TOP 5 mīļākas otas + to kopšana

11.07.16

Kopš es rakstu savu dienasgrāmatu, ne reizi, praktiski, neesmu stāstījusi par savu otu izvēli veidojot grimu, taču zinu, ka tas vienmēr ir aktuāls jautājums, jo bieži no svara grima izveidē ir otas forma un materiāls. Nē, nē, nav runa par to, ka visdārgākās otas ir pašas labākās. Nebūt ne. Es uzskatu, ka no svara ir nevis otas, bet meistarība, tāpēc arī vairāki slaveni grima mākslinieki neizmanto visam otas, bet savus pirkstus. Ir otas bez kurām mēs nekādi nevaram, tomēr nekad neesmu uzskatījusi, ka ir nepareizas vai sliktas otas. Vienkārši, ar katru otru ir jāprot sadraudzēties, lai izprastu, kurai tekstūrai un formulai der konkrēta ota. Gadu laikā esmu saskārusies ar daudzām otām, taču tikai nesen esmu spējusi sakomplektēt savu must-have otu komplektu bez kura nevarētu iztikt. Nē, ne jau tikai ikdienai, bet arī reizēs, kad jāveido grims nedaudz svinīgāks, vakaram atbilstošs u.c. notikumiem. Rakstā ir atrodamas otas, kas kļuvušas favorītes tikai nesen, bet ir tādas, kuras laika zobs nežēlojis, tomēr tās ir bijušas uzticami lieliskas.
Vienu lietu gan es gribu vispirms atrunāt. Man nekad nav bijis no svara brenda vai parasta ota. Ota kā ota līdz brīdim, ka man tā der un lietoju. Un, nav jāraizējas manā vietā, ka ota nav oriģināls. Es jau viņu nepirku cerot uz oriģinālu, es viņu pirku citu autoru atsauksmju vai vizuālās formas dēļ, tā kā šoreiz nevēlos lasīt naidīgos komentāros par to kā es tā varu.
Kopumā par savām 5 labākajām un visu laiku iemīļotākajām otām uzskatu 2 sejas un 3 acu grimam paredzētās otas. Cenu kategorija pluss/mīnuss vienāda, budžeta, tā kā katrs var atļauties šīs otas, ja meklē jaunu alternatīvu attiecībā pret labu kvalitāti.
Pūdera ota ar zilo kātu:
Nav viņai īpaša nosaukuma, jo pirku milzīgā kopējā komplektā, bet šī bija viena no nedaudzajām, kuru lietoju vairāku gadu garumā, precīzi no 2014. gada, tātad, uz šo brīdi šī ota ikdienā tiek lietota jau 2 gadus un kā var redzēt, tā pat ir pazaudējusi savu garo kātu, bet pati ota turpina kalpot.
Tā ir pūdera ota, kas ir nedaudz iegareni saspiesta, tādēļ ideāli kalpo bronzera uzklāšanai. Otai ir sintētiskie sariņi ļaujot vienmērīgi uzklāt bronzera pūderi. Drīzumā plānoju šo otu nomainīt uz Moprhe Brushes M527, kas pēc formas ir ļoti līdzīga, bet tai ir dabīgie baltie kazas sariņi, bet es šo otu mīlu nevis krāsas, materiālu u.c. dēļ, bet tieši forma ir tā, kas liek atkal un atkal to lietot neskatoties uz to, ka tai jau sen bija laiks doties projām.

Melnā, pūkaina ota vaigu sārtumam (Nars pakaļdarinājums):
šo otu iegādājos, tāpēc, ka biju lasījusi vairākos ārzemju blogos, ka neskatoties, ka šī ota ir Nars viltojums, tā ir lieliska vaigu sārtuma uzklāšanai. Atzīšos, man ļoti patika šīs otas forma, kas ideāli kalpotu vaigu sārtuma vienmērīgai uzklāšanai. Protams, pats rokturis ir galīgi garām, tomēr otas pūkainums un sariņu kvalitāte padara otu par patiešām izcilu. Līdz šim man ir izbiruši labi ja 2 sariņi, kas ir praktiski nekas.
Kopš sāku lietot šo otu, vairs nelietoju nevienu citu, kas atrodas manā plauktā. Līdz šim ļoti līdzīgi kalpoja Artdeco vaigu sārtuma ota, tomēr pēc vairāku gadu nemitīgas kalpošanas tā ir sākusi neizsakāmi birst, tāpēc tagad lietoju šo, kas ir veidota pēc Nars vaigu sārtuma otas līdzības.
No K uz L: Douglas Make-Up -> Oriflame -> Morphe Brushes
Douglas Make-Up Cone - Shaped Eye Shadow Brush muciņas stila acu ēnu ota* (9.99 €):
muciņas stila jeb pencil tipa otu meklēju jau labu laiku. Līdz šim biju lietoju no Giordani Gold, bet tā nebija tieši tas, kas nepieciešams, Tad iegādājos e.l.f. un secināju, ka tai ir pa retu sariņi, bet pamēģinot pirmo reizi Douglas Cone tipa otu, sapratu, ka tā ir īstā. Pietiekami stingra, bet pludina ēnas gar apakšējo skropstu līniju izcili. Lietoju, slavēju un fanoju.

Oriflame otiņa acu ēnu pludināšanai (3.90 €):
es vispār brīnos kā varēju par šo tik daudzu gadu laikā neizstāstīt, jo Oriflame pludināšanas otiņa ir viena no pirmajām pludināšanas otiņām, ko sāku jebkad lietot. Ja nemaldos šai konkrētajai ir 4 gadi jau, un tas ir pierādījums, ka visu šo gadu laikā tā nav sabojājusies. Otiņa lieliski sapludina acu ēnas, un manā uztvērē, tieši sapludināšas otiņa ir pati galvenā bez kuras nav iespējams izveidot praktiski nevienu acu grimu, kas prasa pludināšanu. Otai ir ļoti maigi sariņi un to var lietot universāli ne tikai acu ēnu sapludinšanai, bet arī deguna konturēšanai vai precīzai vaigu kaulu izgaismošanai.
Lieliska, lieliska!

Morphe Brushes M501 Pro Pointed Blender ota (7.23 €):
otu iegādājos pateicoties vairākām atsauksmēm Youtube ar apgalvojumu, ka tā ir superīgākā izgaismošanai paredzēta ota. Pasūtīju nedomājot un esmu patiesi priecīga, jo lai arī lietoju vēl citas otas, Morphe Brushes spēj vislabāk un precīzāk uzklāt izgaismotāju, jo ota to uzklāj tā, ka neveidojas divas gaišas svītras, tās vienmēr ir sapludinātas un vienmērīgas.

Otu kopšanas līdzekļi
Lai paildzinātu otu kalpošanas ilgumu, ļoti no svara ir izvēlēties atbilstošus otu kopšanas līdzekļus. Esmu apkopojusi vairākus līdzekļus, dažādām vajadzībām un situācijām.

Douglas Make-Up Brush Soap ziepes* (8.99 €):
Ja atceraties, pirms kāda laika rakstīju un ļoti slavēju Barbara Hoffman ziepes, tomēr tās pēkšņi pārtrauca ražot vai kaut kas cits notika, un veikalos vairs nebija pieejamas. Iepazīstieties, Douglas ziepes ir tās pašas Barbara, tikai uzlīme pa virsu ir cita. Aromāts tāds pats. Iepakojums nedaudz nekvalitatīvāks, bet otas un kosmētikas sūkļus attīra tāpat, ļoti labi. Ziepes otu mazgāšanai izmantoju, kad nepieciešama dziļa otu attīrīšana, respektīvi, reizi 7-10 dienās.

Vera Mona Color Switch Solo sūklis otu attīrīšanai* (16.99):
Color Switch sūklis ir pavisam svaigs un interesants jaunums ar kuru es saskāros pirmo reizi savā mūžā. Pēc izskata tas ir klasisks, raupjš sūklis, kas nedaudz atgādina tās metāla birstes ar ko mana mamma mēdz tīrīt katlus, lai tie mirdz un laistās kā no jauna, bet sūklis nav metālisks.
Attīrošā sūkļa galvenā doma ir tāda, ka tā momentā noņem lielāko daļu ēnu pigmenta no otas, lai to uzreiz var lietot ar cita toņa ēnām. Forši, ne?
Man patīk ideja, bet neuzticos šai tehnikai līdz galam. Es ieteiktu lietot tikai plakanās acu ēnu otiņas jeb mēlītes tipa, jo pūkainās otas berzējot pret šo sūklis var pēc kāda laikā pamatīgi sabojāt, apgraužot otas smalkos sariņus. Lietošana ir patiešām viegla (jāpaberzē otiņa pa sūkļa virsmu), bet uzreiz ir skaidrs, ka sūklis ir raupjš, un smalkās ēnu otiņas var diezgan veikli sabojāt, tāpēc, ka sūklis burtiski "noplēš" ēnu pigmentus no otas, kas krājas sūklī un trauciņa pamatnē. Man liekas, ka labs palīgs reizēs, kad krāsojam kārtīgu smokey eyes, bet ēnu otiņas aiziet kā nebijušas, tad lietojam šādu un problēma atrisināta. Runājot par paša sūkļa kopšanu, tas ir pavisam vienkārši: jāmazgā ar bez aromāta ziepēm un siltu ūdeni.

Just Make Up Brush Cleanser izsmidzināms otu tīrīšanas līdzeklis (6.70 €):
Spirta bāzes līdzeklis vairāk ikdienas lietošanā kalpo kā ātra attīrīšana reizēs, kad nebija laika tās izmazgāt, vai dezinficēt ja redzat, ka ir netīra vai putekļaina, jo otas, kuras ir ar kosmētiku, nenormāli ātri pievelk putekļus. Just izsmidzināmo līdzekli izmantoju acu ēnu otiņām, konkrēti pūkainajām. Man patīk, ka nepieciešamas vien nieka pāris minūtes un otas atkal ir tīras, lai tās nav katru dienu jāmazgā. Pirms Just kopšanas līdzekļa, esmu lietojusi līdzīgu līdzekli no Barbara Hofmann, bet tas bija atbaidošs salīdzinot ar Just, jo oda pēc "mušu indes", ko kādreiz lauku mājās pūta, lai iznīdētu kaitēkļus. Just sprejs ir lielisks un smaržo arī daudz labāk, tomēr ja lieto ilgāk, tad var sākt sāpēt galva.

Beauty Blender Liquid blender-cleanser® šķidrās ziepes (25.90 €):
Sākotnēji iegādājos to savam kosmētikas sūklītim, tomēr lietoju arī otām, konkrēti, lielajām sejas otām, jo ziepes ļoti saudzīgi, bet efektīvi paķer visus pārpalikumus un iztīra pilnībā, ka nav jāuztraucas par to, ka tur kaut kas vēl ir. Ziepes ir ļoti ekonomiskas, kas man ļoti pārsteidz, jo kā mēs zinām, šķidrās ziepes patērējas daudz ātrāk. Ja lietoju sūklītim, tad lietoju ik pēc 5 dienām. Sejas otām tāpat kā acu ēnu otām, reizi 7-10 dienās.


Gribētu uzzināt arī jūsu viedokli - vai jaunais Vera Mona sūklis, jūsuprāt, ir jauns palīgs ātrākai otu attīrīšanai vai kārtējais gadžets, kas bojā otas?


! produkti, kas atzīmēti ar * ir uzņēmumu piešķirti PR testa produkti

10 comments:

  1. Man ir oriģinālā Nars ota, izskatās identiska. :) Man atkal tieši tas kāts ļoti patīk, dēļ tā pirku. :) Pati ota arī patīk, bet vairāk lietoju bronzerim, jo man ir ļoti jutīgi vaigu gali, tad tie dabīgie kazas sari ir mazliet par raupju.
    Piekrītu par Morphe M501 - ļoti forša ota.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Izskatās viņa patiešām identiska, taču man nepatīk nevis otas kāta forma, bet gan izpildījums, jo tas ir ļoti slikts šai otai. Man forma ļoti patīk, jo vaigu sārtums tik viegli uzklājas :)

      Dzēst
  2. Man kāreiz tagad vajadzētu izgaismotāja otu :) Tas tīrīšanas sūklis gan mani neuzrunā, jo liekās, ka ilgtermiņā tas otas varētu sabojāt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Morphe ota ir patiešām lieliska, jo viņa ir pietiekami liela, bet nav pārāk liela, lai uzklātu precīzu, bet vienmērīgu klājumu :)

      Dzēst
  3. Tad otu sûklis ir ērts, kad tiek likts make-up
    Pēc make-up. Bet šis Vera Mona ir tik "overpriced" :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tam es pilnīgi piekŗītu, ka ja cilvēks pēc cilvēka jākrāso, tomēr cena tiešām par tādu sūkli ir nedaudz pa traku :)
      Man patika tīrīt plakanās otas, bet ar pūkainajām kaut kā negribas, pat a tas ir brīnumlīdzelis.

      Dzēst
  4. Paldies, Zanda, par interesanto rakstu. Viena no manām vājībām ir otiņas un arī es nešķiroju neko pēc cenas - jo nav teiks, ka lēts ir slikts un dārgs - labs ! Var gadīties visādi. Man noderīga bija informācija par visām tām otu ziepēm. Man ir tikai Beauty blender ziepes, bet varu izmazgāt otiņu arī ar bērnu šampūnu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, BB ziepes ir labas, bet sākumam tiešām lieliski noder bērnu šampūns. Pati ilgu laiku mazgāju tikai ar to, bet kaut kā man nepatika, ka nav iespējams otas pilnībā atmazgāt no ziepēm un tas radīja izsitumus uz sejas. Tāpēc meklēju speciālās ziepes, jo tās vieglāk izskalojas. :)

      Dzēst
  5. man arī viena no mīļākajām otām ir tā melnā NARS pakaļdarinājums no eBay dzīlēm. Un arī nav izkritis praktiski neviens sariņš. ideāli :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es ievēroju, ka Tev šī ota arī ir mīļa :) Tiešām viens no labākajiem pakaļdarinājumiem, sariņu ziņā, ko esmu lietojusi līdz šim ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan