Kā izskatīties labi par spīti slimībai?

27.09.12

Sveikas!!

Droši vien daudzas tāpat kā es ir kādreiz darījušas, ka īsti ne līdz galam izveseļojušās ir devušās uz darbu, uz skolu vai vispār laukā no mājām, kas, protams, slimošanas laikā nav ieteicams. Nevienai jau negribās iziet sabiedrībā ar sarkanu, uzpampušu degunu, sasprēgājušām lūpām un ļoti neveselīgi bālu ādas toni. Tādēļ man radās ideja rakstam - kā izskatīties labi par spīti slimībai?
Pirmais, kas uzreiz būs redzams spogulī ir sapampusī seja, acis, sarkanais deguns no deguna šņaukšanas, izteikti sausās lūpas, sataukojušies mati. Vai šādi jūs vēlētos izskatīties izejot no mājām?? Es tā nedomāju!!
Ja tomēr vēlēties izskatīties šādi, lasiet tālāk un uzzināsiet, kādi knifiņi ir jāievēro, lai neviens pēc jūsu vizuālā izskata nevarētu pateikt, ka esat apkaustējušās.
 Sākšu ar ne dekoratīvās kosmētikas padomiem:
  1. Jādzer daudz ūdens/tēja/sula utt., jo tas ,pirmkārt, palīdz izvadīt visas kaitīgās vielas laukā un neļauj ādai atūdeņoties. Blogā meitenes man ieteica dzert ingvera tēju, bet es ingveru nevaru ciest, tādēļ iztiku vien ar melno vai dabīgo zāļu tēju + medus.
  2. Jāsmaida! Tā ir pati lielākā atslēga uz veselu garu, jo kad cilvēks ir laimīgs, tam ražojās C vitamīns. Lasiet grāmatas, skatieties filmas, pasauciet draudzenes un smejaties kopā!
  3. Visu laiku šņaucot degunu, deguna āda sasūrst un paliek jēla, tādēļ, lai no tā izvairītos ir vai jāšņauc deguns auduma drāniņā, vai arī ja ir jau palicis jēls, ik pa laikam jsasmērē ar kādu dziedniecisku smēri.
Dekoratīvā kosmētika:

Seja. Man parasti seja kļūst ļoti blāva,uzpampusi, uzmetas kāda pumpa, kopumā āda paliek nekāda. Sejas pampumu lieliski noņem saseldēti ledus klucīši.(Ar saseldēties ledus klucīšiem, ar apļveida kustībām pārbrauc pār visu seju).
Tām, kam patīk kaut kas gaisīgāks uz sejas, lai atbrīvotos no sīkajiem defektiņiem, ieteiktu lietot BB krēmus vai tonējošos mitrinātājus. Ja nepatīk klāt pa visu seju, var tikai problēmzonās uzklāt korektoru. Nevajadzētu arī aizmirst par apsārtušo ādu, kas ir ap degunu. Sarkanumus lieliski neitralizē zaļš korektors.
Deguna pampumu "noņems" viens no modelēšanas paņēmieniem. Ar izgaismotāju, izgaismo deguna kaula līniju līdz pat pašai lejai un gar deguna kaula sāniem uzklāt tumši brūnas matētas acu ēnas. Šāda tehnika ļauj degunam izskatīties slaidākam. 
 
Lai seja izskatītos starojošāka, maigākā un veselīgāka, iesaku uzklāt uz vaigu ābolīšiem vaigu sārtumu. Šeit gan nederēs tie, kas ir ar oranžīgo vai brūnīgo nokrāsu, bet tie, kas ir ļoti tuvu dabīgajam cilvēka vaigu pietvīkuma tonim.
 
Acis. Laikam man ir paveicies, ka man nav ļoti jācinās ar šo problēmu, taču zinu meitenes, kam zilie riņķi zem acīm ir kā sods. Varbūt tikai manas iedomas, bet tāpat klāju es konsīlerim zem lokiem, tad acis daudz "gaišākas" izskatās. Tomēr, jā, ir ļoti svarīgi parūpēties par ādu ap acīm, it īpaši tām sievietēm, kam šie rinķi sagādā lielas problēmas.
attēls kopēts no
Lai atvērtu aizpampušās acis ieteikti izmantot gaišas, perlamutrīgas acu ēnas. Ja nepatīk klāt pa visu acu plakstiņu, tad var akcentēt tikai uzacs kaulu un iekšējo acs kaktiņu. Tomēr ja ar acu ēnām esat uz "jūs", tad lieliski derēs arī balts acu zīmulis uz ūdens līnijas.
Kad jau ir izgaismots uzacs kauls un iekšējais acs kaktiņš, tagad jāķeras pie skropstām. Slimošanas laikā, kad acis ir šauras, šauras, ieteiktu lietot pagarinošās skropstu tušas, jo kuplinošā šauras acis "neatvērs", turpretī pagarinošā skropstu tuša radīs garas skropstas, kas acīm liks izcelties.  Pirms tam, protams, es skropstas atliecu, jo tad tās vēl vairāk izceļās.



Lūpas. Ar lūpām rodās baigā problēma, jo tās nemetīgi ir sausas. Savlaicīgi tāpat kā deguns tā arī lūpas ir jābaro, lai ir glītas un  sārtas. Vienīgais ko pirms iziešanas no mājām var darīt, ir noskrubēt lūpas ar lūpu skrubi. Pēc klāt vai lūpu krāsu, vai lūpu balzamu u.c. Es priekšroku dodu balzamam, jo savādāk uz sausajām lūpām lūpu krāsa daudz ātrāk saies krokās.
Mati. Zinu no savas pieredzes, ka slimošanas laikā par matiem es galīgi aizmirstu. Ne jau no nemazgāsanas tie paliek nekādi, bet dēļ tā, ka organisms ir pārņemts ar vīrusu un līdz ar to ciešs viss organisms, pat mati.
Man vislabākais izgudrojums liekas matu copītes pamatne jeb "hair donut". Nav neviena cita līdzekļa, kas tik ātri spēj nekārtīgus, izspūrušus matus izveidot par lielisku ikdienišķu frizūru. Lūk, šādi es izdomāju izveidot savus matus uz skolu:



Nagi. Lai iepriecinātu savu noskaņojumu, ieteiktu uzkrāsot nagus savā mīļākajā krāsā, tad visu laiku gribēsies pacelt roku un skatīties uz skaistajiem nadziņiem.

Ceru, ka jums paveiksies un nesaaukstēsieties šajā mānīgajā laikā!
p.s. man ir daudz labāk. Paldies visām meitenēm par jaukajiem vēlējumiem!:)
 
bučas
&z

6 komentāri:

  1. Haha, es jau paspēju saslimt! :D
    Bet ļoti labs raksts, par visu padomāts. :)

    AtbildētDzēst
  2. nu,nezinu.. lai es slimības laikā mālētos,ja tā jau man ir slitki ://

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Personīgi ta kā man patīk krāsoties, tad man grima likšana pceļ tieši noskaņojumu.
      Vienalga cik slikti ir, bet tāda paskatā ka pirms tam es nevarētu iziet no mājām. :)

      Dzēst
  3. veseļojies! ēd dzērvenes ar medu, dzer tējas, dari visu,lai ātrāk tiktu z kājām. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tagad jau esmu praktiski vesela, vienīgais balss saites esmu apaukstējusi, tagad knapi var parunāt, bet tā viss pārējais ir labi!
      Paldies liels, Santa! :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan