Matu veidošana ikdienā

14.03.15

Es no matiem prasu maz. Tik tiešām! Man galvenie nosacījumi ir - taisni, bet ar kustību un dabiskumu, nevis stīvi taisni, viegli ķemmējami, gludi un paklausīgi, bet es nekad nevarētu iedomāties, lai no saviem matiem kaut ko tādu dabūtu, man vajdzēs kārtīgi papūlēties. Gadiem ejot un mēģinot izprast savu matu struktūru, tikai nesen esmu atradusi savus ikdienas go-to matu veidošanas produktus, jo tikai pliki ar šampūniem un kondicionieriem netikt galā ja mati no dabas ir viļņaini un ļoti pūkaini, līdz ar to arī pasausi.
Gadus trīs vai četrus atpakaļ, es katru dienu pārdzīvoju par saviem matiem un biju tos gatava izraut laukā, lai tikai smuki "stāvētu", bet pagāja laiks un laikam es samierinājos, bet vairāk ticu tam, ka pie vainas bija vecie labie hormoni, kas nosaka kādi mums būs mati un bla, bla.
Lai gan, vienīgais, kas tiešām palīdzēja padarīt tādus matus kādi man ir tagad, par kuriem no sirds priecājos, ir karstās šķēres un matu krāsa. Jā, matu krāsa sausina matus, bet hei, man visu laiku ir sausi mati, kas tur jauns, bet karstās šķēres matiem ļauj saglabāt visu to labu, kas matā un neļaut tam tik ātri pazust.

Principā esmu beidzot atradusi to kombināciju, kas matiem dod visu manis uzskaitīto, bet matus nenoslogo, jo daudzi veidošanas līdzekļi noslogo matus. Zemāk attēlos ir diezgan pagrūti saprast to īsto rezultātu, bet aptuvenam priekšstatam būs gana. 
Principā es katru reizi nelietoju visus produktus, kas apkopoti, bet lietoju uz pārmaiņu un pie katra paskaidrošu, kad lietoju kuru no viņiem.

Dove Pure Care Dry Oil viegla eļļa matiem (11.99 €)
Eļļas matu veidošanas procesā ieņem vienu no galvenajām lomām, jo līdz ko nebūšu lietojusi eļlu matos, tā mati pārvēršas par briesmīgu slotu uz galvas. Kopš pagājušā gada lietoju eļļas ne tikai mitros matos pirmš fēnošanas, bet arī kā aizsarglīdzekli pret karstumu. Biju lasījusi, ka pirms matu taisnošanas vajag nelielu daudzumu eļlas ieziest matos un tad taisnot, tas aizsargājot matus labāk nekā jebkurš cits matu sprejs pret karstumu. Tā arī daru un teikšu, ka mati nav ne aplūzuši, neko, tādi kādi bija, tādi palikuši. Iepriekš lietoju šo Dove, bet tagad lietoju vienu citu, par kuru stāstu zemāk.

Dove Oxygen&Moisture Root Lift Spray apjomu piešķirošs sprejs (ap 7 €)
Lietoju jau vairākus mēnešu un katru reizi, kad aizmirstu to iepūst matu saknēs, tad uzreiz jūtu, ka mati ir tik plakani cik iespējams. Tas nedod mega apjomu, tomēr mati nav tik plakani kā ierasts pēc taisnošanas. Matu saknes nenoslogo un saknes nesatauko.

Got2Be Beach Girl sāls sprejs matu tekstūrai (ap 7 €)
Šo iegādājos jau savlaicīgi uz pavasari, lai dabīgās lokas vairāk krīt uz leju nekā plivinās pa gaisu, bet lietoju šad, ta arī pēc mazgāšanas mitros matos, ja zinu, ka matu galus netaisnošu un atstāšu tādus kādi ir. Tas nesausina matus un dabīgajām lokām dod tādu nedaudz vairāk tekstūru un "kustību" matos.

Garnier Fructis Thick&Gorgeous Mass Maker Texturising izsmidzināmais pūderis ( 6.49 €)
Pēc tam, kad mati ir izfēnoti, vai žuvuši dabīgā veidā, un jau pēc taisnošanas, ja redzu, ka mati ir pārāk stīvi, tad lietoju šo tekstūras spreju, kas man pēdējos mēnešos ir ļoti iepaticies.

Lush No Drought sausais šampūns (ap 6, 7 €)
Lietoju aptuveni trešajā vai ceturtajā dienā pēc matu mazgāšanas, lai atsvaidzinātu saknes. Jāsaka, ka lietošana ir sarežgīta, jo bieži vien esmu nokaisījusi sev visu seju ar balto pulveri un nepamanot, esmu gajūsi tā arī cilvēkos (iedomājos, ko tajā brīdī viņi domā, redzot, ka man uz sejas ir balts pulveris). Lai tā lietošana ir diezgan komplicēta, bet efekts ir daudz labāks nekā pēc Batistes. Batisti varēja lietot tikai vienreiz, un nākošajā dienā obligāti bija jāmazgā mati,citādi galvas āda sāka tā niezēt, bet šo var lietot pat divas dienas pēc kārtas un saknes tas nesaķepinās. Es pat esmu ar viņu piebērusi sev pilnu galvu, kad bija jāskrien cilvēkos, bet laika mazgāt nebija, un mati izskatījās kā tikko mazgāti - svaigi un apjomīgi.

No svara ir arī tas kādi šampūni un kondicionieri tiek lietoti, jo ne visi šampūni derēs visiem veidošanas līdzekļiem. Bieži vien nākas lietot vienu matu kopšanas sēriju, lai redzētu kaut kādu atškirību, jo ja lieto nesaderīgus šampūnus ar veidošanas produktiem, efekta var nebūt nekāda. Šobrīd lietoju jaunu matu kopšanas līniju - Silk Oil of Morocco, un pagaidām mani apmierina šampūna/kondicioniera saderība ar visiem veidošanas līdzekļiem. 
Silk Oil of Morocco (Marokas zīda eļļa) piedāvā virkni luksus klases matu kopšanas līdzekļu, kuri satur sertificētu organisko argāna eļļu no Austrālijas. Šie matu kopšanas līdzekļi palīdz savaldīt nepaklausīgos matus, uzlabo matu elastību un matu stāvokli, kā arī piešķir matiem nevainojamu zīdainu spīdumu. Tie tāpat palīdz samazināt matu žāvēšanas un ieveidošanas laiku. Šie matu kopšanas līdzekļi ir piemēroti visiem matu tipiem un palīdz aizsargāt matus no nelabvēlīgās vides ietekmes, krāsvielām un karstuma, palīdz atjaunot bojātos un bieži ieveidotos matus.
Silk Oil of Morocco intensīvi mitrinošs šampūns bez sulfātiem (100ml; 13 €)*
Šampūns maigi attīra matus un putojot divas reizes iesējams iegūt labu mitrināšanu un attīršanu, bet man nepatīk, ka no šī šampūna nez kāpēc niez galvas āda, lai gan šampūns ir bez SLS, un mati arī taukojas ātrā, jau pēc divām dienām.

Silk Oil of Morocco Intensīvi mitrinošs kondicionieris (100 ml; 13 €)*
Man patīk lietot ļoti bagātīgus kondicionierus un pēc tekstūras tāds arī tas liekas, bet man gribētos, lai tas ir vēl druscītiņ biezāks. Man pēc lietošanas mati bija ļoti sapinkojušies un es pat nedaudz sabēdājos, jo parasti ar tādām problēmām īsti necīnos, bet labi, ka nākošais produkts man bija pa rokai, un situāciju izglāba.

Silk Oil of Morocco hair&skin treatment serums/ sausā eļļa (60 ml; 20 €)*
Iepriekš esmu lietojusi īsto argana eļļu un biju par to sajūsmā, lai gan man tā likās nedaudz pa "smagu", bet šis serums ir ļoti viegls un absorbējas tūlītēji. Es pilnīgi piekrītu ražotājiem sakot, ka šis ir zelts pudelītē, jo to var lietot itin visur - matiem, ķermenim, sejai, elkoņiem, kutikulām u.c. Pirmajā dienā, kad mēģināju šos produktus, nolēmu, ka eļļu pamēģināšu uz ķermeņa pēc dušas, un ziniet, es biju sajūsmā. Serums absorbējās neticami ātri un atstāja patīkamu argana eļļas+ marakujas tipa aromātu, kas jūtams bija vēl visu dienu. Pēc tam es izdomāju to lietot matos, jo kā jau augstāk minēju, no šampūna un kondicioniera, tie bija palikuši stīvi un sapinkojušies. Iespiedu plaukstās kādus 3 dozatora spiedienus un vienmērīgi ieziedu mitrajos matos. Man pat pēc tam ķemmi nevajdzēja, tie atšķetinājās tik viegli - ar pirkstu palīdzību. Lietoju arī pirms taisnošanas, un  mati tā mirdzēja pēc tam, attēlā zemāk var redzēt salīdzinājumu. Lietojot uz sejas, tas palīdz, lai grims klājas vienmērīgāk un gludāk, bet šoreiz teikšu, ka man tas neder, šī metode vairāk patiks sausas ādas īpašniecēm. Es lietoju eļļu uz nakti un pagaidām nav uzmetusies neviena pumpa, tā kā - so far, so good. 
Ja interesē, šo mazulīti varēs iegādāties Expo Beauty 2015 laikā Skonto hallē, kas norisināsies no 27. - 29. martam. Cerams, ka viņu stendu varēs atrast, jo noteikti pirkšu vēl vienu pudelīti ar šo serumu.

Silk Oil of Morocco apjomu palielinošs pūderis (10g; 24 €)*
Šāda veida apjoma pūderus patīk lietot reizēs, kad liekas, ka mati ir pārlieku tīri. Iepriekš esmu par šiem stāstījusi, bet ja informācija palaista vējā, tad vēlreiz - šis ir brīnumproduktiem noplakušies, plāniem, smalkiem un nedzīviem matiem, bet galvenokārt, īsiem matiem, jo dod tādu tekstūru un apjomu par kuru var tikai sapņot lietojot matu putas vai aerosolus. Tas, ko lietoju no frizieru klāsta ir ļoti labs, bet šis matos uzvedās kā cements, jo pēc ieklāšanas ir sajūta, ka saknes kā sastingušas, bet tas apjoms ir bomba!

Šeit ir salīdzinājums starp veidotiem un neveidotiem matiem. Principā, matus taisnoju tikai virspusē, lai noņemtu pūkainumu un nedaudz galos, lai sīkās lokas pazustu, bet vispār cenšos atstāt tos tik dabiski cik iespējams. Taisni mati, bet ar kustību un brīvu kritumu, jo tā kā man patīk nesāt matus arī ļoooti bieži astē, man vajag tādu sakārtojumu, lai varu te sasiet, te nesāt vaļējus, jo nav ne laika, ne gribēšanas noņemties ar matu veidošanu.
Kreisajā pusē tikai izžāvēti, labajā pusē - ieveidoti
Šoreiz izmantoju:
  • Silk Oil of Morocco sauso eļļu
  • Dove apjoma spreju
Pēc vairākām dienām mati jau ir pieplakuši, bet tik un tā saglabā savu izskatu un kritumu. Ja nu kas, tam noder Lush sausais šampūns.

*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti no oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja manu subjektīvo viedokli
** visas fotogrāfijas no personīgā arhīva


&z

13 comments:

  1. Man ar matiem visādi gājis, kādreiz bija nenormāli pūkaini un nesavaldāmi, bet pēdējā laikā palikuši ļoti paklausīgi. Tagad viss, ko lietoju ir šampūns un kondicionieris. Vairs neizmantoju fēnu un ar karstajiem rīkiem ieveidoju tikai uz pasākumiem. Ja man tik ātri netaukotos saknes, man nebūtu par ko uztraukties, jo kopš nepakļauju matus karstumam, pat eļļu vai serumu neprasās, un tieši gali ļoti veselīgi un tik ātri vairs nešķeļas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man mati pat žūstot dabīgi prasa eļlu. Es parasti uz to grēkoju vasarā un tad dsmagi nožēloju, kad pamanu, ka mati lēnām pa švammi pārvēršās :D

      Dzēst
  2. Izskatās, ka man ir apmēram tādi pat mati kā Tev un es arī mēģinu panākt līdzīgu efektu. :) Arī esmu secinājusi, ka matu taisnotājs strādā vislabāk, mati ir slīdīgi, zīdaini un taisni! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Esmu mēģinājusi ar apalo ķemmi, bet beidzas ar sāpošām rokām un pūkainiem matiem tik un tā :)

      Dzēst
  3. Vienmēr (izņemot festivālos vai dabā) sauso šampūnu izfēnoju, tad nav problēmu ar baltajiem putekļiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nebiju par to iedomājusies, paldies par ideju. :)

      Dzēst
    2. Man tie baltie putekļi jau uz sejas paliek ne matos, jo pat manos tumšajos tas nav pamanāms, bet uz sejas berot gan paliek pēdas :)

      Dzēst
  4. Es matus netaisnoju vispār, jo man jau tā gali sausi no krāsošanas un lūzt. Gribētos jau taisnot matus, jo ļoti patīk kā tad izskatās un tomēr patīk arī dabīgu matu efekts. Vienīgais kas mani satrauc ir mazie matiņi kas ataug un piemēram uztaisot asti pēc kāda laika uz galvas izlien antenas un izskatos pēc lauviņas. Marocco eļļa man patīk, tagad tieši Stockman bija iespaidīga atlaide pilnajam iepakojumam, bet visa parastā eļļa izpirkta, palikusi tikai light un tādu negribēju ņemt. Sausie šampūni ir laba lieta, jo īpaši, ja ir gari mati tu strādā un mācies un gribas arī atpūsties, bet gribas izskatīties pārliecināti. :)

    aijassecret.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man tie mazie matiņi ir visu laiku, jau ar frizieri nospriedām, ka labi, ka visu laiku nāk laukā mazie veselie mati, bet, jā, zirgastes nav iespējams uztaisīt perfekti gludas, visu laiku kaut kur plivināsies sīkie mateļi :)

      Dzēst
  5. Man arī līdzîga matu tekstūra :) Jā, lai mati būtu gludi, bet arī nezaudētu apjomu, nepieciešami vairāki līdzekļi. Galvenais ir atrast pareizo balansu, lai mati nebūtu pārslogoti :) Gribu izmēģināt to tekstūras spēju - izklausās labs :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tekstūras sprejs ir tiešām labs. Es neteiktu, ka tas dod mega atšķirību, tomēr jūtu, ka ir labāk: mati nav tik plakani. :)

      Dzēst
  6. Dove eļļa ļoti patīk… taisnotājs ir mans labākais draugs un fēnu izmantoju patreiz tikai, lai saveidotu čolku vai arī, ja dikti jāsteidzas. Vasarā jāizmēģina Got 2 be beach girl… un no oil of morocco super izskatās tas volumizing dust :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas apjoma pūderis ir tiešām manta, bet nu riktīgs cements. Lokām kuplākām tas ar būs labs rīks :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan