Dekoratīvās kosmētikas noņemšana ar eļļu

05.07.14

Pirms kādiem diviem mēnešiem savā ikdienas kosmētikas noņemšanas rutīnā es ieviesu pavisam jaunu ksomētikas noņemšanas veidu - ar eļļu. Par šo eļļas metoti runā ļoti daudz dažādos ārzemju blogos un visi saka vienu - tas maina ādas stāvokli kopumā.
Sākumā pirms nevērsos vēl uz veikalu sortimentu, es vispirms devu priekšroku dabīgajām eļļām. Jap, tām, kuras nopērkamas lielveikalos.
avots
Nolēmu par šo metodi uzrakstīt nedaudz vairāk, jo ticu, ka ir viena daļa, kas baidās no šīs eļļas metodes.Varbūt zināt, varbūt nē, bet man ir kombinēta sejas āda ar sezonālu noslieci uz sausumu, un izteiktu alerģijas risku acu zonā. Liekas, ka priekš kam cilvēkam kam ir kombinēta sejas āda vajadzētu vēl lietot eļļu. Vai tad ar savu jau nepietiek?
Atgriežoties skolas solā, ķīmijas stundā, skaidri un gaiši ir teikts, ka, lai tiktu vaļā no nepolāra šķīdinātaja paliekām, kā eļļa un sebums, ir jālieto pretī tieši tāds pats nepolārs šķīdinātājs, tātad  - eļļa, jo nepolārs šķīdinātājs labāk šķīst organiskajos šķīdinātājos.
Pa šo laiku esmu salasījusies n-tos blogus, kur par šo metodi raksta tik labas lietas un sīki smalki detaļās apraksta visus eļļas lietošanas aspektus. Wellnessmama raksta par dažādu eļļu iedarbību un to plusiem, savukārt, ThankYourBody izstāsta ne tikai par pašu metodi, bet vēl piedāvā arī citas eļļas, katram sejas tipam utt.

Es domāju šobrīd daudzas domā vai šī eļļa neaizsprosto poras un nerada izsitumus. Poras eļļas neaizsprosto, tās tieši labāk attīra poras, un izsitumi nerodas. Pat uz to īpašo mēneša brīdi, pumpas nerodas tik agresīvi kā tas mēdz būt. Vēl plusi ir tādi, ka jums būs jāaizmirst par acu graušanu acu kosmētikas noņemšanas laikā, jāaizmirst par ādas sausumu pēc mazgāšanas, un pat par nakts krēma lietošanu būs jāaizmirst, jo sejas āda būs tik pašpietiekama, ka vairāk neko nevajag. Un arī, kombinētai ādai tas patiks - sebums dienas laikā izdalīsies mazāk.

Uz šo brīdi pagaidām esmu mēģinājusi divas eko-eļļas - linsēklu un olīvu.

Avots
Olīveļļu mani iedvesmoja lietot uz sejas mana krustmāte, kas bieži ceļo pa Eiropu, un stāstīja, ka sievietes Itālijā olīveļļu lieto ne tikai uzturā, bet arī aizvieto ar to daudzus kosmētiskos produktus. Tas ir itāļu sieviešu skaistuma noslēpums.
Arī skatoties vēsturē, olīveļļai ir bijusi īpaša nozīmē grieķu kultūrā. Tā kā Antīkajā Grieķijā nebija pieejamas ziepes (pašsaprotami), tad pie tik karstiem laikapstākliem, lai āda neiekaistu un tiktu labi attīrīta, grieķi jauca pie olīveļļas klāt visādas zālītes, uzklāja to uz ādas, visu dienu strādāja un vakarā to visu nokasīja nost. Tas viņus pasargāja no ādas iekaisumiem, kukaiņu kodumiem un ļāva būt tīriem. Tādas lūk, bija pirmās grieķu ziepes.

Ar olīveļļu ir pavisam viegli, jo tai nav nekāda papildus aromāta vai kā cita. Tā ir pati populārākā eļļa no eko eļļām, ko izmanto, lai lietotu ar eļļas metodi kosmētikas noņemšanai.
Avots
Linsēklu eļļu vajadzētu pazīt daudzām sievietēm, jo tieši šajā eļļā ir pilns ar  F vitamīnu kompleksu, Omega3 un Omega 6 taukskābēm, kas tik loti organismam ir nepieciešamas. 

Ar linsēklu eļļu es iepzinos tikai apstākļu sakritības pēc, jo kad vēlējos pirkt olīveļļu, tās vienkārši nebija, tāpēc alternatīvo produktu, es nolēmu pamēģināt Latvija ražoto linsēklu eļļa, jo pēc idejas nekas slikts jau nemaz nevar būt.
Lietošana ir tāda pati kā visām eļļām, bet vienīgais, kas šai eļļai ir mīnuss - aromāts. Tā ož atbaidējoši, tomēr ar laiku pierod. Lai gan tagad esmu iemanījusies baigi nesmaržot šo eļļu, jo bez aromāta, tā ir lieliska eļļa.


Tagad pats galvenais - LIETOŠANA:
  • Vispirms būs nepieciešamas divas lietas - eļļa un auduma dvielītis, eļļas noņemšanai.
  • Nelielu daudzumu eļļas iespied plaukstās un sāc apļveida kustībām masēt sejas ādā, aptuveni kādu minūti, līdz redzi, ka visa kosmētikas ir "noēdusies nost" un to var skalot. 
  • Saslapini sejas dvielīti (20*20 cm) siltā/kārstā ūdenī (kā seja atļauj) un visā izmērā uzliec uz sejas un nedaudz paturi, lai siltums palīdz atvērt poras un dziļāk tās attīrīt.
  • Visu noņem akurāti nost, un dvielīti izskalo.
 Sejas āda pēc šādas attīrīšanas izskatās un jūtas fantastiski. Tā ir superīgi tīra un mitrināta. Pat krēms neprasās nemaz. Kopš lietoju eļļas kā kosmētikas noņēmējus, esmu sapratusi, ka mana sejai nekad nav tik labi un pašpietiekami jutusies. Tagad nekas un neviens mani nespēs pārliecināt, ka jebkādi gēli vai mazgājamie ādu var kopt labāk.
Ir dažas lietas, kas jāņēm vēra, ja vēlaties sākt lietot eļļas kā kosmētikas noņemējus.
Pirmkārt, ar pirmo reizi sejas āda nepliks starojoša un attīrīta, ļoti iespējams, ka sākumā tai var vairāk sākt mesties pumpas (nedēļas garumā, aptuveni), un seja var sākumā nepierast pie šādas sistēmas.
Otrkārt, ekspermentājies! Jums ir jāatrod tā eļļa, kas ādai vislabāk patīk. Šīs abas eļļas par kurām augstāk rakstīju ļoti patīk manai kombinētajai ādai, bet nākotnē ir doma mēģināt arī kokosriekstu eļļu un avokado eļļu.
Treškārt, lai arī šis ir labs paņēmiens, tas tomēr ir nedaudz ķēpīgs, jo eļļas pēdas mēdz palikt uz uzlietnes, un ja to darat dušā, tad pārbaudiet vai grīda nav slidena pirms nākošas mazgāšanās reizes, lai neizveidojas kādas sadzīves traumas.

bučas
&z

27 komentāri:

  1. Eļļa un karstais dvielītis ir ļoti labs pārītis :)

    AtbildētDzēst
  2. Es mīlu lietot eļļu kā kosmētikas noņēmēju, it īpaši kokosriekstu eļļu, tā padara skropstas spīdīgākas un stiprākas! Tagad man eļļa ir beigusies jau labu laiciņu un var redzēt, ka skropstas burtiski lūdz pēc kokosriekstu eļļas nevis pēc speciālajiem noņemšanas līdzekļiem. Tagad jāizlieto visi noņēmēji līdz galam un žigli jāķeras klāt eļļai atkal. :)
    Ļoti interesants raksts! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vēl neesmu ar kokosriekstu mēģinājusi, bet izlietošu šīs eļļas, tad ķersies pie kokosrieksta laikam :)

      Dzēst
  3. Man patīk tikai ar tām eļļām, kurām klāt ir emulgators, respektīvi, saskaroties ar ūdeni tās pārvēršas pieniņā un nomazgājas, pretējā gadījumā man ir tā plēvītes sajūta.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jā, tas jau psiholoģiski moka, bet saprotu, to sajūtut ir grūti no galvas izmest laukā. Visu laiku liekas, ka seja tik un tā kā nemazgāta, bet man kaut kā vairāk šādas problēmas ir tieši ar ķermeni, tāpēc eļļas ķermenim baigi negribas lieto kā mazgājamos :)

      Dzēst
  4. "esmu sapratusi, ka mana sejai nekad nav tik labi un pašpietiekami jutusies" - nu liekas, ka tā ne tikai jūtas, bet arī izskatās ļoti labi. :]] pilnīgi mazā skaudībiņa iestājās :D, jo zinu, ka pret ādu neesmu izturējusies labi pēdējā laikā. man patīk kokosriekstu eļļa, bet domāju, ka pamēģināšu ko citu, doma pēc tava ieteikuma pamēģināt linsēklu.:]

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies liels!
      Noteikti pamēģini, āda pateikts Tev tik paldies! :)

      Dzēst
  5. Nekad nebiju domājusi par to, ka kosmētiku varu noņemt ar eļļas palīdzību. Esi mani iedvesmojusi, būs jāpamēģina.
    Tā, kā mājās ir kokosriekstu eļļa, tad ķeršos klāt pie tās. :)
    Visnotaļ interesanti.:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, kosmētiku noņem daudz ātrāk nekā parastie līdzekļi! Pamēģini, domāju tev patiks :)

      Dzēst
  6. Acīs nekož vai neatstāj tādu kā miglošanās sajūtu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Eļļas acīs nemaz nevar kost ja tā ir ekoloģiska bez citiem piejaukumiem, bet miglainā sajūta jau nedaudz būs, ja acis daudz virinās kamēr nenoņems visu nost :)

      Dzēst
  7. Tiešām ļoti interesants un noderīgs raksts! Izlietošu krājumus un meklēšu kādu eļļiņu. :)

    AtbildētDzēst
  8. Par eļļu acu kosmētikas noņemšanai vispār varu aizmirst - nēsāju kontaktlēcas, viss uzreiz miglojas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jā, tas gan tad :) Bet sejai noteikti var tik un tā lietot :)

      Dzēst
  9. Sejai eļļu varētu arī pamēģināt, bet acīm ni ni, tās man jūtīgā vieta sejā. Kaut gan, ikdienā nenēsāju tādu "smago artilēriju", lai būtu tur ko daudz ņemt nost ar eļļu... :) Nebūs man laikam.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bet eļļa tev nevar nemaz acis nekādi kairināt, ja nu vienīgi nevajadzētu lietot kā Elīnai - ar kontaklēcam. :) Man pašai acis ir nenormāli jūtīgas tagad, tikai laikam pēdējo mēnesi esmu aizmirsusi par savu hormonu krēmu, jo nav ne nieze acīm ne sapampums, ne kairinājums. :)

      Dzēst
  10. es jau sen eļļas lietoju kā pirmo etapu sejas attīrīšanā. it sevišķi tad, ja ir lietots krēms ar spf un tonālie līdzekļi. tad pirmais etaps ir eļļas tīrīšana + siltais dvielītis, pēc tam kāds neputojošs ādas attīrīšanas līdzeklis. vairs nevaru iedomāties savādāk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Spf un sedzoši tonālie tiešām dara savu darbu attiecībā pret sejas ādu un porām, bet šāda attīrīšanas sitēma ar eļļu un pēc tam ar vēl kaut, seju maina līdz nepazīšanai :)

      Dzēst
  11. Tagad kopš Londonas lietoju Koksriekstu eļļu kā noņēmēju- manas kontatlēcas ar šo padarīšanu draudzējas un jūtos ļoti apmierināta :)

    AtbildētDzēst
  12. Man ar mājās mētājas kokosriekstu eļļas burciņa, karstumā palikusi šķidra.. Pamēģināšu ar to.. Veikalā pirktos "oficiālos" eļļas lietotājus manas acis parasti nepanes, bet varbūt ar dabīgo izdodas.

    AtbildētDzēst
  13. Kādā ziņā nepanes? Meitenes, eļļas tīrā veidā nevar kairināt acis, jo tur reāli nav kam izraisīt kairinājumu, ja nekas cits kā eļļa tur klāt nav :)

    AtbildētDzēst
  14. Tieši tā, + eļļas uztur mitrumu, tas pat būtu VĒLAMS to lietot ādai ap acīm!!!! Kā arī eļļas ir labi šķīdinātāji, līdz ar to noņems ļoooti labi visu, un saudzējoši!!

    Pati izgrebu no lielās kokosriekstu eļļas bundžas gabaliņu un ieliku mazā trauciņā, un smērēju ādu ap acīm!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tu viņu uzz nakti liec? jo man liekas ka pa dienu liekot vai tas nebūtu pa treknu ādai!
      paldies pae ideju vispār . beidzot jānopērk kokosriekstu eļļa un jāpamēģina :)

      Dzēst
  15. Sveikas,
    Diemžēl ir ta, ka dažiem acis nepanes nekādas eļļas, pat Aromterapija pielietojamas. Lai ka gribētu, lietot nevaru. Un ja, kož pat no eko eļļām:((

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan