Starojošs un viegls grims vakaram (draudzenes grima transformācijas)

30.10.16

Es nezinu vai jūs zināt, taču ar visu to, ka praktiski visu esmu mācījusies pašmācību ceļā caur internetu un lielākoties reālajā dzīvē, kamēr strādāju par konsultantu/vizāžistu, ir sanācis tā, ka diezgan bieži, bet periodiski, draudzenes un paziņas jautā, lai izveidoju grimu, lai gan zina, ka neesmu nekāds profesionālis, man uzticas. Portfolio nekad neesmu taisījusi, lai gan 3 gadu laikā, kad strādāju un veidoju grimu, biju piedzīvojusi neskaitāmi daudz klientu, kas bieži vien pēc tam lūdza, lai iedodu savu telefona numuru. Un arī tagad netaisu portfolio, kad biežāk nākas radošās izpausmes veidot uz vairāk pazīstamiem cilvēkiem un draudzenēm. Man ļoti patīk šis process, tāpēc nekad neatsaku. Un arī šoreiz tā sanāca, kad draudzene palūdza, lai uzkrāsoju Dzimšanas dienas svinību vakaram. Dokumentējusi šos procesus vienmēr esmu, bet abas apspriedāmies un radās forša ideja parādīt arī jums, ka ne tikai uz manas ādas konkrētas lietas izskatās normāli vai nenormāli. Ceru, ka jums patīk šī mūsu ideja.
Beatrisei ir sausa sejas āda, hooded tipa acu plakstiņi, tāpēc, protams, vispirms jau atrunājām krāsas un izpildījumu kādu viņa vēlētos redzēt, jo Dzimšanas dienas svinības nebija paredzēta kā ballīte, bet klasiskas vakariņas, tomēr grimu gribējās sev iemīļotos toņos ar mazu odziņu. Nu tā, lai jūt, ka tomēr viņa ir jubilāre.

No produktiem daļu izmantojām viņai iemīļotos produktus tā iemesla pēc, ka ja cilvēks ir pieradis pie noteiktiem toņiem un krēmiem, tad to arī saglabājām. Tās lietas, kuras man likās atbilstošākas ņēmu no sev pieejamā klāstā. Interesanti, vēlos atzīmēt faktu, ka šādam grimam ir iespējams pilnīgi normāli lietot arī ļoti budžetam draudzīgu kosmētiku.

  • Pašā sākumā, uz attīrītas ādas, uzklāju vieglā kārtā barojošu sejas krēmu, kas nav pārāk trekns, lai nekaitē kosmētikai, bet pietiekami bagātīgs, lai sejas ādas komfortabla un pabarota. Tāpat, uzklājam uz lūpām vieglā kārtā Kiehl`s lūpu balzamu, kas mīkstinās lūpas.
  • Acu ēnu bāze vietā, uzklāju nedaudz Catrice Liquid Camouflage konsīleri (010) uz plakstiņa un ar kosmētikas sūklīša palīdzību to sapludināju.
  • Nevilcinoties, ar Coty Airspun birstošā pūdera (translucent) un lielas pūdera palīdzību nofiksēju konsīleri, lai var ķerties pie acu ēnu uzklāšanas.
  • Ar pūkainu sapludināšanas otiņu locījuma līnijā, un nedaudz virs tās uzklāju Makeup Geek Creme Brulee acu ēnas. Pēc teorijas hooded tipa plakstiņiem locījuma līnija jārada optiski augstāka, bet tā kā nebija vēl pēc pārlieku izteikta grima, bet vairāk mirdzumiem un izgaismotai ādai, tad šoreiz locījuma līniju atstājām nedaudz dabiskāku un neuzkrītošāku. 
  • Ar Makeup Geek konturēšanas pūderi (Break Up) un nedaudz smalkāku pūkainu otiņu, nākošā solī turpināju iezīmēt plakstiņu ēnojumu. 
  • Talkā ņemot L`Oreal La Palette Nude acu ēnu paleti un vienu no tumši matētājiem toņiem (4 no labās puses) sāku veidot nedaudz tumšāku tieši ārējo plakstiņa daļu.
  • Pirms zināt cik ļoti vēl tumšināt ēnojumu, pirmo reizi izmēģināju Morphe Brushes 35O paletes mirdzošo toni, lai radītu šo mirdzošo acu grimu, ko tik ļoti gribēja draudzene. Viņai ļoti patīk siltie un mirdzošie toņi, tāpēc ņēmu zeltaini oranžu toni. Sākumā sausā veidā slikti darbojās, bet kad samitrināju otu ar acu pilienu palīdzību, tā uzreiz bija cita lieta. Ēnas izdevās pigmentētas un ļoti viegli uzklājamas. Mirdzošo toni klāju vairāk līdz acs centram.
  • Ar tumšo matēto toni no L`Oreal paletes, ko izmantoju nedaudz iepriekš, sapludināju ārējās malas mirdzošajam tonim ar ārējo acu stūri. 
  • Tā kā Beatrise nevēlējās precīzu acu līniju ar šķidrā acu lainera palīdzību, tad ar L.A. Girl Glide Gel Liner acu zīmuli (Very Black) un slīpu lainera otiņu, iezīmēju nedaudz sapludinātu melnu līniju, kas formēja un definēja vairāk acu formu. Šis solis palīdz arī tam, ka uzkrāsojot skropstas tā izskatīsies biezākas.
  • Nākošajos soļos acu grims tiks pabeigts, bet laiks ķerties pie sejas. 
  • Vispirms noņem nost to, kas nobiris zem acu zonas. Visvairāk tās bija mirdzošās acu ēnas.
  • Kā sejas pamatam jeb tonālajam krēmam izmantoju Essence Camouflage tonālo krēmu, kas ir Beatrisei šī brīža iecienītākais tonālais krēms. Viņai tas patīk, jo ir perfekti gaišs, labi maskē, bet nerada maskas vai smaguma sajūtu uz sejas.
  • Tā kā tonālais krēms tika uzklāts ar otiņu, lai labāk visu sapludinātu papildu izmantoju Beauty Blender sejas sūklīti, kas noņēma nost visu lieko, atstājot vien nelielu, vienmērīgu tonālā krēma kārtiņu. 
  • Lai nomaskētu tumšos lokus lietoju Catrice Liquid Camouflage konsīleri (010), un ar sūklīša palīdzību to sapludināju visās vietās, kur to uzklāju - zemacu zona, pieres centrs, deguns, virslūpa un zoda.
  • Uzreiz ar sūklīša un Coty Airspun pūdera palīdzību nofiksēju acu zonu, tā, lai vakara laikā grims nesaiet visās rieviņās.
  • Kad zemacu zona bija nofiksēta, pūderi uzklāju visur, kur grims ātrāk noēdas. Protams, mums nosacījums bija tāds, ka pēc tam tas viss jāatgriež ar izgaismotāja palīdzību, jo draudzenei ir ļoti sausa āda, tāpēc viņas labākais draugs ir izgaismotājs.
  • Kamēr sejas ādas "cepās", iezīmēju uzacis ar viņas iemīļoto toni - Makeup Geek konturēšanas pūderi (Break Up). Pēc tam nofiksēju ar Artdeco Clear Lash& Brow Gel želeju.
  • Kad uzacis pabeigtas, visu lieko pūderi aizslaucīju prom. Ar Catrice Deluxe Glow Higlighter paleti un vidēja izmēra pūdera otu pāri visai sejai uzklāju viegli mirdzošo sejas pūderi, kas atgrieza mirdzumu sejas ādai.
  • Tā kā Essence tonālais krēms ir ļoti gaišs, ar Essence bronzera palīdzību iebronzēju sejas ādu, lai tā neizskatās tik papīra balta. 
  • Sejas konturēšanai lietoju viņas iecienīto Makeup Geek konturēšanas pūderi, kas perfekti saskan ar viņas sejas āda toni, radot viņai vaibstiem dabiskas iedobes, tā lai sejas āda izskatās nedaudz šaurāka. Vieglītēm konturēju arī pieri un žokļa līniju, ko pēc tam akurāti sapludināju ar kosmētikas sūklīti.
  • Tā kā bez vaigu sārtuma nevar, tad lai atgrieztu sejai dabisko sārtumu, domāju, ka perfekti saskanēja mans favorīts Milani Baked vaigu sārtums (Luminoso) ar dabiski mirdzošo acu grimu. Vaigu sārtumu uzklāju ļoti minimāli.
  • Pats galvenais - izgaismošana. Beatrisei kā sausas ādas īpašniecei ir ļoti būtiskas starojoša un mirdzoša āda, tāpēc izmantoju BeccaxJaclynHill Champagne Collection Face Palette izgaismotāju (Champagne Pop) un izgaismoju galvenās vietas - vaigu kaulus, zem uzacs kaula, virs uzacīm, degungalā, uz virslūpas un zoda. Man liekas, ka lieki teikt, cik izgaismotājs izskatās perfekti uz viņas gaišās ādas. Draudzene bija lielā sajūsmā.
  • Ar seju bija pabeigts, laiks ķertie un pabeigt acu grimu. Gar apakšējo skropstu līniju uzklāju Creme Brulee un nedaudz siltāk brūnas acu ēnas no L`Oreal acu ēnas paletes, un sapludināju, lai līnijas nav pārlieku precīzas.
  • Draudzene pati atlieca skropstas un divās kārtas uz augšējās skropstām uzklāja Essence Rock n Doll skropstu tuša, kas viņai uz skropstām izskatās patiešām lieliski. To pašu tušu, nedaudz vēlāk viņa pati uzklāja arī uz apakšējām skropstām.
  • Finālā, kad viss bija pabeigts, palika vien lūpas. Tā kā bija skaidrs, ka būs vakariņas, tad galvenais bija, lai gadījumā ja lūpu krāsa noēdas, lai grims nezaudē savu būtību, tāpēc uz lūpām uzklājām pašu bēšāko lūpu zīmuli, kas viegli saskan ar dabisko draudzenes lūpu toni. Notīrīju ar vates kociņu lieko lūpu balzamu un ar Model Launcher lūpu zīmuļa (Ballet) palīdzību iezīmēju lūpu kontūru un arī pašās lūpas. Zīmulis ir tik noturīgs, ka pat var izturēt pāris stundas ar visu ēšanu. Manuprāt, smuki sapludinājās kopā un noslēdza visu grima tēlu. 
  • Tomēr pašām, pašām beigām nofiksēju grimu ar NYX Finish Matt fiksatoru, kas noturēs grimu visa vakara garumā.
  • Gatavs! 

Kopumā ja rēķina laikā ziņā ar visu pļāpāšanu un nesteigšanos, tas aizņēma pusotru stundu.
Pirms - Pēc
Grimā izmantotie līdzekļi:

Man liekas, ka grims izdevās, un to noteikti varēja novērtēt pēc pašas draudzenes reakcijas, kad viņa ieskatījās spogulī. Ļoti priecājos, ka viņa parakstījās uz šādu eksperimenta ierakstu blogā, tāpēc ceru, ka jums patika šī ideja, ka produktus darbībā iespējams redzēt ne tikai uz manas pašas seju, jo katram cilvēkam ir cita sejas forma, krāsa, tips, tonis, un gaume, kas noteikti katram produktam spēlē nozīmīgu lomu.

16 comments:

  1. Draudzene izskatās tiešām lieliski :)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti smuks rezultāts

    AtbildētDzēst
  3. Yeees! ĀRKRĀTĪGI glīts make-up! <3

    AtbildētDzēst
  4. Wow,lieliski izskatās! :)

    http://www.theinvisiblebutterfly.com/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, gala rezultāts tiešām izdevās smuks :) Paldies! :)

      Dzēst
  5. Super, koptēls vienkārši lielisks sanācis!! Es gan neesmu īsti droša par mirdzošo degungalu, bet, ja draudzenei patīk, tad jau viss kārtībā. (es nepiesienos, man vienkārši uzreiz ācīs tas iekrita ;) )

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Arta, mīļš paldies! :)
      Nē, nē, to galīgi neuzskatu par piesiešanos, es visu saprotu. ;) Uz degungala liku, jo zinu cik ļoti draudzenei tas patīk, un viņa pati izgaismo degungalu, tāpēc paturēju prātā viņas gaumi. Degungala izgaismošana, tā patiešām ir gaumes lieta, ko ienesa Youtube skaistuma industrija, kura sašķēla viedokļus divās daļās. Vieniem tas liekas nenormāli smuki, citiem atbaidoši. Es esmu pa vidu un saku, ka jāvadās ko vēlas ar šo deguna izgaismošanu izcelt. Smalkam degunam tas tiešām piešķir odziņu, bet jau pamanāmākam, var radīt reversu efektu ;) Viss kārtībā, prieks lasīt arī Tavu redzējumu ;)

      Dzēst
  6. Gala rezultāts lielisks-draudzene izskatās satriecoši!

    AtbildētDzēst
  7. Smuks grims un labs matu sakārtojums. Patika, ka draudzene bija drosmīga un atļāva ielikt arī bildi pirms.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies :)
      Jā, draudzene drosminiece, jo ne visi cilvēki tā vēlas rādīt savas sejas plašājā internetā bez kosmētika ;)

      Dzēst
  8. Ļoti skaisti! Zanda, Tu esi meistare :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aiii, mīļš paldies par komplimentu!! ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan