"Nē!" krāsotai ķiverei

30.03.15

Kopš es sāku krāsot matus, nu jau gadu kā atpakaļ, tad par krāsotu matu štellēm sāku vairāk interesēties, un esmu apkopojusi tiešām labus produktus priekš krāsotiem matiem no Drogu sortimenta, jo es vēlos pierādīt, ka arī labas matu krāsas un kopjošos līdzekļus var atrast ne tikai profesionālajā matu produktu sortimentā.
Ar vādu labus līdzekļus, tas nozīmē matu krāsas, kas sniegs maksimālo efektu un tiešām matus nokrāsos tik dabiski cik vien iedomājams, šampūns un kondicionieris, kas ļauj saglabāt skaistu un spilgtu matu krāsu ilgāk, kā tikai pāris nedēļas.

Schwarzkoft Palette Perfect Care Color matu krāsa (tonis  - 770 Chocolate Red) (ap 4 €)
Kad tik tikko sāku krāsot matus, tad man bija vienalga kāda ir matu krāsa galvenais, lai ir vēlamais tonis. Iepriekš biju aizrāvusies ar tādiem sarkanajiem, kas nedaudz atblāzmo violeto un tad ap rudens pusi, sapratu, ka gribu savus sarkankoka brūnos un ilgi, tik tiešām ilgi, meklējot esmu atradusi savu ideālo matu krāsas toni.
Matu krāsai ir liegs aromāts un galvas ādu tā krāsošanas laikā "neēd". Matu krāsa lieliski nokrāso pelēcīgi brūnās matu saknes, kas ir ataugušas un tājā paša laikā kopj matus, jo kopš lietoju konkrēti šo krāsu, matu saknes nepaliek tik sausas kā iepriekš. Es šo krāsu lietoju ik pēc 4-6 nedēļām, bet vairāk vados pēc tā cik matu saknes ir ataugušas.

Kruidvat Hair Color Remover salvetes matu krāsas "koriģēšanai" (ap 2 €)
Vienu reizi pērkot matu krāsu, ievēroju, toreiz tas gan bija jaunums, ka piedāvā šādas salvetes matu krāsa klūdu labošanai. Es domāju, jūs zināt, ko nozīmē mājas apstākļos krāsot matos un nedaudz noķeksēt garām, tāpēc tādām situācijām, kad krāsa ir strāpījusi nedaudz pāri deniņiem un skaustam, izmantot šīs salvetes, kas noņems krāsas paliekas pat ātrāk nekā citronskābe, kas ir tautā iemīļotākais paņēmiens, lai noņemtu krāsas paliekas.

Nivea Color Care&Protect šampūns un kondicionieris* (katrs ap 4 €)
Iepriekš īsti speciāli nelietoju šampūnus krāsotiem matiem, jo man jau šķiet, ka matu krāsu nepaildzinās pareiza šampūna vai kondicioniera lietošana, un arī, man tomēr ir vēl citas problēmas ar galvas ādu, kas liek man lietot nedaudz cita sortimenta šampūnus (skat. ārtsnieciskos), tomēr šis duo mani patīkami pārsteidza. Šo sēriju es biju kādreiz lietojusi un man tā nepatika, bet tagad, kad formula ir uzlabota ar šiem sadraudzējos labāk. Šampūnam ir klasiskais Nivea šampūnu aromāts, tas ir biezas tekstūras, labi puto un neslikti arī attīra galvas ādu, bet kondicionieris ir tāds diezgan biezs un bagātīgs, līdz ar to nedaudz ļauj iekapsulēt krāsas sarkunumu, nepadarot matus blāvākus. Manuprāt, no šī duo tieši visvairāk patīk kondicionieris, jo veic savu uzdevumu labi, bet šampūns tas tā, lai saprastu sērijas efektīgumu.

Vēl noteikti pie krāsotu matu kopšanas jāpiemien Lovea izsmidzināmais kondicionieris ar granātābolu, kas tiešām ļauj matu krāsu iekapsulēt un neļauj tai tik ātri izbalēt, jo kā mēs zinām, sarkani mati tā jau ātrāk zaudē savu krāsu un kopā ar sauli, šis process norisinās vēl ātrāk.

Kādi ir jūsu labākie ieroči, lai saglabātu maksimāli ilgāk skaistu matu krāsu, kā tikko pēc krāsošanas?

&z

*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti no oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja manu subjektīvo viedokli
** fotogrāfijas no personīgā arhīva

6 komentāri:

  1. Vēl lieliski krāsu kļūdas uz sejas palīdz noņemt meikapa noņemšanai paredzētie pieniņi - pārbaudīts praksē. Kā arī meikapa noņemšanai paredzētās salvetes. Ja iegriezies drogās bieži matu nodaļā, varbūt esi pamanījusi `color remover`, kas paredzēt matiem, ne krāsu ķēpām uz sejām?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē, diemžēl tādu neesmu manījusi, vismaz pagaidām nav bijis manīts :)

      Dzēst
  2. Es matus krāsoju jau 10 gadus, mēģināju arī šīs salvetes, taču jo tumšāka krāsa, jo grūtāk to noņemt. Mans ieteikums būtu pirms matu krāsošanas uz sejas uzsmērēt diezgan treknu kārtu krēma vai arī eļļas, pēc tam kad krāsošanas process pabeigts viegli ar vates plāksnīti noslaucīt. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, labs ieteikums! Noteikti atcerēšos, a trāpīsies kāds jestrāka matu krāsa, kas laukā neņemsies :)

      Dzēst
  3. Skumji, bet matu krāsas noņemšanai izmantoju LRP sejas toniku ar ko mana āda nedraudzējās vispār. Toties krāsu noņem nekairinot/neberzējot ādu.

    AtbildētDzēst
  4. Tas tiešām ir skumji, bet vismaz līdzeklis labi noņem matu krāsas paliekas :)

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan