Dzīve bez karstajiem veidošanas rīkiem jeb matu veidošana ikdienā

24.05.15

Pirms kāda laika, tas jau bija ziemā, es rakstīju par saviem iemīļotajiem veidošanas līdzekliem, kad aktīvi lietoju karstos veidošanas rīkus, bet tagad, kad jau ir iestājies pavasaris paliek mazāk laika matu veidošanai, un ja godīgi, tad nemaz neprasās ne fēnot, ne taisnot.
Jāsaka, ka pirms tam es nekādi nevarēju ciest savus dabīgos matus, jo tie bija ārkārtīgi pūkaini un nevaldāmi, līdz ar to sausi, bet no dabas viļņaini. Tagad, kad matus krāsoju jau vairāk kā gadu, sapratu, ka tekstūra ir mainījusies, bet manā gadījumā pozitīvā ievirzē - mati ir valdāmi. Tie ir palikuši vēl sausāki, bet tā ir maza bēda, viļņojas tāpat, bet ar kopējo stāvokli esmu apmierināta vairāk nekā jebkad iepriekš.
Jūs zināt manu veco labo stāstu - jūtīga galvas āda, sausi gali. Tātad shēma elementāra - labi mitrināt un attīrīt galvas ādu, bet barot un rūpēties par matu galiem. 

Ikdienā šobrīd absolūti fanoju par Schwarzkopf Professionals Moisture Kick mitrinošo šampūnu un matu masku miniatūru izpildījumā. Šampūns lieliski attīra galvas ādu un ir jūtams jau no pirmās lietošanas reizes, ka galvas āda tiek mitrināta. Otrs pluss, ekonomiskumus. Minatūrās ir tikai 100ml produkta, bet šampūnu es jau lietoju aptuveni mēnesi, mazgājot matus 2-3 reizes nedēļā, neesmu izlietojusi līdz beigām.

Tā kā lietoju vairāk mitrinošus attīrošos līdzekļus, tad nepieciešams arī kaut kas treknāks un barojošāks, tāpēc par labu nāk sākumā neizprastais Lovea divfāžu neizskalojamais kondicionieris matiem ar granātābola ekstraktu. Pūsu šo visu matu garumā pēc tam, kad mati dvielī ir pavadījuši kādas 20 minūtes. Tas ir viegls, nenoslogo matus un lieliski smaržo. Man ir aizdoma, ka pateicoties šim līdzeklim, mati iegūst mirdzošas un vijīgas lokas.

Bez matu eļļas es nevaru, jo matu gali izskatīsies kā negriezti, tāpēc atgriežos pie iecienītās Wella Professionals Oil Reflection vieglās eļļas/seruma, kas matiem sniedz bagātīgu kopšanu, bet nenoslogo un nepadara tos netīrus, jo eļļa ir viegla un absorbējas absolūti ātri. 
Vienā reizē lietoju 5 pumpīša devas un klāju koncentrējoties vairāk uz matu galiem (no zoda līnijas uz leju) un ceļu tos it kā uz augšu, lai veidojas tādas vieglas mitrās lokas. Tālāk viss paliek matu ziņā, jo es tos neķemmēju, tāpēc, ka šampūns un kondicionieris mierīgi atšķetina matus, bet pinķerīgākiem matiem pietiks ar Lovea, tas arī labi kalpo kā atšķetinātājs.
Finālā, kas jau ir no paša rīta, visā matu garumā pūšu matu laku. Esmu absolūti sajūsmā par jauno Schwarzkoft Got2Be Mind Blowing matu laku, kas žūst absolūti ātri, bet ir tik smalka, ka nav jūtama matos vispār. Fiksāciju tur labi, man šī frizūra turējās divas dienas un ķemmējot trešajā dienā, nebija jāzaudē pus galva ar matiem, kā tas notiek visbiežāk ja lieto ķepīgu matu laku stipras fiksācijas.

Zemāk redzams rezultāts pēc šādas "procedūras" ar maniem absolūti dabīgajiem matiem. Kad izsusināju matus dvielī un ieklāju minētos līdzekļus, tā arī devos gulēt un pamodos jau ar gatavu "frizūru". Kad nēsāju matus dabīgi, lai tie nesāktu pārlieku pūkoties, cenšos tos arī neķemmēt, tāpēc šeit - mati neķemmēti divas dienas. 
Šeit vēlos izcelt vienu būtisku lietu - paskatieties uz to apjomu! Man tāds nav izdevies iepriekš dabīgā veidā, bet neko citu, specifisku apjomam, neesmu pūtusi vai likusi.
Maija mēnesis jau lēnām soļo uz beigām un ir tik daudz dažādu darbu, kas ir jāizdara, bet priecājos par sevi, ka ir pamodusies vēlme stāstīt un rakstīt par dažādām lietām šeit blogā. :)

Nedaudz par off topic lietām.
Vakar man bija piedzīvojumiem bagāta diena, jo vakarā devos uz fantastisku izrādi Equus. Ejot bieži uz teātri man sķiet, ka man nespēs nekas vairs pārsteigt, tomēr skatoties uz tām emocijām un sāpēm, tu saproti "nē, dzīvē ir vēl daudz ko redzēt". Man grūti pat meklēt vārdus, jo tas ir pārdomu stāsts mums visiem. Lai arī tas ir kārtējais stāsts par vietu civilizācijā un primitīvisma vajadzību principos, tomēr tas aizskar tādas sirds stīgas, kuras sākumā šķiet, ir paslēpušās aiz dzelzs sienas.

Un, protams, Eirovīzija! Es neieslīgšu dziļi detaļās un politikā, bet ļoti priecājos par Latvijas sniegumu. Dziesma lieliska un Aminatas balss strāvoja! Sākumā skatījos uz to visu ar lielu skeptiskumu, bet priecājos par kopējo sniegumu.
Par uzvarētāju man ir maz ko teikt, kā tikai to, ka es pilnībā ar abām rokām esmu par! Pelnīta uzvara.
Man kā popmūzikas patērētājai patika dziesma, bet lai es to sauktu par klaju plaģiātu, nu nez. Ziniet, es kopuma saskaitīju laikam 8 dziesmas ar vienādiem meldiņiem, kas arī ir plaģiāti (visiem šogad topā Eda Šīrena daiļrade), tomēr ja sākums un dziesmas stiliņš ir vienāds, tas nu gan nav plaģiāts, jo galu galā - cik tad mūzikā ir notis?
Es vispār priecājos par visu šī gada pasākumu, viss ir tā kā bija jānotiek un man šādās situācijā patīk ļoti krievu teiciens - как карта ляжет. Nav nozīmes ko mēs šeit domājam un kā mums liekās, tas viss ir atkarīgs no daudzām svarīgākām lietām, kā tikai par kādu negatīvu un pārlieku subjektivizētu viedokli.

Priecīgus Vasarsvētkus!


&z

2 komentāri:

  1. Laba matu kopśnas produktu kombinācija, jo mati izskatās kupli un veselīgi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! :)
      Es vienkārši sapratu, ka ar veidošanas līdzekļiem nevar iegūt to dabisko matos, tāpēc meklēju (ilgi) to izdeālo kombināciju, lai mati tiešām izskatās labi paši no dabas. :) Beidzot atradu!

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan