Pārskats: Salicilskābes spirta šķīdums

08.09.12

Sveikas!!

Pēc vienas anonīmās personas vairākiem lūgumiem un maniem centieniem to atrast, beidzot jūs varu iepazīstinās ar šo vēl vienu brīnumlīdzekli ciņā ar problemātisku sejas ādu!

Brīdinu! Tā ir skābe un lietojot ir jāuzmanās!
Kas ir salicilskābe?
Salicilskābe ir beta-hidroksīds, iegūta no vītola koka mizas. To var izmantot gan kosmētikas, gan medicīnas vajadzībām. Tomēr visbiežāk to izmanto ādas kopšanas produktos, jo tā spēj ārstēt pinnes, psoriāze, kārpas un citas ādas slimības.
 
Kosmētikā?
Salicilskābei ir daudz kosmētisku priekšrocību un parasti  to lieto, lai ārstētu ādas defektiņus, kā piemēram, pinnes. Salicilskābe novērš poras no aizsērēšanās un aizsargā no inficēšanās ar baktērijām. Tā būtībā ir ķimikālija, kas izraisa piņņu lobīšanos. Skābe ir zināma arī, lai "izsausinātu" pinnes un komedonus, kā arī citu veidu pinnes. Visefektīvākais veids, kā lietot salicilskābi ir  - vates disku izmērcē salicilskābē, pēc tam tiek tīrīta seja.(Nekādā gadījumā nelietot acu vai mutes rajonā)
 Lietojot katru dienu sejas ādas stāvoklis uzlabosies. Iesākumā var nedaudz sūrstēt un pat kņudēt sejas āda, it īpaši vietās, kur ir nedaudz atvērtas vai strurojošas pinnes. Tomēr tad var zināt, ka tā patiešām darbojas.
+ lasīju, ka salicilskābes spirta šķīdumu izmanto, lai novērstu matiņu ieaugšanu. Paldies Dievam, ka mani šādi problēma nemoka, bet es pameklēju pa visādiem forumiem un secināju pēc sieviešu atsauksmēm, efektu tas dod. Citai vairāk vai citai mazāk, bet tomēr dod.
Izmanto arī ķīmiskajā pīlingā.
Medicīnā?
Uz salicilskābes bāzes ir arī izgatavots daudz zāļu. Kopš seniem laikiem, tā tika izmantota, lai ārstētu drudzi. Šodien, arī, lai ārstētu sāpes un novērstu sirds slimības. Faktiski, aspirīns ir atvasinājums no salicilskābes savienojuma, kas darbojas, nomācot prostaglandīnu un thromboxanes. Šie fermenti var izraisīt trombus, kas galu galā var novest pie sirds triekām un vēl visa kā cita.

Kādām ādas tipam ieteicams lietot?
Kombinētam, taukainam vai vēl arī normālam. Nekādā gadījumā cilvēki, kam seja ir tendēta uz jūtīgu. Tas var slikti beigties. Sausam ādas tipam iespējams, ka var izraisīt sausuma pleķus.
Kā lietoju es?
Es jau nu nebiju tik bezbailīga salicilskābes lietotāja, neklāju uz vates diska, bet gan samērcēju vates kociņu un apsmērēju katru pumpiņu. Godīgi sakot no sākuma nekāds efekts nebija. Tikai stipra kņudēšana, bet mani tas nebiedē, jo biju jau lietojusi tējas koka eļļu, kas arī citreiz kņudina ādu. Mazās pumpiņas pazuda uzreiz, nākamajā dienā, bet ar lielajām vajadzēja nedaudz iespringt, tās nepazuda visas nedēļas garumā.

Lūk, var redzēt kā manas pieres stāvoklis ir mainījies 7 dienu laikā:

Zemāk ir 3 ļoti savrīgi noteikti, kas jāievēro. Tā kā manu blogu lasa jaunas meitenes, izcelšu to, ka salicilskābi nav ieteicams lietot meitenēm līdz 18 gadiem.
Kopumā:
Es esmu ļoti priecīga, ka bija tik laipna anonīmā persona un ieteica man izmēģināt šo brīnumu. Nezinu vai šis ir labāks par tējas koka eļļu, vienkārši katram ir citas funkcijas, kas jāpilda. Jā, bija reizes, kad gribējas pakasīt pieri, jo tā kņudēja vai atkal citreiz tā nenormāli koda, bet ja ir rezultāts, visu var paciest!
 
Tilpums - 20 ml
Cena - Ls 1.63
Kur pirkts - Euro Aptieka, Rīgas centrā
 
Visa informācija, kas ņemta un tulkota rakstam ir atrodama šeit

14 comments:

  1. sveika,man te tev tāds viena jautājumiņš - tējaskoka eļļu taču var lietot,ja ir mazāk par 18? :) un šodien biju aptiekā gribēju pirkt tādu,bet tad man teica,ka parastā nederot - tā ir svecēm,laikam bija pa 1,80,bet otra speciāli sejai - pa 5,80,apjuku un protams tik dārgu es nepirkšu. kā tad tur ir? :/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu nevar pa 1,80 pirkt. Tas gan skaidrs, bet ja negribi pa 5Ls, tad šķiet - Oriflame katalogā bija par ~2 lati. Man palīdz un tējas koka eļļu var lietot arī nepilngadīgie, tai ierobežojuma nav, jo nav tik stipra un koncentrēta.

      Dzēst
    2. Ir nu gan man mīļi anonīmie lasītāji, atbild jau manā vietā, saīsinot manu darbu!
      Protams, ka tējas koka eļļu var lietot arī tie, kam nav 18 gadi.
      To tējas koka eļļu, ko pirku es, pat uz kastītes ir rakstīts, ka drīkst lietot sejai. Nē, nu varbūt farmācijas kompānijā kāds etiķetes sajauca? Kad tika pirkts speciāli prasīja vai ir paredzēts izmantošanai uz sejas. Man arī piedāvā par 5 Ls pirkt,jo tā īstā un nāk no Austrālijas, bet ja padomā to patēriņu, tad tas nu gan ir dārgs prieks sejai.
      Lūk, saite uz rastu par tējas koka eļļu. http://zandalife.blogspot.com/2012/06/parskats-tejas-koka-ella-brinums.html
      Tur skrīnšots no kastītes. Tur ir rakstīts virsū kur un kam lietot, nevis kaut kādām svecēm, bet paldies ka pajautāji. Vēl aptiekā bieži piedāvā aromaterapijai. Man ir krievijas ražojuma tējas koka eļļa, kas paredzēta ārīgai lietošanai, tāpēc arī maksā zem Ls 2.

      Dzēst
    3. Rekur, atradu izplatītāju mājas lapā tieši to pašu tējas koka eļļu, kas ir man. Tur viss skaidri un gaiši rakstīts:
      http://shop.violafarma.lv/?product=383

      Dzēst
    4. vo,šitā arī bija tā kastīte pa 1,80,nu apmēram. jocīgi gan,ka tur teica kaut ko par svecēm :D nākamreiz vajadzēs paņemt un neklausīties,ko pārdevēja runās :D bet vajadzēs arī pačekot to tējaskoka eļļu,kas ir oriflame katalogā :)paldies liels meitenes :))*

      Dzēst
    5. Tiešām dīvaini! Vien saka vienu, otrs pavisam ko citu.
      Tā tējas koka eļļa no Orifalem tagad uz atlaidēm maksā Ls 2.99, bet bez - Ls 4.59.:)
      Rekur saite - http://lv.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21352
      Neiznu, ko otra meitene bija domājusi ar to, ka maksā ap 2 Ls.
      Vispār tā sērija ir ļoti laba, izmantoju sejas mazgājamo pirms tam, ļoti palīdzēja:)
      Lai veicas meklējumos!

      Dzēst
  2. bet pašai tev taču nav 18 vai tad ir ???

    AtbildētDzēst
  3. Ja godīgi, tad diemžēl dārgāka tējaskoka eļļa darbojas ievērojami labāk par lēto. To es secināju no savas pieredzes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu bet protams, jo tā nāk no Austrālijas. Tad jau labāk apiešos ar salicilskābi, jo patēriņš tējas koka eļļas patēriņš ir milzīgs. Nepaies ne pāris nedeļas līdz jau tā pavisam būs beigusies un atkal jāpērk jauna.:)

      Dzēst
  4. Tu ljooti nepareizi dari, baidoties smeereet to uz visas sejas. Tas arii dod maksimaalu efektu... :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Uz visas sejas es noteikti nevaru klāt, jo ir dažas sejas vietas, kur āda ir vairāk sausa. Ja klāšu, kur āda sausa, man uzmetīsies sausuma pleķi, tāda kā ēde.
      Tagad klāju uz visas pieres, lai efektu būtu daudz labāks!:)

      Dzēst
  5. This piece of writing is actually a nice one it helps new net viewers, who are wishing in favor of blogging.
    My web site ... football news uk

    AtbildētDzēst
  6. Wow, this piece of writing is good, my younger sister is analyzing these kinds of things, therefore I am going to inform her.
    Also visit my webpage : football transfer news premier league

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan