Latvijas sieviešu kosmētikas lietošanas paradumu pētījums | Institut Esthederm

27.11.14

Lai arī latvietes visā pasaulē tiek dēvētas par vienām no visskaistākajām, ir interesanti uzzināti kādi tad ir tie skaistumkopšanas paradumi Latvijas sieviešu vidū, lai būtu tik skaistas. Bet, varbūt tie ir tikai labie gēni?
Par paradumiem kosmētikas lietošanā, laika veltīšanu ikdienas procedūrām,  mīļākajiem produktiem un citām lietām pastāstīja Uldis Veits, Francijas kosmētikas zīmola „Institut Esthederm” pārstāvis Latvijā,  prezentējot pētījumu centra „SKDS” un „Institut Esthederm” veiktās aptaujas rezultātus par to, kādi ir Latvijas sieviešu kosmētikas lietošanas paradumi. Pētījuma aptaujas rezultātus komentēja, kā arī ar saviem skaistumkopšanas paradumiem dalījās Dailes teātra aktrises - Kristīne Nevarauska, Elīna Dzelme un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kā arī viņu grimētāja un vizāžiste Baiba Bindemane.
Pārsteidzoši, ka neskatoties uz saspringto dienas ritmu un ikdienas rutīnas darbiem, 86% sieviešu ikdienā savas sejas kopšanas rituālam atvēl līdz 20 minūtēm. Interesanti, ka uz jautājumu, kurš ir tas populārākais kopjošais produkts bez kura ikdienā nav iespējams iztikt, vairums atbild, ka tas ir sejas krēms, otrā vietā ierindojot attīrošos produktus - pieniņus, micelāros ūdeņus u.c.
Savukārt no dekoratīvās kosmētikas, atbildes nav tik viennozīmīgas, starp dažādām vecuma kategorijām, atbildes korelējas - palielinoties respondentu vecumam, samazinās skropstu tušas nozīme, bet pieaug kvalitatīvas lūpukrāsas popularitāte, tātad, jaunajām dāmām vissvarīgākās ir garas un kuplas skropstas, bet sievietēm gados izteiktas, bet pievilcīgas lūpas. Rezultāti, kas mani nedaudz šokēja ir par tautības iedalījumu kosmētikas sektorā - vairāk laika sejas procedūrām velta tieši krieviski runājošas sievietes – ja vairāk par 20 minūtēm dienā savas sejas kopšanai velta 17% krieviski runājošo sieviešu, tad tādu pašu laiku pie spoguļa pavada tikai 7% no aptaujātajām latvietēm.
 Man ļoti patika, ka tika prezentēti ne tikai pētījuma rezultāti, bet arī bija pieaicinātas trīs, ļoti talantīgas Dailes teātra aktrises - Kristīne Nevarauska, Elīna Dzelme un Ilze Ķuzule - Skrastiņa, un arī viņu grimētāja un vizāžiste Baiba Bindemane, kas padalījās arī ar sava darba specifiku savienojumā ar kosmētiku un to ikdienas skādi, kas tiek radīta sejai. 
 Nedaudz citēšu par to, ko katra aktrise stāsta par saviem skaistumkopšanas paradumiem un darba specifiku saistībā ar kosmētiku:
Kristīne Nevarauska: "Stress, neregulāras un nesabalansētas maltītes, kā arī skatuves grims, kas ik dienas rotā seju, atstāj negatīvas sekas – sejas ādas stāvoklis pasliktinās, tā ir nogurusi, un rodas grumbas."
Elīna Dzelme„Ātrs un efektīgs rezultāts ir pats galvenais faktors, kas man ir svarīgs ikvienā dzīves aspektā. Arī kosmētikas jomā."
Ilze Ķuzule - Skrastiņa„Kosmētikas izvēle man ir ļoti būtiska un pat problemātiska, ko ietekmē mans alerģiskums, tāpēc neriskēju un nelietoju jau iepriekš nepārbaudītus kosmētikas līdzekļus. Tieši tāpēc zinu, cik svarīgi ir izvēlēties profesionālu un sejas ādai piemērotu kosmētiku, kas palīdz un atjauno manu sejas ādu ar tādiem līdzekļiem, kas ir dabīgi un maigi ādai.”

Tāpat ar savu pieredzi padalījās arī Baiba Bindemane, kas ikdienā veido šo smagnējo skatuvisko grimu ar ko aktrisēm nākas sadzīvot gandrīz ik dienu. 
 „Kosmētikas izvēle ir ļoti būtiska ikvienai sievietei, it īpaši aktrisēm, kuras vidēji par 80% biežāk un intensīvāk lieto dekoratīvo kosmētiku un biezu grimu. Šādos gadījumos ideāls risinājums ir celulārais ūdens, kuru izmantojam gan pirms, gan pēc grima uzklāšanas, lai tas ne tikai atsvaidzinātu un mitrinātu sejas ādu, bet arī padarītu grimu noturīgāku. Tāpat, lai maigi un reizē kvalitatīvi attīrītu ādu no biezās grima kārtas, bieži izmantojam micelāro ūdeni."
No K uz L: Baiba Bindemane, Kristīne Nevarauska, Elīna Dzelme un Ilze Ķuzule - Skrastiņa
Jāsaka, ka uzzināju jaunu un noderīgu informāciju ne tikai par aktrišu pieredzi ar teātra grimu un ikdienas vajadzībām sejas kopšanas rituālā, bet arī par interesantiem atklājumiem no pētījuma, kur tika aptaujātas Latvijas sievietes par viņu kosmētikas lietošanas paradumiem.
 Jāpiebilst, ka pētījums tika veikts šī gada augustā, un tajā piedalījās gandrīz 500 respondentes no visas Latvijas. 


&z

P.R.A.E nodrošināti informatīvie un vizuālie materiāli

3 komentāri:

  1. Vai internetā iespējams iepazīties ar pētījuma rezultātiem?

    AtbildētDzēst
  2. Es tieši vēlējos uzdot to pašu jautājumu - šis raksts ir lielisks ievads, kuru vaijadzētu nobeigt ar pilno rezultātu apskatu. Tā ka ja ir iespēja lūdzu padalieties (vai linku zem raksta pielieciet). Paldies :)

    AtbildētDzēst
  3. Dāmas, izmeklēju internetu ar oficiālajiem centra rezultātiem, tomēr neko neatradu, tāpēc ievietoju linku delfi.lv rakstu, kur viņi akurāti pārpublicēja svarīgākos secinājumus un rezultātus. :)
    http://www.delfi.lv/vina/skaistumkopsana/grims-un-adas-kopsana/izpetiti-latvijas-sieviesu-skaistumkopsanas-paradumi-ka-un-cik-biezi-krasojamies.d?id=45271504

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan