Makeup Geek acu ēnas

28.10.16

Visu šo gadu laikā, kopš rakstu blogu, esmu lietojusi ļoti daudz un dažādas acu ēnas, bet mainoties trendiem un ēnu uzklāšanas tehnikām pienāca diena, ka sapratu - lai izveidotu normālu acu make-up nepieciešams ir kas vairāk kā mirdzošs perlamutras tonis vai tumši brūns. Pietam, vienlaicīgi, roku rokā Youtube kanālos tik daudz runāja par Makeup Geek ēnām, ka saņēmos un tās pasūtīju. Tagad varu pateikt, ka tā diena mainīja manu acu ēnu uzklāšanas tehniku pilnībā, un vēlmi lietot jebkādas citas acu ēnas. Ja pirms tam tik daudz visi lielīja MAC ēnas, tad tagad tik daudz runā par Makeup Geek un Morphe Brushes ēnām, kas maksā daudzreiz lētāk par MAC.
Šodienas rakstu gatavoju vairāku mēnešu garumā, jo kopumā būs redzami 5 dažādi grima izskati, kuros izmantoju manā īpašumā esošos acu ēnu toņus. Ja interesē manas pārdomas, iespaidi un viedoklis, lasām tālāk.
Ir daudz un dažādi viedokļi lasīti par to, ka ēnas nemaz nav tik labas un tas ir tikai PR un visiem maksā, lai tā teiktu. Man neviens nemaksāja, jo par mani ārpus LV diezvai kāds vispār zina. haha. Acu ēnu izvēlē man pats galvenais, lai tā ir pigmentētas, labi pludināmas un noturīgas. Ja es gribu meklēt pašu pilnību, tad ne jau no Makeup Geek par nedaudz virs 6 €/gab. Tāpēc, mani nesatrauc fakts, ka ēnas putekļojas. Ja kāds to uzskata par lielu mīnusu, OK, bet man tas neko nemaina. Ja grib ar tādām ēnām strādāt, nedaudz cita tehnika jāpiekopj, bet tas nav nekas trakāks kā, piemēram, vāji pigmentētas vai nesapludināmas ēnas..
Aprakstot par katru toni, pieminēšu kā es to lietoju, kādas ir tā labākās vai sliktākas īpašības. Protams, visiem toņiem ir pieejami krāsu paraugi jeb swatch, un arī vairākiem no tiem, vai pat vairākām kombinācijām, grims izskats kādu es veidojusi.
Ja runājam par to, kas ir Makeup Geek un kurienes tāds nosaukums, tad tā ir Youtube slavenība Makeup Geek jeb Marlena, kas izveidoja šādu zīmolu. Makeup Geek (turpm. MUG) ražo ne tikai acu ēnas, bet arī ēnu pigmentus, zīmuļus, vaigu sārtumus, konturēšanas pūderus (kurus es dievinu), izgaismotājus utt. MUG veido arī sadarbības ar vairākiem Youtube guru, piemēram, Manny MUA vai KatleenLights.

Mums uz Latviju MUG ēnas un pārējos produktus iespējams iegādāties mājas lapā Beauty Bay. Ir vel citas lapas, bet es iepērku MUG ēnas tieši tur. Tiesa, tur nav viss sortiments, tik un tā - ļoti lielā daudzumā. Iesaku pirms iegādāties ēnas, ja nolemsiet pēc šī raksta, ka jums vajag, tad aplūkot vairākus video vai rakstus blogos par toņiem, jo tur Beauty Bay displejos ir ļoti slikta līdzība. Visu MUG sortimentu Beauty Bay veikalā iespējams aplūkot šeit. Acu ēnām ir pieejami vidēji 93 toņi, duochrome 13 toņi, vaigu sārtumiem  - 20 utt.

Manā īpašumā ir 10 acu ēnu toņi, no tiem - 8 parastās, 2 foiled tipa. Un, 2 konturēšanas pūderi par kuriem būs atsevišķa atsauksme.


Rapunzel
Šampanieša krāsas mirdzošas acu ēnas, ar dzeltenīgu atblāzmu, kas piestāvēs visiem grimiem situācijās, kad nepieciešams padarīt skatienu mundrāku un svaigāku. Lielisks bēšīgais tonis, kas atkarībā no tā ar ko jauks kopā, lieliski atdzīvina visu koptēlu. Zemāk grimā izmantoju kopā ar vēsākiem toņiem, tāpēc ēnas izskatās baltākas, bet ja savieno ar aukstu toni, kas lieliski izceļ dzelteno, tad ēnas izskatās vairāk pat dzeltenīgas. Rapunzel ir ne tikai superīgas ēnas, ko var lietot vienu pašu vai kombinācijā ar kaut ko citu, tās ir lieliskas pat sejas ādas izgaismošanai. Pigments ir neticami superīgs. Līdz šim Rapunzel ir vienīgais bēšais tonis ar tik augstu pigmentāciju. Vismaz iepriekš neesmu tādu lietojusi.

Peach Smoothie 
Man liekas, ka nosaukums jau pasaka priekšā, kas tas ir par toni - persiks ar pienu. Ja nemaldos, tad šis ir pats populārākais MUG acu ēnu tonis, pateicoties tam, ka tas esot izcils matēts tonis kā pārējas tonis, kad veido acu grimu. Jāsaka, ka Peach Smoothie ir tiešām ļoti skaists, pigmentēts, bet tajā pašā laikā putekļains tonis, tomēr tas nepiestāvēs visiem ādas tipiem. Ja jums ir vēss ādas tonis un ikdienai nepieciešams kā pārējas vai viegls ēnojuma tonis, šis pavisam garām.
Es Peach Smoothie lietoju kā pārējas toni tikai tad, ja zinu, ka acis krāsošu ar siltajiem toņiem, pretējā, gadījumā, var izvērsties visādi. Acu ēnas izpildījums ir kolosāls, bet kā jau teicu - putekļos, tomēr kad uzliekat uz otas, nopuriniet nost lieko un droši lietojiet, nebūs nekādu problēmu.

Creme Brulee
Creme Brulee ir par šķipsniņu tumšāks, bet pats labākais - ir kā miksējums starp siltajiem un vēsajiem toņiem. Creme Brulee nebūs perfektais pārējas toni, tomēr tas ir satriecoši skaists matēts ēnojuma tonis dabiskam acu grimam. Tas viegli klājas, tik traki neputekļos, ir pigmentēts un patīkami sapludināms. Ja lietojot Peach Smoothie vienu pašus, acu grims likās ne īpaši kā līdz galam nostrādāts, tad lietojot to kopā ar Creme Brulee grims uzreiz izvēršas daudz smukāks.
Tāpat kā Peach Smoothie arī Creme Brulee ir katra grima pamatā, tāpēc tiem atseviškā grima nebūs, bet visur, kur būs redzams grims ar visādiem toņiem, ziniet, ka pamatā katram ir lietot vispirms Peach Smoothie un pēc tam Creme Brulee.

Desert Sands
Nekad nebūtu domājusi, ka tik ļoti iemīļošu šādus matētus sinepju brūnus toņus uz acīm, bet kopš izmēģināju pirmo reizi, atzinu, ka no visiem 10 toņiem, tieši Desert Sands ir mans pats mīļākais tonis pēc kuras stiepšos dienās, kad ātri vajag grimu, bet nav laika izdomāt kaut ko jaunu. Pārbaudītas vērtības - Desert Sands uz plakstiņa, nedaudz vēl kaut ko tumšāku un voila!
Zemāk redzamā grimā, tas tonis, kas redzams uz locījuma līnijas un plakstiņa ir Desert Sands. Maz piebilst, to var paši ieraudzīt, cik acu ēnas ir pigmentētas un sapludināmas.

Krāsu paraugi visiem augstāk aprakstītajiem toņiem:
Rapunzel - Peach Smoothie - Creme Brulee - Desert Sands


Chickadee
Grūti izrunājamais tonis un krāsa, kas biedē. Matēts, oranžs, ļoti piesātināts un košs tonis, kas noteikti nepatiks visiem. Pieļauju domu, ka cilvēkiem ar rozīgu ādas apakštonis, tas arī liksies nedaudz pa daudz. Personīgi es, Chickadee esmu lietojusi vien pāris reizes, kad sapratu, ka grims ir pārāk blāvs vai auksts, tāpēc maz drusciņ Chickadee un viss grims uzreiz smuki savelkas kopā. Tonis nav pirmā nepieciešamība, bet ļoti noderīga lieta cilvēkiem, kas bieži lieto siltākus toņus vai spēlējas ar dažādiem toņiem. Pigmentācija lieliska!

Cocoa Bear
Cocoa Bear ir ēnas, kuras es medīju internetā, jo to diezgan ātri izpērk. Kāpēc? Jo tas ir unikāls tonis un līdzīgu būs pagrūti atrast. Ja man jāapraksta tonis, tad es teiktu, ka tas ir matēts šokolādes brūns ar siltu kanēļa malumu klāt. Šajā rudens sezonā tas ir mans iemīļotākais tonis, kas skatienu nepadara nedz slimīgu, nedz nogurušu. Zemāk grimā lietoju praktiski pa visu plakstiņu Cocoa Bear, bet tad nedaudz locījumā līnijā uzklāju Chickadee un grims uzreiz izvērtās daudz dzīvāks un baudāmāks. Lai arī Cocoa Bear ir tāds silts apakštonis, to ir iespējams kombinēt ar neticami daudz un dažādiem toņiem. Tāpat kā visiem līdz šim minētajiem, pigmentācija lieliska!

Bitten
Man sen nebija bijušas kārtīgas violetas ēnas un šis izskatījās ļoti skaists tonis. Bitten ir matēts violets tonis, kas pilnīgi noteikti neatstās vienaldzīgu, ja patīk šie piesātinātie rudens plūmju vai pat dedzinātu rozīņu toņi. Jāsaka, ka pigmentācija ir švakāka, bet lasīju, ka violetajiem toņiem ir grūti uzjaukt lielisku toņu formulu, tāpēc tie ir vieni no sarežģītākajiem toņiem, ko uzražot.  Man īsti vairāk nav ko piebilst, jo Bitten nav tas tonis pēc kura sliecos ikdienā. Svētku reizēs, pavisam noteikti!

Cherry Cola
Laikam vainīgais no visiem toņiem, kas licis nedaudz vilties. Par Cherry Cola biju dzirdējusi superīgus vārdus. Un tā, ir, jo iepriekš šādus brūni violetus toņus, vēl pietam - matētus, prakstiski nav iespējams atrast, bet man liekās, ka ēnas ir pārāk cietas. Ja citas putekļos, tad pa Cherry Cola ēnu virsmu pamatīgi jābraukā ar otu, lai kaut kas virsū vispār tiktu. Ļoti gribētu vairāk palietot šo toni, lai saprastu vai pie vainas nav gadījumā virsējās kārtiņa, bet katru reizi lietoju un labāk īsti nepaliek.
Jebkurā gadījumā zemāk grimā izmantoju iekšējā acs daļā Rapunzel, pavidu Bitten un uz ārējo malu vairāk - Cherry Cola. Kopumā grims izdevās ļoti košs, tāpēc noteikti nav jābaidās, ka ēnas sniegs tikai blāvu efektu. Nekā!

Krāsu paraugi:
Chickadee - Cocoa Bear - Bitten - Cherry Cola
Foiled tipa acu ēnas
MUG piedāvā Foiled tipa ēnas, ka ir daudz pigmentētās, metāliskas un sniedz tādu kā eļļas mitrumu ēnām (?). Ir grūti aprakstīti, bet šīs ir ēnas, ko vēlams uzklāt ar pirkstu galiem , gluži kā pigmentus, jo ota daļu noēd. Foiled ēnas gaismas iespaidā mainās, tāpēc mierīgi lietojamas arī vienas pašas.

In The Spotlight
In The Spotlight ir brūns tonis ar sudraba spīdumiem, kas atdzīvinās katru grimu, ka nav citas idejas vai laika. Ēnas vienā mirklī izveido lielisku vakara grimu vai semi vakara grimu. Zemāk es In The Spotlight savienoju kopā ar parastu sarkanu šķidro lūpu krāsu, un viss - Ziemassvētku noskaņu grims jau gatavs. Ļoti patīk kā uz plakstiņiem uzvedas šīs ēnas. Nevar pateikt vai tas ir gliteris vai pigments, bet patiesībā tie ir 3 toņi - 2 locījuma līnijai un viens pāri visam plakstiņam. Tas pateicoties In The Spotlight, ka tik universāls ātrai lietošanai.

Houdini
Perfekts zilzaļš tonis, vairāk gan ar ziliem gliteriem, bet izskatās satriecoši labi. Diemžēl man nav saglabājusies bilde, bet ja ir interese, es varētu uz nākošo nedēļas nogali izveidot atsevišķu grimu ar šo toni.

Foiled acu ēnu krāsu paraugi:
Var visādi, protams, ar svačiem mānīties, bet šī ir viena kārta un jau var redzēt pigmentu visā tā dailē.

Es pieļauju, ka tiešām ir pieejama ļoti daudz informācija par acu ēnām un dažādiem zīmoliem, bet atzīšos, ka tiešām MUG ēnas ir mainīja manu ikdienu. Es iepriekš nebiju šādus toņus ne lietoju, ne redzējusi, bet tagad man tādi ir un būsim godīgi - acu grims vairs nav tik garlaicīgs kā līdz šim.
Vienīgā palete, neskaitot MUG, lietoju ļoti, ļoti bieži un citreiz roku rokā pat, ir L`Oreal la Palette Nude. Viss. Šie 10 MUG toņi un L`Oreal palete ir mana komanda, kas ne reizi nav pievīlusi.

Kā jau teicu, ka ne visiem patiks fakts, ka ēnas putekļojas. Man tas netraucē, ja ēnas ir pigment'tas un kvalitatīvas. Lieko nopurina nost un lieto uz nebēdu. Liela tā problēma!

Tā kā piedāvājums ir neaptverams un neredzēts, tad es jau sāku meklēt nākošos toņus, ko vēlētos un viens no tiem noteikti būs Corrupt (ogle melns) un Foiled tipa Grandstand. Noteikti turpināšu būvēt savu MUG ēnu kolekciju.

Gandrīz aizmirsu. Jautāsiet, kur glabāju savas ēnas? Man ir no Just Cosmetics J-42 magnētiskā acu ēnu palete, bet ja tā nepatīk, tad Beauty Bay var iegādāties Z Palette magnētisko paleti.

Un vēl otrs - otiņas. Šīs ir otas, ko lietoju katru reizi. Ne jau visas uzreiz, bet no šīm otām vismaz četras aiziet katru reizi. Pati pūkainākā pārējas tonim - Peach Smoothie. Nākošā nākošajam tonim - Creme Brulee. Nedaudz smalkāka precīzākas ēnojumam utt. Plakanās izmantoju tikai toņiem, kas iet pa visu plakstiņu. Gar apakšējo skropstu līniju sākumā lietoju elf mazo balto otiņu, lai iezīmētu precīzu līniju, un tad ar Douglas mazo pencil stila otiņu, sapludinu līnijas, lai veidojas "smokey" efekts.
Parastās acu ēnas maksā 6.20 €/gab., savukārt Foiled 9.60€/gab.
Iespējams iegādāties šeit

Es ceru, ka esmu visu izstāstījusi un pateikusi, bet esmu atvērta jūsu jautājumiem, tāpēc noteikti jautājiet.

12 comments:

  1. Tā arī neesmu vēl saņēmusies nopirkt nevienu MUG ēnu, lai gan Marlenas gaitām aktīvi sekoju jau vairākus gadus.. :) Tā kā ASV MUG un MAC ēnas maksā vienādi - $6, tad izvēle līdz šim kritusi uz MAC. MUG ēnām vienīgi ir mazliet vairāk produkta -1.8g, MAC panniņas ir 1.3g, bet es līdz šim vēl nevienu ēnu neesmu līdz galam izlietojusi.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Wow, ja pie mums būtu tik minimāla atšķirība starp MAC un MUG :D

      Dzēst
  2. Sen skatos uz MUG ēnām, bet vēl nevaru saņemties :) Paldies par aprakstu! Skaisti tēli tev sanākuši. Pirma gadiem 5 sapirku dažas MUG otas, bet tagad maz no viņām lietoju, jo sapratu, ka mana otu gaume ļoti atšķiras no Marlēnas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies :) Lūk, otas neesmu mēģinājusi, bet nezinu vai pat vajadzētu.. Jebkurā gadījumā, ja Tev blogā ir kaut kur ieraksts par MUG otām, labprāt uzmeklēšu un izlasīšu ;)

      Dzēst
  3. Manā īpašumā ir tikai 4 duochrome toņi, bet ļoti patīk! Es īsti pēc jaunām acu ēnām neraujos ( cenšos ierobežot vēlmi iegādāties :D ) bet ļoti interesanti būtu izmēģināt kādu matēto toni, varbūt , kādreiz izmēģināšu ;) Man patīk Marlēna un viņas Youtube kanāls, patīkama, dzirkstoša sieviete ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es domāju, ka Tev ļoti patiktu matēto toņu izpildījums, jo tik pigmentētus matētus toņus es lietoju pirmo reizi ;)

      Dzēst
  4. UuUU, vienmēr interesējušas šīs ēnas :)
    Houdini ēna izskatās AMAZING !

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Houdini ir perfekts tonis ;) Tik žēl, ka līdz galam neesmu vēl ar izspēlējusies ;)

      Dzēst
  5. Super smuki make-up :) ēnas ar šķiet super priekš to cenas :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Laura, liels paldies par atzinīgo novērtējumu <3
      Jā, cena liekas nesamērīga lēta priekš tās kvalitātes. Ne visas gan ir vienādas, bet citas krāsas un izpildījumi ir neredzēti lieliski!

      Dzēst
  6. Lielisks apraksts! Paldies!

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan