariņi, galvenais, lietot to, kas jums liekas ērtāk. Man patīk lielas otas, jo ar tām pūderis uzklājas plānākā kārtā un vienmērīgāk, savukārt, ar smalku otu, var izveidoties reverss efekts, tomēr smalkākas otas pie pūderēšanas var izmantot, ja jums ir jānofiksē tikai atsevišķa sejas zona, piemēram, pieres centrs vai deguns. Tad droši var izmantot daudz mazākas otiņas.
Ja es "cepju" sejas centru un visas tās zonas, kur kosmētikai jāturas ir visas dienas garumā, bez izkustēšanās, tad talkā nāk mitrs sūklītis. Es lietoju jau vairākus mēnešus Real Techniques Miracle Complexion sūklīti, un tas ir izcils!
Interneta plašumos ir atrodamas virknes ar rakstiem par to, ka Coty un Laura Mercier pūderi ir tik līdzīgi, un tad, lūk, katrs ņemas spriest kas patīk vairāk. Es abus pūderus lietoju 5-7 mēnešus un šajā laika posmā man ir izveidojies jau konkrēts viedoklis par katru no tiem, tāpēc - lai sākas duelis!

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder birstošais pūderis ($38)
Laura Mercier kopš parādīšanās kosmētikas lauciņā izveidoja pamatīgu vētru, un ļoti laicīgi - uzrādās tajā brīdī, kad visi sāka iepazīt "sejas cepšanu". Protams, kosmētikas entuziasti sāka jukt prātā par to, ka tas ir īsta sensācija, jo bija viens no pirmajiem, slavenākajiem pūderiem, kas fotogrāfijās neizveidojas balto atspīdumu, bet uzvedās uz ādas tikpat labi kā kā līdz šim darīja HD pūderi, kas diemžēl, gandrīz vienmēr, pievīla slavenības, kad trāpījās zibspuldžu apgaismojumā, jo praktiski vienmēr viņu sejas izskatījās baltas.
Pat paejot jau ilgākam laikam, Laura Mercier vēl aizvien tiek uzskatīt kā viens pārdotākajiem birstošajiem pūderiem, un Sephora mājas lapā, atrodams stabili dižpārdokļu sadaļā.
Pieejams viens tonis, Translucent, kas derēs teju katram ādas toni, pat vistumšākajam. Iepakojums ir ļoti stingrs, kvalitatīvs un noteikti droši pārvietojams, jo vāks pievelkas pietiekami cieši. 
Iepakojumā atrodami 29g jeb 30 ml produkta, kas ir pietiekami daudz priekš birstošā pūdera, taču no pieredzes saku, ka ikdienā aktīvi lietojot sejas cepšanai, patēriņš neizmērojami liels.
Pūderis ir ļoti, ļoti smalka maluma. Liekas, ka smalkāks pat par pūdercukuru. Uzklājot uz ādas, tas rada zīdainu un perfektas ādas efektu. Lietojusi esmu kā tonālā krēma fiksēšanai, tā sejas cepšani, bet esmu secinājusi, ka vislabāko rezultātu sniedz tiešām ja lieto priekš sejas cepšanas. Līdz ko uzklāj plānā kārtā uz ādas, pateicoties tam, ka tas ir tik smalks, jau pēc vairākās stundām sejas āda spīd un nav sajūta, ka ir bijis lietots pūderis.
Savukārt, izmantojot ar mitru sūklīti, rezultāts ir lielisks. Pateicoties tam, kas pūderis ir smalks, tas neizceļ grumbas vai smalkās līnijas, tas visu noblurē kā ar Photoshop efektu.
Pūderim absolūti nav nekāda aromāta. Laura Mercier birstošo pūderi vērtēju kā ļoti kvalitatīvu mantu, kas noteikti man iemācīja iemīlēt cepšanas tehniku un saprast kas tajā tik lielisks. Tāpat, iemācījos, ko nozīmē, kad katrs pūdera grams no svara, ja reiz maksā $38. Šis pūderis ir kā viens no kvalitatīvākajiem un nozīmīgākajiem manas kolekcijas kosmētikas produktiem, jo patiesībā viņā nav kur piesieties, kā tikai sakot, ka gribētos, lai ilgāk turētos uz kombinētas/taukainas sejas ādas.
Pūderis, kuru taupīšu īpašām iziešanas reizēm, jo katru reizi lietojot, jūtos daudz īpašāk un svarīgāk, jo kā nekā - šo pūderi lieto liela daļa pasaules grima mākslinieki saviem klientiem - slavenībām, kas ļauj man kaut nedaudz pietuvināties slavenību vienmēr ideālajiem grimiem, un to iegūšanas knifiņiem.

COTY Airspun Loose Face Powder  birstošais pūderis (8.04 €)
Un, lūk, pēc tam, kad visi uzzināja, kas ir Laura Mercier birstošais pūderis, tad uzradās, precīzāk, ļoti naski analogo produktu meklētāji, teju izkliedza visai pasaulei:"Pietiek tērēt $38 par Laura Mercier, iztērējiet $8 un jums būs tas pats produkts tikai vēl 3x vairāk".
Jā, un tad mēs iepazinām Coty Airspun pūderi, kas patiesībā jau nav nekas jauns, jo kā redzams uz iepakojuma: "Formula kopš 1935. gada". Vēsturē šajā laika posmā, pūderis tiešām bija must-have. Līdzīgi kā tagad, tikai ne cepšanas pēc. Tad modē, bija bālas un piepūderētas sejas. Tā bija tāda kā atkopšanās jeb pārejas periods no 20. gadu vampy aukstā stila uz jaunu ēru.
Pūderis pats par sevi sola to pašu, ko Laura Mercier, bet laikam to sola visi pūderi. Tad kāpēc tika pievērsta tik liela pasaules kosmētikas entuziastu uzmanība? Jo pūderis bija tikpat smalks, tikpat caurspīdīgs (ja izvēlējās Translucent toni) un tas bija tikpat nekaitīgs zibspuldžu apgaismojumā, jo neradīja baltus atspīdumus uz sejas.
Iepakojums: stingra plastmasa, kura vāciņš turas 50/50 virsū, tāpēc ceļojot pāri jāvelk matu gumija vai jāliek plastikāta maisiņā, jo ir iespēja, ka atvērsies vaļā un izbirs. Tomēr vēlos atzīmēt, ka pa $8 (es maksāju €8) Coty pūderī ir 65g produkta. Jā, tieši tā: 65g, kas ir divreiz vairāk par trīsreiz mazāku cenu kā Laura Mercier.
Protams, maksājot mazāku summu, ir jārēķinās par ēnu pusēm. Šoreiz man ēnu puse ir aromāts. Sākumā, kad es pūderi saņēmu, es domāju, ka vienkārši nespēšu atkopties pēc tik drausmīga aromāta. Man gribējās vemt. Tas ir pretīgs un uzkrītošs, bet pats par sevi pūderis tik tiešām ir analogs Laura Mercier. Jā, tas ir nedaudz rupjāka maluma, bet uz ādas uzvedas lieliski. Es pat teiktu, nedaudz labāk noturības ziņā uzveic pat Laura Mercier pūderi. Bet, tas aromāts bija neizturams, tāpēc pirmās pāris nedēļas kamēr to uzklāju uz ādas, vienkārši neelpoju.
Pagāja laiks, ja nemaldos mēnesis, pieradu un tagad man aromāts vairs netraucē, bet vienu brīdi man jau likās, ka viss - metu laukā.
No K uz L: Coty Airspun - Laura Mercier
Kā jau minēju efekts abiem pūderiem ir tik līdzīgs, ka uzklājot vienu vienā pusē un otru otrā sejas pusē, nebūs iespējams noteikt kurā pusē atrodas kurš pūderis.

Par toņu atšķirībām. Jāsaka, ka tie abi divi ir bezkrāsaini uz ādas, tāpēc nesatraucieties ja redzat iepakojumā atšķirības. Laura Mercier izskatās ar zelatainu, dzeltenīgu apakštoni, savukārt, Coty vairāk izskatās neitrāls/rozīgs. Bet efekts  - identiski vienāds.
No A uz L: Laura Mercier - Coty Airspun
Man ir grūti pateikt, kurš no tiem ir izcilāks, jo ne velti abi ir tik plaši iecienīti. Protams, maksājot mazāk ir jāsaprot, ka kaut kas nebūs tik labs. Šajā gadījumā: iepakojums. Bet, atklāti sakot, lai arī man tik grūti gāja ar Coty Airspun iepazīšanās adaptācijas periodā, Airspun pūderi lietoju vairāku mēnešu garumā, bez mitas, un tagad apskatoties, redzu, ka esmu izlietojusi jau pusi no visiem 65 gramiem.

Mans verdikts: Laura Mercier pūderis fancy iziešanas reizēm, kad prasās kaut kas svinīgāks, kaut kas vairāk no luxury plauktiņa, bet ikdienas lietošanai (un arī luxury iziešanai, jo īstenībā atšķirība nekāda) izdevīgāks ir Airspun. Protams, pie nosacījuma, ja spējat paciest atbaidošo aromātu. Tomēr, tā kā ir pagājis tik ilgs lietošanas laiks un ikdienā manas rokas stiepjas pēc Airspun biežāk nekā pie Laura Mercier, tad jau laikam tikai godīgi, ka šajā cīņā uzvar Coty Airspun birstošais pūderis, lai gan, ko tur liegties - Laura Mercier ir lielisks, kvalitatīvs pūderis.

Man liekas, ka lietojot pūderi tik lielā apmērā kā es lietoju, man izdevīgāk ir lietot Coty Airspun. Biju lasījusi, ka pūdera lietošana pamatīgi aizsprosto poras, tomēr es pateikšu vienu svarīgu lietu: no rīta piecepjot ar lielāku pūdera daudzumu seju, tas nav tik kaitīgi kā vairākas reizes dienā staipīt līdzi presētu pūderi un tikai uzklāt pa virsu, jaucot kopā pūdera un ādas sebuma kārtu, kas noteikti finālā aizsprostos poras. Un, protams, dienas beigās jātīra kārtīgi seja, tad nekas nebūs aizsprostots.

Ieteikums: ja lietojot pūderi liekas, ka seja ir pa matētu vai pūderis ir uzklāts nedaudz vairāk kā gribētos, izsmidziniet uz ādas grima fiksējošo līdzekli vai ziedūdeni, kas noņems lieko pūderīgumu no ādas, bet kosmētika paliks uz vietas, bez izmaiņām.

Abi pūderi nopērkami tikai interneta veikalos

10 comments:

  1. foršs un noderīgs raksts :) arī esmu daudz laba dzirdējusi par Coty pūderis, bet pagaidām izmantoju MF un Micabella birstošos pūderus. Bet daru to ārkārtīgi reti, jo man labāk patīk izmantot matējošas salvetes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies :) Man MF pūderis bija absolūta vilšanās, jo tonis un izpildījums ir galīgi garām, manā skatījumā :) redz, kā vienam produktam dažādi viedokļi :)
      Man atkal matējošās salvetes neder, jo tās noņem spīdumu vien uz mirkli, bet kārtīgs pūderis problēmu atrisinās uz ilgāku laiciņu jau.

      Dzēst
  2. Paldies, raksts tiešām noderīgs un ļoti izsmeļošs :) Man "cepšana" pagaidām sveša, bet labprāt izmēģinātu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies Tev :) "Sejas cepšana" ir interesanta padarīšana, kas noteikti ne visiem var patikt, tomēr es to daru, jo grims uz sejas turas daudz ilgāk :)

      Dzēst
  3. Vari lūdzu padalīties, kurā (kuros) interneta veikalos iegādājies Coty Airspun?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es biju jau uzlikusi linku uz Coty pūdera virsraksta. :) Bet, pirku Beauty Joint mājas lapā: http://beautyjoint.com/cy070-coty-airspun-loose-face-powder/

      Dzēst
  4. Sveika!
    Kāda bija piegādes cena, nekādu nevaru mājaslapā ieraudzīt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Piegādes cenas rēķinās atkarībā no pasūtījuma lieluma. Es maksāju $52 un man piegāde izmaksāja $16.13 :)

      Dzēst
  5. Sveika, kur iegādājies Laura pūderi? Sephora nesūta uz LV, vai vari padalīties,kur..?:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es savu pirku vienā interneta veikalā, kur tā arī vairs nav, bet var meklēt noteikti ebay :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan