Matu šampūni ar eļļām - Dove, Garnier, L`Oreal un Schwarzkopf Professional

20.05.15

Manuprāt, šampūni ar eļļām ir iemantojuši tik lielu popularitāti kā konturēšanas un izgaismošanas paletes, bet zināt, kurš no lielā piedāvājuma daudzuma ir lietošanas vērts un kurš nav, ir grūti, jo mums, galu galā, ir tikai viena galva. Tā kā matu šampūnus ar eļļām nelietoju, jo tie ir man par smagu, tāpēc talkā nāca mana draudzene, kas ir ļoti sausu matu īpašniece un daudz lieto eļļas savos matos, lai no balināšanas un biežas krāsošanas spētu iegūt vieglus, mirdzošus un pabarotus matus. 
Beatrisei no dabas ir izteikti sausi, lokaini mati, kuri tiek jau no padsmit gadu vecuma regulāri krāsoti un ikdienā pakļauti veidošanas ierīcēm. Tagad mati ir ieguvuši zemeņu blondo toni, kas dēļ sausuma nedaudz izskatās pēs sausas zaru slotas, tāpēc regulāra kopšana un kārtīgi barojošie līdzekļi ir viņas sabiedrotie.
Līdz šim lielākoties lietotas gandrīz visas Garnier "treknās" sērijas. Izvēloties matu kopšanas produktus, Beatrise lielāko uzmanību pievērš produktu ražotāja solītajam efektam.

Dove Advanced Pure Care Dry Oil šampūns, kondicionieris un eļļa
"Dove sērija ir mana favorīte. Principā ir tā, ka parasti saka, ka šampūni ar eļļām dod matiem smagumu un citas lietas, bet šī sērija noteikti nenoslogo matus. Pati zini, kādi man ir mati – kā pakulas (ļoti sausi). Es pamēģināju Dove, un man ļoti patīk.
Pirmām kārtām, nenormāli patīk aromāts. Es nemācēšu pateikt pēc kā smaržo, bet pēc kaut kā, kas ļoti patīk man [saldu aromātu piekritēja]. Mans raksturīgais aromāts... tā kā savējais. (smejas)
Otrām kārtām, šampūns un kondicionieris tas tā, pa savam, bet eļļa – vismīļākā no visas sērijas. Es viņu lieku gan mitros matos, gan tad, kad sausi un ieveidoti. Mati netiek noslogoti vispār. "

[No savas puses varu pebilst vēl tikai to, ka visi produkti ir ļoti ekonomiski, jo produkti tiek lietoti no decembra vidus, bet fotografējot pamanīju, ka 2/3 tūbiņās ir vēl iekšā. Un eļļu viņa lieto katru reizi, bet pa šo laiku ir izlietota vien 1/5 no visa iepakojuma.]

L`Oreal Elvital Extraordinary Oil šampūns, kondicionieris un maska*
"Ļoti nepatīk. Pēc matu izmazgāšanas mati pie saknēm bija kā nemazgāti, taukaini. Protams, ne pirmajā brīdī, bet pāris stundas un viss. Mati palika smagi un tā kā pielipa pie galvas.
Bet, tie sausie gali! Viņus pat kad izžāvē un iztaisno, un saliek vēl [Dove] eļļu, viņi vienkārši gaisā stāvēja. Tā kā salmi.
Vienkārši drausmīgi, jo es nezināju kā lai viņus savāc vispār. Pirkstus nav iespējams izvilkt caur matiem, jo pie galiem vienkārši ķerās kā negriezti vairākus gadus.
Un tie zelta gabaliņi maskā, viņi laikam vairāk ir domāti tikai skatam, jo pēc iesmērēšanas vispār tā kā nebūtu. Varbūt viņi pārvēršās par burbulīšiem vai izgaist, bet viņu tur nav lietojot. Nav jēgas ne no tās maskas, ne no tiem zelta gabaliņiem, ne no kā tur nav jēgas. "

[Kad pirmo reizi Beatrise izmazgāja matus ar šo sēriju, es viņai jautāju, kas noticis ar matiem, jo viņi izskatījās šausmīgi. Viņai ir asimentriskais, pakāpeniskais karē un iedomājieties kā izskatījās viņas frizūra, kad mati bija pēc sajūtas kā salmi un stāvēja gaisā. Pēc tāda skata pat man negribās vairš šo sēriju aiztikt.]

Garnier Ultra Doux Marvellous šampūns, kondicionieris un maska*
"Pēc lietošanas ir diezgan forša sajūta. Mati tādi piepildīti, viegli un mīksti, pufīgi un mirdzoši. Pat neieliekot eļļu mati ir gludi un spīdīgi.
Pozitīvais - aromāts (argana un kamēlijas ziedu eļļa). Šai sērijai tā pamatsmarža ir kā visiem Garnier produktiem. Eļļa tā kā pārlieta no vienas pudelītes citā, un tekstūra eļļai arī ir tāda pati kā iepriekšējām Garnier eļļām. [bet šī ir pirmā Ultra Doux sērijas eļļa]
Mati fēnojas daudz ātrāk un pie saknēm var just, ka matiem ir apjoms, tie nepaliek smagnēji. Mati ir tādi viegli un lieki neizceļ esošo sausumu.
Pēc izmagāšanas mati ir pūkaini (ļoti). Varbūt tas, ka viņi ir attīrīti vai kā, viņi paliek mīksti, bet ļoti pūkaini, tā kā mīksta vate, bet pēc veidošanas, mati viegli krīt un izskatās ļoti labi." 

 Schwarzkopf Professionals BC Bonacure Oil Miracle šampūns un izsmidzināmā eļļa*
"Pēc matu izmazgāšanas, tad, kad es aptinu dvieli ap galvu, es sajutu, ka man nenormāli dedzina galvas ādu, tā, ka es būtu tikko ielikusi krāsu/balinātāju. Nepatīkami svilinoša sajūta. No sākuma sabijos, jo domāju, ka iespējams vienkārši galvas āda sakairināta, un tad sāku fēnot matus, un pat fēnojot bija grūti, jo nepatīkamās sajūtas nepārgāja.
Pēc tam pagāja kāds brīdis un pārgāja tā svilstošā sajūta, kad likās, ka matu saknes plēš no galvas laukā.
Mani mati un galvas āda ir pieraduši nez pie kādiem līdzekļiem (krāsām, balinātājiem, krāsas izņēmējiem, nezināmas izcelsmes dažādiem līdzekļiem), tāpēc man bija pārsteigums, ka profesionālās sērijas šampūnam ir šāds blakusefekts.
Tas eļļas sprejs nedod diži nekādu efektu, vairāk kalpos kā finiša sprejs, kas nogludina un dod mirdzumu matiem. Vairāk patiks, ja ir blondi mati un pietrūkst papildus mirdzums. Var ielikt somiņā un ik pa stundai atkārtoti pūst kā matu smaržas.
No sausuma mani mati vairāk ir tādi kā matēti, bet uzpūsot šo, matus viegli nogludina un dod tādu vieglu spīdumu, kas atdzīvina visu skatu. " 

[Par eļļas spreju manas domas arī sakrīt, jo es kad viņu lietoju, vispār nejutu nekādu efektu, bet tas ir loģiski, jo mums abām ir biezas tekstūras mati, kas prasa smagākus līdzekļus, bet šī eļļa ir paredzēta smalkiem matiem, un domāju, tad šis sprejs būtu uzdevumu augstumos. Mīnuss no manas puses - biedē uzraksts, ka viegli uzliesmojošs.]

Atbildot uz jautājumu, kuri no šiem lietotajiem līdzekļiem izveidotu savu ideālo kombināciju, Beatrise atbild, ka izvēlētos Garnier šampūnu, Dove kondicionieri un eļlu, un Oil Miracle izsmidzināmo eļļu.

Secinājums, ka ne visas sērijas uz kurām rakstīts "eļļas" būs tik labas kā liekas. Kā redzam, šajā cīņā uzvarēja Dove  un Garnier matu kopšanas līnijas, tomēr vienmēr jāatcerās, ka ne visiem der vienas un tās pašas lietas, tomēr tām dāmām, kurām ir līdzīga matu struktūra kā Beatrisei, iespējams būtu šādas pašas problēmas.

&z


*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti vai dāvināti, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja subjektīvo viedokli
** fotogrāfijas no personīgā arhīva

29 komentāri:

  1. Man ļoti patīk Garnier matu eļļa,vispār tai sērijai ir debešķīgs aromāts! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sērijai tiešām ir jauks aromāts. :) Noteikti tādām saldummīlēm patīkams!

      Dzēst
  2. Žēl, ka neieliki bilde pēc Elvital produkcijas izmēģināšanas, pēc rakstītā šķiet tīrās šausmas :D Šķiet, ka mēģināšu Dove, cīnos ar sausiem, izpūrušiem matiem, tāpēc liekas, ka Dove sērija ir tas, kas vajadzīgs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tajā mirklī kaut kā neiedomājos, ka vajadzētu dokumentēt, bet skats bija diezgan dīvains. Domāju, ka Dove noteikti patika :)

      Dzēst
  3. Iesaku izmēģināt Loreal Professionnell Mythic oil un Matrix Biolage Exquisite oil sērijas - maniem matiem ļoti patīk. Nenoslogo matus, bet satauko gan, protams, ātrāk.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mysthic Oil ir jau sarakstā, bet matrix piezīmēju sev ieteikumu sarakstā :) Eļļas šampūni vienmēr sataukos matus ātrāk, bet galvenais, lai nav kā aplaizīti un pieglausti pie galvas :)

      Dzēst
  4. Es tā īsti nekad neesmu izjutusi to pievienoto eļļu priekšrocības matu kopšanas produktos. Bet paldies par detalizēto rakstu, vismaz tagad zināšu, ka jāmet Elvital sērijai līkums.

    thelatelatte.blogspot.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es ati vispār nelietoju eļļu šampūnus, jo man ir citas prioritātes, bet vienīgais eļļu patērēju tīrā veidā pirms matu fēnošanas, ļoti labi kalpo. :)
      Tiem kam ir dikti sausi mati gan jūt izmaiņas un no malas skatoties var redzēt arī ar ko mati ir mazgāti - ar vai bez eļļām :)

      Dzēst
  5. Mjā... man tieši šis Elvital ir krājumos.
    No eļļainajām vislabāk pagaidām patīk Eveline Argan+Keratin līdzekļi.
    No Garnier Doux man blaugznas uzmetās (lietoju tik trīs reizes). Kā pārstāju, viss normalizējās.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par ieteikumu, nekad neesmu lietojusi Eveline kopjošos produktus matiem. :) Blaugznas tas jā, ja ir tendence, tad tur neko nevar izdarīt. Arī man ir bijis vairākkārt, ka ļoti patīk firma un sākumā liekas viss ok, bet pēc trīs reizēm blaugznas metās ne pa jokam :(

      Dzēst
  6. Laikam no visiem aprakstītajiem man visvairāk ieinteresēja Dove - būs jāpamēģina. Šobrīd esmu pārstājusi lietot šampūnus/balzāmus ar eļļām, jo lai gan man ir smalki mati, bieži vien eļļainie proudkti ari man ir par smagu. Bet nu, to Dove izmēgināšu. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja ir smalki mati, domāju, var pamēģināt to Oil Miracle tas ir viegls eļļas šampūns vai vari darīt kā es daru - miksēju produktus no dažādām sērijām, lai ir vēlamais rezultāts. :) Viegls šampūns, bet barojošs kondicionieris, lai galus pabarotu un tā

      Dzēst
  7. Mani favorīti no visiem ir Dove! Tiešām fantastisks efekts! Garnier un Elvital maniem matiem nedeva nekādus uzlabojumus, diemžēl!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par šo Dove līniju ļoti daudz labas atsauksmes. Man prieks, ka beidzot ir viena kārtīgā līnija sausu matu īpašniecēm :)

      Dzēst
  8. Garnier ir labs. Pārējie gan nav mēģināti.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kādreiz ļoti fanoju par Fructis kondicionieriem, bet tad, kad atklāju Ultra Doux sapratu, ka nekas labāks nav mēģināts. man pašai ļoti patīk viņu šampūni, jo ir tādi bagātīgi un labi attīroši :)

      Dzēst
  9. Es atļaušos iespraukties ar pilnīgi pretēju viedokli - man ļoti, ļoti patika Elvital sērija. Un tā smarža - mmm. Vēlētos kaut būtu tādas smaržas ar šo aromātu.
    Man gan ir smalki mati ar galvas ādu, kurai ir tendence ātri taukoties un no eļļām tur tiešām ne miņas, bet ļoti labi attīra matus un nepadara tos sausus. Šampūna + matu maskas kombinācija ir mans pēdējā mēneša top kombo. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Smarža kā jau visām sērijām - salda un tāda izteiksmīga. :)
      Protams, Elvital noteikti kādai patiks, tas jau ir tikai katra subjektīvais viedoklis, bet izteikti bojātiem, nespodriem un bieziem matiem, kādiem it kā šī sērija ir paredzēta, neder, tā kā secinājumi pasaka visu jau priekšā :)
      Masku jau nevar lietot ikdienā, maksimums 2 reizes, bet nu jā, viņa īsti vairāk kalpo kā kondicionieris, tā kā, varētu būt, ka labs kombo sanāk :)

      Dzēst
  10. Man arī Elvital sērija ļoti patika,maska itīpaši. Patīkama smarža,mati vijīgi,veselīgi,mirdzoši.

    AtbildētDzēst
  11. Forša atsauksme !:)
    Man līdzīgi ar Elvitāl masku- dabūju paraudziņu, divām reizēm sanāca un principā neko vispār nebaro! Neskatoties uz maniem krāsotajiem matiem, kas nav pārāk sausi - viņi likās sausinātāki, nekā pirms lietošanas..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Redz kā, to,ēr matiem, kas prasa labāku kopšana, neder šī sērija :)

      Dzēst
    2. Man tiesi tas pats.Es gan pamanijos nopirkt pilno iepakojumu,bet nu teiksu,ka riktiigs s.. toties mana mamma(kura man ieteica masku)un radiniece(kurai atdevu masku) saka ,ka esot super.Abas loti apmierinaatas un pirksot veel.
      Peec raksta izlasiisanas,loti ieintereseeja Dove.Es vispaar laikam nekad neko no Dove neesmu lietojusi,buus jaapameegina:)
      Vita.

      Dzēst
  12. Esmu vairāk kā pārsteigta par L`Oreal raksturojumu, jo no aprakstītā nekam nevaru piekrist. Man ir normāli mati, un nepadarīja ātri taikainus un mati gali tieši bija pabaroti.

    Interesanti. Kur ražots šis šampūns? Jo es ne no Latvijas

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zini kā, tā atsauksme ir ne jau tāpēc, ka kaut kas vienkārši nepatīk, bet gan tādēļ, ka šī sērija ir, izceļu, paredzēta sausiem matiem, kas maina matu šķiedras, padarot matus maigākus, mirdzošākus, elastīgākus un dzīvīgākus, bet manai draudzenei, kurai viss atbilst pēc apraksta, jo ir ļoti sausi mati, kas prasa rūpēs, šī sērija tikai pasliktināja visu. :)
      Protams, kādam jau vienmēr patiks kāda sērija, tomēr šeit aspekts tiek likts uz to, ka atbilstošajai problēmai un matu tipam šī sērija nederēja. :)

      Es nezinu kur ražoti šiem šampūni, bet no oficiālajiem pārstāvjiem, tā kā nekas greizs jau nevarētu būt :)

      Dzēst
    2. kādi skaitās sausi mati, izbalināti, sausiem matu galiem? Tad mati jāaplīdzina. Nejau tagad sāks lietot šampūnu un mati mainīsies. Jānovērš faktori kas izsausina matus, balināša, veidošana , pārtika utt

      Es kad esmu Latvijā, lietojot pie māsas tos pašus L`oreal šampūnus, jūtama liela atšķirība.

      Dzēst
    3. Pats interesantākais, ka tika lietots uz nesen nogrieztiem matiem, jo karē prasa biežu griezuma atjaunošanu. :)

      Es saku, ka katram savs, un iespējams ar cieto ūdeni kombinācijā rezultāts ir tāds :)
      Mums tak LV viss laikam citādāks 😃

      Dzēst
  13. Man arī Elvital sērija tīri labi patika. Aromāts vispār dievīgs. Vienīgi tai sērijai bija īpaši rūpīgi jaizskalo šampūns, savādāk gan bija neforši mati. Esmu krāsotu un diez gan sausu matu īpašniece

    AtbildētDzēst
  14. Kādas atšķirības ir šampūnu sastāvā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Oi ja man čertu līniju šampūnu sastāvi jāsalīdzina tas aizņems jau cik laukuma. :) Es, protams, varu salīdzināt, bet tas aizņems laiku, tā kā parasti to nedaru, tad par sastāviem neko arī neminu šeit :) Vēlāk iepublicēšu, ja ir interese ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan