Dezodorantu dažādībai - Cool Line, Garnier, Nivea un LSS

03.05.15

Atrast īsto dezodorantu priekš manis ir diezgan mokoši, jo, kad pirms gada apkopoju uz to mirkli mēģinātos antiperspirantus (šeit), es sapratu, ka nevienu īsto un vienīgo tik un tā neesmu atradusi. Es vēl aizvien turpinu savus meklējumus un kad beidzot izlietoju iekrāot varzu, sāku ķerties pie jauniem atklājumiem.
Varbūt esmu minējusi, bet varbūt arī nē, es esmu īpaši svīstoša persona stresa situācijās. Tā, ka man no "slapjo" padušu sajūtas nelabi metas un katru reizi vēlos sabāzt tur salvetes, kas visu absorbēs. Noteikti pa daudz informācijas.. :D Tās stresa situācijas ir diezgan daudz, tāpēc ikdienā man vajag tik universālu produktu, kas perfekti kalpos dienas mierīgajā plūsmā un arī, kad nerviņi sit augstu vilni, jo es nenēsāju līdzi papildus dezodorantus, ko dienas laikā lietot atkal un atkal.

Nivea Stress Protect izsmidzināmais antiperspirants*
Dezodorants, kas solās turēties pat stresa situācijās, bet es teikšu, ka pieviļ nedaudz tik un tā. Jā, ikdienas vajadzībām, kad jādodas uz universitāti, darbu vai daudz jāpārvietojas, tas ir labs, tomēr, kad es sāku stresot, tad mani satracina vēl vairāk fakts, ka paduses paliek slapjas.
Ne īpaši svīstošiem cilvēkiem tas varētu patikt, bet man neder. Tomēr ir viens liels pluss noteikti - tas nekairina padušu ādu.
No pagājušās vasaras līdz rudenim, es konstanti lietoju tikai un vienīgi izmsidzināmos sprejus, jo sapratu, ka tie labāk tiek galā ar situāciju, bet tad man uzradās citas problēmas, kas izpaudās izteiktā niezēšanā un sarkanumos. Paduses palika nenormāli sausas un jūtīgas. Pat iemīļotais Dove mani pievīla. Ilgi nelietojot, pamēģināju izsmidzināmo, šo, un esmu pārsteigta par tā saudzīgumu pret ādu.

Garnier Nēo sausā krēma antiperspirants
Par šo rakstīju pagājušā gadā jau, bet nodomāju, ka jādod tam otra iespēja, jo toreiz tas sevi nepierādīja kā labs dezorants, vairāk kārtīgs ok un tas arī viss.
Devu iespēju un biju vīlusies vēl trakāk. Es uzliku vienā dienā, kad man nebija nekas daudz darāms, domāju sāksim kaut kā pamazām, un pat ar to netika galā. Jau dienas vidū, ejot pa ielu, sajutu pazīstamo sajūtu un tas bija liels no, no. Tas ir pa vāju, stipri pa vāju. Pozitīvais - tas ir mitrinošs un bez aromāta, bet aizsardzība noteikti pieklibo.

Lady Speed Stick Pro-5 antiperspirants
Šis ir mans tā laika skolnieces favorīts ar kuru laikam es izaugu kopā, jo neko labāku nebiju atradusi.
Iedomājieties, cik šis bija liels palīgs pēc sporta stundām, kad vienīgais, kam atlika laiks bija pārģerbties un atsvaidzināties (aromāta ziņā). Kad absolvēju skolu, pārstāju to lietot, jo likās nedaudz pa agresīvu ikdienas vajadzībām, bet šis palika ar gaišu atmiņu manā sirdī.
Nopirku, jo nezināju, kas vēl labs ir lietots un tagad es varu pateikt, ka šis ir labākais un sliktākais produkts vienā izpildījumā.
Jā, tas lieliski tiek galā r visām situācijām, tikai vienu vai divas reizes ir pievīlis, bet toties kā viņš bojā apģērbu. Visas manas tumšās drēbes ir baltos pleķos. Tas ir liels no, no, jo tomēr tas bojā drēbes un tie ir kapitāli balti plankumi. Var jau būt, ka formula šim ir slikta, bet riskēt tā negribās visu laiku. Uz šo brīdi redzu tikai vienu pielietojumu - ar gaišu apģērbu vasaras sezonā.

Crystal Active Deo Cool Line sausais kristālu dezodorants
Kad no "indes" (skat. antiperspirantiem) nolēmu paiet nostāk, ieraudzīju Drogās šādu brīnumu kā kristāla dezodorantu. Es zināju, ka tas būs vājāks par visiem iepriekš lietotajiem, bet LDS bija tik ļoti pievīlis, ka metu visus aizspriedumus pie malas un pamēģināju.
Tā lietošanas princips ir elementārs - saslapini zem ūdens un smērē kā jebkuru citu dezodorantu. Un viss. Pirmajā reizē sajūtas bija ļoti īpatnējas, bet par kristālu dezodorantiem tik daudz kas labs dzirdēts, ka padoties nemaz negribējās. Pēc uzklāšanas nekas nav jūtas, nav pat sajūta, ka tur kaut kas tika smērēts, to var sajūst tikai pēc kāda laika.
Ikdienā tas uzvedās labi, pat ļoti labi. Stresa situācijās, nu tā - atkarīgs cik izteikti stresots. Tas nav noturīgs, bet savas 5-7 stundas izturēs. Fascinējoši, ka šis mazais 60 g gabaliņš izturēs 1,5 - 2 gadus un lietojot tas tiešām tā arī būs, jo es jau lietoju kādu laiciņu, bet lietošanas pēdas nav manāmas. Šobrīd lietoju katru dienu šo brīnumu un tas tiešām ir tāds kā mans peldrinķis, kas palīdz ikdienā. Es noteikti pastāstīšu kā iet ar viņu ies vasarā, bet pagaidām saku labus vārdus.

Es nevaru šobrīd nevienu izvirzīt par līderi, jo katrs ir ar kaut ko īpašs, bet mīļāks šobrīd ir kristālu dezodorants, jo tas ir saudzīgs un neslikts noturībā. Tiesa ne sporta zālei, skriešanai vai stresošanai.
Pagaidām es izzinu plašo Drogu sortimentu, bet apsolu, ka pievērsīšos drīzumā arī eko un aptieku sekcijai.

&z


*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja manu subjektīvo viedokli
** fotogrāfija no personīgā arhīva

20 comments:

  1. Es jau vairākus gadus lietoju Nivea rullīšus, kādas divas reizes esmu iegrābusies aromātos, kas man nepatīk. Vēl man patīk Madaras dezodorants, kā arī gribētu izmēģināt kaut ko no aptieku produkcijas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Madaras dezodorants liekas interesants. Kad domāšu par citu segmenta dezodorontiem, noteikti atcerešos par šo. Lasīju atsauksmes liekas, ka tas varētu patikt :)

      Dzēst
  2. Noteikti kādreiz gribu izmēģināt to kristāla dezodorantu, bet laikam pēc vasaras. Mans absolūti mīļākais dezodorants ir no Garnier rullītis, tas mani nekad nepieviļ. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar Garnier man ir gājis dažādi. Tie, Mineral jaunā versijā man ļoti patika, bet tie, kas bija alantoīnu mineral sērijā (laikam zaļš iepakojums) galīgi negāja. Kristālu dezodorants noteikti varētu patikt, jo ir maigs un ļoooti ekonomisks :)

      Dzēst
  3. Es arī esmu īstā dezodoranta meklējumos, neviens īsti neapmierina. :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tāda diemžēl tā dzīve, ka tik daudz dezodoranti pieejami, bet atrast kādu labu visām vajadzībām, ir tiešām grūti :(

      Dzēst
  4. Es arī lietoju kristālu dezodorantu, tikai no citas firmas. Šis man ir otrais mēģinājums - ar pirmo neiepatikās, bet tagad lietoju katru dienu un esmu ļoti apmierināta :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Interesanti. Es skatījos, ka vispār daudzas firmas piedāvā kristālu dezodorantu, bet nespēju pagaidām iedomāties ar ko viņi katrs atšķiras? Jo cenu kategorijas tik dažādas, bet kristāls prinipā ir vienāds :)

      Dzēst
  5. Ja ir iespēja, izmēģini šīs sērijas dezodorantus: http://www.boots.com/en/Boots-Brands-A-to-Z/Mitchum/ It īpaši viņu roll-on dezodorants :) Latvijā neesu redzējusi. Nopirku Anglijā un manējais jau iet uz beigām un pat nezinu, ko darīšu. būs vien jāsūta no Anglijas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Kad nobriedīšu Boots pasūtījumama, jo visu laiku vēlmju saraksts tikai papildinās, paturēšu atmiņā šos dezodorantus :)

      Dzēst
  6. Ar to kristālu dezodorantu mana pieredze bija pavisam dīvaina. Lietoju viņu diezgan ilgu laiku un biju sajūsmā, bet pēc kādiem pāris mēnešiem sākās diezgan pamatīga alerģija, kas izpaudās kā apsārtusi, sausa un niezoša padušu āda. Biju šokā, jo nekādus citus līdzekļus nebiju lietojusi. Līdz pat šim brīdim nesaprotu, kas un kāpēc tā bija, jo tas taču pilnīgi dabisks produkts. Tagad esmu atgriezusies pie Dove un Nivea, kas darbojas labi un alerģijas neizraisa.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man šāda reakcija bija no visiem izsmidzināmajiem dezodorantiem, tai skaitā Dove un Nivea. Nācās vairākas dienas lietot tējas koka eļļu, lai sadziedētu problēmu, bet koda kā elle sāļi, kas dienas laikā sēdās. Acīmredzot, kaut kas nepatika un dažkārt tam arī var nebūt izskaidrojums. :)

      Dzēst
  7. Īstenībā vēl neesmu saskārusies ar tādu dezodorantu, kurš man palīdzētu pret svīšanu, paduses slapjas ir gandrīz vienmēr, bet galvenais, ka vismaz nav sviedru aromāts. Izsmidzināmie man neder, jo ļoti kairina paduses, ar kristāla rullīti arī nav labi, kādas 3 dienas pēc kārtas var palietot, bet tad paduses paliek stipri jūtīgas un jāpārtrauc. Lietoju dažādu firmu caurspīdīgos rullīšus, tie gan ir ok, man ļoti agrāk patika Fa dezodorants ar aloju, kuram mehānisms bija kā lady speed stick, bet tad to vispār pārstāja ievest Latvijā, varbūt vispār ražot, gan labi smaržoja, gan aizsargāja, gan arī alerģiju nebija.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es tādu FA vispār neesmu redzējusi ar to mehānismu pie mums vairs. :( Man liekas, ka veikalos ir tik plašs dezodorantu piedāvājums, ka īsti vairs nezini ko lietot un mēģināt.
      Es esmu lietoju LDS ar tādu pašu mehānismu kā Fa, bet man nepatika tā slapjā sajūta pēc uzklāšanas, tāpēc priekšroku dodu sausajiem krēmveida dezodorantiem. :)

      Dzēst
  8. Mans atklājums ir Rexona Maximu protection, vismaz šobrīd. Lietoju no rudens, redzēs kā būs vasarā. Bet beidzot ir tā, ka varu pat vienu krekliņu divreiz uzvilkt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, tas ir interesants, jo es viņu kaut kad pētīju un likās, ka viņs pat ir nedaudz "ārstniecisks", un kaut kā par to piemirsu. paldies, ka atgādināji. Tikšu vaļā no sava LDS, tad paņemšu Rexona. :)

      Dzēst
  9. wo tā, a es domāju, ka tikai man ar šo ir problēmas - ne īsti ar svīšanu, bet ar īstā līdzekļa atrašanu....meklēju ļoti ilgi.... klau ierakstīšu šovakar blogā varbūt noder - a tā jau vairs nemaz nerakstās......

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti! Pazudusi iedvesma? :)
      Man arī dažkārt liekas, ka daudzas manas problēmas var būt tikai man vienai tādai, bet tad atskāršu, ka ne es viena tāda ar problēmām :(

      Dzēst
  10. Iesaku izmēģināt Rituals produkcijas antipersperantus , man ir ļoti lielas problēmas ar svīšanu, bet nu šie antipersperanti ir izglābuši manu ikdienu.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies par ieteikumu! Es jau sev pierakstīju, jo man tiešām ir grūti atrast vienu labo un tad nu uzklausu isus ieteikumus :) Noteikti pamēģināšu!

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan